Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 210 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wrocław
#61 PostWysłany: 17 Sie 2014 12:09 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
Polecam bar Misz Masz na ulicy nożowniczej 14/16
http://barmiszmasz.pl/
Jedzenie super tanie i smaczne. Byłem wczoraj.. POLECAM!!

👩‍👩‍👧‍👧 Całą rodziną (2+2) na ferie do Algarve 🤯🌴 Tydzień w 4* aparthotelu za 879 PLN ❗✨ 👩‍👩‍👧‍👧 Całą rodziną (2+2) na ferie do Algarve 🤯🌴 Tydzień w 4* aparthotelu za 879 PLN ❗✨
Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️🏖️ Hongkong + Filipiny za 2674 PLN 🌴 💛 Loty w sezonie ✨ Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️🏖️ Hongkong + Filipiny za 2674 PLN 🌴 💛 Loty w sezonie ✨
#62 PostWysłany: 17 Sie 2014 12:29 

https://www.facebook.com/piecszewska?fref=ts Piec na Szewskiej - pizze i włoskie pasty

a na deser lody w Polish Lody :) https://www.facebook.com/pages/Polish-L ... 30?fref=ts

#63 PostWysłany: 22 Sie 2014 09:45 

O wiele lepsze lody (według mnie) i bez kilometrowej kolejki blisko polisz lodów Lodziarnia ROMA na ul. rydygiera 5 https://www.facebook.com/lodziarniaroma
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 22 Sie 2014 10:07 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
Widze ze ile lodziarni tyle zdan bo mi akurat Roma nie przypadla do gustu :)

Zaraz niedaleko Romy jest lodziarnia na Cybulskiego. Nawet nie ma strony www ani profilu na fb.
Robia lody na bardzo mala skale, bardzo tradycyjne i proste ale za to super smaczne.
https://foursquare.com/v/lody-na-cybuls ... d1312dc9a5
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:52 

srebrny
Ta lodziarnia na Cybulskiego wygląda tak, że może nieźle wystraszyć przyjezdnego o ile się tam zapędzi :-)
Roma mam wrażenie, że ostatnimi czasy faktycznie obniżyła loty. Jak dla mnie niektóre smaki są ok ale większość to już cukier z mlekiem na poziomie byle lodziarni... Polish lody są o tyle dobre że na swoim facebooku dają kupony na gratisowe gałki.
Natomiast moim skromnym zdaniem najlepsza lodziarnia jest na parterze w SKY TOWER i nazywa się "Choice".
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 25 Sie 2014 21:48 

spędziłem ostatni weekend we Wrocławiu i po wskazówkach z forum i Gastronautów byłem w 3 miejscach i wszystkie gorąco polecam: lodziarnia w SkyTower, burgery w Burger Ltd, makarony i pizza w Siesta Trattoria
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 27 Sie 2014 23:38 

Przewinął się już gdzieś w tym wątku Bar Bazylia na ul. Kuźniczej 42. Potwierdzam, że jest w sam raz na kieszeń budżetowego turysty i studenta (mieści się tuż przy budynku Uniwersytetu). Jedzenie na wagę: 2,59 zł za 100 g. Wybór kilkudziesięciu dań. Dzisiejsze moje menu:ziemniaki,buraczki,fasolka,żołądki drobiowe w sosie-wszystko za ok. 16,50. Zupa 2,50, kompot 1,80. Smacznie i do syta, polecam.
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 02 Paź 2014 22:32 

To ja gorąco polecam lokal "Zupa" mieszczący się na rogu Szewskiej i Kotlarskiej.
Codziennie mają nieco inny wybór zup; zawsze jest podział na zupy wege, semi-wege i mięsne, także każdy znajdzie coś dla siebie.
Do każdej zupy można sobie do woli dosypać sera, pietruszki, słonecznika itp.
Poza tym czasem na sprzedaż są też pyszne focaccie.

Ceny przystępne: 6-8 zł za małą zupę, 10-12 za dużą. Jeśli zjawimy się z własnym naczyniem - płacimy 1zł mniej.
Codziennie od 17:30 mają happy hours: -50%. Kolejki zawsze są wtedy spore, więc warto przyjść ok. 17:20 i zaklepać sobie miejsce.
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 02 Paź 2014 22:54 
Awatar użytkownika

Happy Hours są też w ostatniej godzinie otwarcia STP (podobny bar jak Bazylia), mają punkty m.in. na Kużniczej, w Pasażu Grunwaldzkim.

Polecić mogę pizzę na studencką kieszeń (50cm) za niecałe ponad 20zł w Bravo na Placu Grunwaldzkim.
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 03 Paź 2014 02:00 

W Bravo obowiązkowo spróbujcie lasagni, jest świetna.
Chociaż mam wrażenie, że jedzenie jest tam nierówne. Jednego dnia świetne, innego takie sobie - może zależy to od kucharza. Ale nawet jak jest takie sobie to jest ok. Ale i tak zawsze tanio :)
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 03 Paź 2014 10:00 
Awatar użytkownika

Ja polecam bary mleczne we Wrocławiu (Miś / Mewa) ;) W innych miastach Polski jest droższej

PS: Nie jestem Polakiem, i jeszcze uczę się polskiego
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 03 Paź 2014 10:27 
Awatar użytkownika

W barze "Miś" można zjeść od 2-3zł całkiem smaczny posiłek. Ale jest bardzo tłoczno, zwłaszcza w okienkach studentów :)
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 03 Paź 2014 10:42 

niebieski
w nasypie kolejowym, (na Boguslawskiego) sa fajne knajpki - jelsi ktos ma 1-2 godziny przesiadki i nie chce daleko biegac to chyba dobra opcja - blisko dworcow
arturro lubi ten post.

#74 PostWysłany: 03 Paź 2014 11:53 

srebrny
ul. Bogusławskiego jest super miejscem ale na wieczór/późne popołudnie
rano (przed południem) nie dzieje się tam zbyt wiele a większość knajp może być jeszcze zamknięta
poza tym jest to miejsce raczej na wypicie dobrego piwa niż na dobre jedzenie
natomiast w pobliżu na skrzyżowaniu Piłsudskiego i Świdnickiej jest restauracja MARCHE - samoobsługa, duży wybór a przed zamknięciem wyprzedaż za 1/2 ceny (w sezonie studenckim kolejki ustawiają się na długo przed rozpoczęciem happy hour:-) )

jeśli chodzi o bary mleczne to jest jeszcze bar JACEK i AGATKA przy pl. Nowy Targ
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 03 Paź 2014 12:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Wintermute napisał(a):
ul. Bogusławskiego jest super miejscem ale na wieczór/późne popołudnie
rano (przed południem) nie dzieje się tam zbyt wiele a większość knajp może być jeszcze zamknięta
poza tym jest to miejsce raczej na wypicie dobrego piwa niż na dobre jedzenie
natomiast w pobliżu na skrzyżowaniu Piłsudskiego i Świdnickiej jest restauracja MARCHE - samoobsługa, duży wybór a przed zamknięciem wyprzedaż za 1/2 ceny (w sezonie studenckim kolejki ustawiają się na długo przed rozpoczęciem happy hour:-) )

A od kiedy to wypicie dobrego piwa wyklucza dobre jedzenie? Ja tam do Kuchni na Bogusławskiego chodzą czasem nawet jak na pociąg nie idę, moim zdaniem dużo lepsze jedzenie niż w Marche.
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 06 Paź 2014 07:49 

srebrny
A gdzie napisałem że wyklucza? Ja po prostu nie kojarzę tam dobrego jedzenia (no może ew. dobrą pizzę) ale to akurat jest zawsze kwestia gustu. Jeśli zatem polecasz jedzenie to napisz konkretnie w jakim lokalu żeby ktoś nie stracił godziny na poszukiwania.
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 06 Paź 2014 08:38 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
Byłem w weekend we Wrocławiu. Polecam wspomnianą "Zupę". Naprawdę smaczne, dużą porcją można się najeść (jadłem mięsną, coś al'a leczo). Wszystkie dodatki (ziarna, ser, grzanki itp.) są w cenie.

Polecam też Kociołek na ul. Nożowniczej, podają sporą ilość zapiekanek w różnego rodzaju kociołkach i garnkach. Niestety wieczorem czeka się dość długo (a może "stety" bo przynajmniej wiadomo że nie odgrzewają w mikrofali)
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 11 Paź 2014 10:24 
Awatar użytkownika

srebrny
Awerik napisał(a):
Polecam Kurną Chatę na Odrzańskiej - dobre jedzonko i przystępne ceny. A na przeciwko jest Brajt z (chyba) najtańszym piwkiem w centrum Wrocławia. :)

Dodam, że w Brajcie serwują też niezgorsze jedzenie. Zupy, ziemniaki, schabowy, sałatki, ser smażony - co kto lubi, jak na serce miasta bardzo tanio, miła obsługa. Mając budżet 10-20 zł można się tam wybrać. Dają link do menu, coby gołosłownym nie być.
http://brajt.pl/restauracja/#!/?page_id=598

#79 PostWysłany: 10 Lis 2014 17:10 

Kolejne PŁAĆ RAZ JEDZ ILE CHCESZ we Wrocławiu:
https://www.facebook.com/legyros.wroclaw
Cytuj:
BEZ TARGOWANIA!!!!!!!!! TYLKO U NAS
„SZWEDZKI STÓŁ” – ZJESZ ILE CHCESZ ZA JEDYNE 23ZŁ.
CODZIENNIE INNA KUCHNIA ŚWIATA
-TAJSKA-AZJATYCKA-ARABSKA-POLSKA
ZAPRASZAMY OD 17 LISTOPADA
LeGyros ul. Sądowa 14
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 25 Lis 2014 21:18 

Loty: 66
Kilometry: 79 987
Byliśmy dwa dni we wrocku, w niedziele wieczorem poszliśmy do STP na kuźniczej 10, trafiliśmy na -50% za obiad dla trzyosobowej rodziny zapłaciliśmy 25 zł z napojami talerze mieliśmy pełne, nakładasz co chcesz i ile chcesz, duży wybór potraw, jedzenie Smaczne, personel miły i pomocny, mało wolnych stolików, właściwie jeden jak weszliśmy POLECAM
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 210 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość