Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1062 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 54  Następna
Autor Wiadomość
#941 PostWysłany: 31 Sie 2023 11:59 

złoty
Na przyszłość: w międzynarodowych sprawach nie stosuj polskich znaków dialektycznych

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨 🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨
Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️ Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️
#942 PostWysłany: 31 Sie 2023 20:11 

Znowu zajrzałem i... kolejne spadki - ta sama rezerwacja tym razem $406 w Dollar, WOW:
Image
 Profil Relacje PM off  

#943 PostWysłany: 01 Wrz 2023 09:02 

brzemia napisał(a):
Na przyszłość: w międzynarodowych sprawach nie stosuj polskich znaków dialektycznych

Tyle to też wiem :evil: Niestety przez moje lenistwo przeglądarka automatycznie uzupełnia dane. Aczkolwiek dobrze się stało bo przeszło mi przez głowę, żeby dla bezpieczeństwa odwołać rezerwację i zrobić na nowo. Rezerwację zrobiłem ponad miesiąc temu. Wczoraj sprawdzam, a cena (na 5 dni przed wyjazdem) spadła o ponad 100$. Więc już bez wahania odwołałem i zrobiłem nową :D Gdyby nie ten błąd to bym nie wyszukiwał od nowa. Jak widać warto sprawdzać na ostatnią chwilę.
 Profil Relacje PM off
brzemia lubi ten post.

#944 PostWysłany: 01 Wrz 2023 12:01 
Awatar użytkownika

platynowy
Pytanie do korzystających z Alamo na podstawie rezerwacji bezpośrednio u niech (de, co.uk itp):

czy to pełne ubezpieczenie, które jest wliczone w cenę obejmuje też szyby? Nie są one wspomniane na stronie, ani też nie mogę się doszukać w T&C.

Jest to o tyle istotne, że póki co mam rezerwację w Dollar za pośrednictwem ECR i tam mam pełne ubezpieczenie łącznie z szybami. Cena w Alamo znowu trochę spadła i różnica wynosi już tylko ok. 2,50 USD dziennie na korzyść oferty z ECR. Jeśli jednak musiałbym brać dodatkowe ubezpieczenia "szkła", różnica wzrośnie.
Wolałbym mieć rezerwację bezpośrednio i z ubezpieczeniem w samej wypożyczalni (do tego Alamo jest bardzo dobrze oceniane), ale koszty mają duże znaczenie :)
 Profil Relacje PM off  

#945 PostWysłany: 12 Wrz 2023 23:51 

Szukam samochodu z Denver do Phoenix, od 29.09 do 10.10. Miał być kamper ale po kilku analizach będzie osobówka + motele/hotele.
Ceny wychodzą od 3500zł+ za sedana (małe autka wykluczam a z drugiej strony bardzo kusi niepotrzebny tahoe) + zniesienie wkładu własnego + drugi kierowca i daje to kwotę zupełnie nieprzyjemną :roll:
Czy jest jakiś trik o którym nie wiem? :lol:
 Profil Relacje PM off  

#946 PostWysłany: 13 Wrz 2023 09:16 

Loty: 203
Kilometry: 691 388
niebieski
@antolll
Ponad 10 lat temu był trik, który mi kiedyś podpowiedziano i który osobiście wypróbowałem. Trik zadziałał bezbłędnie.
1. Zarezerwowałem w znanej wypożyczalni sieciowej (Avis, Hertz czy inna) najmniejszy samochód klasy opel corsa czy analogiczny. Strona wypożyczalni takowe miała w ofercie, bo strona była europejska. Odbiór na lotnisku LAX.
2. W USA nie były oferowane przez wypożyczalnie tak małe samochody (mimo, że na stronie mieli je ), zatem liczyłem na to, że dostanę większy: kompakt typu corolla lub analogiczny.
3. Otrzymałem sedana "full-size" (chevy impala), bo skoro umowa rezerwacji była zawarta a takiego samochodu nie ma, to byli zobligowani zaoferować taki, jaki mają.

Nie wiem, czy obecnie działa i jak działa. Teoretycznie, gdyby postąpić tak, jak wówczas i gdyby okazało się, że jednak mają taki mały samochodzik, który dla nas jednak za mały, to można by na miejscu starać się o płatną dopłatę do większego. Ale jaka by to była dopłata?
 Profil Relacje PM off
jaras724 lubi ten post.

#947 PostWysłany: 13 Wrz 2023 09:28 
Awatar użytkownika

Loty: 192
Kilometry: 367 645
srebrny
@antolll
Wg Rentalcars wychodzi że praktycznie połowa kosztu to zwrot w innej lokalizacji...
Można próbować różnych kodów promocyjnych, ale one zwykle działają na kwotę bazową.

Załączniki:
denver.jpg
denver.jpg [ 160.86 KiB | Obejrzany 1362 razy ]
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off  

#948 PostWysłany: 13 Wrz 2023 10:05 

niebieski
sprawdź billiger-mietwagen.de ,
przy rezygnacji z drugiego kierowcy i pozostałych wymogach zachowanych rav4 za 702 euro
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#949 PostWysłany: 13 Wrz 2023 10:58 

Przemm napisał(a):
@antolll
Ponad 10 lat temu był trik, który mi kiedyś podpowiedziano i który osobiście wypróbowałem. Trik zadziałał bezbłędnie.
1. Zarezerwowałem w znanej wypożyczalni sieciowej (Avis, Hertz czy inna) najmniejszy samochód klasy opel corsa czy analogiczny. Strona wypożyczalni takowe miała w ofercie, bo strona była europejska. Odbiór na lotnisku LAX.
2. W USA nie były oferowane przez wypożyczalnie tak małe samochody (mimo, że na stronie mieli je ), zatem liczyłem na to, że dostanę większy: kompakt typu corolla lub analogiczny.
3. Otrzymałem sedana "full-size" (chevy impala), bo skoro umowa rezerwacji była zawarta a takiego samochodu nie ma, to byli zobligowani zaoferować taki, jaki mają.

Nie wiem, czy obecnie działa i jak działa. Teoretycznie, gdyby postąpić tak, jak wówczas i gdyby okazało się, że jednak mają taki mały samochodzik, który dla nas jednak za mały, to można by na miejscu starać się o płatną dopłatę do większego. Ale jaka by to była dopłata?

Dzięki, ale za duże ryzyko że przejadę Stany w oplu corsie :lol:
 Profil Relacje PM off
jaras724 lubi ten post.

#950 PostWysłany: 18 Wrz 2023 13:07 

Ten wątek jest chyba popularniejszy :)
Może ktoś pomoże po sąsiedzku :mrgreen:

wypozyczenie-auta-floryda,765,94607?start=120#p1643699
 Profil Relacje PM off  

#951 PostWysłany: 23 Wrz 2023 13:14 

Loty: 74
Kilometry: 335 165
niebieski
Potwierdzę tylko że kod ze strony uk działa bez problemu. Wczoraj odebraliśmy w alamo samochód i nie było żadnych pytań.
 Profil Relacje PM off  

#952 PostWysłany: 24 Wrz 2023 17:29 

Loty: 86
Kilometry: 161 881
Witam,
szukam i szukam auta [a raczej wypożyczalni] na 4 dni. Ląduję na JFK o 20:20 i myślę, że do 23:00 uda mi się je odebrać. No, ale do konkretu. Szukam po wypożyczalniach i już głupieję.
Czy polecacie taką opcję? https://cars.booking.com/package/deal/e ... /371959971
Wychodzi bardzo mało i niby warunki są świetne:
Ubezpieczenie AC (ang. CDW) z wkładem własnym o wartości 0 zł
Ubezpieczenie na wypadek kradzieży z wkładem własnym o wartości 0 zł
Mile/kilometry bez limitu
Za 200 zł można mieć dodatkowo:
Zwrot kosztów za uszkodzenie opon, szyb, podwozia i innych części
Zwrot kosztów na wypadek awarii i holowania samochodu, utraty kluczy i opłat administracyjnych.
Zwrot kosztów, takich jak transport awaryjny lub zakwaterowanie po wypadku.

Jak to się ma do takiego Alamo, gdzie auto wychodzi za 1335 zł i mam Damage Waiver oraz Extended Protection. Co tu muszę wykupić dodatkowo, żeby nie myśleć ile zapłacę jak coś niespodziewanego się stanie?
 Profil Relacje PM off  

#953 PostWysłany: 24 Wrz 2023 22:37 
Awatar użytkownika

platynowy
Tylko, że JFK to nie jest zachodnie wybrzeże. Jeśli już, to pytaj prędzej tu:
wypozyczenie-auta-jfk,765,128221
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

#954 PostWysłany: 25 Wrz 2023 07:38 

Loty: 86
Kilometry: 161 881
Wiem o tym, tamten temat jest wymarły dlatego tutaj zapytałem.
 Profil Relacje PM off  

#955 PostWysłany: 25 Wrz 2023 12:04 

smahhy napisał(a):
Witam,
szukam i szukam auta [a raczej wypożyczalni] na 4 dni. Ląduję na JFK o 20:20 i myślę, że do 23:00 uda mi się je odebrać. No, ale do konkretu. Szukam po wypożyczalniach i już głupieję.
Czy polecacie taką opcję? https://cars.booking.com/package/deal/e ... /371959971
Wychodzi bardzo mało i niby warunki są świetne:
Ubezpieczenie AC (ang. CDW) z wkładem własnym o wartości 0 zł
Ubezpieczenie na wypadek kradzieży z wkładem własnym o wartości 0 zł
Mile/kilometry bez limitu
Za 200 zł można mieć dodatkowo:
Zwrot kosztów za uszkodzenie opon, szyb, podwozia i innych części
Zwrot kosztów na wypadek awarii i holowania samochodu, utraty kluczy i opłat administracyjnych.
Zwrot kosztów, takich jak transport awaryjny lub zakwaterowanie po wypadku.

Jak to się ma do takiego Alamo, gdzie auto wychodzi za 1335 zł i mam Damage Waiver oraz Extended Protection. Co tu muszę wykupić dodatkowo, żeby nie myśleć ile zapłacę jak coś niespodziewanego się stanie?
Zobacz na https://milesandmore.points.com/car/
Przy czym to raczej z karta kredytowa - sam nie korzystałem.
Mozesz tez sprawdzic strony wypozyczalni szukajac ofert specjalnych. Hertz ma teraz promocje na elektryki.

Booking oferuje zewnetrzne ubezpieczenie, wiec w razie czego - placisz i wystepujesz do ubezpieczalni o zwrot kosztów.
Termin juz dość krótki a ceny oscyluja w okolicach 1k PLN.
CDW i SLP (TLP) to taki pakiet minimum na USA generalnie im lepsze ubezpieczenie tym lepiej bo potem bujasz sie z wypożyczalnią.
 Profil Relacje PM off  

#956 PostWysłany: 25 Wrz 2023 15:38 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 171 925
niebieski
tropikey napisał(a):
Pytanie do korzystających z Alamo na podstawie rezerwacji bezpośrednio u niech (de, co.uk itp):

czy to pełne ubezpieczenie, które jest wliczone w cenę obejmuje też szyby? Nie są one wspomniane na stronie, ani też nie mogę się doszukać w T&C.

Jest to o tyle istotne, że póki co mam rezerwację w Dollar za pośrednictwem ECR i tam mam pełne ubezpieczenie łącznie z szybami. Cena w Alamo znowu trochę spadła i różnica wynosi już tylko ok. 2,50 USD dziennie na korzyść oferty z ECR. Jeśli jednak musiałbym brać dodatkowe ubezpieczenia "szkła", różnica wzrośnie.
Wolałbym mieć rezerwację bezpośrednio i z ubezpieczeniem w samej wypożyczalni (do tego Alamo jest bardzo dobrze oceniane), ale koszty mają duże znaczenie :)

Nie wiem czy to aktualne, ale w Alamo szyby wliczone są w cenie CDW. Sprawdziłem osobiście w marcu, gdy z ciężarówki przede mną spadł kamyk i rozbił mi szybę w Chevy Malibu. Większym problemem było znaleźć wolne auto - udało się to dopiero w 3ciej wypożyczalni Alamo, ale zamiast midsize dostałem pickupa :) Co istotne, w każdej z tych trzech placówek potwierdzili, że szyby są wliczone.
2 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#957 PostWysłany: 25 Wrz 2023 16:02 
Awatar użytkownika

platynowy
Mój najem zakończony (ostatecznie był Dollar przez ECR), ale dzięki za cenną infornację na przyszłość.
 Profil Relacje PM off  

#958 PostWysłany: 27 Wrz 2023 13:46 

Loty: 105
Kilometry: 231 322
Na streesfreecarrental znów ceny nieźle w dół - w listopadzie mi zeszło o 150 dolarów na tych samych zasadach - czyli 3 dodatkowych kierowców, pełny bak do 0, nielimitowane mile na 2 tygodnie z SFO, zwrot w Vegas za 650f.
Na topcashback mamy 20% zwrotu dodatkowo.
 Profil Relacje PM off  

#959 PostWysłany: 08 Paź 2023 16:34 

Hej, w przyszłym tygodniu rozpoczynam swój roadtrip po USA.
Na podstawie przeczytanych opinii zdecydowałem się na wynajęcie samochodu w Alamo.
Zastanawiam się jednak nad dwiema kwestiami.
1) W cenie wynajmu wliczone jest Damage Waiver oraz Extended Protection. Wydaje mi się, że jest to pakiet, który może zagwarantować mi jakąś dozę spokoju, aczkolwiek zastanawiam się na ile w kwestii wkładu własnego. Z tego co odkopałem to DW nie obejmuje opon szyb itp. Żeby ubezpieczyć się na taką okoliczność widzę dwie drogi. Pierwsza jest bezpłatna ale z niższą kwotą gwarancji: ubezpieczenie z karty kredytowej, które znośni wkład własny do 1200 euro lub wykupienie ubezpieczenia w cover4rentals za ok 50euro ze znaczną kwotą. Co Waszym zdaniem lepiej wybrać?
2) Czy warto wykupić Assistance z Alamo czy lepiej szukać jakiejś zewnętrznej ubezpieczalni? Jeśli macie jakieś propozycje to chętnie je przyjmę :D
3) Jak wygląda polityka paliwowa w Alamo? Raczej nie zdecyduje się na ich usługę paliwową (+7$/gallon). Wobec tego przy odbiorze odbieram auto z pustym bakiem i oddaje również z pustym?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i poświęcony czas :D
 Profil Relacje PM off  

#960 PostWysłany: 08 Paź 2023 16:42 

złoty
Full to full
Nikt nie daje auta z pustym bakiem

Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1062 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 54  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość