Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
W lotach wewnątrz UE-Schengen nie jest wymagane podanie numeru dowodu osobistego/paszportu, nie będzie on podany na karcie pokładowej.

Wykaz lotnisk, na których odprawa online jest niedostępna (odprawa na lotnisku jest bezpłatna):

Dubaj (tylko do Budapesztu)
Korfu
Moskwa
Marrakesz-Menara
Palma de Mallorca
Saragossa
Tirana (tylko do Budapesztu)
Bilbao

https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... b_check-in

Tańsza infolinia: (22)1284905

Odprawa 48h przed odlotem.
https://www.fly4free.pl/wizz-air-zmieni ... d-wylotem/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 230  Następna
Autor Wiadomość
#901 PostWysłany: 22 Cze 2016 09:56 
Awatar użytkownika

u mnie jeszcze nic :( ja to w ogóle zrobiłam głupotę, myślałam, że to wina mojej płatności czy coś i spróbowałam zapłacić jeszcze raz, w związku z tym mam dwa razy daną kwotę w oczekujących :roll: żeby mi czasem nie pobrało podwójnej kasy mam dostępnych środków na karcie tylko na jedną płatność. Mam nadzieję, że nie będą tego ściągać jakoś razem i że to nie będzie mi blokowało rezerwacji, póki co wisi. Dostałam też maile potwierdzające. Zrobiłabym nową rezerwację i zapłaciła, ale już są inne ceny.
 Profil Relacje PM off  

Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜 Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜
🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍 🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍
#902 PostWysłany: 22 Cze 2016 10:00 
Awatar użytkownika

Loty: 220
Kilometry: 514 435
niebieski
Mi również przed chwilą rozliczyło :)

#903 PostWysłany: 22 Cze 2016 10:20 
Site Admin
Awatar użytkownika

aniqa napisał(a):
u mnie jeszcze nic :( ja to w ogóle zrobiłam głupotę, myślałam, że to wina mojej płatności czy coś i spróbowałam zapłacić jeszcze raz, w związku z tym mam dwa razy daną kwotę w oczekujących :roll: żeby mi czasem nie pobrało podwójnej kasy mam dostępnych środków na karcie tylko na jedną płatność. Mam nadzieję, że nie będą tego ściągać jakoś razem i że to nie będzie mi blokowało rezerwacji, póki co wisi. Dostałam też maile potwierdzające. Zrobiłabym nową rezerwację i zapłaciła, ale już są inne ceny.

Oddadzą kasę, nie martw się :) tak samo jak masz podwójną rezerwację na dokładnie ten sam lot i obie rozliczone (w wyniku tego błędu), to też odwołają jedną i zwrócą całą kasę na kartę bez opłat (cały ich fb od tego huczy)

Do mnie tez już dotarło :)
 Profil Relacje PM off  

#904 PostWysłany: 22 Cze 2016 13:00 

UFF !! udało się się. Status zmieniony na "potwierdzony" :) . Otrzymałem także standardowe potwierdzenie na mejla jak to zwykle robią. 40 godzin czekania!
Powodzenia innym życzę!
 Profil Relacje PM off  

#905 PostWysłany: 22 Cze 2016 15:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Jest i u mnie :) W końcu.
 Profil Relacje PM off  

#906 PostWysłany: 28 Cze 2016 16:27 

Hej, piszę, bo jestem już naprawdę zdesperowana. Ponad dwa tygodnie temu wysłałam prośbę do Biura Obsługi Klienta Wizzair o przesłanie mi potwierdzenia rezerwacji z lotu Gdańsk -Turku z dn. 13.08.2015. Nie dostałam odpowiedzi do dziś, mimo, że wysłałam wiele maili do różnych działów Biura, straciłam także mnóstwo pieniędzy dzwoniąc na infolinię, niestety ciągle słyszałam to samo - że mam wysłać kolejnego maila. Potwierdzenie to jest mi potrzebne nie tylko by otrzymać zwrot za lot, ale także by mieć zaliczony semestr na Uniwersytecie (program Erasmus, długa historia). Jak widać sprawa jest bardzo poważna, a pracownicy Biura ignorują mnie od długiego czasu. Zostało mi kilka dni do rozliczenia się z Uczelnią, a nikt z Wizzaira się do mnie nie odzywa. ULC się tym nie zajmie, ma to gdzieś, bo to nie ich brocha. Zaznaczam, że sprawdzam SPAM, nic do mnie nie dochodzi, a podaję prawidłowego maila.

CO ROBIĆ?
 Profil Relacje PM off  

#907 PostWysłany: 28 Cze 2016 16:39 

niebieski
A nie jesteś w stanie odzyskać potwierdzenia rezerwacji z lotu Gdańsk -Turku z dn. 13.08.2015, które dostałaś na maila w dniu rezerwacji? Nie masz dostępu nawet do karty pokładowej, która też powinna być na mailu lub w aplikacji Wallet na iOS?
 Profil Relacje PM off  

#908 PostWysłany: 28 Cze 2016 16:46 

Gdybym miała to na mailu, to nie prosiłabym o to Wizzaira. Z systemu rezerwacji Wizzar też nie mogę ścągnąć, bo to stara rezerwacja, a Uczelnia nie chce screena, tylko oryginał w PDF.
 Profil Relacje PM off  

#909 PostWysłany: 28 Cze 2016 16:53 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@Akasha
Jako że rozchodzi się tylko i wyłącznie o jakieś biurokratyczne procedury to z czystym sumieniem mogę polecić Ci takie wyjście: po prostu zrób sobie sama taki bilet.
Tak, w paincie, wordzie czy czymkolwiek a potem przerób to na pdfa. Byle by Twoje dane, daty, numer lotu itp itd się zgadzały. Jak trzeba jakiś kod kresowy wkleić to albo może gdzieś go masz albo weź z zupki knorra czy zupelnie innej rezerwacji.
Pani w dziekanacie czy w DWZ nie ma dostępu do bazy danych wizza więc nie sprawdzi co to za kod; jakiś inny bilet wizza możesz po prostu przerobić.

#910 PostWysłany: 30 Cze 2016 07:22 

Hej,
wiecie może, kiedy można się spodziewać możliwości rezerwacji na maj/czerwiec 2017 lotów w okolice morza śródziemnego?
 Profil Relacje PM off  

#911 PostWysłany: 30 Cze 2016 07:46 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 982 936
złoty
We wrześniu.

#912 PostWysłany: 30 Cze 2016 08:11 

Prawdopodobnie we wrzesniu, bo moga dopiero w październiku, i a ze będą juz dostępne bilety nie znaczy, iz będą w atrakcyjnych czy tez akceptowalnych cenach
 PM off  

#913 PostWysłany: 30 Cze 2016 08:44 

a kiedy mniej więcej pojawią się "w atrakcyjnych czy tez akceptowalnych cenach"?
 Profil Relacje PM off  

#914 PostWysłany: 30 Cze 2016 08:49 

Loty: 130
Kilometry: 223 475
niebieski
Trzeba obserwować :)

#915 PostWysłany: 30 Cze 2016 08:58 

W Wizzair obecnie zalamac się można, najpierw są dostępne zaporowe ceny, a jak na pokładzie pustki to schodzą z ceną na wakacyjnym kierunku np. 2-3 tygodnie przed lotem
 PM off
mzukowski lubi ten post.

#916 PostWysłany: 04 Lip 2016 00:34 

niebieski
Z rozpędu zdublowałem rezerwację. Czy Wizzair skłonny jest anulować jedną i zwrócić kasę?

#917 PostWysłany: 04 Lip 2016 01:04 

srebrny
Nie ma się co martwić.Jak najbardziej w takim przypadku zwracają kasę a czasem nawet automatycznie sami anulują zdublowaną rezerwację .Lepiej jednak do nich zadzwonić na polski numer.
 Profil Relacje PM off  

#918 PostWysłany: 06 Lip 2016 11:32 
Awatar użytkownika

Loty: 10
Kilometry: 15 292
Cześć,
Mam pytanie - ile wcześniej musiałbym się zjawić na lotnisku Korfu by "odhaczyć" odprawę "offline"? Szczerze mówiąc, to będzie moja pierwsza tradycyjna odprawa ...
Nie będzie bagaży rejestrowanych - tylko podręczny WizzAir :)
 Profil Relacje PM off  

#919 PostWysłany: 06 Lip 2016 11:51 

srebrny
To zależy jak dużo lotów startuje w zbliżonym do Twojego czasie.Bezpiecznie to 1,5-2 h przed lotem.Zawsze lepiej trochę poczekać niż się denerwować ;)
 Profil Relacje PM off  

#920 PostWysłany: 06 Lip 2016 12:59 

barat napisał(a):
Cześć,
Mam pytanie - ile wcześniej musiałbym się zjawić na lotnisku Korfu by "odhaczyć" odprawę "offline"? Szczerze mówiąc, to będzie moja pierwsza tradycyjna odprawa ...
Nie będzie bagaży rejestrowanych - tylko podręczny WizzAir :)

A wiec to co najwazniejsze: odprawić się online w Wizzair mozna od 30 dni do 3 godzin przed lotem
W przypadku gdyby z Korfu tak jak np. z Lizbony nie było możliwości odprawy online darmowa odprawa na lotnisku jest przewaznie dostępna od 2 godzin przed lotem NIE PÓŹNIEJ niz 40 minut przed lotem
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 230  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] oraz 3 gości