Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Sposoby kontaktu z Ryanair:

1) Chat https://www.ryanair.com/pl/pl/lp/chat
Pon.–pt. 7:00–21:00 CET
Sob. 9:00–18:00 CET
Niedz. 10:00–18:00 CET

2) Telefon +48 221522000 - opłata za polaczenie według stawek lokalnych
Pon.–pt. 09:00–19:00 CET
Sob. 09:00–18:00 CET
Niedz. 10:00–18:00 CET

3) Informacje o wrzucaniu nowych rozkładów: ryanair-kiedy-nowy-rozklad,226,36182

4) Informacje o nowych trasach, kasowanych trasach, zmianach rozkładowych: zmiany-w-siatce-lotow-nowe-bazy-itd,191,24030

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1657 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#321 PostWysłany: 26 Wrz 2017 20:42 

niebieski
-- 26 Wrz 2017 21:40 --

Ostatnio dyskutowałem, ze LOT z cenami po 60-80PLN jest naprawdę spoko i wygodniej niż Ryan.
To się pojawiły głosy, że Ryan ma nawet po 9PLN.

No cóż, loty odwołane. I co? Ryan nadal lepszy?

Ryanair odstawia ostatnio straszne dziadostwo. Ich zapowiedzi nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.
Cena jest po ich stronie plusem ale nie zawsze. W wielu terminach LOT miał bardzo podobne ceny do Ryana. I jak widać LOT chociaż poleci ...

Może się skończy w końcu to najeżdżanie na LOT. Bo ciągle wiele osób jest zapatrzonych w Ryana i krytykuje promocje naszego przewoźnika.
Jak widać Ryanair raz jest dobry dla pasażera a innym razem wystawia mu pod nos swój tyłek ...

-- 26 Wrz 2017 21:42 --

Sudoku napisał(a):
Ale ja nie piszę o żadnym sojuszu, tylko o zmianie istniejących rezerwacji na innego przewoźnika.

Wiem, że to mało realne, ale tego mam prawo od nich wymagać.

Wymagać sobie możesz. Ale low-costy nie bawią się w przebookowanie swoich biletów na inne linie.
Nie mają sojuszy a poza tym cena jednak robi różnicę ...

Teraz już wiele osób może zrozumieć czemu tanie linie są tańsze niż normalne.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

💣Petarda❗💣 Dreamlinerem PLL LOT bezpośrednio z Azji do Warszawy za 399 PLN ✈🔥😍 💣Petarda❗💣 Dreamlinerem PLL LOT bezpośrednio z Azji do Warszawy za 399 PLN ✈🔥😍
🔥 WOW🔥 Malta na przedłużony weekend za 360 PLN🔥 Loty + świetnie oceniany hotel z basenem 😍 🔥 WOW🔥 Malta na przedłużony weekend za 360 PLN🔥 Loty + świetnie oceniany hotel z basenem 😍
#322 PostWysłany: 26 Wrz 2017 20:50 
Awatar użytkownika

srebrny
Kurczę, posypał się łańcuszek przesiadek :(

#323 PostWysłany: 26 Wrz 2017 21:30 

Ja czuję że z krajówkami to poszło o podręczne. Od listopada wszystkie "większe" podręczne mają trafiać do luku i ktoś to na okęciu musi przewieźć do terminala. Przecież to nagle robią się koszty, zapłacić za obsługę 160 walizek i nie mieć na to $$ od pasażerów. Więc twardo negocjują ale chyba WAW się nie ugnie, bo słyszałem że ciągle mają problemy na sortowni.
 Profil Relacje PM off  

#324 PostWysłany: 26 Wrz 2017 21:52 

Loty: 15
Kilometry: 24 586
zolty napisał(a):
Ja czuję że z krajówkami to poszło o podręczne. Od listopada wszystkie "większe" podręczne mają trafiać do luku i ktoś to na okęciu musi przewieźć do terminala. Przecież to nagle robią się koszty, zapłacić za obsługę 160 walizek i nie mieć na to $$ od pasażerów. Więc twardo negocjują ale chyba WAW się nie ugnie, bo słyszałem że ciągle mają problemy na sortowni.

Kompletnie nie rozumiem tego wniosku. Zakłada Pan, że obsługa na lotnisku będzie ładować wszystkie podręczne do luku ? a luki nad fotelami będą wozić powietrze ?

Owszem zgodzę się, może będzie większy nacisk na "zabieranie" większych standardowych walizek , ale na pewno nie na ładowanie wszystkich 160 ( jeżeli założymy , że tylu będzie pasażerów).. bo to kompletnie nie ma sensu.
 Profil Relacje PM off  

#325 PostWysłany: 26 Wrz 2017 22:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Ma sens czy nie ma sensu ale zmiana przepisów bagażowych to fakt. Jak nie zapłacisz to główny bagaż podręczny pod pokład a ty do schowka nad głową wkładasz ten mniejszy dodatkowo przysługujący.
 Profil Relacje PM off  

#326 PostWysłany: 26 Wrz 2017 22:11 

Loty: 15
Kilometry: 24 586
billy napisał(a):
Ma sens czy nie ma sensu ale zmiana przepisów bagażowych to fakt. Jak nie zapłacisz to główny bagaż podręczny pod pokład a ty do schowka nad głową wkładasz ten mniejszy dodatkowo przysługujący.

To tylko domysły... newsy, które mają na celu zwiększenie sprzedaży usług dodatkowych. Z bagażem podręcznym głównym, jeżeli będzie to plecak czy małymi torebkami ludzie wejdą na pokład tak jak do tej pory.

Jak widać takie newsy działają i zwiększa sprzedaż usług dodatkowych, do chwili kiedy wszyscy zobaczymy , że nie warto ;)

Ostatnio edytowany przez KrzysiekF, 26 Wrz 2017 22:13, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#327 PostWysłany: 26 Wrz 2017 22:11 

@KrzysiekF

Według tego, co zapowiadali, to właśnie tak to ma wyglądać: https://www.fly4free.pl/zmiany-w-ryanair/

Na małych lotniskach może i jest to do ogarnięcia, ale w WAW obsługa ma co robić i bez Ryanaira. No i na krajówkach większość lata z podręcznym, więc ciężko sobie odbić zmuszając ludzi do kupienia pierwszeństwa wejścia na pokład (przy 50 minutowym locie...) czy bagażu rejestrowanego.

Na moich lotach większość ma walizki, ledwo się mieszczą i obsługa biega po samolocie i upycha.
 Profil Relacje PM off  

#328 PostWysłany: 26 Wrz 2017 22:58 

niebieski
Kashpir napisał(a):
Sudoku napisał(a):
Lot odwołany, ale za to można dokupić bagaż i pierwszeństwo wejścia na pokład :lol:

Bierz pierwszeństwo - może wpuszczą chociaż do jakiegoś innego samolotu ;-)

Albo (cytat z Misia Bareji):
„Cztery dychy, cztery dychy! Zagraniczny tańszy, trzy dychy... a na LOT-owski pan wejdzie wszędzie... Na krajowy też. Trzymać w okładce, nie giąć, nie niszczyć. Dwa lata będzie służyć!” :mrgreen:

Ciekawe, czy krajówki Krakowa pozostaną czy też ucierpią?

#329 PostWysłany: 26 Wrz 2017 22:59 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 485 683
srebrny
rydzo napisał(a):
-- 26 Wrz 2017 21:40 --

Ostatnio dyskutowałem, ze LOT z cenami po 60-80PLN jest naprawdę spoko i wygodniej niż Ryan.
To się pojawiły głosy, że Ryan ma nawet po 9PLN.

No cóż, loty odwołane. I co? Ryan nadal lepszy?

Można lubić LOT za wiele rzeczy i chcieć go wspierać, ale już nie naginajmy rzeczywistości, cenowo to zupełnie inna półka. Zanim FR wrócił do WAW, szukałem jakieś 10 razy lotów GDN-WAW i tylko dwa razy była cena, o jakiej piszesz. Natomiast kolejne 10 razy szukając później w FR ceny nie wyższej niż 21 złotych, za każdym razem udawało mi się to w nie dłużej niż 3 dni. Ani razu nie chodziło o żadne terminy wakacyjne, świąteczne ani długoweekendowe.

Jeśli kupiło się lot z WAW za 120 zł, to raczej nie kupi się dolotu do WAW za 160. ;)

#330 PostWysłany: 26 Wrz 2017 23:44 

niebieski
3-4 tygodnie temu lukałem loty WAW-GDN na Sylwestra i Nowy Rok. 160 PLN RT w LOT, Ryanair był droższy.
Kolega nawet kupił te bilety.
Spojrzałem jeszcze jakiś weekend grudniowy, wygodne loty LOTem za 160 PLN ponownie, w Ryanair wychodziło 110PLN. Podobnie coś w listopadzie. Ryanair powroty niedzielne miał zazwyczaj po niemal 90 PLN i podbijało cenę ...

Wiem, mógłbym czekać na promo bo może spadnie do 21PLN. Ale jak widać już nie spadło bo nawet jak za tyle się kupiło to lotu nie będzie ...

Teraz nawet patrzę loty do Gdańska pt/sob-niedz i na stronie LOT można po 192PLN, jak wiadomo urwie się jeszcze trochę u pośredników.
Ryan nierzadko w tej konfiguracji nie ma już najtańszych i wtedy po ~86PLN za odcinek a zatem cena zbliżona.
W LOT nie jest super tanio ale też bez przesady, nie są to ceny z kosmosu. Bo weekendowe bilety Pendolino taniej też niełatwo gdy się od razu na pule po 49PLN nie załapie ...
 Profil Relacje PM off  

#331 PostWysłany: 28 Wrz 2017 14:46 
Awatar użytkownika

Loty: 143
Kilometry: 233 862
Może ktoś wie jak to jest z tym voucherem od Ryanaira za odwołane loty o wartości 40 lub 80 euro. Rozumiem, że trzeba odbyć podróż do marca '18. Ale czy można wykorzystać na kilka rezerwacji, czy tylko na jeden wyjazd RT ?

Wysłane z mojego Lenovo A806 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#332 PostWysłany: 28 Wrz 2017 14:51 

Podczas jednej rezerwacji maksymalnie do 4 kodów, choć zapewne wejdą góra 2
Nadwyżka z kodu niewykorzystana przepada
 PM off  

#333 PostWysłany: 28 Wrz 2017 14:51 

srebrny
@brzeg Można na kilka osób,ale nie 1 voucher na kilka rezerwacji RT.
 Profil Relacje PM off  

#334 PostWysłany: 28 Wrz 2017 18:55 
Awatar użytkownika

Loty: 46
Kilometry: 71 891
srebrny
Image

z facebooka :)
 Profil Relacje PM off  

#335 PostWysłany: 28 Wrz 2017 22:02 

brzeg napisał(a):
Może ktoś wie jak to jest z tym voucherem od Ryanaira za odwołane loty o wartości 40 lub 80 euro. Rozumiem, że trzeba odbyć podróż do marca '18. Ale czy można wykorzystać na kilka rezerwacji, czy tylko na jeden wyjazd RT ?

Wysłane z mojego Lenovo A806 przy użyciu Tapatalka

Do 20 marca trzeba wykorzystać, ale zarezerwować do 31 października.
https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne ... conditions
Pod tym linkiem są informacje. Otrzymałeś ten voucher już? Bo ja tylko informacje o odwołaniu. Przyjemniej było by ocierać łzy tym voucherem.
 Profil Relacje PM off  

#336 PostWysłany: 29 Wrz 2017 11:22 

Loty: 100
Kilometry: 105 516
niebieski
Czy ktoś już testował te Vouchery?
Czy są imienne czy też spersonalizowane do konta?
Zakładałem rezerwację ze swojego konta dla znajomego, teraz on już nigdzie nie będzie leciał a ja mam Voucher.
Czy mogę sam spróbować czy przejdzie?
 Profil Relacje PM off  

#337 PostWysłany: 29 Wrz 2017 11:26 

srebrny
Nie przejdzie,bilet musi być na tą samą osobę,której dali voucher za odwołanie jej lotu.Musisz go więc wpisać w rezerwację,aby skorzystać z tego vouchera ,nawet jakby nie poleciał.
 Profil Relacje PM off
z0mb3k uważa post za pomocny.

#338 PostWysłany: 29 Wrz 2017 11:55 

z0mb3k napisał(a):
Czy ktoś już testował te Vouchery?
Czy są imienne czy też spersonalizowane do konta?
Zakładałem rezerwację ze swojego konta dla znajomego, teraz on już nigdzie nie będzie leciał a ja mam Voucher.
Czy mogę sam spróbować czy przejdzie?

Jeśli już to osoby/osób nie konta myRyanair

Zamiast pisać SPRÓBUJ: szybkie kopiuj-wklej nr vouchera w odpowiednie pole (nawet do 4 na rezerwację) i będziesz mądrzejszy
 PM off  

#339 PostWysłany: 29 Wrz 2017 12:47 

Loty: 100
Kilometry: 105 516
niebieski
@gorny77 Voucher mam ważny od 1 października dlatego nie próbowałem go testować.
 Profil Relacje PM off  

#340 PostWysłany: 29 Wrz 2017 12:49 

To poczytaj, WARTO

ryanair-odszkodowanie-za-opozniony-odwolany-lot,1498,68109&p=985275#p985275
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1657 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: dziabulek oraz 8 gości