Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 378 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 15 Kwi 2012 11:34 

niebieski
Tak są tam automaty z biletami, gdzie można zapłacić gotówką. No i fakt, wg rozkładu autobus na lotnisko jedzie właśnie 30minut, ale nie ma co ryzykować i lepiej brać bilet jednorazowy.
 Profil Relacje PM off  

Świąteczny city break w Rzymie 🎄🏛️ Loty z Warszawy i 4⭐️ hotel za 949 PLN 🎅 Świąteczny city break w Rzymie 🎄🏛️ Loty z Warszawy i 4⭐️ hotel za 949 PLN 🎅
Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦 Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦
#42 PostWysłany: 15 Kwi 2012 21:29 

niebieski
Dzięki za odpowiedzi.A jakbym chciał pojechać autobusem nr 406 do lotniska, to napisane jest że on startuje z ul. Dworcowej... więc będę musiał jakby przejść wszystko naokoło? (bo widzę, że jest ta ulica po przeciwnej stronie od Suchej).
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 16 Kwi 2012 17:07 
Awatar użytkownika

tak, trzeba przejsć dookoła. no chyba, że wsiądziesz w darmowy autobus który kursuje wkoło dworca
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 16 Kwi 2012 18:59 

Może komuś się przyda info.
Wracając z Wenecji spóźniliśmy się na ostatni kurs 406...
Taksówka po godz. 0:30 z lotniska na dworzec autobusowy (Polski Bus) kosztowała nas 54 zł.
Jedzie się jakieś pół godzinki.
Polecam zamawiać przez telefon - na postoju taryfiarze mówią, że kurs będzie kosztował min. 70 zł.

Image
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 16 Kwi 2012 20:23 
Awatar użytkownika

jaari napisał(a):
Może komuś się przyda info.
Wracając z Wenecji spóźniliśmy się na ostatni kurs 406...
Taksówka po godz. 0:30 z lotniska na dworzec autobusowy (Polski Bus) kosztowała nas 54 zł.
Jedzie się jakieś pół godzinki.
Polecam zamawiać przez telefon - na postoju taryfiarze mówią, że kurs będzie kosztował min. 70 zł.

I to by się zgadzało. W większości wrocławskich korporacji jest rabat 15% przy zamówieniu telefonicznym. Dlatego zawsze opłaca się zadzwonić, nawet stojąc koło taksówek. :) A druga sprawa, to to że pozwolenie na postój pod terminalem mają niekoniecznie najtańsze firmy taksówkarskie. Wszystkie oznaczone taksówki mogą podjechać pod terminal ale tylko wybrane mogą tam stać.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 20 Kwi 2012 21:20 

Możliwe, że uda mi się zdążyć na autobus tak na styk w biegu, że nie zdążę kupić biletów w automacie na lotnisku. Czy to prawda, że w 406 można kupić w jakimś automacie w autobusie bilet ? Nigdy nie jechałem busem we Wrocku :)
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 20 Kwi 2012 21:27 
Awatar użytkownika

Gilus
Tak, można kupić bilet w automacie w autobusie.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 20 Kwi 2012 21:30 

Dzięki wielkie. A jeszcze tylko jedno pytanie, autobus zatrzymuje się na FAT o 23:09 , i jest jakaś pętla ? i odjeżdża o 23:14 , czy tam jest przesiadka, czy siedzę w busie i czekam :) ?
I czy szybciej będzie wysiąść na EPI , czy na Dworzec Główny i obchodzić na suchą , bo z tego co wyczytałem to wciąż wejście jest od suchej :) Bo Autobus na EPI wg rozkładu 23:24 , na Dworcu Głównym 23:26 , a pociąg odjeżdża 23:28 . Jak nie zdążę to nie będzie tragedii bo za 40 min następny, no ale po co czekać
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 22 Kwi 2012 13:53 

406 na trasie lotnisko-dworzec główny nie jedzie ani przez FAT, ani przez EPI. Tu mogą jechać jakieś zjazdy do zajezdni, ale takie kursy nie jadą z lotniska na dworzec.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 22 Kwi 2012 14:28 
Awatar użytkownika

srebrny
Z tego co wiem, choć było to we wrocławskim tramwaju, bilet można kupić w biletomacie wewnątrz tramwaju (autobusu?) jednak nie można zapłacić wrzucając '2zł', trzeba płacić karta z PAYPASSem. Nie wiem czy w autobusach nie jest podobnie.

#51 PostWysłany: 22 Kwi 2012 14:47 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
Z tego co wiem, choć było to we Wrocławskim tramwaju, bilet można kupić w biletomacie wewnątrz tramwaju (autobusu?) jednak nie można zapłacić wrzucając '2zł', trzeba płacić karta z PAYPASSem. Nie wiem czy w autobusach nie jest podobnie.

zwykłą kartą bez paypassa tez da radę

#52 PostWysłany: 24 Kwi 2012 16:43 

hej kochani!
potrzebuje info o aktualnym stanie komunikacji... mianowicie w piatek laduje o 16.30 a o 17.30 mam autobus z dworca pks... kierowca powiedzial ze moze 10min poczekac ale myslicie ze da rade? no i pytanie jak sie dostac najszybciej? wg strony komunikacji wroclawskiej 406 jedzie jakies 35min...ale nie bardzo wiem jak wyglada ulozenie przystanków na aktualnym etapie tych remontów...
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 24 Kwi 2012 17:07 

Zbanowany
niebieski
Bedzie ciezko. Ladujesz w piatek, w godzinach szczytu komunikacyjnego. Na pewno natkniesz sie na duze korki w miescie. Dodatkowo autobus 406 zatrzymuje sie przy dworcu PKP z drugiej strony od dworca PKS. Dworzec jest teraz caly w remoncie, takze nie ma przez niego przejscia i trzeba nadrobic troche trasy piechota. Szybkim tempem przejdziesz ten kawalek w 15minut.
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 24 Kwi 2012 17:11 

Potwierdzam w całej rozciągłości zeznanie Komornika. Nawet jeśli odjazd z PKSu będzie 17:40 to jest to ryzykowne. Moim zdaniem na 17:30 nie ma szans.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 24 Kwi 2012 18:46 

@gilus

Bilet komunikacji miejskiej we Wro (i kilku innych miast) możesz kupić za pomocą telefonu komórkowego
Musisz mieć zainstalowaną aplikację Skycash http://skycash.pl/pl/start.html
pakiet internetowy i zasilone konto "skycash-owe".

Fajna sprawa gdy się wskoczy do autobusu - a tu brak biletu. Wtedy można go sobie samemu kupić
W przypadku kontroli wybierasz na komórce "kontrola biletów" i pokazujesz komórkę z fotokodem ważnego biletu.
Można kupić zarówno bilet czasowy jak i jednorazowy (jednorazowy wymaga wpisania tzw "numeru bocznego pojazdu")

Sam wielokrotnie korzystałem i miałem też kontrolę - i wszystko OK :-)
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 24 Kwi 2012 22:17 

kurcze Komornik wcale mnie nie pocieszyłes:/wychodzi na to że naprawde ten odcinek jest spory...ale jak nie zdaze na ten 17.30 to nastepny transport 19.30:/fuck... chyba zostanie taksa:/ a tak serio to myslicie ze w piatek podczas dlugiego weekendu beda korki w miescie?
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 24 Kwi 2012 22:21 
Awatar użytkownika

srebrny
w piątek będą korki? oczywiście - to najgorszy dzień! A już piątek przed długim weekendem to jeden z najgorszych dni w roku, zarówno ludzie pracujący jak i studenci itp kończą wtedy zajęcia i ruszają do domów, na urlopy, weekend itp..., nawet taxi ci nie zagwarantuje tego, jeśli nie trafisz na kierowce cwaniaka to może się nie udać, a nawet jeśli trafisz, to czasem są takie miejsca, których nie da się przeskoczyć.

#58 PostWysłany: 24 Kwi 2012 22:25 

omg?!studenci to mają wolną majówkę chyba ale jeśli chodzi o pracujących to myślałam że wsyzscy pobrali urlopy...ale może macie racje....kurcze:/chyba sie musze uzbroic przede wszsytkim w cierpliwosc:/
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 24 Kwi 2012 22:58 
Awatar użytkownika

srebrny
a o której masz kolejny autobus?

#60 PostWysłany: 25 Kwi 2012 00:02 

Suri napisał(a):
hej kochani!
potrzebuje info o aktualnym stanie komunikacji... mianowicie w piatek laduje o 16.30 a o 17.30 mam autobus z dworca pks... kierowca powiedzial ze moze 10min poczekac ale myslicie ze da rade? no i pytanie jak sie dostac najszybciej? wg strony komunikacji wroclawskiej 406 jedzie jakies 35min...ale nie bardzo wiem jak wyglada ulozenie przystanków na aktualnym etapie tych remontów...

Autobus 406 jest o 16:27 z lotniska - jeżeli nie masz bagazu rejestrowanego i uda Ci sie na niego zdarzyc, a od momentu wyjscia z autobusu lotniskowego pod drzwiami terminala jest biegiem 2 minuty (caly czas na wprost az do drzwi wyjsciowych z lotniska, za nimi w prawo z 50-80metrow). Planowo na przystanku pl. Orląt Lwowskich będziesz po 32minutach jazdy. Realnie tą trasę w 40-45minut powinieneś nawet w piątek przejechać. Tam przesiadasz się w tramwaj - obejrzyj dokładnie na jakdojade.pl gdzie są przystanku - do wyboru masz nr 31PLUS i 32PLUS - jezdza co 5-7minut na dworzec autobusowy, czas przejazdu do 10minut. Przebieżka na przystanek PB to będzie jeszcze extra 3-5minut. Wychodzi mi, że da rade zdarzyć o ile załapiesz się na ten 406. Pojechanie kolejnym tj. o 16:47 wyklucza szanse powodzenia.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 378 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość