Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 29 Lip 2024 10:30 

Pośrednik: Brak, strona wypożyczalni: https://tbilisicars.com/

Wypożyczalnia: Tbilisi cars, lipiec 2024

Samochód: Kia Soul

Cena: 270 EUR za 6 dni (teoretycznie przedpłata ~10% kartą, ale coś nie działało; zobacz poniżej) + 100 EUR depozytu; teoretycznie karta lub gotówka, w praktyce gotówka

Odbiór samochodu: Podobnie jak piszący powyżej, pracownik podjechał na lotnisko, pojechaliśmy na stację Gulf podpisać papiery i zapłacić. Znów info o updacie systemu i braku płatności kartą.

Zwrot samochodu: Ta sama stacja. Bezproblemowo.

Czy to scam?: Nie, firma istnieje, zwrot depozytu, zwrot kosztów wulkanizacji (coś było wbite w oponę i powoli uciekało powietrze).

Plusy:
- Dobry kontakt przez WhatsApp, uprzejmy pracownik.
- Zwrot depozytu, zwrot 40GEL za wulkanizację.
- Auto poradziło sobie w drodze do Mesti bez problemu.

Minusy:
- Auto głośne (może coś w wydechu przerdzewiało), chyba w najgorszym stanie jaki wypożyczałem.
- Brak koła zapasowego (na szczęście obyło się bez; w innym aucie który wypożyczał znajomy parę dni później było).

Wydaje mi się, że wypożyczenie auta w Gruzji (a przynajmniej w Kutaisi) jest dość drogie. To była najlepsza oferta którą znalazłem; “duże” wypożyczalnie nie miały nic w ofercie (chociaż teoretycznie są na lotnisku; może wszystko wypożyczone w szczycie sezonu).

Czy wypożyczyłbym tam jeszcze raz? Chyba tak; nie dlatego, że jest super, ale dlatego, że już wiem czego się spodziewać, i wątpię, czy u konkurencji byłoby lepiej.
 Profil Relacje PM off  

Cypr na przedłużony weekend za 589 PLN 🏝️🌞 Loty do Pafos + ⭐⭐⭐ noclegi Cypr na przedłużony weekend za 589 PLN 🏝️🌞 Loty do Pafos + ⭐⭐⭐ noclegi
Zimowa ucieczka do słonecznej Hiszpanii 🌞🏨 Benidorm z all inclusive za 1979 PLN Zimowa ucieczka do słonecznej Hiszpanii 🌞🏨 Benidorm z all inclusive za 1979 PLN
#42 PostWysłany: 02 Sie 2024 17:31 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 118 221
Ja korzystalem z https://cars4rent.ge/en/ . Bardzo polecam, dostalismy jeep renegade dostarczony za darmo na lotnisko pomimo tego, ze byla pozna godzina. Auto spowrotem zostawilismy w miescie po dogadaniu tego z wlascicielem.
Posiadaja tez samochody z namiotem na dachu.
Cene ustalalem poza strone i dostalem maly upust bralem auto na 6 dni

Nie pamietam ceny, ale nie bylo nic placone extra ani nic :)

#43 PostWysłany: 02 Sie 2024 18:52 
Awatar użytkownika

srebrny
Uwaga: wypożyczenie z listopada 2022, więc niekoniecznie jest tak samo (zwłaszcza cenowo)

Pośrednik: EconomyCarRentals

Wypożyczalnia: Alamo

Samochód: Kia Picanto - zgodnie z voucherem. Minimalnie wysłużone, ale bardzo ok. W Tbilisi wymienione na nówkę Suzuki Vitarę.

Cena: 400 zł online + 177 EUR (jakieś 800 zł wtedy) na miejscu. 7 dni, pełne ubezpieczenie ECR, karta transgraniczna do Armenii. Blokada na karcie 400 EUR

Odbiór: Odbiór na lotnisku - szybki i bezproblemowy, tyle że... nie zauważyli, że w cenie jest karta transgraniczna. Dwa telefony (+ parę wiadomości na WA już w trasie) i stanęło na tym, że na razie jeździmy sobie Kią, a gdy będziemy w Tbilisi, wymienimy ją w tamtejszym biurze na auto z taką kartą. Tak właśnie się stało - cała operacja w stolicy zajęła może kwadrans . Przejazd przez granicę bezproblemowy, po drugiej stronie trzeba było kupić armeńskie ubezpieczenie na tych kilka dni - biur zajmujących się tym i przy okazji sprzedających SIM-y od groma (przejście Sadachlo/Bagrataszen). Powrót przez przejście Bawra/Ninocminda równie bezproblemowy.

Zwrot: Zwrot na lotnisku, pewnie z godzinkę wcześniej umówiliśmy się na WA na konkretną godzinę. Szybki ogląd auta i cześć. Blokada zdjęta bardzo szybko.

Podsumowanie: Bardzo sprawnie to wszystko poszło. Początkowe gapiostwo z kartą zostało błyskawicznie rozwiązane, w efekcie dostaliśmy większe i lepsze auto (Kia wg wypożyczalni nie miała niezbędnych papierów, by śmigać po Armenii), a wszystko odbyło się bez wpływu na harmonogram podróży. Przez cały czas bardzo dobry kontakt z biurem na lotnisku i z centralą. Zero prób wałków.
SPLDER lubi ten post.

#44 PostWysłany: 03 Sie 2024 15:13 

Na gorąco, polecam wypożyczalnię Drive Time w Kutaisi, nie znalazlem lepszej ceny (220 EUR za 7dni za Chevroleta Cruize) z full ubezpieczeniem, które jak się okazało, było przydatne - przetarcie (brak sprawcy)
Auto b.dobrze utrzymane, kontakt przez whatsUp wzorowy, po zdaniu auta gość podrzucił nas jeszcze do centrum. Generalnie bardzo pozytywne odczucia, 100% polecajka.
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 05 Wrz 2024 12:57 
Awatar użytkownika

Loty: 57
Kilometry: 163 516
niebieski
To ja dodam od siebie, wypożyczałem auto na 21 dni w DiffeRent a Car.

Właściciele to David i Christine. Mega dobry kontakt, zero problemów, żadnego depozytu.
Koszt 50 Eur / dzień.
W tym: pełne ubezpieczenie, drugi kierowca i u nas fotelik dla dziecka.
Porównywałem ceny z innymi wypożyczalniami i nie ma mowy, żeby się zbliżyć.

Samochód to Subaru Forester, oczywiście 4x4 w bardzo dobrym stanie.
Mają swoją stronke na FB i na google maps.

Nie mają biura na lotnisku w Kutaisi, ale też "za free" odbierają Was autem, które wy pożyczacie, a potem oddajecie też na lotnisku.
Dla nas to było bomba rozwiązanie.

Mega polecam, ziomeczki turbo spoko, za dosłownie parę złotych ogarnęli nam też dokumenty i pozwolenie na wjazd do Armenii, gdzie też byliśmy tydzień. :)
Kontakt do nich:
David: +995 597 02 56 01
Christine: +995 558 18 13 99
e-mail: differentacar5@gmail.com

Dodam tylko, że nie mam z nimi żadnej umowy / polecania / nic z tych rzeczy. Jestem po prostu bardzo zadowolonym klientem, a już trochę aut w życiu wypożyczyłem, więc jestem wymagający. ;)

W razie pytań służę pomocą,
Piotrek
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#46 PostWysłany: 01 Gru 2024 00:51 

Loty: 36
Kilometry: 88 294
Czy wypożyczał ktoś może auto z Localrent ? I robił trasę do Ushguli ?
Czy w umowie było zawarta infomracja o braku możliwości przejazdu do Ushguli z Mestii ?

edit. Ok - doczytałem, że nie obowiązuje na tych trasach ubezpieczenie.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 01 Gru 2024 23:19 
Awatar użytkownika

Loty: 322
Kilometry: 721 597
niebieski
Oddawał ktoś na lotnisku w Kutaisi auto wcześnie rano ? Chciałbym oddać o 5.00 rano, robiłem tak w Europie i nie było z tym problemów, kluczyki do skrzynki itp. Jak to wygląda w Gruzji ?

Image
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 02 Gru 2024 01:11 

niebieski
Nie ma żadnych skrzynek. Musisz umówić się z wypożyczalnią, co nie powinno być problemem. Sam tak robiłem.
 Profil Relacje PM off
mmaratonczyk lubi ten post.
mmaratonczyk uważa post za pomocny.

#49 PostWysłany: 02 Gru 2024 07:55 

srebrny
@mmaratonczyk żadnych skrzynek nie kojarzę, za to w Kutaisi działał inny sposób, którego nie widziałem nigdzie indziej. Właściciel poprosił o zostawienie auta przy głównej drodze obok lotniska, a kluczyki na tylnym kole od strony pobocza :)
 Profil Relacje PM off

#50 PostWysłany: 18 Gru 2024 09:47 

niebieski
Czy ktoś może wie jaki depozyt blokuje na karcie Hertz w KUT za wspaniałą dacie logan :D ? I faktycznie zwracają dopiero po 30 dniach jak piszą na swojej stronie?
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 19 Gru 2024 20:29 

niebieski
mmaratonczyk napisał(a):
Jak to wygląda w Gruzji ?

Cars4rent zażyczyło sobie zostawienia kluczyka na kole ;)
 Profil Relacje PM off

#52 PostWysłany: 12 Sie 2025 13:33 

Loty: 36
Kilometry: 88 294
Może się komuś przyda jeżeli będzie wypożyczać auto przez Localrent.

W regulaminie ogólnie mają że nie można jechać m.in do Ushguli (trasa już w calości wyasfaltowana) czy Juty albo Truso. Natomiast to wszystko zależy od dostawcy samochodu. Jeden z wynajmujących przez Localrent nie wyrażał zgody natomiast dla innej rezerwacji również robionej przez Localrent nie było żadnych przeciwwskazań. Warto więc podpytać o szczegoły u samego dostawcy samochodu i ewentualnie zmienić jeżeli to dla kogoś mocno istotne.
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 03 Wrz 2025 14:40 

Piotras_5 napisał(a):
To ja dodam od siebie, wypożyczałem auto na 21 dni w DiffeRent a Car.
(...)
W razie pytań służę pomocą,
Piotrek

Skorzystaliśmy z tego polecenia. Dzięki za polecenie i dołączam się do rekomendacji. Dostaliśmy auto w idealnym stanie (Subaru Forester), 500 euro na 11 dni w pełnym ubezpieczeniu, wszystko punktualnie z pełną informacją. A poza tym David to bardzo miły gość.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość