Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 20 Sie 2021 12:57 
Awatar użytkownika

Loty: 497
Kilometry: 731 316
niebieski
Strona nie działa od stycznia, pisałem dziś przez WhatsApp do gościa od którego odbierałem auto, on już tam nie pracuje. Więc trzeba szukać innej wypożyczalni
 Profil Relacje PM off  

Czarterowe loty (z dużym bagażem) do Sri Lanki za 2499 PLN ✈️🧳🎒 Czarterowe loty (z dużym bagażem) do Sri Lanki za 2499 PLN ✈️🧳🎒
Wakacje 2026 w tureckim raju 🏝️ 4* hotel z aquaparkiem w Kemer za 2369 PLN Wakacje 2026 w tureckim raju 🏝️ 4* hotel z aquaparkiem w Kemer za 2369 PLN
#22 PostWysłany: 06 Sty 2022 23:10 

niebieski
Ktos moze polecic jakas dzialajaca lokalna Wypożyczalnie? Najlepiej z lotniska Kutaisi ale miasto tez jest ok
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 07 Sty 2022 01:37 

niebieski
Parę razy korzystałem z https://cars4rent.ge/
Ostatni raz w wakacje, mam nadzieję, że nadal działa.
 Profil Relacje PM off
travelerka lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#24 PostWysłany: 19 Lut 2022 10:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Również korzystaliśmy z https://cars4rent.ge/ i polecam.

Termin 29.01-05.02.2022
Cena: 1200 zł z pełnym ubezpieczeniem, dopłatą za odbiór i oddanie auta w Kutaisi i fotelikiem dla dziecka
Samochód: Toyota Prius - szału nie było - auto trochę brudne w środku, ale dało radę na trasie

Zapłąciliśmy gotówką przy odbiorze, nikt nie chciał karty kredytowej, ani nawet prawa jazdy. Zdanie auta trwało 5 min i było równie bezproblemowe.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 15 Maj 2023 11:35 

Czy ktoś zna wypożyczalnie "www.geocarrent.ge" ? Mają trochę pozytywnych opinii na Google, ceny też widzę niezłe.
Jakieś opinie?
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 15 Maj 2023 14:27 
Awatar użytkownika

Loty: 257
Kilometry: 546 135
srebrny
Była uwaga o kontakcie z Martyną z Gruzji.
My przerabialiśmy w zeszłym rok u w Sierpniu i takie uwagi:
- w sezonie masz obsługę po Polsku, więc odpada dogadywanie się z Gruzinem, który może Cię zrozumiał a może nie
- auto jest ubezpieczone i się nie czepiają detali
- my mieliśmy Renegade prawie nowego przez tydzień
- spotkaliśmy kolegę na trasie w Ushguli co miał od Martyny 4runner i maszyna też była w bardzo dobrym stanie. Co ciekawe, pod lodowcem spotkaliśmy 2 rodziny z Polski co miały 4x4 pożyczane U Gruzina, i zagadali do nas jak auto, bo ich były tak rozklekotane, że używać się nie dało.

Inna sprawa, że teraz to już przedsiębiorstwo turystyczne ta Martyna, ma kilkadziesiąt aut i nie ma co oczekiwać kontaktu 1:1 i miłego ustalania detali. Ale overall experience był bardo dobry więc jak nam znowu wypadnie polecieć do Gruzji to raczej nie będę cudować tylko dopłacę u Martyny i będzie święty spokój.

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 18 Maj 2023 14:17 

zawiert napisał(a):
Była uwaga o kontakcie z Martyną z Gruzji.
My przerabialiśmy w zeszłym rok u w Sierpniu i takie uwagi:
- w sezonie masz obsługę po Polsku, więc odpada dogadywanie się z Gruzinem, który może Cię zrozumiał a może nie
- auto jest ubezpieczone i się nie czepiają detali
- my mieliśmy Renegade prawie nowego przez tydzień
- spotkaliśmy kolegę na trasie w Ushguli co miał od Martyny 4runner i maszyna też była w bardzo dobrym stanie. Co ciekawe, pod lodowcem spotkaliśmy 2 rodziny z Polski co miały 4x4 pożyczane U Gruzina, i zagadali do nas jak auto, bo ich były tak rozklekotane, że używać się nie dało.

Inna sprawa, że teraz to już przedsiębiorstwo turystyczne ta Martyna, ma kilkadziesiąt aut i nie ma co oczekiwać kontaktu 1:1 i miłego ustalania detali. Ale overall experience był bardo dobry więc jak nam znowu wypadnie polecieć do Gruzji to raczej nie będę cudować tylko dopłacę u Martyny i będzie święty spokój.

Hej. Można poprosi o namiary na wypożyczalnie Martyny ?
Zenon
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 18 Maj 2023 14:33 

wujek google parzy ???

https://rent.martynazgruzji.pl/
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#29 PostWysłany: 18 Maj 2023 14:36 

[code][/code]
toomas1986 napisał(a):
Czy ktoś zna wypożyczalnie "www.geocarrent.ge" ? Mają trochę pozytywnych opinii na Google, ceny też widzę niezłe.
Jakieś opinie?

Hej
skorzystałeś z tej wypożyczalni? lece 2 czerwca i będę czegoś szukał. pozdrawiam
 Profil Relacje PM off
toomas1986 lubi ten post.

#30 PostWysłany: 27 Maj 2023 18:38 

Ja lecę 8 czerwca i chyba skorzystam. A Ty bierzesz? Jakbyś skorzystał to daj proszę znać
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 16 Cze 2023 13:06 

Loty: 103
Kilometry: 268 283
Wypożyczenie u Martyny w czerwcu.

Bezproblemowy odbiór na lotnisku o ustalonej godzinie, zamówiony Ford - dostarczony Subaru Forester. W dobrym stanie, czysty, coś tam tylko lekko stukało. Zrobiliśmy ponad 1000 km w 4 dni. Spalanie około 10 litrów. Uważać na stacjach bo nas chcieli oszukać - nabijają na terminal wyższa kwotę i przy płaceniu zakrywają wyświetlacz. Zauważyłem to dopiero po zaakceptowaniu - kwota wyższa o ponad 50 zł. Zwróciłem chłopakowi uwagę i zaraz z kieszeni wyciągnął banknoty nie wchodząc w dyskusje, więc podejrzewam, że to był jego sposób na dorobienie. Natomiast na innej stacji bez problemów zapłaciłem część gotówką i pozbyłem się waluty a resztę kartą.

Zwrot też bezproblemowy - zostawiłem samochód przy głównej drodze przed lotniskiem, gdzie zawsze jest miejsce, wysłałem lokalizacje whatsappem a kluczyk na kole.

Tanie paliwo - benzyna premium ok. 4,3 zł za litr:)

Tak więc polecam.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 16 Cze 2023 16:06 

Loty: 86
Kilometry: 133 664
niebieski
Nie wiem czy były jakieś recenzje ale ja wynajmowałem w marcu od Kajka Travelove, można znaleść na Facebooku. Wypożyczalnie prowadzą Polacy którzy mieszkają tam od jakiegoś czasu. Kontakt bezproblemowy, odbiór również. Dodatkowo wiele ciekawych informacji na temat Gruzji i panujących tam zwyczajów. Polecam, my byliśmy zadowoleni

#33 PostWysłany: 06 Wrz 2023 21:56 
Awatar użytkownika

Kilometry: 147 286
srebrny
..... Royal Car Rent na lotnisku Kutaisi. Czy ktoś korzystał .... jakie opinie i doświadczenia?
Z.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 27 Wrz 2023 17:04 

Polecam https://starcar.ge/ jeśli chodzi o obsługę. Wszystko szybko, sprawnie, terminowo. Auto Subaru Forester, lekko poobijane ale nie wpływa to na jazdę, no i taniej niż u rodaków polecanych na fejsbuku (ale to chyba już w każdym kraju tak jest że u rodaków 30% drożej niż u lokalnych). Kontakt przez Whatsapp 24/7, na miejscu gotówka do ręki, bez żadnej kaucji, karty itd.
 Profil Relacje PM off
agnieszka.s11 uważa post za pomocny.

#35 PostWysłany: 28 Wrz 2023 18:41 
Awatar użytkownika

srebrny
@adam9-3 - jaki miałeś koszt wynajmu? ...... na ile dni wynajmowałeś i w jakim terminie ?
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 08 Paź 2023 09:24 

Ja niestety raczej Martyny nie polecę. Po kolei:
Odbiór z lotniska ponad godzinę po wyjściu z hali (o 1 w nocy ). Auto na dzień dobry prowadziło się mocno nerwowo. Następnego dnia sprawdziłem i okazało się, że kierownica nie przekrzywiona przy jeździe na wprost ( czyli uszkodzone elementy zawieszenia/układu kierowniczego ) . Do tego... praktycznie łyse opony ( dosłownie ! ), a jedna miała z boku bąbel ). Chyba nie muszę pisać jakie to niebezpieczne... Oczywiście opony nie podlegają ubezpieczeniu, co oznacza że w razie uszkodzenia to ja jestem sponsorem nowych opon... Poza tym niby auto z napędem na 4 koła, ale przy takich oponach każde zjechanie na delikatne błoto to jak jazda na lodzie i duże ryzyko utknięcia .Także skrajnie nieodpowiedzialne ( wręcz głupie i niebezpieczne ) jest dawanie auta w takim stanie . Uszkodzone zawieszenie dało o sobie znać później, po wjechaniu w niezbyt dużą dziurę auto już nie nadawało się do jazdy, koło przekrzywione i piszczało przy jeździe na wprost. Przymusowy nocleg w hotelu, gdzie nie było planu się zatrzymywać. Tutaj jedyny mały plus, ponieważ około 22 zabrano auto, a następnego dnia o 11 było podstawione już naprawione. Zdawanie auta trochę dziwne, bo prosili o zostawienie auta przy głównej drodze, gdzie jest wyjazd z lotniska, a kluczyki zostawić za klapką wlewu paliwa. Podsumowując, nie polecę, bo ceny europejskie (nie była to żadna okazja ), a jakość kiepsko. Zarabiają niemałe pieniądze, więc takie sytuacje nie powinny mieć miejsca .Dla zainteresowanych posiadam zdjęcia za stanu technicznego auta.
 Profil Relacje PM off
Arekkk uważa post za pomocny.

#37 PostWysłany: 19 Paź 2023 23:18 
Awatar użytkownika

srebrny
Ostatecznie skorzystaliśmy z https://cars4rent.ge/

3 pełne doby - cena 189 € z ubezpieczeniem
Samochód: Subaru XV Crosstrek - wersja amerykańska
Odbiór na lotnisku - płatność gotówką przy odbiorze, bez karty kredytowej, papierologia przez e-mail i WhatsApp . Zdanie auta bezproblemowe, pobieżne oględziny .

Minusy:
- spóźnienie około godziny przy odbiorze
- wyładowana bateria kluczyka - utrudniało zamykanie auta, centralny zamek nie działał
- brak tylniego światła - i w konsekwencji kontrola policyjna i mandat..... :oops:
- brak opcji tankowania full - full
- brak ubezpieczenia opon - podobno żadna ubezpieczalnia w Gruzji nie obejmuje ubezpieczeniem opon

Plusy:
- minimum papierologii - brak protokołów, brak depozytu, płatność gotówką
- auto wymyte , czyste , młode rocznikowo
- dobry kontakt przez WhatsApp
- zwrot 10 € za spóźnienie ;)
- przy oddaniu zwrot 50 € za problemy ze światłem, kluczykiem i policją :D
- deklaracja zapłacenia kosztów mandatu. :)

Ogólnie można polecić . Na naszym przykładzie widać że dbają o klienta - zdecydowana proklientowska postawa i rekompensata kosztów.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 15 Maj 2024 23:54 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 562
Kilometry: 858 234
Kilka słów o niedawnym wynajmie samochodu na lotnisku w Kutaisi.

Pośrednik: VIP cars

Wypożyczalnia: Tbilisi cars

Samochód: mieliśmy rezerwację na Toyotę Yaris w automacie lub podobny. Dostaliśmy Toyotę Yaris. Opcja paliwowa full-full, bez limitu kilometrów, ubezpieczenie wkładu własnego zawarte w cenie.

Cena: 165,75 EUR za 5 dni w maju; 15,75 EUR zapłacone u pośrednika, reszta przy odbiorze.

Odbiór samochodu: jeszcze przed wylotem wypożyczalnia skontaktowała się przez WhatsApp pisząc, że mają "update systemu" i trzeba będzie dopłacić gotówką 8-) W GEL, EUR lub USD. Nawet mi to pasowało, więc uzgodniłem, że zapłacimy w euro. Na lotnisku chwilę musieliśmy poczekać, bo samochód jeszcze był na myjni (a lądowaliśmy w nocy). W międzyczasie spytali czy nie chcę większego niż Yaris i oferta Mondeo (u nich zwanego Fusion), ale uznałem, że aż tak duży nam zbędny. W końcu gość z samochodem zjawił się pod terminalem, ale w celu załatwienia formalności pojechaliśmy na pobliską stację Gulf. Umowę podpisywałem o 2:30, cash z rąk do rąk (150 EUR dopłaty i 100 EUR depozytu). Samochód niemiłosiernie zużyty i poobijany, nawet dach. W środku brak części osłony drzwi od strony kierowcy. Gość nakręcił filmik, ja zrobiłem kilka zdjęć tak dla siebie (bo przecież i tak pełne ubezpieczenie).W teorii przebieg ok. 108 tys. km, ale albo przekręcony licznik albo to już szedł drugi million :lol: Paliwo na dość niskim poziomie, więc opcja full/full zrobiła się opcją same to same :) Brakowało półeczki od bagażnika. Następnego dnia okazało się jeszcze, że stan płynu do spryskiwaczy był zerowy (na stacji benzynowej uczynna obsługa uzupełniła nam wodą). Generalnie chyba nie wypożyczałem do tej pory samochodu w gorszym stanie. Ale jeździł, a na dodatek nie wyróżniał się z tłumu ;)
Przejechaliśmy 475 km, fragmentami drogą bez asfaltu (na trasie Achalciche-Abastumani). Nic mu po drodze nie dolegało, dopiero na koniec zapaliła się kontrolka sprawdzenia silnika. Benzyna w Gruzji dość tania - w zależności od stacji 3,00-3,35 GEL za litr (ok. 4,50-4,90 zł). Na tych lepiej wyglądających stacjach (np. Gulf czy Wissol) jest drożej ale są też całkiem cywilizowane toalety. Przy płatności kartą trzeba zwrócić uwagę czy dają właściwy terminal, bo raz dali jakiś TBC i tam nie przechodziła płatność - okazało się, że to chyba tylko dla lokalnych kart. Wzięli jakiś inny i poszło.

Zwrot samochodu: Oddawaliśmy na tej samej stacji, co odbiór. Ale przyjeżdżał już ktoś inny i pytał czy mam zdjęcia samochodu. Trochę mnie to zdziwiło po co, skoro pełne ubezpieczenie, ale pokazałem te kilka, które sobie zrobiłem. Sprawdzenie stanu paliwa, zwrot depozytu 100 EUR i gościu odwiózł nas na lotnisko.

Podsumowanie: Hmmm... Samochód zrobił swoje, więc podstawowa funkcja spełniona. Co do reszty to takie mieszane uczucia.

Dodatkowe info:
- parkingi w większości bezpłatne, jedynie w Martvili chcieli 2 GEL, ale i tak wejście do kanionu było zamknięte, bo nieświadomie wpakowaliśmy się do Gruzji w okresie przedwielkanocnym (oczywiście prawosławnym) więc nie skorzystaliśmy. W Kutaisi w centrum są chyba strefy płatnego parkowania, ale nie jestem do końca pewien.
- autostrada w kierunku Tbilisi wciąż częściowo w budowie, więc przygotujcie się miejscami na utrudnienia w ruchu; google maps już użytkowanej autostrady częściowo nie widzą
- jeśli przylecicie w nocy (jak my) i postanowicie kimnąć te parę godzin w wynajętym samochodzie (jak my), to nie najgorszym miejscem jest parking przez Hotelem Europa na drodze do Kutaisi https://maps.app.goo.gl/o1sNgXv16CTnUC93A stał tam nawet jakiś autokar, obok którego zaparkowaliśmy, dzięki czemu mniej raziły światła przejeżdżających samochodów. Jeśli potem z rana zapragniecie dobrej kawy, ciasta (i cywilizowanej toalety :) ), to znaleźliśmy takie miejsce w Kutaisi czynne od 8:00 https://maps.app.goo.gl/MkGTTEL9CRrKqZaj7 Obok są dwa markety i piekarnia, więc można od razu zrobić jakieś zakupy
- generalnie śledząc ceny odnoszę wrażenie, że wynajem samochodu w Gruzji (a przynajmniej w Kutaisi) jest dość drogi.
cart lubi ten post.

#39 PostWysłany: 12 Cze 2024 13:10 

Wynajem auta z lotniska w Kutaisi i oddanie z tego samego miejsca (o 4:00 nad ranem, lot o 6:00).

Pośrednik: DiscoverCars

Wypożyczalnia: SurPrice Car - miałem pozytywne opinie z wynajmu z tej wypożyczalni w Serbii, a że cena była konkurencyjna to wybrałem tą wypożyczalnię

Samochód: Honda Fit, osobówka bez napędu 4x4 - trochę poobijany, porysowany, ale trzymał się kupy. Jedna z kontrolek była zapalona, ale od razu poinformowano mnie, że jest to przez niedziałający Bluetooth.

Cena: ok 1200zł za 7 dni w czerwcu, płatność w EUR na miejscu, kilkadziesiąt PLN u pośrednika przy wypożyczeniu. Depozyt 600GEL kartą.

Odbiór samochodu: 2 dni przed wylotem skontaktowali się ze mną w celu potwierdzenia rezerwacji i godzin odbioru, przestawili warunki, propozycje ubezpieczenia itd. Bardzo dobry i szybki kontakt, bez nacisku na dodatkowe ubezpieczenia. Po przylocie czekał pan z kartką z imieniem i nazwiskiem. Potrzebowaliśmy chwilę czasu na wyciągnięcie GEL z bankomatu, zakup karty SIM- nie było problemów, chociaż nie wiem czy pan nie liczył na jakieś drobne ;) Na parkingu przed lotniskiem przekazali auto, prosili o zrobienie zdjęć, podpisanie dokumentów i przekazali kluczyki.

Zwrot samochodu: umówiliśmy się, że mniej więcej w podobnym miejscu się spotkamy na oddanie, podjechaliśmy pod terminal i po drodze zauważyłem, że ten sam pan już czeka (bez wjazdu na parking). Krótko obejrzał auto, zapytał czy nie było problemów i tyle.

Podsumowanie: Jestem zaskoczony jak szybko zwrócili kaucję, bo po 2 dniach roboczych. Samo auto spisywało się bardzo dobrze, nie było żadnych problemów, chociaż miałem obawy o opony, bo były mocno zużyte i poharatane. W połowie wyjazdu po nocy zauważyłem, że zeszło powietrze z przedniego koła. Telefon do wypożyczalni i poradzili, żeby wymienić oponę na dojazdówkę, a koło naprawić. Pierwszy lepszy wulkanizator namierzył źródło problemu (felga przebiła oponę i powoli ulatywało powietrze) i za naprawę zapłaciliśmy 20GEL :) Poza tym wszystko w porządku. Dodam tylko, że jeździłem ostrożnie, żeby nie wjechać w żadną większą dziurę, których w Gruzji jest mnóstwo, zwłaszcza na Drodze Wojennej, czy do Kanionu Martvili. Tym autem dojechaliśmy także do doliny Truso na parking przed wsią Kvemo Okrokana, przed mostkiem a także do Juty (do miejsca gdzie aktualnie są remonty)- chociaż następnym razem czułbym się bezpieczniej z autem 4x4 ;)
 Profil Relacje PM off
Tomasz101 uważa post za pomocny.

#40 PostWysłany: 12 Cze 2024 14:21 

Loty: 27
Kilometry: 67 095
My rok temu mieliśmy na 2 tyg samochód od Martyny.
No tanio nie było ;) ale byliśmy w sezonie letnim. Mieliśmy Jeepa Renegade w bardzo dobrym stanie.
Dawał radę wszędzie, gdzie się zapuściliśmy choć ja miałam czasami serce w gardle ;)

Z plusów:
- kamień zrobnił nam mini dziurkę w szybie - poinformowalismy o sprawie i na tym się skonczyło
- Dostalismy mandat jak się okazało przy zdaniu auta, ale za nas go zapłacili.
- Nie doliczyli za dodatkowe godziny najmu + 5 h.
- Jak ktoś nie ogarnia angielskiego to odbiór był z gościem, który spoko mówił po PL. Przyjechali na czas.

Minusy:
- Dość dłuo czekalismy na zdanie auta. Umówilismy się na 11, a chyba gość (gruzin, ni w ząb po ang), był ok. 12:00. Na szczęscie odbior spod hotelu wiec nie spieszyło nam się jakoś bardzo.

Spotkalismy p[o drodze dwa te same auta od Martyny, nikt nie miał problemów.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość