Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#481 PostWysłany: 21 Wrz 2017 15:33 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@Chris-Kr na liście waluta przesuń palce od prawej do lewej i będzie menu "Deactivate/Activate" :)
 Profil Relacje PM off
Chris-Kr uważa post za pomocny.

Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥 Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥
Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥 Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥
#482 PostWysłany: 21 Wrz 2017 15:48 

Loty: 12
Kilometry: 31 528
@skrzat - a którą wersję apki masz? Bo u mnie też 4.5.10 i wydaje się, jakby brakowało opcji deaktywacji.
 Profil Relacje PM off  

#483 PostWysłany: 21 Wrz 2017 15:50 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Mam 4.5.10, sprawdziłem przed chwilą i ta opcja jest. Pamiętaj, że opcja nie pojawia się przy walucie podstawowej, np. PLN.
Upewnij się, że nie ma nowszej wersji w google Play.
 Profil Relacje PM off  

#484 PostWysłany: 21 Wrz 2017 15:57 

Sprawdzam dla USD, EUR i GBP. Nie ma, albo nie mogę zlokalizować. Mogę tylko aktywować IBAN w EUR.
 Profil Relacje PM off  

#485 PostWysłany: 21 Wrz 2017 16:09 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie klikaj w walutę, tylko na liście walut przesuń palcem od prawej do lewej na konkretnej walucie.
 Profil Relacje PM off
mrmrooz uważa post za pomocny.

#486 PostWysłany: 21 Wrz 2017 16:23 

Jest :-), dzięki. Czytałem wcześniej od prawej do lewej, a przesuwałem odwrotnie, teraz od dobrej prawej przesunąłem i zadziałało.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#487 PostWysłany: 21 Wrz 2017 16:44 

skrzat napisał(a):
@Chris-Kr na liście waluta przesuń palce od prawej do lewej i będzie menu "Deactivate/Activate" :)

Działa, dzięki :)
Ale teraz następne pytania:
Co to jest ten "Statement" i czym się to je? Czy to jest wyciąg z konta?
Bo na dzień dobry Revolut chce dostępu do moich zdjęć, multimediów oraz plików! Po co mu to?
A gdy odmówię, to otwiera się czarny ekran sugerujący, że dostanę jakiegoś PDF-a, ale gdy kliknę "Get statement" to nic nie ściąga, tylko wraca do ekranu "Accounts"!
 Profil Relacje PM off  

#488 PostWysłany: 21 Wrz 2017 16:51 

Wyciąg albo potwierdzenie transakcji, w zależności gdzie klikasz.

Profil Relacje PM off  

#489 PostWysłany: 21 Wrz 2017 18:30 

mrmrooz napisał(a):
Wyciąg albo potwierdzenie transakcji, w zależności gdzie klikasz.

Ale u mnie jedyne klikalne pole, to "Get statement", żadnych innych nie mam!
A czy zezwoliłeś aplikacji na dostęp do Twoich dokumentów oraz multimediów? Bo ja nie zezwalałem, nie bardzo widząc w jakim celu aplikacja ma mieć dostęp do moich filmów i zdjęć.
 Profil Relacje PM off  

#490 PostWysłany: 21 Wrz 2017 18:51 

Zezwoliłem, ale nie mogłem zaznaczyć, żeby nie pytał ponownie, teraz sprawdzam w uprawnieniach i ma dostęp tylko do pamięci i lokalizacji.

Profil Relacje PM off
Petes lubi ten post.

#491 PostWysłany: 22 Wrz 2017 13:57 

Czy po otrzymaniu karty istnieje możliwość zmiany jej PIN-kodu?
 Profil Relacje PM off  

#492 PostWysłany: 22 Wrz 2017 13:59 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
@Chris-Kr: Tak, jest taka opcja w aplikacji.
 Profil Relacje PM off
Chris-Kr uważa post za pomocny.

#493 PostWysłany: 23 Wrz 2017 22:03 

Wychwalam kartę revolut pod niebiosa.
Kupowałam w piątek bilety dla 10 osób w Air Asia na 3 loty. Musiałam transakcje rozbić na łącznie 6 zakupów, bo w Air Asia jednorazowo można kupić bilet dla 9 osób.
Kupowałam kartą Alior kantor USD oraz kartą Revolut, zarówno w walucie azjatyckiej - w zależności jaki był kraj wylotu oraz w dolarach po przeliczeniu wg stawki Air Asia.
Najlepiej wyszło płacenie Revolutem w walucie kraju wylotu. Miałam na koncie revolut dolary - przy płatności w dolarach po przeliczniku Air Asia ściągnęło mi o 20 dolarów więcej niż płacąc w walucie kraju wylotu z przewalutowaniem wg stawki Revoluta. kwota zakupu 417 dolarów przy płatności w walucie azjatyckiej i 437 dolarów w dolarach po przeliczeniu przez Air Asia- czyli ok. 4,5 procent więcej.

Super plusem jest to, że dokonując zakupów mogę kartę zasilić od razu (2x musiałam zasilać kartę , bo nie miałam wystarczającej ilości środków) i kasa była od razu na koncie revolut, następnie w jedną chwilę przewalutowanie na dolary i można kupować bilety w super cenach.

Alior kantor jednak wychodził sporo drożej, choć niebo mniej niż płatność zwykłą karta płatniczą lub kredytową złotówkową.
Jestem zachwycona Revolutem i jak dla mnie jest to najlepsza karta jaką miałam do tej pory.
 Profil Relacje PM off
witekkowal lubi ten post.

#494 PostWysłany: 23 Wrz 2017 22:20 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
@ekomar a czemu najpierw PLN zmieniłaś na USD a nie bezpośrednio z PLN?
 Profil Relacje PM off  

#495 PostWysłany: 23 Wrz 2017 22:33 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 61 615
niebieski
Ponieważ jest sobota i Forex nie działa i dolicza 1% do transakcji.

#496 PostWysłany: 23 Wrz 2017 23:11 

seal:
Wymieniałam na dolary, bo najpierw płaciłam w dolarach, bo myślałam, że lepiej wyjdzie.
masz rację powinnam od razu ze złotówek kupić w walucie azjatyckiej- stare nawyki z poprzednich kart i drakońskich opłat powodują , że się trochę zakręciłam tym przewalutowaniem
Sprawdzałam różne opcje.

kaviorwiki - transakcji dokonywałam w piątkowy wieczór, więc nie był to weekend.

Nie porównałam czy byłaby różnica między płatnością z PLN na walutę azjatycką a z USD na walutę azjatycką. Nie powinno być różnicy cenowej.
Mam pytanie o limit na miesięczne transakcje 20tys. jest na wszystko tzn. jeśli kartę zasilam złotówkami i kupuję bilet lotniczy w walucie azjatyckiej- ściąga mi odpowiednią ilość PLN to jest to też jako wymiana w portfelu? A zapłata kartą w polskim sklepie w złotówkach ,które wcześniej wpłaciłam też ten limit obejmuje?
Jeśli przekroczę 20k/ miesiąc to wszystko pow. jest 0,5% prowizji czy za całą transakcję , która przekroczyła tą kwotę?
W tym miesiącu już mam 10tys wykorzystane, a musze jeszcze transakcję za noclegi dokonać w kwocie 15 tys. Czyli z tego rozumiem, że za 5tys. skasują mi prowizję 0,5% czy za całą transakcję 15tys?
 Profil Relacje PM off  

#497 PostWysłany: 24 Wrz 2017 01:06 

niebieski
ekomar napisał(a):
Wychwalam kartę revolut pod niebiosa.
Kupowałam w piątek bilety dla 10 osób w Air Asia na 3 loty. Musiałam transakcje rozbić na łącznie 6 zakupów, bo w Air Asia jednorazowo można kupić bilet dla 9 osób.

Jestem zachwycona Revolutem i jak dla mnie jest to najlepsza karta jaką miałam do tej pory.

Co do przesłania zgadzam się, ale nie do końca podoba mi się uzasadnienie :>

Jak na razie to napisałaś banał- że przeliczenia Air Asia było nie do końca korzystne i to chyba niestety dość powszechna praktyka :/ Transakcje w USD od razu trzeba po prostu pominąć w rozważaniach.

Natomiast jeśli mowa o piątku- wczoraj- to o ile płaciłaś w walucie azjatyckiej z Alior Kantora, to jeszcze nie masz rozliczenia. A weź pod uwagę, że tam blokady są dużo wyższe- przy rozliczeniu kurs się poprawi i to znacznie.

Jeśli modelowo płaciłaś w walucie "trzeciej" w piątek (do 23:59 czasu UK!) korzystając z USD w Revolut i z Alior Kantor, to ostateczne rozliczenia będą bardzo bardzo podobne- ale może być różnie i może się okazać, że to kantor będzie lepszy.
Podejrzewam, że Revolut ma szansę wyjść nieco taniej- ale to też będzie zależało od ruchów na parach walutowych... w poniedziałek/wtorek!

Kurs z Revoluta USD/waluta azjatycka już znasz, to bo kurs na bieżąco z Forex i przewalutowanie następuje już przy blokadzie.
Ale Alior Kantor rozliczy na USD dopiero jak otrzyma rozliczenie z Mastercard- po kursie z poniedziałku albo nawet wtorku.

Jesli rozliczenia już masz bo np. chodziło o zeszły piątek- no to cóż, nie ma tematu, gratuluję, ruchy na walutach plus jednak leciutko korzystniejsze kursy Revoluta przeważyły na korzyść.

Uprzedzając- nie tylko w mechaniźmie kursów tkwi piękno Revoluta ;)
 Profil Relacje PM off
dj3500 lubi ten post.

#498 PostWysłany: 25 Wrz 2017 00:05 

Cześć!

Dzisiaj założyłem Revolut i aktywowałem kartę wirtualną. Aby wyrobić kartę fizyczną muszę zapłacić 25 zł. Czy jest sposób na obniżenie ceny do 9 zł, o jakiej pisało kilka osób w tym wątku?
 Profil Relacje PM off  

#499 PostWysłany: 25 Wrz 2017 00:11 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
@undeniable - a próbowałeś usunąć wirtualną i zamówić wtedy fizyczną, jak to było tutaj wielokrotnie omawiane?

#500 PostWysłany: 25 Wrz 2017 12:30 

niebieski
Szanowni,
zamówiłem kartę fizyczną za 9 PLN. Przyszła, ale teraz nie mogę jej aktywować bez potwierdzenia identyfikacji. Czy też tak mieliście? Miałem wrażenie że do 1000$ odbywa się bez wysyłania skanu dokumentów.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 7 gości