Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8664 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#541 PostWysłany: 29 Paź 2017 21:17 
Site Admin
Awatar użytkownika

@zinger ewentualnie naładuj swoje konto w Revolut i użyj opcji "Płatności" (przycisk na dole na środku) -> Wyślij pieniądze. Wybierasz numer córki, wpisujesz kwotę i wysyła :) kasa pojawia się od razu na tym drugim koncie revolut
 Profil Relacje PM off
zinger uważa post za pomocny.

Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł! Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł!
😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏 😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏
#542 PostWysłany: 30 Paź 2017 09:21 

Udało mi się inaczej.
Przelałem jej na mbank a ona sobie doładowała kartą debetową mbnaku właśnie.
Odpowie mi ktoś na pytania po kolei? :)
1.Jak przelać pieniądze na konto Revoult BEZ karty debetowej (Blik, przelew) bez dodatkowych opłat z ING?
2.Jak przesłać komuś pieniądze z Revoult na Revoult?
Pozdrawiam
Z.
 Profil Relacje PM off  

#543 PostWysłany: 30 Paź 2017 09:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Odpowiedzi na twoje pytania znajdziesz w tym wątku lub na stronie https://www.revolut.com/faq
 Profil Relacje PM off

#544 PostWysłany: 30 Paź 2017 09:44 

Nie widziałem tych 2 odpowiedzi :)
Przepraszam.
A jak doładować Revoult bez karty?
PZDR
 Profil Relacje PM off  

#545 PostWysłany: 30 Paź 2017 09:50 

niebieski
Można doładować przelewem, ale z polskiego konta będzie to uznane jako przelew zagraniczny, a więc bank Ci naliczy słoną prowizję.
 Profil Relacje PM off

#546 PostWysłany: 30 Paź 2017 10:50 

Loty: 12
Kilometry: 31 528
Chyba, że masz konto walutowe, z darmowymi przelewami, np w AliorKantor. Wtedy możesz przelać Eur lub GBP.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off

#547 PostWysłany: 30 Paź 2017 23:39 
Awatar użytkownika

@pingwin_ bardzo dziękuję za odpowiedź. Pomogłeś mi bardzo. Tak dokładnie dokonywałem zakupu w weekend, ale nie wiedziałem, że jest taka sytuacja (droższe doładowanie).
 Profil Relacje PM off  

#548 PostWysłany: 31 Paź 2017 01:47 

Mam problem z doładowaniem konta. Chcę doładować kartą debetową mBanku MasterCard i wyskakuje mi błąd płatności. "Nie udało się zweryfikować płatności. Ups, karta doładowująca jest nieobsługiwana. Czy możesz wykonać doładowanie za pomocą przelewu bankowego? W tym celu wystarczy nacisnąć przycisk "Doładuj kartą" u góry strony, aby wyświetlić "Doładowanie przelewem". Co z tym zrobić?
 Profil Relacje PM off  

#549 PostWysłany: 31 Paź 2017 02:21 

Loty: 12
Kilometry: 31 528
@siwy0493 - sprawdź limity w mB na tej karcie, może masz 0 wpisane dla płatności internetowych.
 Profil Relacje PM off
siwy0493 lubi ten post.
siwy0493 uważa post za pomocny.

#550 PostWysłany: 31 Paź 2017 18:11 

Poza kartą fizyczną chciałem również domówić wirtualną. Natomiast nie uśmiecha mi się płacić za nią 25zł. W internecie mogę płacić przecież kartą fizyczną, przepisując z niej dane. Mam więc pytanie co daję dodatkowo posiadanie karty wirtualnej? Płatności zbliżeniowe telefonem? Są jeszcze jakieś inne plusy karty wirtualnej?
 Profil Relacje PM off  

#551 PostWysłany: 31 Paź 2017 22:52 

Mam dokładnie ten sam problem co użytkownik siwy0493. Mam kartę VISA w Banku Spółdzielczym. Chcę doładować konto kwotą 200 zł a na płatności internetowe na tej karcie mam ustawiony limit o wiele większy. Ktoś pomoże?

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#552 PostWysłany: 01 Lis 2017 20:43 

wpisuje swój kod pocztowy i za każdym razem wraca do tego kodu i każe go wypełnić. różne kombinacje z pauzą,bez pauzy i dalej mnie nie chce puscić
 Profil Relacje PM off  

#553 PostWysłany: 01 Lis 2017 20:48 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Wpisz ciurkiem bez żadnego myślnika czy przerwy. Powinno wtedy przejść.
 Profil Relacje PM off  

#554 PostWysłany: 02 Lis 2017 02:01 

tomasz3 napisał(a):
wpisuje swój kod pocztowy i za każdym razem wraca do tego kodu i każe go wypełnić. różne kombinacje z pauzą,bez pauzy i dalej mnie nie chce puscić

A przypadkiem w adresie nie umieściłeś znaku "/" (slash)?
 Profil Relacje PM off  

#555 PostWysłany: 04 Lis 2017 13:50 

Dwa szybkie pytanka:

1) Ile kosztuje sprawdzenie salda w bankomacie ?

2) Wyplaty do 800 PLN sa bezplatne, a czy jest ograniczenie ilosciowe wyplat, bezplatne do tej kwoty ? (tzn, moge wybrac np. 20 x 10 PLN + 10 x 50 PLN) jak bedzie taka koniecznosc) ?

junak1934
 Profil Relacje PM off  

#556 PostWysłany: 04 Lis 2017 16:23 
Site Admin
Awatar użytkownika

Do kwoty 800 możesz wypłacać ile razy chcesz nawet po 10 zł

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#557 PostWysłany: 04 Lis 2017 17:04 

niebieski
@junak1934

Saldo sprawdzasz w aplikacji
 Profil Relacje PM off  

#558 PostWysłany: 05 Lis 2017 19:51 

Widzę że temat troche stary ale pozwole sobie odswiezyc. Co myslicie o tej calej aplikacji Revoult OBECNIE? Korzysta ktoś jeszcze z tego? Ściągnałem ja na tel i za nic nie moge wlaczyc polskiego jezyka, tak samo walut jest w funtach. Ktos wie o co chodzi?

Ostatnio edytowany przez Roku, 05 Lis 2017 20:49, edytowano w sumie 1 raz
Reklama, promowanie własnych stron internetowych, podawanie linków do innych, konkurencyjnych stron.
 Profil Relacje PM off  

#559 PostWysłany: 05 Lis 2017 20:43 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
bonki napisał(a):
Widzę że temat troche stary ale pozwole sobie odswiezyc.

No tak, ostatni post był wczoraj, temat się na pewno zdezaktualizował.
bonki napisał(a):
Co myslicie o tej calej aplikacji Revoult OBECNIE? Korzysta ktoś jeszcze z tego?

Wszyscy ludzie wypowiadający się praktycznie codziennie w postach powyżej.
bonki napisał(a):
Ściągnałem ja na tel i za nic nie moge wlaczyc polskiego jezyka, tak samo walut jest w funtach. Ktos wie o co chodzi?

System telefonu jest po polsku? Język jest chyba ustawiany na tej podstawie.
Jak już zapewnie nie raz ktoś tu napisał, by pojawiło się saldo w PLN należy dokonać wymiany waluty na PLN lub doładować konto w PLN.

#560 PostWysłany: 06 Lis 2017 00:44 

platynowy
Czy ktoś patrzył na wyciągi z Revolut?

Polecam spojrzeć. Może ja jestem jakiś pechowy, albo czegoś nie rozumiem, ale wg. mnie to co ściągnąłem z mojego konta Revolut to jest jakiś żart, a nie wyciąg.

Teorytycznie wszystko się zgadza, czyli pobieramy wyciąg do jakiejś waluty, i są tam wymienione wszystkie transakcje - wymiana walut, doładowanie, przelewy, transakcje - oraz ich efekt na saldo danego rachunku. I fajnie, tak powinien wyglądać wyciąg).
A w praktyce? Na początek nie dają salda początkowego - OK - powiedzmy że można im wybaczyć. Ale potem, patrząc na transakcje? Masakra! Nie ma żadnego bezpośredniego powiązania pomiędzy transakcjami a saldem. Czasem się zgadza (saldo zmienia się o wartość transakcji), ale zwykle nie ma powiązania. Przykładowo robię transakcje kartą na 5 EUR, a "saldo" po tej transakcji mi rośnie o 100 EUR.

Biorąc saldo początkowe z zeszłego wyciągu, podliczając wszystkie transakcje samemu (zasadniczo robiąc sobie wyciąg własnoręcznie), wychodzi na to, że saldo końcowe się zgadza. Absolutnie nie sugeruje że Revolut od nas kradnie :) natomiast z całą pewnością jest tak, że efekt transakcji na saldo konta taki jak jest na wyciągu, nie jest poprawny.

Polecam wam sprawdzić wasze wyciągi i ewentualnie wyciągnąć wnioski z tego.
Chyba, że ja czegoś nie rozumiem? Bo tak jak to dla mnie wygląda, to nie ma żadnego sposobu żeby po fakcie w przejrzysty sposób sprawdzić, co się stało z pieniędzmi na koncie....

Ostatnio edytowany przez NBE322, 06 Lis 2017 00:59, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8664 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości