Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 846 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 43  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 08 Sie 2016 14:34 

srebrny
Nie pytają.

Ale nie pytają też o ubezpieczenie ani o nocleg, a niektórzy piszą, że kazali im płacić ubezpieczenie, więc sposób załatwiania petentów nie jest znormalizowany. Oznacza to, że ktoś może zapytać o bilet powrotny, jednak informacja o planowanym wyjeździe drogą lądową powinna wystarczyć.
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#222 PostWysłany: 08 Sie 2016 14:58 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 393 338
W lutym tego roku pytali o nocleg wręcz dzwonili pod podany adres, ubezpieczenie musieli kupować na miejscu ci co nie mieli
ze sobą ja miałem więc nie musiałem wykupić na lotnisku,ale to mogło się zmienić nie zaprzeczam.
O bilet powrotny nie pytali.

#223 PostWysłany: 13 Sie 2016 13:22 

Może głupie pytanie, ale pojawiają się sprzeczne informacje.

Przy wizie na lotnisku hotel z bookingu z anulacją wystarczy? Czy ktoś ma jakąś fajną opcję, sam korzystał - będę wdzięczny za polecenie czegoś.

Albo zwyczajnie może ktoś podrzuci coś taniego w Teheranie co można przed wyjazdem zabukować, co by nie kombinować ;)
 Profil Relacje PM off  

#224 PostWysłany: 13 Sie 2016 13:45 

@Panbosman, wziąłem na pierwszą noc SevenHostel Tehran, 15 USD za pokój dzielony. Podobno hostele w Iranie nie są dobrze postrzegane i ten rodzaj spania nie jest mile widziany i nawet niektórzy Irańczycy z CS są zaskoczeni, że jakieś działają :) W tym obiekcie są też pokoje niedzielone, jakby co.
 PM off  

#225 PostWysłany: 17 Sie 2016 14:26 
Awatar użytkownika

Loty: 267
Kilometry: 463 009
niebieski
Anonymous napisał(a):
Hm... Perska wersja strony śmiga jak należy i bez problemów wyszukuje połączenia, problem jest tylko z ENG.
Co do płatności to fakt, bez irańskiej karty ani rusz. Jeżeli nie znajdziesz innego rozwiązania, to zgłoś się na priv.

Na razie napisałem jeszcze do key2persia i hostelu w Teheranie, w którym nocujemy po przylocie.
Jak nic sensownego nie zaoferują, to pozwolę sobie się odezwać na priv, dzięki!

-- 17 Sie 2016 14:31 --

sofizmat napisał(a):
Kupowalam wlasnie przez iranrail.net - tyle ze to bylo w 2013.

Pamietam ze kontakt z panem byl super - wyslalam maila, zanim jeszcze zostala uruchomiona sprzedaz. Potem juz nic nie musialam robic. jak tylko sprzedaz otworzyli, pan dokonal rezerwacji, ja zaplacilam i dostalam do skrzynki bilety w PDF.

Az chyba zajrze z ciekawosci na tripa, czy to my mielismy takie szczescie, czy moze pan sobie odpuscil jakosc.

Sam nie wiem czy ryzykować z tym iranrail.net. Z Polski wyjeżdżam 9 września więc troche czasu jeszcze jest ale nie wiem czy wystarczająco by pan z tej strony sie ogarnął z przelewami do Iranu itp (tym tłumaczył opóźnienia). Na dodatek po drodze mam jeszcze tygodniowy wyjazd i ostatnie czego mi potrzeba na urlopie to stres i nerwy czy dostanę te bilety czy nie.
 Profil Relacje PM off  

#226 PostWysłany: 23 Sie 2016 06:26 
Awatar użytkownika

Loty: 267
Kilometry: 463 009
niebieski
Anonymous napisał(a):
Nie wspominałem w tytule przelewu o Iranie, ale już dwa razy i tak przelew odrzucono. W obydwu przypadkach przyjęto go do realizacji i odrzucono. Np w takim Getin w ogóle nie idzie zlecić tego przelewu - nie wyszukuje banku po IBANIE.
Jak ktoś leci z tej promo to polecam wcześniej ogarniać wizę, bo to jednak trochę czasu zajmie, choćby przez takie "kwiatki".

Jeżeli ktoś z jakiegoś powodu załatwia wizę w ambasadzie, a ma problem z płatnością do np Key2Persia lub z dogadaniem się co do płatności na miejscu,
to ja ze swoich doświadczeń polecam agencję Uppersia. Koszt kodu może minimalnie wyższy (35 usd) ale standard u nich to płatność gotówką w Iranie
w biurze w Teheranie lub Shirazie. Kod miałem na mailu po ok. 2 tyg.

-- 23 Sie 2016 06:34 --

Anonymous napisał(a):
Jeśli macie ubezpieczenie podróżne jako dodatek do konta bankowego albo karty kredytowej, jesteście zadowoleni z sumy ubezpieczeniowej i zakresu, a ubezpieczenie pokrywa koszt transportu medycznego lub transportu zwłok, to takie ubezpieczenie też przechodzi. Co prawda, nikt Wam nie wystawi polisy, ale w oddziale banku powinniście uzyskać potwierdzenie na firmowym papierze, że jesteście ubezpieczeni. Do tego potwierdzenia dołączacie OWU, gdzie warto podkreślić interesującego ambasadę zapisy (transport chorego + zwłoki).

Zrobiłem dokładnie tak samo, ubezpieczenie do karty Diners w ambasadzie przechodzi bez najmniejszego problemu, nie tylko dla posiadacza karty ale też podróżujących razem z nim (nie wiem jak byłoby z tym na lotnisku w THR ale mam tu poważne wątpliwości ;)).
Poprosiłem tylko w Dinersie o zaświadczenie o ubezpieczeniu po polsku i angielsku, gdzie wpisali właściwie wszystko, o co poprosiłem (ważny jest ten transport medyczny i zwłok, no i że ubezpieczenie obejmuje Iran).
 Profil Relacje PM off  

#227 PostWysłany: 05 Wrz 2016 20:24 

Konkludując :roll: który działający w Polsce bank skutecznie obsłuży key2persia (30USD)?
Bo jeśli żaden - to, jak rozumiem - skuteczniej skorzystać z ciut droższego uppersia (35 USD), które ma paypala albo można zapłacić na miejscu?
 Profil Relacje PM off  

#228 PostWysłany: 05 Wrz 2016 20:40 

@asmowscy, żaden ze znanych mi banków nie zrealizuje tego przelewu. Poproś Zahrę o paypal, poda bez problemu i wszystko załatwisz w mig.
 PM off
asmowscy uważa post za pomocny.

#229 PostWysłany: 16 Wrz 2016 12:29 

Już za tydzień mój wyjazd i jeszcze jedno pytanie - do wizy na lotnisku trzeba zdjęcia? Kobiety zdjęcia w chuście?
 Profil Relacje PM off  

#230 PostWysłany: 16 Wrz 2016 12:37 

srebrny
nie trzeba
 Profil Relacje PM off  

#231 PostWysłany: 17 Wrz 2016 14:02 

Drodzy,

chciałam zaaplikować po wizę przez Wizaserwis, ale za wizę chcą ponad 300 zł, a za sam kod jeszcze 300 złotych (!!!), więc próbuję z Uppersia. Dotarłam do zakładki itinerary, a tu wymagają jakiejś szczegółowej spowiedzi.

Please write down your trip details day by day in the box below like this:
Day 1
date: day/month/year
city: Isfahan
hotel: Abbasi hotel
activity: visiting Royal mosque, Vank church

Czy ktoś zechciałby się podzielić, co (i jak szczegółowo) tam wpisał, a może w Key2persia chcą jednak mniej szczegółów? Czy trzeba mieć kwit od wszystkich hoteli po drodze?

Dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#232 PostWysłany: 17 Wrz 2016 14:13 
Moderator forum
Awatar użytkownika

@asmowscy ale dlaczego upierasz się na wizaserwis? Nawet to uppersia nie wygląda zbyt zachęcająco.
Polecam caravanistan i key2persia.

Z mojej strony wyglądało to tak, że wpisałem miasto na każdy dzień podróży inne, hostel pierwszy z internetu, a co do aktywności - sightseeing. Nikt tego nie weryfikuje.
Nie miałem żadnej rezerwacji hotelowej wcześniej. Wpisz tak, żeby plan wyglądał na w miarę ogarnięty ;)
asmowscy lubi ten post.

#233 PostWysłany: 17 Wrz 2016 14:19 

@Gadekk - ależ skąd, nie upieram się. Tylko za 300 złotych mogłabym to komuś zlecić, ale za 617 to już przesada. Nawiasem mówiąc, to sprzedawanie wizy bez numeru uważam za perfidne wyciąganie kasy.

Zaczęłam od Uppersia, bo ma https, i wyglądało lepiej. Ale o ile mam już hotel w Teheranie, reszty nie zamierzam bookować. A szczegółowość spowiedzi jest problematyczna. Stąd moje desperackie pytanie, czy inni też tak inwigilują.
 Profil Relacje PM off  

#234 PostWysłany: 17 Wrz 2016 15:06 

Loty: 312
Kilometry: 394 864
niebieski
Jest tak, jak pisze @Gadekk- w key2persia również należy wpisać plan podróży, ale nie sądzę by ktoś to sprawdzał, ważne by był wpisany i wyglądał na wiarygodny ;) Znam lepsze sposoby inwigilacji!
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#235 PostWysłany: 18 Wrz 2016 14:05 

@Gadekk Caravanistan również obsługuje key2persia :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#236 PostWysłany: 18 Wrz 2016 15:49 
Awatar użytkownika

Loty: 115
Kilometry: 260 313
niebieski
Lecę na trasie Praga - Kijów - Teheran. Czy istnieje jakieś zagrożenie, że na którymś z odcinków będzie problem jeśli chcę o wizę wniosować na lotnisku w Teheranie?
Ktoś pisał o przypadku nie wpuszczenia na lot już w Warszawie, więc wolę się upewnić.
 Profil Relacje PM off  

#237 PostWysłany: 18 Wrz 2016 19:00 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
Jaka linia? Z UIA nie było problemów.
 Profil Relacje PM off  

#238 PostWysłany: 19 Wrz 2016 23:09 
Awatar użytkownika

srebrny
Ameliee napisał(a):
Był ktoś z Was w 2 połowie listopada w Iranie? Jakiej pogody można się spodziewać? Bilety na listopad TXL-ATH-IKA >500zł. Żal było nie skorzystać ;)

@Ameliee nie wiesz jak wygląda sprawa z wizą w A3 ?

#239 PostWysłany: 23 Wrz 2016 12:43 

Loty: 6
Kilometry: 10 076
Jaki jest koszt wizy załatwiając w Polsce przez agencję? Mam sprzeczne informacje. Macie coś do polecenia?
 Profil Relacje PM off  

#240 PostWysłany: 23 Wrz 2016 15:51 
Moderator forum
Awatar użytkownika

@‌Ameliee‌ raptem stronę wcześniej @‌asmowscy‌ podał informację, jaki jest koszt pośrednictwa. Nawiasem mówiąc, ta cena to rozbój w biały dzień.
Kod autoryzacyjny załatwisz sama w domu, a paszporty do Ambasady można wysłać kurierem, to samo z odbiorem.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 846 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 43  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość