Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat od dawna nie aktualizowany w pierwszym poście, słuzy jedynie do luźnej wymiany informacji nt. stref tranzytowych
Informacji na temat przesiadek na poszczególnych lotniskach można również szukać w wątkach dedykowanych dla krajów w sekcji Lotniska i dojazd do nich

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 541 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 28  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 06 Mar 2013 21:41 

Udało sie :P od wyjścia z samolotu do przejścia kontroli bezpieczeństwa upłynęło właśnie około 15 min tak, że jeszcze miałem chwile czekania :)
 Profil Relacje PM off  

Wyspa Afrodyty okołoweekendowo za 669 PLN 🌤️😎👣 Loty z Warszawy i 4 noce w hotelu Wyspa Afrodyty okołoweekendowo za 669 PLN 🌤️😎👣 Loty z Warszawy i 4 noce w hotelu
Gorące last minute❗ Tylko 1299 PLN za tygodniowe all inclusive na Riwierze Tureckiej 🍸🏖️🤭 Gorące last minute❗ Tylko 1299 PLN za tygodniowe all inclusive na Riwierze Tureckiej 🍸🏖️🤭
#122 PostWysłany: 07 Mar 2013 01:07 

Loty: 62
Kilometry: 119 293
Pytanie o FCO, rozumiem że nie ma opcji na przeniesienie zakupów na bezcłowym w Turcji skoro ląduję na terminalu 3 a wylot do WAW mam z 1?

EDIT:
już nieważne, poza szengen lecę:P

Ostatnio edytowany przez mmichal90, 07 Mar 2013 14:06, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 07 Mar 2013 05:05 

Witam,
Mam taką trasę Lufthansą, Kraków-Frankfurt-Nowy Jork. Przylot do Frankfurtu na terminal 1, wylot również z tego terminala 1h później.
Czy będę przechodził ponowną kontrolę, biorąc pod uwagę że lecę do USA, czyli poza Schengen?

1h na przesiadkę to takie minimum, ale w sytuacji ponownej kontroli może być różnie. Zdecydowanie nie chcę się spóźnić.
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 09 Mar 2013 00:01 

NBE322 napisał(a):
Co do Brukseli Charleroi można jeszcze dodać, że tam nie ma oznakowania "Transit" ani nic takiego, trzeba po prostu iść "na czuja" jak się nie zna lotniska.

Tak jak ja ostatnio tam wysiadałem to idąc korytarzem w kierunku wyjścia trzeba w odpowiednim momencie skręcić w lewo i wejść schodami na górę do hali odlotów na gate'sy 1-10.

lecę w kwietniu wizzairem do CRL, ląduję o 20:15 a o 21:10 mam stamtąd kolejny lot ryanairem. Oczywiście bagaż podręczny tylko, ale jako że zawsze latałam z rejestrowanym, to czy dobrze się domyślam, że ta naklejka którą się dostaje przy odprawie na wydrukowanej karcie pokładowej jest tylko do tego dużego bagażu? Wtedy jak będę lecieć z podręcznym, pójdę od razu z samolotu pod te gates, to wystarczy mi ta wydrukowana karta pokładowa?
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 09 Mar 2013 00:38 

Wystarczy karta pokładowa. Naklejki nie dostaniesz bo nie masz bagażu rejestrowanego.
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 11 Mar 2013 16:58 

a co z Dortmundem? Jest możliwość odlotu tym samym samolotem, którym się przyleciało?
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 16 Mar 2013 10:09 

niebieski
Na FCO jest tak, że w ramach stref Schengen jest bez security i przejście do stref G i H jest także bez security (tylko paszportowa). Jeśli przylatujesz z Non Schengen to jest security i to także jak lecisz do Non Schengen, bo na ogół w ramach Non Schengen podwożą autobusem, a z autobusu niema możliwości zrobienia tranzytu bez Security.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Palma de Mallorca.
#128 PostWysłany: 17 Mar 2013 19:05 

mod - przenosze
Witam,
5 kwietnia mam międzylądowanie w Palmie, czas przesiadki to 55 minut. Wiem, że lotnisko jest spore i zastanawiam sie czy zdążę...
Mam pytanie, czy wiecie czy w Palmie jest przejście bezpośrednie do hali odlotów, bez ponownego przejścia przez security?
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 17 Mar 2013 20:04 
Awatar użytkownika

srebrny
wawa2 napisał(a):
Witam,
5 kwietnia mam międzylądowanie w Palmie, czas przesiadki to 55 minut. Wiem, że lotnisko jest spore i zastanawiam sie czy zdążę...
Mam pytanie, czy wiecie czy w Palmie jest przejście bezpośrednie do hali odlotów, bez ponownego przejścia przez security?

wiemy:
lotniska-ze-strefa-tranzytowa-bez-powtornego-security,15,8025
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 17 Mar 2013 20:16 

rw30 dzięki wielkie za pomoc! No nic chyba zaryzykuję i mam nadzieję że w te 55 zdążę się przesiąść.
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 10 Kwi 2013 18:37 

Pytanie odnośnie Düsseldorf (Weeze)..nie wiem czy przeoczyłem w temacie, czy jednak nie było..Przesiadał się ktoś? 40min to zbyt duży hardcore?!?Oba loty FRancą

#132 PostWysłany: 11 Kwi 2013 23:15 
Moderator forum
Awatar użytkownika

W Bilbao wychodzi się akurat do strefy mieszanej, jak na Okęciu.
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 14 Kwi 2013 10:30 

Loty: 17
Kilometry: 70 660
Witam

Mam przelot na jednym bilecie BCN- MAD-LIM i 11h stop w MAD- rozumiem, że w MAD mogę wyjść z tranzytu i pojechać do centrum? a po powrocie stawić się ponownie do odprawy biletowej? czy jakoś inaczej to wygląda?. Czy możecie podpowiedzieć ile mniej więcej czasu zarezerwować po powrocie z centrum na ponowną odprawę?

I jeszcze jedno pytanie, mianowicie chodzi mi o zakupy na wolnocłówce w Limie w drodze powrotnej. Otóż czy jeżeli zrobię tam zakupy to czy w Madrycie przy stopie 2,5 h przed wylotem do Paryża nie będzie problemu podczas przejścia przez security? Dalej do Polski się nie martwię, w Paryżu spakuję to do rejestrowanego
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 15 Kwi 2013 22:59 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
Mam pytanie od nośnie lotniska Kologne/bohn (CGN)
Widziałem na ich stronce że na poziomie 3 jest bezpłatny taras widokowy, pytanie:
Czy istnieje możliwość skorzystania z przejścia transfer po przylocie i udanie się na ten taras? Czy trzeba wyjść ze strefy security i wjechać na poziom 3?
Ktoś był ? próbował?

#135 PostWysłany: 22 Kwi 2013 13:15 

mm0512 napisał(a):
Hmm, jakiś czas temu leciałem WRO-FRA-VIE, całość w ramach Star Alliance na jednym bilecie. We FRA musiałem przejść ze strefy A do B i musiałem stanąć do długaśnej kolejki do security i przejść pełną kontrolę. W efekcie zaplanowany lot do VIE mi uciekł i musieli mnie przebookować na następny lot.

Sudoku napisał(a):
Tak to niestety jest we Frankfurcie - jeśli lądujemy w B i stamtąd odlatujemy, to nie przechodzimy kontroli, ale jeśli musimy przejść z A do B lub na odwrót, to zwykle taką kontrolę przechodzimy.
Jest jedna opcja przemieszczenia się bez kontroli, schodzimy schodami lub windą, potem długim korytarzem i w końcu docieramy do innej strefy. Ale nie jest łatwo znaleźć to przejście i jest to dość daleko (10-15 minut bardzo szybkim marszem).

Bardzo nie lubię tego lotniska, bo jest duże i fatalnie zorganizowane. Raz też mi się zdarzyło stać ze 3 kwadranse do security i będąc już po, gdy podążałem do swojej bramki, zobaczyłem, że w innym miejscu jest również kontrola, gdzie było zaledwie kilka osób oczekujących. Ale wszystkie oznaczenia pokazywały drogę tam, gdzie kłębił się tłum.

A jak to sprawdzić gdzie się będzie lądować i czy trzeba będzie przechodzić po raz kolejny Security? Bo mam 1,5h na przesiadkę (KRK - CAS).

#136 PostWysłany: 22 Kwi 2013 16:44 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Skibek napisał(a):
Mam pytanie od nośnie lotniska Kologne/bohn (CGN)
Widziałem na ich stronce że na poziomie 3 jest bezpłatny taras widokowy, pytanie:
Czy istnieje możliwość skorzystania z przejścia transfer po przylocie i udanie się na ten taras? Czy trzeba wyjść ze strefy security i wjechać na poziom 3?
Ktoś był ? próbował?

No ja bylem ale nie jako Transfer, tylko normalnie.
Polecam planespotting Niedziele, jak wszystkie cargo z Azji laduja tam (B742, A310, A300) itd ;D
Po prostu poezja ;D
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 22 Kwi 2013 18:15 

niebieski
Kto skreslil mmx, bylem tam 6 razy. Po wyjsciuz lotniska jestes juz w strefie odlotow.

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 14 Maj 2013 17:46 

Lotnisko Dubai, Terminal 3 (Emirates) czy w strefie franzytowej jest palarnia, sklepy duty free i może ktoś się orientuje jakie są ceny papierosów?
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 14 Maj 2013 18:38 

niebieski
Akus napisał(a):
Lotnisko Dubai, Terminal 3 (Emirates) czy w strefie franzytowej jest palarnia, sklepy duty free i może ktoś się orientuje jakie są ceny papierosów?

Jest palarnia i sklepy. Ceny od 20 US$ jesli dobrze pamietam.
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 04 Lip 2013 17:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Możliwy jest lot powrotny tym samym samolotem w Rydze?
Ktoś testował?

Ostatnio gdzieś na forum w innym wątku przeczytałem, że Dortmund jest takim lotniskiem, a rzeczywistość pokazała coś innego :)
Dlatego wolę się upewnić.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 541 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 28  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości