Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 147  Następna
Autor Wiadomość
#321 PostWysłany: 27 Kwi 2012 19:43 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
adluvatan napisał(a):
hey, mam problem. Chcialem sie opdprawic w bergen na piatkowy lot z oslo ale chyba zrobilem to pol godziny za wczesnie. Na poczatku po wpisaniu moich danych wyskoczylo obok nazwisk ze "za wczesnie na odprawe online" a teraz juz po prostu nic nie pisze. Pierwsza osoba to osoba ktora kupowala nam bilety, wczesniej po prostu nic tam nie pisalem wiec to chyba nie problem. Prosze o pomoc!:) lot mamy o 13:35 jezeli to istotne
http://images41.fotosik.pl/1477/bd44138bb35d08c5.jpg
ogolnie caly problem polega na tym ze nie ma linku do pdfa z karta pokladowa

wyslam jeszcze to: http://images37.fotosik.pl/1494/fda68220867ec1ae.jpg
czy bede musial zaplacic za odprawe na lotnisku?

kliknij w odprawa on-line i się odpraw, na tym ekranie co wysłałeś nigdy nie ma pdf'ów
 Profil Relacje PM off  

Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️ Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️
Przygoda w Kolumbii 🇨🇴 Cali, Medellin, Bogota i Kartagena w jednej podróży za 2865 PLN 🔥 Przygoda w Kolumbii 🇨🇴 Cali, Medellin, Bogota i Kartagena w jednej podróży za 2865 PLN 🔥
#322 PostWysłany: 27 Kwi 2012 20:01 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dla osob ktore duzo i czesto wykonuja rezerwacje.

Omylkowo wykonalem rezerwacje Warszawa-Bruksela-Warszawa
Zamiast prawidlowej Bruksela-Warszawa-Bruksela
wyslalem kopie rezerwacji i nagle informacja zwrotna dane ok ale kierunki odwortnie
to dziala na czlowieka lepiej niz mega kawa
Niezwlocznie na infolinie i dzieki uprzejmosci konsultanta bezplatnie udalo sie to poprawic
Brakujaca roznice w koszcie rezerwacji dopłącilem karta wymagaja podania pelnych danych z karty dokonuja obciazenia/ ciekawe ze nie przychodzi zaden sms/. Warunek telefon do nich musi byc niezwlocznie. Ku przestrodze pozostałych .. uffff
 Profil Relacje PM off  

#323 PostWysłany: 27 Kwi 2012 21:10 
Awatar użytkownika

srebrny
sylwia_pl napisał(a):
adluvatan napisał(a):
hey, mam problem. Chcialem sie opdprawic w bergen na piatkowy lot z oslo ale chyba zrobilem to pol godziny za wczesnie. Na poczatku po wpisaniu moich danych wyskoczylo obok nazwisk ze "za wczesnie na odprawe online" a teraz juz po prostu nic nie pisze. Pierwsza osoba to osoba ktora kupowala nam bilety, wczesniej po prostu nic tam nie pisalem wiec to chyba nie problem. Prosze o pomoc!:) lot mamy o 13:35 jezeli to istotne
http://images41.fotosik.pl/1477/bd44138bb35d08c5.jpg
ogolnie caly problem polega na tym ze nie ma linku do pdfa z karta pokladowa

wyslam jeszcze to: http://images37.fotosik.pl/1494/fda68220867ec1ae.jpg
czy bede musial zaplacic za odprawe na lotnisku?

kliknij w odprawa on-line i się odpraw, na tym ekranie co wysłałeś nigdy nie ma pdf'ów

Dzis zaobserowalem podobny problem z poziomu Firefoxa i pomoglo uzycie przegladarki Chromium.
 Profil Relacje PM off  

#324 PostWysłany: 28 Kwi 2012 22:49 

Witam,
mam pytanie, zrobiłam rezerwacje na lot do Barcelony i podałam zamiast dwóch imion tylko jedno. Na infolinii powiedziano mi, że taki bład przejdzie bez problemu, ale aby mieć pewność 100% napisałam maila z zapytaniem. I tutaj niespodzianka, poinformowano mnie, ze dane z rezerwacji musza byc identyczne z danymi z dowodu/paszportu. Zadzwoniłam ponownie na infolinie i znowu uspokojono mnie, ze nie powinno byc problemow z odprawa. Czy ktos miał moze podobny problem? Dwa sprzeczne stanowiska, a w moim przypadku stres , ze nie wylece na wakacje ;-(((
 Profil Relacje PM off  

#325 PostWysłany: 28 Kwi 2012 22:52 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 83 301
Wszystko jest tak jak mówią na infolinii. Nie ma co panikować :D
 Profil Relacje PM off  

#326 PostWysłany: 29 Kwi 2012 09:00 
Awatar użytkownika

srebrny
Podepnę się pod temat.
Nie jestem pewien czy podczas rezerwacji w LOT wpisałem poprawną datę urodzenia. Czy można to gdzieś sprawdzić? Czy zostaje jedynie telefon na infolinię? I czy jeśli popełniłem błąd to czy zmienią mi to za darmo?

#327 PostWysłany: 29 Kwi 2012 09:10 

Loty: 69
Kilometry: 100 430
littleboy1989 napisał(a):
Podepnę się pod temat.
Nie jestem pewien czy podczas rezerwacji w LOT wpisałem poprawną datę urodzenia. Czy można to gdzieś sprawdzić? Czy zostaje jedynie telefon na infolinię? I czy jeśli popełniłem błąd to czy zmienią mi to za darmo?

Pozostaje kontakt z infolinia, date zmienia bezpłatnie - przynajmniej powinni, raz zmieniałem tylko ze w liniach Wizzair i tam wszystko poszło bez dodatkowych kosztów ( prócz kosztu rozmowy z infolinia ).
 Profil Relacje PM off  

#328 PostWysłany: 29 Kwi 2012 09:44 

HON fly4free
Ja rezerwując w LOT bilety zawsze podaje tylko 1 imię a mam w dokumentach (DO, paszport) dwa. I nawet do głowy by mi nie przyszło, żeby wydzwaniać na inforlinie w tej sprawie :lol:
Możesz więc spać spokojnie.
 Profil Relacje PM off  

#329 PostWysłany: 30 Kwi 2012 12:40 

Mi się w zeszłym tygodniu trafiła literówka w nazwisku na bilecie Lufthansy KTW-FRA-LHR-FRA-WAW. Przeszło bez problemu :)
 Profil Relacje PM off  

#330 PostWysłany: 30 Kwi 2012 13:20 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
nigdy przenigdy przy kupowaniu biletów lotniczych nie podawałam drugiego imienia, chociaż posiadam
0 problemów :)
 Profil Relacje PM off  

#331 PostWysłany: 08 Maj 2012 16:10 

Witam,

Zaznaczam na poczatku, ze jestem zupelnym nowincjuszem jesli chodzi o Wizz Air, wiec moze ktos szybko rozwiaze moje problemy.

Chcialem kupic bilet, ale ciagle mi wyskakuje "Sesja wygasła. Sesja wygasła z powodu braku aktywności. Być może użytkownik użył zakładki z czasu poprzedniej wizyty na stronie. Prosimy wybrać jedną z powyższych opcji, aby korzystać z naszej strony. Dziękujemy za odwiedzenie naszej strony". Wylaczylem komputer, skorzystalem z innej przegladarki, ale dalej to samo.

Druga rzecz, zarejestrowalem konto na Wizz Air (nie wiem czy to jest potrzebne przy zakupie biletu, ale pewnie tak) i nie wiem czy to ja sie pomylilem wpisujac nazwisko czy system pominal polski znak w nazwisku (ł). Czytam, ze zmienic imienia i nazwiska nie mozna.

Prosze o pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#332 PostWysłany: 08 Maj 2012 16:42 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
niebieski
ad. 1 sprawdź czy masz włączona obsługę cookies

ad. 2 to normalne

#333 PostWysłany: 08 Maj 2012 17:00 

Na razie nic nie pomaga. Sprobowalem usunac cookies - tez nic nie pomoglo. Korzystalem juz z Chrome, IE i Opery, ale ciagle mam ten komunikat.

Czyli przy odprawie tez bede podawal nazwisko z "ł" i nawet jak "zje" literke, to nie bedzie problemu?
 Profil Relacje PM off  

#334 PostWysłany: 08 Maj 2012 17:25 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
niebieski
Generalnie, podobnie jak w przypadku kart kredytowych, podaje się imie/nazwisko bez znaków narodowych gdyz te MOGĄ być sporym problemem w jakiś starych, tudzież kretyńskich amerykańskich systemach. Co nowsze/lepsze od razu - tak jak WIZZ - zrobią konwersje i pozbawią pasażera problemu, w innych mogą przepuścić bez ostrzeżenia, a potem gdzieś wyskoczyć na ogół "z krzakami".

Tak zawsze narzekam na "hamerykańskie" systemy ale tak jakoś "przypadkiem" u nich jest największa ignorancja jeżeli chodzi o te sprawy. Dla sprawiedliwości dodam, że ostatnio pewien niemiecki system zrobił ze mnie "Mirosawa" (nazwisko też wyciął) co mnie zdumiało bo co jak co ale niemcy powinni się bardziej w tej kwestii postarać.

W necie z pewnością znajdziesz wiele relacji osób, które przez takie przepuszczenie przez system tego co nie trzeba miały jakieś problemy gdzieś na świecie.

#335 PostWysłany: 08 Maj 2012 20:57 

Dzieki za odpowiedz. Jakby ktos jeszcze wiedzial co robic z ta zablokowana sesja to prosze o pomoc. Podpialem laptopa, gdzie tez mam Chrome i Wizz Air dziala bez problemu. Tylko u mnie na stacjonarnym jest problem (na laptopie mam tez inna siec). Moze musze pare dni odczekac, jak nic innego w tej chwili mi do glowy nie przychodzi.
 Profil Relacje PM off  

#336 PostWysłany: 08 Maj 2012 21:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Próbowałeś trybu prywatnego czy jak to tam się nazywa w Chormie, IE, Operze itd.?

#337 PostWysłany: 09 Maj 2012 17:17 

Sprobowalem teraz w Chrome - Incognito. Dalej to samo. No nic, nie bede juz zasmiecal forum. Jak dojde sam jak to rozwiazac to napisze.
 Profil Relacje PM off  

#338 PostWysłany: 12 Maj 2012 14:49 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
niebieski
Witam,

wprowadzam dane do odprawy online w Wizzair dla sporej ekipy i zamieniłem dane dwóch osób i jak uważacie zlać to? zabieram rodzinkę na pierwszy dla nich lot samolotem wszyscy napaleni i nie chce zeby na lotnisku jakiś kibel z tego wyszedł.

#339 PostWysłany: 12 Maj 2012 14:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Juz sie nie czepiaj słownictwa jestem trochę poirytowany swoim zachowaniem przy tym wpisywaniu danych, robilem to juz tyle razy i rutyna mnie zgubiła;/

No jednej ciotce przypisałem datę urodzenia i dokument tożsamości drugiej ciotki.

#340 PostWysłany: 12 Maj 2012 15:07 
Awatar użytkownika

niebieski
Bardzo sie ciesze, wiec mozesz mi napisac co o tym sadzisz?:)

Coz chyba nic z tym nie będę robił, na infolinii raczej mi nie pomogą bezpłatnie, grunt że się imię i nazwisko na karcie będzie zgadzało z dokumentem tożsamości, reszta jest chyba zakodowana, a jeszcze nie widziałem zeby każdego skanowali i porównywali wpisane tam dane z dokumentem

EDIT; Jednak zmienili na infolinii bez problemu dane kilkanaście złotych to kosztowało ale spokoj duszy jest bezcenny :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 147  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości