Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 234 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Indonezja - wiza
#101 PostWysłany: 16 Cze 2016 09:32 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
niebieski
Nie mają. Jak już masz wizę możesz latać po całym kraju.
 Profil Relacje PM off
oskiboski uważa post za pomocny.

Letnie słońce nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 Tydzień w 5* hotelu w Egipcie z all inclusive za 2539 PLN 🤩 Letnie słońce nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 Tydzień w 5* hotelu w Egipcie z all inclusive za 2539 PLN 🤩
Spróbuj Azji w wygodnym wydaniu 🏖️ 10 dni w Sri Lance 🤩 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2914 PLN 😱 Spróbuj Azji w wygodnym wydaniu 🏖️ 10 dni w Sri Lance 🤩 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2914 PLN 😱
#102 PostWysłany: 03 Lip 2016 00:17 
Awatar użytkownika

hej, czy przedluzenie wizy voa 30 dniowej, kupowanej na lotnisku, wazne jest od dnia jego wyrobienia, czy niezaleznie od tego, od 31 dnia pobytu w indonezji?
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 03 Lip 2016 00:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Wizę przedłużasz na kolejne 30dni, więc nie może to być wstecz, raczej byłoby to nielogiczne :? A iść ją przedłużać i tak musisz odpowiednio wcześniej..

Tutaj sporo przydatnych info o wizach http://emiwdrodze.pl/indonezja/wizy-do- ... ie-za-ile/
 Profil Relacje PM off
czukuczuku uważa post za pomocny.

#104 PostWysłany: 07 Lip 2016 15:31 
Awatar użytkownika

slyszalem ze z okazji tutejszych swiat, do 11 lipca zamkniete sa biura imigracyjne na bali i lombok..buu
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 18 Lip 2016 23:35 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 616
Kilometry: 940 338
Czy opłaty lotniskowe są już obecnie zawarte w cenie biletu? Na tiket.com jest informacja, że ceny zawierają "airport tax", ale ebilety, które dostałem na skrzynkę, nie mają nigdzie takiej adnotacji.

#106 PostWysłany: 27 Lip 2016 09:16 

Loty: 63
Kilometry: 128 457
Nam w zeszłym roku (wrzesień) przy wylocie powiedzieli, że bilet nie obejmuje podatku wylotowego i kazali płacić... Także może skontaktuj się z pośrednikiem od którego kupiłeś bilety żeby sprawdzili Ci dokładnie - nie powinni robić problemów, sprawdzą i Ci odpiszą. Mają chyba czat dostępny, mi w tym roku sprawdzali kwestię bagażu rejestrowanego.
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 27 Lip 2016 09:26 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 413 398
niebieski
Byłem teraz w czerwcu przyleciałem do Jakarty robiłem też loty do Surabaya, Lombok a z Indonezji wylatywaliśmy na Bali żadnych opłat czy wiz.

Image

Image
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 27 Lip 2016 13:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Lecieliśmy w październiku i opłata była w cenie biletu ale ustaliliśmy to dopiero przy odprawie na lotnisku bo wcześniej nie było o tym informacji.

Nie wszyscy na ten lot mieli tą opłatę w bilecie ale nie wiem od czego to zależy być może od miejsca zakupu. My kupowaliśmy bezpośrednio w liniach lotniczych bez pośredników. Teoretycznie zawsze możesz napisać maila i się o to zapytać tam gdzie kupowałeś lub w linii lotniczej (czasem odpowiadają ;) )
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 29 Lip 2016 23:40 
Awatar użytkownika

Z tymi oplatami to troche dziwna sytuacja, bo wracajac linia Emirates robilismy odprawe on-line i na naszym Boarding Pass bylo napisane, ze trzeba miec gotowe 150 tys IDR oplaty wylotowej co nas troch zdziwilo.

Nic od nas jednak nie pobrano. Powinno byc to wyszczegolnione w Etix, ale na moim nic nie znalazlem, wiec moze warto dopytac.
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 31 Lip 2016 11:20 

@maciej.moch czyli po wejściu na lotnisko w Jakarcie, udawałeś się tylko do kontroli paszportowej i potem prosto po odbiór bagażu?

Nie mogę nigdzie znaleźć pewnej informacji, czy w Jakarcie najpierw trzeba gdzieś podbić 30 dniową wizę, czy odbywa się to wraz z odprawą.
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 31 Lip 2016 18:31 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 616
Kilometry: 940 338
O ile dobrze rozumiem w Dżakarcie wbijają obecnie po prostu pieczątkę - oczywiście jeśli jest to wyjazd w celu turystycznym. Sam będę niedługo lądował, to dam potem znać.

-- 31 Lip 2016 18:48 --

smieci napisał(a):
Lecieliśmy w październiku i opłata była w cenie biletu ale ustaliliśmy to dopiero przy odprawie na lotnisku bo wcześniej nie było o tym informacji.

Nie wszyscy na ten lot mieli tą opłatę w bilecie ale nie wiem od czego to zależy być może od miejsca zakupu. My kupowaliśmy bezpośrednio w liniach lotniczych bez pośredników. Teoretycznie zawsze możesz napisać maila i się o to zapytać tam gdzie kupowałeś lub w linii lotniczej (czasem odpowiadają ;) )

Jeśli chodzi o opłaty to poszukałem na stronie tiket.com (tam kupowałem) i znalazłem, że "airport tax" jest zawsze w cenie biletu.

#112 PostWysłany: 31 Lip 2016 19:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Wizę (pieczątkę) wbijają w czasie kontroli paszportowej. Nie potrzeba nic więcej załatwiać ani nigdzie chodzić.
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 01 Sie 2016 09:56 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 413 398
niebieski
lapserduck napisał(a):
@maciej.moch czyli po wejściu na lotnisko w Jakarcie, udawałeś się tylko do kontroli paszportowej i potem prosto po odbiór bagażu?

Nie mogę nigdzie znaleźć pewnej informacji, czy w Jakarcie najpierw trzeba gdzieś podbić 30 dniową wizę, czy odbywa się to wraz z odprawą.

Dokładnie tak było. Do kontroli paszportowej po bagaż i na miasto :)

Image

Image
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: wiza w Indonezji
#114 PostWysłany: 10 Sie 2016 14:02 

Witam, za miesiąc wybieram się do Indonezji na dłuższy czas.
Zamierzam kupić na lotnisku wizę on arrival, przedłużyć po czym wyrobić nową wizę w Singapurze w ambasadzie.
Nie wybrałam ambasady w Warszawie, ponieważ stwierdziłam, że lepiej będzie mi zrobić wizę w Singapurze, lecz chciałabym się zapytać, czy ktoś wyrabiał może wizę przez pośrednika(chodzi mi tu o warszawę)? Jak wygląda wtedy taka procedura i jakie są warunki?
Mam też pytanie co do wizy on arrival, czy powinnam mieć coś na lotnisku, by ją kupić? Prócz paszportu ważnego min 6 msc i dolarów. Sprawdzają karty kredytowe? Wiem, że przy przedłużaniu potrzebny jest sponsor, lecz chciałabym wiedzieć jak wygląda z waszego doświadczenia proces kupna wizy na lotnisku :)
Jeśli chodzi o opłaty wylotowe w wewnątrz kraju...rozumiem, że takowych już nie ma? :)
Dziękuję bardzo z góry za odpowiedzi!
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 10 Sie 2016 18:21 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
po 30 dniach polec z indonezji to najtanszego kraju i na drugi dzien wroc -dostaniesz darmowa wize
po kolejnych 30 powtorz.

tak robili przez cale lata w tajlandi
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 10 Sie 2016 20:11 

Taki nie jest mój plan:)
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 28 Sie 2016 09:16 

Hej,

Mam pytanie, do Indonezji można się teraz wybrać bez wizy na okres 30 dni bez możliwości przedłużenia, i tu moje pytanie czy można robić taki myk jak na zwykłej wizie turystycznej tj na chwile przed wygaśnięciem wizy leci się do takiego singapuru i wraca następnego dnia, czy wtedy znowu wbijają pieczątke do paszportu i można następne 30 dni przesiedzieć w Indonezji?
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 31 Sie 2016 12:35 
Awatar użytkownika

mozna, oczywiscie, wiele osob tak robi
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 04 Paź 2016 12:43 

Opłat wylotowych nie ma już od dawna - tzn są teraz wliczone w cenę biletu lotniczego, dotyczy to wszystkich lotnisk w kraju.

VOA przedłużana po miesiącu wychodzi taniej niż wylatywanie za granicę nawet na 1 dzień, no chyba że znajdziesz wyjątkowo tanie loty. Poza tym zdarzały się już przypadki, że singapurscy celnicy zawracali takich, którzy wpadli na visa run, mówiąc, że lotnisko to nie ambasada i tam należy się udać po wizę na dłuższy pobyt - jeden gościu nawet w indonezyjskim areszcie siedział, bo odesłali go tu z powrotem bez stempelka wjazdowego z SGP, także uwaga z tym, lepiej nie mówić im, że przyleciało się tylko na 1 dzień.

Odnośnie singapurskiej ambasady, jest bardzo przyjazna, minimum formalności i wszyscy mili i uśmiechnięci.

Image
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Viza do Indonezji
#120 PostWysłany: 02 Maj 2018 17:54 

pierwszy raz wybieram sie do Indozezji i mam pytanie odnośnie wizy. na stronie ambasady znalazłam informacje ze jest ona darmowa to znaczy ze i tak musze sie o nia ubiegac czy nie?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 02 Maj 2018 18:39, edytowano w sumie 1 raz
wiza
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 234 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość