Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wiza i zasady wjazdowe - by @Nvjc 24/02/2024

Wizę wyrabiamy poprzez stronę https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html

Standardowa e-visa pozwala na dwukrotny wjazd, jest ważna 30 dni od wjazdu i kosztuje 25$ w okresie od lipca do marca oraz 10$ od kwietnia do września. Są też wersje wielokrotnego wjazdu: roczna za 40$ i pięcioletnia za 80$, ale w tym przypadku łączny pobyt nie może wynosić więcej niż 180 dni rocznie.

O wizę 30-dniową można aplikować najwcześniej 30 dni przed datą wjazdu. Wjazd musi nastąpić w trzydziestodniowym okresie widocznym jako ważność ETA, natomiast 30 dni na pobyt liczone jest od daty pierwszego wjazdu.

W przypadku wyrobienia nowego paszportu, e-visa pozostaje ważna, ale należy mieć przy sobie stary paszport, na który wiza została wydana.

Problematyczne części wniosku wizowego

Wniosek można zapisać do późniejszej edycji, nie trzeba wypełniać go na raz. Warto zapisać numer wniosku, gdyby nas wyrzuciło w trakcie jego wypełniania. Z tym numerem można wrócić do jego edycji.

Do wniosku trzeba przygotować zdjęcie wizowe i zdjęcie paszportu.

Zdjęcie wizowe musi mieć format .jpg, minimum 10kb i maksimum 1mb oraz rozmiar 350x350 lub większy. Powinno być kwadratowe.

Zdjęcia strony paszportu z danymi musi być w formacie PDF i mieć minimum 10kb, a maksimum 300kb.

Na pewnym etapie należy wpisać kraje, w których było się w okresie ostatnich 10 lat. Nie ma informacji o limicie, ale przyjmuje max. 20 krajów, więc nie wpisujcie więcej, bo wykonacie niepotrzebną pracę, a wpisywać trzeba będzie od nowa.

Przechodzi płatność PayPalem. Nie trzeba logować się do konta, po prostu podaje się dane karty, ale pobiera dodatkową prowizję 3,5%.

Po otrzymaniu maila, że wiza została przyznana, należy wejść na stronę wizową w zakładkę „Check your Visa Status” i po wpisaniu danych ściągnąć wizę klikając w przycisk „Print Status”. Tylko ten plik ze zdjęciem jest akceptowany na lotniskach, jeśli wydrukujecie maila otrzymanego po przyznaniu wizy, i tak prawdopodobnie na lotnisku będziecie musieli szukać pliku na stronie wizowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 300 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 29 Wrz 2023 12:36 

Cześć wszystkim.
Właśnie próbuję wyrobić sobie e-wizę do Indii. Wypełniłem już formularz, co było dość frustrujące, złączyłem zdjęcie i skan paszportu ale odbiłem się od ściany przy płatności. Po prostu jak chcę wprowadzić dane karty do zapłaty, to mogę wprowadzić tylko numer karty. Reszta pól (termin upływu ważności, numer CVV, czy imię i nazwisko właściciela karty) jest na szaro. Nie mogę tam nic wprowadzić. Gdy najeżdżam na każde z tych pól kursorem to pokazuje się znak zakazu (czerwone, przekreślone kółko).
Wprowadziłem numery moich trzech kart. Polskiej złotówkowej w Nest Banku (visa), konta walutowego w euro (kantor Alioru) master card oraz brytyjskie w funtach, bank TSB (visa) i żadna nie działa.
Zanim się zacznie proces płatności to ja jest wybór Payment Gateway. Są trzy wybory Sbi e-pay, Paypal i Axis Bank. Ja wybrałem ten pierwszy i drugi.
Ktoś miał podobny problem. Ktoś wie jak to obejść, żeby zapłacić?
Dzięki z góry za pomoc.

Krzysztof
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#202 PostWysłany: 29 Wrz 2023 12:42 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
Wybierz papal, wpisuj bez spacji, uważaj na to że najpierw:
jest pole nazwisko
dopiero poniżej pole numer
potem datę wpisuje się w formacie 1111 i dopiero jest CVV
wczoraj dwa strzały bez problemu wiza wydana w mniej niż 24h.
 Profil Relacje PM off  

#203 PostWysłany: 29 Wrz 2023 12:46 

niebieski
Również jakiś czas temu udało nam się tylko przez paypal używając karty revolut (3 osoby). Nawet jedna osoba miała tak, że niby był jakiś błąd, ale kasa została pobrana i wiza została przyznana, także taki średnio stabilny ten system.
60/193 krajów ONZ, 65 krajów ONZ+
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 29 Wrz 2023 13:18 

Hej. Dzięki za zainteresowanie moim problemem.
Kurcze, szkoda, że tu nie można wrzucać zdjęć. Byłoby łatwiej. Ale opiszę najkrócej jak mogę.
Sytuacja ma się tak:
Wybieram Paymant Gateway - PayPal i pojawia się stronka. W górnym lewym rogu są dwie zakładki : Credit/Debit Card i druga to PayPal.
No i ja jestem na tej Credit/Debit Card i tam jest tak, że pierwsze z góry pole to "Card Number" i to jest jedyne które mogę wypełnić. Reszta pól jest poniżej pola z numerem karty,w tym "Name of the card holder", które jest na samym dole. I ŻADNEGO nie mogę wypełnić, bo są szare (zablokowane).
Dodatkowo, jak wpisuję numer karty, to spacje pojawiają się automatycznie i nie mogę ich usunąć.
Krzysztof

gruby_inversia napisał(a):
Wybierz papal, wpisuj bez spacji, uważaj na to że najpierw:
jest pole nazwisko
dopiero poniżej pole numer
potem datę wpisuje się w formacie 1111 i dopiero jest CVV
wczoraj dwa strzały bez problemu wiza wydana w mniej niż 24h.
 Profil Relacje PM off  

#205 PostWysłany: 29 Wrz 2023 13:38 

srebrny
A to nie doradzili Ci, żebyś wybrał PayPal?
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#206 PostWysłany: 29 Wrz 2023 13:55 

Dobra, spokojnie. Bez niepotrzebnych złośliwości.
Załóżmy, że jestem mało kumaty jeśli chodzi o współczesność.
A teraz po kolei bez nerwów.
Ustalony o którym paypalu i kto mówi.
Ja wybrałem PayPala. Payment Gateway - PayPal.
I teraz najważniejsze pytanie. Czy mam też wybrać zakładkę PayPal?
Zakładki to kolejny krok w płatności po wyborze "Payment Gateway" (a tu powtarzam wybrałem PayPal).
Krótko mówiąc, kartą sama nie zapłacę, muszę sobie wyrabiać konto na paypalu? Dobrze rozumiem?
Z góry przepraszam ludzi "o krótkim loncie", za te dopytywanie. Ale miałem już dwie próby płatności. I jak trzecia będzie nieudana, to będę musiał wypełniać ten irytujący formularz jeszcze raz. A tego chcę uniknąć.
Dzięki.

Ostatnio edytowany przez Japonka76, 29 Wrz 2023 20:35, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 29 Wrz 2023 14:06 

złoty
Do trzech razy sztuka... Axis Bank.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#208 PostWysłany: 29 Wrz 2023 14:17 

Troszkę to brzmi jak żart, dlatego się dopytam.
Czy w ten sposób zapłaciłeś Chupacabra (lub ktokolwiek inny) za e-wizę?
Krzysztof

Ostatnio edytowany przez Japonka76, 29 Wrz 2023 20:36, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 29 Wrz 2023 14:57 

złoty
Trochę to sarkazm, ale niejeden tak zapłacił.
Jeśli wybierasz się do Indii, to musisz być gotów na różne niespodzianki i przygody. Nie martw się na zapas...
Przede wszystkim musisz przyjmować rzeczy takie jakie są. Nerwy w niczym nie pomogą.
Tam żyje 1.4M ludzi i robią trylion transakcji dziennie a Ty się dopytujesz o jakąś płatność...

Kolega zgubił tam paszport i po paru dniach od zgłoszenia, w kraju o populacji 1.4M, paszport się odnalazł.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#210 PostWysłany: 29 Wrz 2023 17:05 

Wracając do tematu.
Rozumiem, że nie płaciłeś sam opcją Axis bank?
Ponawiam więc pytanie. Tylko proszę o sprawdzone info. Tak jak pisałem mam dwie nieudane transakcje płatnicze. Przy trzeciej nieudanej będę musiał wypełniać wniosek od nowa. Ale będę mógł to zrobić za 3-4 dni. Nie mam zbyt wiele czasu. Za to bilet za kilka tysięcy kupiony
Proszę więc o konkretne sprawdzone odpowiedzi.
Dzięki.
 Profil Relacje PM off  

#211 PostWysłany: 29 Wrz 2023 19:02 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
Spróbuj inne przeglądarki, spróbuj wyczyścić cache (użyj trybu incognito)
 Profil Relacje PM off  

#212 PostWysłany: 25 Paź 2023 00:07 
Awatar użytkownika

Loty: 120
Kilometry: 301 563
HON fly4free
Otrzymałem ETA, ale jak mi się wydawało z błędną datą przylotu. W formularzu wpisałem 04.11, a otrzymałem 24.10 do 23.11. Problem w tym, że powrót mam 30.11.
Napisałem do nich maila i odpisali mi, że mogę przybyć do Indii w dowolnym dniu w terminie ważności podanym w ETA, a okres ważności wynosi 30 dni od daty przyjazdu do Indii podstemplowanej w paszporcie. Może ktoś potwierdzić, że tak to właśnie wygląda?

Znalazłem odpowiedź, faktycznie tak to wygląda.
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 01 Lis 2023 17:55 

Cześć,

Czy ktoś z Was ostatnio wyrabiał zwykłą papierową wizę (nie e-wizę) do Indii i mógłby się podzielić ile to trwało? Szczególnie przydatna będzie dla mnie informacja o czasie wyrabiania takiej wizy w Nepalu w Kathmandu, ale info o czasie wyrabiania w innych miejscach też będzie przydatne (i tak ostatecznie wniosek chyba procesuje się w Indiach, więc czas powinien być podobny). Im świeższe info tym lepiej. My już czekamy prawie 3 tygodnie i robi się nerwowo, bo już chcieliśmy być w Indiach, a jak do końca tygodnia nie dostaniemy takiej wizy to będzie już ciężko nawet zdąrzyć na kolejny samolot z New Delhi. W najgorszym razie zostanie e-wiza i kupienie samolotu z Kathmandu do New Delhi, ale to psuje nam trochę plany.

PS - aplikowaliśmy o "zwykłą" wizę, a nie e-wizę, bo ta druga nie pozwala wjechać do Indi przejściem lądowym
PS2 - zdaję sobie sprawę, że trafiliśmy niestety na okres świąt w Indiach i Nepalu w poprzednim tygodniu, co pewnie dodatkowo wydłuża proces
PS3 - do ambasady Indi w Nepalu już powysyłałem maile z zapytaniem jaki czas może jeszcze trwać procesowanie wniosku i z prośbą o szybsze rozwiązanie sprawy. Niestety pozostały bez odpowiedzi. 😞
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 06 Lis 2023 16:24 
Awatar użytkownika

Loty: 322
Kilometry: 721 597
niebieski
Jaki jest aktualnie koszt wizy tranzytowej bo w necie są różne informacje , raz podają 25 USD a raz 30 euro . Chodzi o ten dłuższy okres lipiec - marzec.

Image
 Profil Relacje PM off  

#215 PostWysłany: 07 Sty 2024 13:03 

Robil ktos ostatnio ewize do Indii?
Strona rzadowa mi nie dziala a nie za bardzo mam ochote placic posrednikom. To teoretycznie prosty temat do ogarniecia. Ale ta strona nie dziala, wiec wniosku nie moge zlozyc https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html a termin lotu sie zbliza 🙁 .
Jakies pomysly?
 Profil Relacje PM off  

#216 PostWysłany: 07 Sty 2024 14:18 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Czy ktoś ostatnio wypełniał wniosek o wizę na oficjalnej stronie i udało mu się przejść bez formularz?
Przy wypełnieniu danych przeze mnie w części Family Details Form za każdym razem przy próbie zapisania danych, ponownie uruchamia mi się ten sam etap i muszę po raz kolejny uzupełniać te same dane.
Próbowałem na 3 różnych przeglądarkach, w trybie incognito, sprawdzałem poprawność wprowadzenia danych i ten sam rezultat.
Co robię nie tak?
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 07 Sty 2024 14:23 
Awatar użytkownika

platynowy
Jakies 2-3miesiace temu. Poszlo za pierwszym razem. Aczkolwiek jak przedmowcy pisali formularz jest, super upierdliwy i stanowi test na mozliwosc wjazdu do Indii.
 Profil Relacje PM off
Garmond lubi ten post.

#218 PostWysłany: 07 Sty 2024 14:43 

Tak dla czystej ciekawości wszedłem dziś na tą stronę (za dwa tygodnie będę sam wyrabiał evise) i strona działa :)
 Profil Relacje PM off  

#219 PostWysłany: 07 Sty 2024 15:24 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Zacząłem wniosek od nowa, na firefoxie w trybie incognito i poszło.
Dawno się nie spociłem przy wypełnianiu wniosku, jak dzisiaj ;).
 Profil Relacje PM off  

#220 PostWysłany: 07 Sty 2024 17:53 

srebrny
Ta oficjalna strona nie jest taka zła - na początku dostaje się numer wniosku i potem jeśli w trakcie wypełniania Cię wywali to można wejść po numerze wniosku i jest się w punkcie w którym się zakończyło (u mnie się tak wydarzyło).
Poza tym trzeba odpowiednio przygotować zdjęcie do wgrania - wg ich wskazówek wszystkie boki muszą być równe. nie wiem czy to konieczne, ja tak przygotowałem a i tak mnie wywaliło podczas próby wgrania.
Także nie można się nie zgodzić - jest to upierdliwa zabawa.
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 300 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość