Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 333 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Włochy / Bergamo
#61 PostWysłany: 22 Lut 2011 16:14 

jest tam jakiś błąd przy rejestracji, pomimo tego że mam 24lata to pokazuje mi że muszę mieć co najmniej 18 żeby korzystać z serwisu :/
 Profil Relacje PM off  

Turcja all inclusive 🌴 4* hotel z aquaparkiem 🏊 blisko plaży w Marmaris za 2279 PLN Turcja all inclusive 🌴 4* hotel z aquaparkiem 🏊 blisko plaży w Marmaris za 2279 PLN
Zatańcz sambę w Rio 💃😍 Bilety do Brazylii z Warszawy od 2593 PLN 🔥 Również na majówkę 😎 Zatańcz sambę w Rio 💃😍 Bilety do Brazylii z Warszawy od 2593 PLN 🔥 Również na majówkę 😎
#62 PostWysłany: 22 Lut 2011 16:26 

eh..
nie ma żadnego błędu.. właśnie sprawdziłem.. jak podasz wszystkie dane które są wymagane to nie ma problemu.. tam po prostu jest napisane na czerwono że trzeba mieć 18 lat i po wprowadzeniu daty urodzenia nie znika ta informacja.. u góry masz zawsze napisane co jeszcze wymagają albo co jest źle.. powodzenia
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 22 Lut 2011 16:42 

ok to widocznie mój play zaniemógł, teraz wszystko się udało, dzięki
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 27 Lut 2011 18:23 

Właśnie wróciłem z Bergamo.Nie mieliśmy rezerwacji , poszliśmy do centralhostelbergamo i...nie mieli wolnych pokoi i po drodze trafiliśmy na hotel ** i nocowaliśmy w http://www.hotelsangiorgiobergamo.it/. Dobra lokalizacja blisko dworca i przystanków autobusowych. Obsługa bardzo dobra, wytłumaczyli gdzie pizza najlepsza jak gdzie dojechać, śniadanko w cenie bez zarzutu. Pokoje schludne, czyste ale bez rewelacji (widok z okna na brzytkie podwórze , łazienki na korytarzu)
Pokój 1os 35E
2 os 55E
Ogólnie polecam nie wymagającym luksusów.
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 27 Mar 2011 03:21 

Witam czy ktos mogłby mnie pokierowac albo podpowiedziec czy znajde jakies hotele w Bergamo albo Mediolanie w terminie 15-17 maj br dla 3 osób w rozsądnej cenie?

Albo czy faktycznie jest tak ze cena za te dwa dni dla 3 os oscyluje w granicach 150E?

Jesli jest cos taniej to prosze o info.

#66 PostWysłany: 28 Mar 2011 01:12 

25 euro/os. to dosc dobra stawka jak na mediolan wiec nie ma co narzekac.

#67 PostWysłany: 04 Kwi 2011 18:32 
Awatar użytkownika

Loty: 54
Kilometry: 87 634
Jeśli komuś nie zależy na lokalizacji w centrum to znalazłem ciekawą ofertę
http://pl.otel.com/hotels/as_bergamo_ae ... 151ITEVK40

223zł/double room ze śniadaniem w 4* hotelu w Bergamo wydaje się bardzo korzystne. Hotel dość nowy bo z 2009r.

Hotel znajduje się 2,6km od lotniska (30min. na nogach), do centrum można dojechać z lotniska lub z przystanku bliżej hotelu (z tego co wyczytałem kursuje tam linia 1C). Bilet 24h tak jak ktoś wcześniej pisał to koszt 4,5 Euro.

Ocena hotelu z booking.com 8,7.
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 08 Maj 2011 22:02 

Kuba_Tychy napisał(a):

223zł/double room ze śniadaniem w 4* hotelu w Bergamo wydaje się bardzo korzystne. Hotel dość nowy bo z 2009r.

Hotel znajduje się 2,6km od lotniska (30min. na nogach), do centrum można dojechać z lotniska lub z przystanku bliżej hotelu (z tego co wyczytałem kursuje tam linia 1C). Bilet 24h tak jak ktoś wcześniej pisał to koszt 4,5 Euro.

Czy otel.com to bezpieczny serwis? Bo ten hotel kosztuje np na booking.com 89E.
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 09 Maj 2011 22:02 

niebieski
Bezpieczny. Niech świadczy o tym, że na tripadvisor bardzo często podają ten serwis przy pobieraniu cen (obok booking.com, expedia.com).

#70 PostWysłany: 09 Maj 2011 22:52 

niebieski
Ja ostatnio zdziwiłem się, gdy zobaczyłem cenę hotelu na Laterooms.com Miałem rezerwację w booking.com na kwotę 160€, a w laterooms dokładnie ten hotel i taki sam pokój był za 120€ :D Całe szczęście, że mogłem anulować rezerwację w booking.com i tym sposobem zaoszczędziłem 40€.

#71 PostWysłany: 10 Maj 2011 09:28 

dzięki, zarezerwowałem
AS Bergamo Aeroporto Hotel
Via Padergnone 52 Grassobbio- Bergamo, Italy

wyskoczyła cena 270zł, (wczoraj 203zł), ale kilka ofert niżej ten sam hotel znalazłem za 242zł:). Wliczając 10% obniżki za "lajka" na FB (KOD promocyjny ZCY5756) wyszło 224zł (82$).
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 17 Maj 2011 16:49 

Przejrzałem poprzedni posty na forum i w sumie już wszystko wiem ale przyda się opinia kogoś kto już był w Bergamo. Mam mały dylemat co zrobić. Mieliśmy być w Bergamo o 22.30 jednak po 1h po zabukowaniu biletów Rayanair przysłał info o zmianie godzin i finalnie będziemy na lotnisku w Bergamo o 23.30.

Stąd też zastanawiam się czy jechać w nocy do Mediolanu przy dobrych wiatrach w hostelu będę ok 2w nocy (hostel 5km od centrum Mediolanu) czy jechać do centrum Bergamo i następnego dnia na spokojnie po południu do Mediolanu?

Opcja Bergamo:
- bilet 24h (rozumiem, że liczą się godziny nie na konkretny dzień) 4,5e. Czy o tej godzinie dojadę bez problemu do centrum? Nocleg w Bergamo z tego co się orientowałem jest droższy niż w Mediolanie ok 20e w sobotę trzeba liczyć. Co prawda jest od tego dedykowany wątek ale może znacie coś ciekawego.

Opcja Mediolan:
- jak tam nocne w Mediolanie bo tak jak pisałem najwcześniej w centrum będziemy o 1 a hostel jest oddalony o 5km.

Dzięki za sugestie ;)
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 23 Maj 2011 13:07 

W lutym bylo ciezko z dobra cena w dobrej lokalizacji, ostatecznie padlo na:

Hotel Loris, Milan, Italy

25euro/noc/osobe - w miare blisko do metra.

Pokoj z lazienka, ogolnie ok.

#74 PostWysłany: 29 Maj 2011 21:56 

Loty: 220
Kilometry: 402 041
Właśnie wróciliśmy z weekendu w Mediolanie / Bergamo. Podróżujemy w 2 osoby + dziecko 8 miesięcy.... Garść uwag odnośnie noclegów.

W Mediolanie wybrałem hotel http://www.hotelserenamilan.com 8 minut pieszo z Milano Centrale, 2 minuty od stacji Lima. 15 minut pieszo do Katedry.
Koszt noclegu to 60 euro za pokoj 2 osobowy. Hotel ma 3** i smiało moge go polecić. Pokoje przestronne, klima, łazienka, TV. Nie było problemu z zostawieniem walizek zarówno przed, jak i po noclegu. Śniadanie "kontynentalne" przeciętne, ale smaczne. Moja ocena to 4+. Na przeciwko hotelu jest Restauracjo-Pizzeria ceny dobre w porównaniu ze ścislym centrum.

Z kolei Bergamo z racji cięcia kosztów wybrałem ofertę Pana z B&B http://www.hostelbergamoairport.com/index.html
Pan za 40 Eruo oferuje nocleg 2os + sniadanie(kawa, rogalik,jajko, kromka!!!--> serio!) + transfer na lotnisko. Cena atrakcyjna ale warunki tragiczne, mieszkanie w stylu wczesnego gierka, przeciętny syf, wszystko oklejone karteczkami "dont touch, dont open, dont use". Z racji tego, ze późno rezerwowalem, powrót był w niedzielę i szkoda było kasy wybrałem ta ofertę, ale drugi raz tam na pewno nie zamierzam być. Ogólna ocena 2.

#75 PostWysłany: 13 Cze 2011 22:01 
Awatar użytkownika

Loty: 54
Kilometry: 87 634
Kuba_Tychy napisał(a):

Hotel wczoraj został sprawdzony i mogę polecić.

Cena na jedną noc od 209zł za dwójkę ze śniadaniem. Pokoje bardzo nowoczesne, spełnią życzenia nawet bardziej wymagających ;-) Bardzo przydatny korkociąg na wyposażeniu.

Image
Image

Wczesne śniadanie w bufecie na parterze od 4 rano. Kawa, herbata, soki, ciastka. Normalne śniadanie od godziny 7, niestety nie skorzystałem.

Dojazd do hotelu może być lekko skomplikowany, z lotniska można dojść pieszo poprzez przemysłową dzielnicę, odległości takie jak wyżej. Jednak polecam dojście do przystanku Grassobbio, mapka:
http://mapy.google.pl/maps?q=45.65996,9 ... 13733&z=17

Odległość z hotelu do przystanku to ok. 1,2km, 15min. spacerku. Stąd odjeżdża autobus 1A, który jedzie do centrum i dalej, żeby dojechać z powrotem do tego przystanku należy wsiąść w autobus 1C. Trochę mają to pokręcone ;-)

Zdjęcie zrobione z przystanku, w lewo droga do hotelu:
Image
Rozkład jazdy w kierunku centrum:
Image

Ogólnie polecam bardzo ten hotel, cena jak na Włochy bardzo dobra jak na takie warunki, jedyny minus to położenie z dala od centrum ale to jak widać da się obejść i objechać ;-)
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 18 Cze 2011 08:51 

Witam,

Moge polecic w Mediolanie hotel Ibis Milano Centro, rezerwacja bezporsrednio ze strony Ibisu, na rezerwacje na 20 dni przed pobytem sa promocje, ja za 2 dni-2 osoby zaplacilam 118 euro, cena bez sniadania. Za sniadanie dodatkowo 8 euro. Ale w poblizu 2 sklepy spozywcze, wiec mozna sobie poradzic samemu. Hotel polozony jeden przystanek metrem od dw.glownego, a 3 przystanki od Duomo. Smialo moge polecic.
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 31 Lip 2011 17:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja też szukam czegoś taniego na 2 noce dla 2 osób (Bergamo lub Mediolan/Milan).
Przeglądam hostelworldy, bookingi i ten wątek i na razie nie mam jeszcze nic wyklarowanego.
connexBB napisał(a):
W Mediolanie wybrałem hotel http://www.hotelserenamilan.com 8 minut pieszo z Milano Centrale, 2 minuty od stacji Lima. 15 minut pieszo do Katedry.
Koszt noclegu to 60 euro za pokoj 2 osobowy. Hotel ma 3** i smiało moge go polecić.

1. Mediolan.
Po kliknięciu linka pokazuje się 2* Hotel Serena Milan, a próba zabookowania pokoju 2 osobowego na 2 noce to ... €240.00 :(
Czytając twoją wypowiedź spodziewałem się ok 120€.

2. Bergamo.
Hotel AS Bergamo Aeroporto
Już lepiej, ok 422 zł. Kasę ściągają w $ :/ szkoda bo myślałem, że zapłacę bez dodatkowych kosztów netellerem w €
[i]Suma całkowita pobrana zostanie w 152 $ co stanowi równowartość 422 PLN.[/i]

B&B Bergamo Early Leaving Bardzo fajna i sprawdzona opcja, niestety już zajęta w moim terminie..
osiek napisał(a):
B&B Bergamo Early Leaving 20€ od osoby w pokoju dwuosobowym w tym śniadanie i transfer z/na lotnisko. Ktoś już w tym wątku bodajże wspominał o tym. Gość uczynny i mimo, że zastrzega że transfer bodajże od 8 jest możliwy zawiózł nas po 5 rano na lotnisko.

Central Hostel Bg, Bergamo
Też polecany, 2 dni dla 2 osób ok 113€, niestety w pokoju 2 osobowym są 2 osobne łóżka, lub 1 piętrowe i raczej bardzo biednie.

Wg was lecąc na 3 dni (2 noclegi) do Bergamo, lepszą opcją są noclegi w bergamo i ew wypad do mediolanu, czy od razu do mediolanu i tam noclegi?
Zastanawiam się jeszcze nad czym takim:
przylot i kurs na mediolan, tam zameldowac sie, zwiedzaniem, jeden nocleg zwiedzanie, i do bergamo zameldowac sie i zwiedzanie + nocleg i rano samolot do krk?
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 09 Sie 2011 18:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Mam pytanie, ktoś z was potrafi ogarnąć komunikację pomiędzy Bergamo (lotnisko), a Presezzo i Mediolanem?
Z Presezzo jako noclegiem :/ ?

Pobyt na 2 noclegi dla 2 osób, chcących zobaczyć Mediolan i ew Bergamo.

PS.
Chodzi konkretnie o ten Hotel i adres:
Hotel Settecento
Via Milano 3, 24030 Presezzo

Jest to bardzo ładny hotel i w promocji 2 osoby 2 noce ...90€ :) - haczyk? jest na zadupiu... (chyba)
http://www.booking.com/hotel/it/settece ... aid=339530

PS. Wogóle nocleg w Presezzo ma sens? Na mapie nie wydaje się daleko, ale przy dobrej komunikacji, jeżeli ciężko z tym, to może jednak lepiej coś na obrzeżach Mediolanu?

Automapa pokazuje jakieś 14 km od lotniska bergamo, i ok 50 km od Mediolanu.
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 09 Sie 2011 19:51 
Awatar użytkownika

srebrny
Jezdzi autobus linii C46D46 Como-Merate-Bergamo czas jazdy do stacji kolejowej w Bergamo około 15minut. Ze stacji kolejowej w Bergamo autobusem nr 1 na lotnisko.W Presezzo najbliżej z hotelu masz do przystanku Ponte San Pietro (za torami kolejowymi przy rondzie na skrzyzowaniu ulic via Milano i via Alessandro Manzoni - jakies 600m z hotelu na pólnoc)
zerknij na to:
http://www.asfautolinee.it/Lineeeorari/ ... rbana.aspx
http://www.asfautolinee.it/LinkClick.as ... uage=en-US
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 26 Sie 2011 11:00 

Witam, wybieram sie we wrzesniu do Wloch, powrotny lot mamy z lotniska w Bergamo, szukam taniego noclegu na 1 noc blisko lotniska dla 3 osob doroslych, mozecie cos polecic?
dodam ze lot mamy o 8,25 rano czyli ok 6-6:30 musimy byc na lotnisku
z gory dziekuje :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 333 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości