Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 210 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wrocław
#81 PostWysłany: 03 Sty 2015 01:45 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 151 564
twinie96 napisał(a):
To ja gorąco polecam lokal "Zupa" mieszczący się na rogu Szewskiej i Kotlarskiej.

Próbowałem, dobre. Ale dodam też informację o lokalu ZZ Top na rogu ul. Krupniczej i Kazimierza Wielkiego. W menu zupy i zapiekanki. Zupy są świetne - smaczne i z dużą ilością składników, co 2-3 dni nowe menu: https://www.facebook.com/zztopwroclaw?fref=ts. Dużą zupą za 8-11 złotych można się najeść. Zapiekanki - szału nie ma ale fanem tego rodzaju jedzenia nie jestem.
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#82 PostWysłany: 08 Sty 2015 11:49 
Awatar użytkownika

srebrny
Ostatnio na wspomnianej już Bogusławskiego (nasyp kolejowy ciągnący się od dworca w stronę Arkad i dalej) pojawiła się sympatyczna stołówka chińska. Dobre, ostre, treściwe zupy za kilka złociszy, niedrogie większe dania. Czynne do 20.
Pod tym samym nasypem serwują świetny smażony ser w Kuźni Dobrych Klimatów. Znajdzie się tam też kilka dobrych knajpek piwnych. Generalnie dobra opcja dla kogoś, kto nie chce przesadnie oddalać się od dworca.

#83 PostWysłany: 21 Sty 2015 01:08 

Polecam świetną włoską pizzerię Nel Parco, znajdującą się przy wejściu do urokliwego Parku Szczytnickiego od strony Mostu Szczytnickiego (ul. Różyckiego 2) ;)
Nigdzie chyba nie jadłem tak dobrze zrobionego włoskiego ciasta. Składniki świeże, wystrój wnętrze urokliwy i jasny - choć z zewnątrz budyneczek wygląda niepozornie. Plus że mają duży wybór zaparzanych herbat, w tym sezonowych. Otwarte do 22, w weekendy do północy. szybki dojazd z centrum tramwajami (ok 10 minut od rynku).

Dobry punkt na trasie Zoo - Hala 100-lecia rynek :)
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 21 Sty 2015 14:53 

srebrny
Jeżeli ktoś będzie się wybierał do afrykarium to w pobliżu Placu Grunwaldzkiego przy ul. Skłodowskiej-Curie 3 można szybko i tanio zjeść w barze "U GRUZINA" - prawdziwe gruzińskie chaczapuri
https://www.facebook.com/ugruzinawroclaw

Natomiast jeśli chodzi o herbatę to polecam Herbaciarnię CZAJOWNIA przy ul. Białoskórniczej 7-9
https://www.facebook.com/CzaiszCzajowniaWroclaw
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 21 Sty 2015 18:10 

Byłam w Kurnej Chacie z koleżankami na wieczornym piwku. Szykowałyśmy się na bigosik w chlebie ale na miejscu wyczaiłysmy w karcie dechę pierogów (25 szt) do tego dodatki kopytka, kapusta zasmażana i skwarki. Napewno jednak warto sie tam wybrac na przepyszne pierogi ruskie z sosem czosnkowym i placki ziemniaczane z trzema sosami. Do tego miła i sprawna obsluga oraz najlepsze piwo wisniowe jakie kiedy kiedykolwiek pilam! :) Ceny bardzo przystępne.

#86 PostWysłany: 09 Lut 2015 11:48 

Wybieram się w Czwartek do Wrocławia. Ktoś może tam coś polecić na tłusty czwartek? :)

#87 PostWysłany: 09 Lut 2015 12:06 

srebrny
Z reguły w tłusty czwartek pączki sprzedaje Dwór Polski (przy wejściu od strony pl. Gołębiego na Rynku).
Osobiście polecam bo oprócz dobrego towaru cena zawsze była równie dobra.
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 09 Lut 2015 12:22 
Awatar użytkownika

niebieski
http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3577 ... niach.html

Ja tam osobiście lubię jeszcze Tutti Frutti na placu Kościuszki w centrum, którego nie ma w rankingu.

A poza centrum, to na Skłodowieckiej- Curie (okolice placu Grunwaldzkiego), jest legendarna wręcz trumienka (kiedyś to się chyba nawet oficjalnie nazywało "Pod trumienką"). W każdym razie cukiernia w sąsiedztwie zakładu pogrzebowego, jak się wchodzi to trąci trochę PRLem, ale rewanżują się naprawdę wyśmienitymi i niedrogimi wyrobami. W czasach studenckich (bo to okolice politechniki) innych cukierni nie odwiedzałem, jak coś potrzebowałem. Teraz mam trochę daleko, ale ciągle polecam.
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 15 Mar 2015 14:41 

niebieski
Dzisiaj rozpoczyna sie u nas sezon ogródkowy- Rynek budzi sie po zimie! Mamy jeszcze nowosc- Szpilkostrade, nadajaca sie do Ksiegii rekordów Guinessa, w kategorii glupota roku! :D

#90 PostWysłany: 17 Mar 2015 22:08 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
Niva napisał(a):
We Wrocławiu mieszkałam dobrych kilka lat, ale nawet teraz, zawsze jak tam jestem to wpadam zjeść do STP na Kuźniczej (chociaż cena ostatnio nieco podskoczyła :/).

Ja osobiście jestem uzależniona od ich szpinaku, jest po prostu boski.

http://www.multifoodstp.pl/

Potwierdzam :)

Szpinak rewelacja, normalnie pewnie bym nie wziął, ale mając w pamięci ten wpis spróbowałem i się nie przejechałem...

I takie niuanse tworzą właśnie klimat forum...

Obecna cena na Kuźniczej to 2.59/100g

#91 PostWysłany: 17 Mar 2015 22:35 

vivere napisał(a):
Obecna cena na Kuźniczej to 2.59/100g

Skąd tą cenę wziąłeś? Na stronie jest 3.29/100g!
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 17 Mar 2015 22:43 
Awatar użytkownika

To cena dla studentów (mają -20%).

Jak ktoś jest fanem burgerów, to polecam Soczewkę na Rynku.
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 17 Mar 2015 22:46 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
To nie jest cena dla studentów...

proszę:
http://www.multifoodstp.pl/promocja/promocja-na-kuzniczej

Byłem w sobotę i tyle mi policzyli, studentem już dawno (niestety) nie jestem
Hobbes lubi ten post.

#94 PostWysłany: 17 Mar 2015 22:52 

A to co innego taka promocja. Przeczytałem regulamin i nawet pepsi gratis jest przy zakupie powyżej 10 zł :)
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 18 Mar 2015 15:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeśli mam być szczery to akurat polecanie STP tutaj kompletnie nie rozumiem. Jedzenie średnie, ceny bez szału, sieciówka, wystrój fastfoodowy... Jeśli już ktoś lubi jedzenie na wagę to dużo lepsze ( i niewiele droższe) jest Marche, dostępne np. w Arkadach czy przy Piłsudskiego. Dużo lepsza zazwyczaj jest też jedzenie w Bazylii (ceny podobne), będące może 3 minuty od STP. Dodatkowo mimo, że jadłodajnia to w fajnym budynku, z niezłym wystrojem i z przeszkleniem i dobry widokiem na szyba. Ogólnie z klimatem, a nie jak w STP.

Jeśli komuś już zależy na zjedzeniu tanio i szybko to zawsze w cenie są bary mleczny. Również 3 minuty od tego STP jest wręcz legendarny Miś. Blisko centrum są też inne bary mleczne (Bar Witek czy Jacek i Agatka). Do tego dochodzi warta przetestowania ZUPA, czyli lokal z samymi zupami i bliźniaczy LAS z ciekawym i niedrogim jedzeniem. W obu tych lokalach codziennie co innego. Na sam koniec, ciągle tanio, można zjeść np. w Cegielni. Duży wybór makaronów, sałatek, burgerów. Większość w cenach max. 15zł. W ciekawym miejscu, z niezłym wystrojem.

Podsumowując nie rozumiem fenomenu STP, nie rozumiem polecania STP, zawsze jak tam jadłem to raczej w kategoriach ostateczności jak w pobliskim Misiu i Bazylii nie było miejsc, a zależało mi na czasie. Czasem gdzie ze znajomymi między zajęciami mi się też w Pasażu zdarzało stołować i naprawdę nisko oceniam jakoś posiłków. Wiele rzeczy suchych (jak nie mają sosu i leżą kilkadziesiąt minut na podgrzewaczu to muszą być suche), często letnich (jak leżą kilkanaście minut na którejś warstwie w podgrzewaczu). Jeszcze w godzinach szczytu jest ok, bo szybko schodzi, ale poza nimi to zazwyczaj naprawdę można średnio trafić jeśli chodzi o temeperaturę i soczystość, o samej jakości już nie wspominając. W takich miejscach to ogólnie się opłaca jeść tylko mięso, bo to wychodzi normalnie. Bo jak sobie nałożysz ziemniaków to płacenie po cenie 26zł za kilogram ziemniaków to naprawdę słaby interes. Także ogólnie STP to naprawdę ostatnie co bym komuś polecił do jedzenia we Wrocławiu, już gdzieś w okolicach McD czy KFC...
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 18 Mar 2015 15:57 

Ja również polecę wspomniany już "Pod Latarniami'. Polędwiczki panierowane w migdalach i platkach owsianych z pieczonymi ziemniaczkami i surówką za 19zł są doskonałe a porcja duża. Ogólnie porcje są naprawdę duże. No i to doskonałe piwko :D
 PM off  

#97 PostWysłany: 18 Mar 2015 16:08 

Szczerze polecam lokal " Szynkarnia" na ul. św. Antoniego.
Bardzo dobre podpłomyki na różne sposoby, bardzo dobre "napitki" i duży wybór piw rzemieślniczych.
Ach i ciastka/ ciasta też pyszne :D

#98 PostWysłany: 20 Mar 2015 13:34 
Awatar użytkownika

Loty: 216
Kilometry: 302 543
niebieski
Gastroreminescencje z mego ostatniego pobytu we Wrocławiu.

W dużym stopniu zgodzę się z kiewem, STP nie powaliło mnie na kolana. Wybór jedzenia nawet spoko. Dużym plusem jest to, że nakłada się co się chce i można skonstruować fajny posiłek pod swój gust. Jakość powiedziałbym przeciętna - chociaż nie porównywałbym raczej do McD i tego typu instytucji - mając do wyboru na pewno wybrałbym STP :roll: Cena, no cóż jak ktoś chce się konkretnie najeść to chyba lokale typu all you can eat wychodzą korzystniej. Podsumowując, zawiedziony nie jestem, ale następnym razem odwiedzę jednak inne miejsce obiadowe. Najbliższy all you can eat na Rynku w Bierhalle (19,99) ;)

Do Jacka i Agatki wpadłem sentymentalnie na zupę i myślę, że to najtańsze i dobre rozwiązanie, jeśli ktoś chce zjeść szybko i za grosze. Jest to klasyczny bar mleczny, jak za dawnych czasów - klimat bardzo budżetowy, chwilami wręcz menelarski (w trakcie spożywania szybkiej zupy zostałem 2 razy poproszony o kilka groszaków przez małoświeżych osobników, a stado sępów krążących na zewnątrz było jeszcze spore) ;)

Skorzystałem też z Baru36 na Horbaczewskieho. Nie wiem jak jest w lokalu (tak serio to nie wiem nawet, gdzie on dokładnie jest), bo zamówiłem jedzenie z dowozem do hotelu (wspólny system zamówieniowy z Barem Patelnia na Litewskiej). Jedzenie bardzo smaczne, porcje duże, możliwość płacenia kartą u dostawcy. Jadłem bardzo dobre placki ziemniaczane po cygańsku. Rewelacyjne są też placki w sosie ze szpinakiem. Polecam ! 8-)

#99 PostWysłany: 23 Mar 2015 17:59 

jeszcze raz odnośnie STP na Kuźniczej. Byłem w ostatni piątek z dziewczyną w tym lokalu, jedzenie bardzo dobre, ale żadnej promocji nie ma. Na moja pytanie do pani na kasie "czy są jakieś promocje" usłyszałem krótkie "nie", a była godzina 20.10. Na drzwiach była reklama, że lokal otwarty całodobowo, także znieśli happy hour pewnie ;) Cena za 100g to 2,59, za dwa posiłki wyszło nam razem 30 zł i się najedliśmy bardzo.
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 02 Kwi 2015 10:02 

Odnośnie multifoodów we Wrocławiu...

Preferuje Bazylię z tego względu, że jest najtańsza. Smakowo STP, Bazylia i Marche bardzo podobnie. W STP zawsze biorę wspomniany wcześniej szpinak, w Bazylii naleśniki lub rybkę z żółtym serem w środku (POLECAM), a w Marche lasagne z mięsem i szpinakiem. To są moje sprawdzone potrawy, do których oczywiście jeszcze zawsze coś dobieram. Wystrój i klimat identyczny. Nie wiem dlaczego @kiew tak słabo ocenił STP. Dla mnie różnic praktycznie nie ma między tymi lokalami.

Ostatnio jadłem...

Chesseburgera w Burger Ltd. na ul. Ruskiej. Ocena średnia z plusem. Knajpka mała, ale z klimatem amerykańskim. Napoje w normalnych cenach. Obsługa bardzo miła. Co do burgerów to według mnie smakowo słabe, kiepsko doprawione. Ceny 16-20 zł za jednego. Dużą zaletą jest 200g wołowiny, którą mamy w naszej kanapce. Warto odwiedzić, ale dupy nie urywa. Jeśli znacie burgerownie, która dupę urywa to chętnie odwiedzę.

PS: Można pieprzyć w barach mlecznych!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 210 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość