Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 378 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 25 Kwi 2012 15:36 
Awatar użytkownika

Ja mam pytanie: jest przystanek Dworcowa, dla linii 406 i pokazuje mi jakdojadę, że to jest całkiem blisko i nie trzeba się przesiadać w tramwaj... Chodzi mi o trasę z dworca głównego PKP na lotnisko, bez szczególnej presji czasu i opcją, że lepiej podejść gdzieś 10 min niż wozić się tramwajem po mieście :)

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#62 PostWysłany: 25 Kwi 2012 16:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Dworcowa (jak nazwa wskazuje ;) ) jest wlasnie przy samym dworcu, natomiast do PKS jest kawalek dalej, ale i tak nie przesiadalabym sie w tramwaj tylko wlasnie przedzierala sie przez tymczasowy tunel dworcowy (chyba dalej jest tam na przeciwko dworcowej?) i dalej prosto na PKS. Czekanie na tramwaj + korki, wychodzi na to samo co piechota. No chyba ze cos pozmieniali teraz i ten tunel jest zamkniety? Remont dworca w toku, a ja bylam tam ostatnio jakis czas temu, wiec moze ktos wrzuci najnowsze info?

#63 PostWysłany: 25 Kwi 2012 21:34 

Maciejwroclaw -dzieki bardzo za konkretne info!mam nadzieje ze uda sie zdażyć na ten wcześniejszy....
na jakdojade.pl opkazuje mi że mam się przesiąść w 70.... ty wspominasz o jakims 31+ 32+... wiec jak to jest?to jakies linie okresowe?dodatkowe?
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 25 Kwi 2012 21:37 

Paty-sraty a kiedy podróżujesz?
widze że jesteś z Krakowa-nie będziesz przypadkiem 4.05 wracać?:)
w piątek będę sie mierzyć z tymi tunelami, remontami, tramwajami i innymi atrakcjami więc wrzucę info w miare aktualne ok 30.04 (chyba że internetu zabraknie
:)
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 25 Kwi 2012 21:50 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
Suri napisał(a):
Maciejwroclaw -dzieki bardzo za konkretne info!mam nadzieje ze uda sie zdażyć na ten wcześniejszy....
na jakdojade.pl opkazuje mi że mam się przesiąść w 70.... ty wspominasz o jakims 31+ 32+... wiec jak to jest?to jakies linie okresowe?dodatkowe?

to linie tramwajowe spinające stadion z resztą miasta ( EURO 2012)

http://www.um.wroc.pl/rozklady/linie/31%20Plus.html

http://www.um.wroc.pl/rozklady/linie/32%20Plus.html

#66 PostWysłany: 25 Kwi 2012 21:52 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
Suri napisał(a):
Paty-sraty a kiedy podróżujesz?widze że jesteś z krakowa-nie będziesz przypadkiem 4.05 wracać?:)
w piątek będę sie mierzyć z tymi tunelami, remontami, tramwajami i innymi atrakcjami więc wrzucę info w miare aktualne ok 30.04 (chyba że internetu zabraknie:)

w samym centrum jest darmowy miejski :)

#67 PostWysłany: 25 Kwi 2012 21:53 

Patrykdo dzieki za info o tych +31 +32 zaskakujace ze jakdojade.pl ich nie podaje....
co do netu...bede baaardzo daleko od centrum wrocławia:)
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 25 Kwi 2012 21:58 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
tu masz wszystkie rozkłady
http://www.wroclaw.pl/rozklady_jazdy.dhtml

#69 PostWysłany: 25 Kwi 2012 22:01 

Suri napisał(a):
Patrykdo dzieki za info o tych +31 +32 zaskakujace ze jakdojade.pl ich nie podaje....
co do netu...bede baaardzo daleko od centrum wrocławia:)
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 26 Kwi 2012 01:10 
Awatar użytkownika

Dziękuję Magaa :) - jeżeli dobrze zrozumiałam, na lotnisko dostaniemy sie bez problemu prosto z dworca PKP :) Pomijając problemy "Polska w budowie".

Suri, jadę z chłopakiem z Krakowa 9 maja, wracamy do Krakowa 16 maja.. Wszystko TLK.
Na szczęście mamy 4h między lądowaniem a pociągiem do domu, więc może uda nam się zobaczyć chociaż odrobinkę WrocLove :)

#71 PostWysłany: 26 Kwi 2012 17:30 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
dasz radę :lol:

#72 PostWysłany: 03 Maj 2012 23:20 

hej hej!
jesli chodzi o transport z lotniska to jak juz ktoś wspominał 406 jedzie godzinę a przystanek ma od wejścia głównego po prawej. rozkład już ktoś wrzucał. znajoma wrocławianka uprzedziła mnie jednak że jego trasa jest przy większych ośrodkach przemysłowych więc mogą być spore korki w godzinach szczytu... jeśli chodzi o przystanek końcowy czyli dworcowa to jest dość daleko od wejścia na pkp/pks... więcz gratami trzeba przyjąćjakieś 15min. idzie się pod wiaduktem i za chodnikiem w prawo,miniemy statoila i będzie stacja.
a teraz pytanie za 100pkt-ktoś się orientuje gdzie zatrzymuje się autobus linii lajkonik?wiem że na ul. dawida ale szukałam tam i nigdzie nawet ulotki...
Paty-sraty-ten lajkonik to duzolepsza opcja niz tlk. rzuc sobie okiem na stronke lajkonikbus.pl jest szybciej i chyba taniej niz pociągiem:)
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 03 Maj 2012 23:23 

Ja mam pytanie jak się dostać w przeciwną stronę :D czyli z Dworca PKP na lotnisko? Gdzie stają autobusy, które tam jadą?
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 06 Maj 2012 17:44 

Przylatuję do Wrocławia o 22:40, InterCity do Katowic mam około godziny 4:00 (oczywiście rano).
Z tego co mi wiadomo (jeżeli nie proszę mnie poprawić), dworzec PKP jest rejonem w którym kręci się
mnóstwo żuli i meneli dlatego najlepiej było by przeczekać ten czas na nowiutkim lotnisku, wobec tego:
Jakim autobusem dostać się na dworzec tak aby być przed godziną 4:00 na dworcu?
Najlepiej była by to jak najpóźniejsza godzina żeby zminimalizować czas pobytu na dworcu pełnym żuli :)

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 06 Maj 2012 18:27 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
tak znowuż strasznie nie jest nie za bardzo maja gdzie siedzieć , kiedy dworzec jest w remoncie :lol:

tu masz rozkład jazdy autobusu , który zawiezie cie na lotnisko z tym że musisz się kawałek przejść

http://www.um.wroc.pl/rozklady/przystanki/406_1_1.html autobus jedzie ok 30 minut

#76 PostWysłany: 06 Maj 2012 19:17 

patrykdo napisał(a):
tak znowuż strasznie nie jest nie za bardzo maja gdzie siedzieć , kiedy dworzec jest w remoncie :lol:

tu masz rozkład jazdy autobusu , który zawiezie cie na lotnisko z tym że musisz się kawałek przejść

http://www.um.wroc.pl/rozklady/przystanki/406_1_1.html autobus jedzie ok 30 minut

Dzięki za rozkład!

Z tego wynika że ostatni autobus jest o 23:14 więc zamiast siedzieć na nowiuteńkim lotnisku będę musiał przekoczować ponad 4h na tym dworcu.
Jest tam gdzie usiąść skoro jest w remoncie? Jest tam ciepło?
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 06 Maj 2012 19:38 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
z siedzeniem jest tak sobie jedynie na peronach ewentualnie w tymczasowych poczekalniach - za dużo miejsca tam nie ma , aczkolwiek miejsce jest zamykane/osłonięte,

#78 PostWysłany: 13 Maj 2012 23:12 
Awatar użytkownika

Każdy bilet upoważnia do przewozu jednej sztuki bagażu podręcznego, którego suma 3 wymiarów nie przekracza 120 cm.
Czyli wszelkie torby, które mieszczą się w koszyczkach Ryana czy Wizzera można przewozić w autobusach czy tramwajach bez dodatkowej opłaty.
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 21 Maj 2012 15:56 

Robin jest druga opcja...w drugą stronę :)
W sumie bardziej ją polecam. Bardziej przyjazna i czasowo może nawet i krótsza.
Wysiadasz z 406 i idziesz tak samo kawałek przed siebie, następnie W PRAWO wzdłuż remontowanego Dworca PKP, dochodzisz do świateł na krzyżówce i przez nie przechodzisz w stronę PKP (pierw w stronę PKP i zobaczysz od razu przystanek więc idziesz w jego stronę), tam można wsiąść w cokolwiek co jedzie (oczywiście w odpowiednią stronę, żeby nie pojechać w drugą) i podjechać 1 przystanek i jesteś na PKSie lub przejść pod wiaduktem. Jeśli masz pytania to pisz śmiało na PW, wytłumaczę jaśniej. Trasa wydaje mi się lepsza, tym bardziej jak akurat coś nam podjedzie i w to wskoczymy :)

#80 PostWysłany: 21 Maj 2012 22:21 

10 czerwca dworzec PKP będzie w pełni działać ?
czy będę musiał 4h przesiedzieć gdzieś indziej?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 378 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 19  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości