Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Zaćmienie
#21 PostWysłany: 28 Cze 2017 11:08 

mikuś napisał(a):
Spaliśmy tutaj...

Dzięki; od razu sprawdziłem - Wyprzedane :(
Tak w ogóle to chyba całe West Yellowstone wyprzedane w tym okresie...

A jak tam wygląda sytuacja z motelami przydrożnymi w tej okolicy? Też są oblężone w lecie? Ma ktoś doświadczenie?
Mam na myśli drogi troszkę oddalone od Parku.

Zaczynam się nieco obawiać o bazę noclegową na trasie, bo choć kwaterę na tydzień w NYC sobie już dawno zaklepałem, to jeśli chodzi o objazd Stanów, liczyłem na noclegi improwizowane. Opierałem się na przeświadczeniu, iż moteli tam jest taki dostatek, że zawsze znajdzie się wolny pokój lub dwa...
 Profil Relacje PM off  

Tunezja z all inclusive latem 🌊🍹 7 dni w 4* hotelu w Hammamet za 2239 PLN Tunezja z all inclusive latem 🌊🍹 7 dni w 4* hotelu w Hammamet za 2239 PLN
Gran Canaria first minute za 1204 PLN ☀️ Loty i apartament z widokiem na ocean 🌊 Gran Canaria first minute za 1204 PLN ☀️ Loty i apartament z widokiem na ocean 🌊
#22 PostWysłany: 29 Cze 2017 20:55 
Awatar użytkownika

Loty: 114
Kilometry: 173 514
niebieski
Z zaćmienia z 1999 roku (w PL prawie całkowite) pamiętam, że super wrażenie zrobiło "ogłupienie" zwierząt. Polecam być gdzieś w pośród jakiegoś ptactwa, hałasujących owadów itd. Odbierają zaćmienie jako zachód i wschód słońca.
Np. kury -

:)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#23 PostWysłany: 30 Cze 2017 08:59 

Loty: 124
Kilometry: 384 542
ramczak napisał(a):

A jak tam wygląda sytuacja z motelami przydrożnymi w tej okolicy? Też są oblężone w lecie? Ma ktoś doświadczenie?
Mam na myśli drogi troszkę oddalone od Parku.

Zaczynam się nieco obawiać o bazę noclegową na trasie, bo choć kwaterę na tydzień w NYC sobie już dawno zaklepałem, to jeśli chodzi o objazd Stanów, liczyłem na noclegi improwizowane. Opierałem się na przeświadczeniu, iż moteli tam jest taki dostatek, że zawsze znajdzie się wolny pokój lub dwa...

W okolicach Yellowstone może być problem. Tam rezerwacje są na pół roku wcześniej robione, szczególnie te tańsze miejsca. Niestety sierpień to okres najbardziej wakacyjny w USA i dużo ludzi wyjeżdża. W innych, mniej uczęszczanych miejscach nie powinno być problemu z pojedynczymi pokojami ale pewnie trzeba będzie się naszukać. Spróbuj z Hotwire, często są tam fajne oferty a oni bazują też na takich resztówkach i zwrotach z moteli.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 30 Cze 2017 12:20 

Zielony^ napisał(a):
Z zaćmienia z 1999 roku (w PL prawie całkowite) pamiętam...
Potwierdzam; byłem wówczas nad Balatonem i to właśnie wśród ptactwa było największe zamieszanie - wszystkie nagle zapragnęły udać się na spoczynek, a po kilku minutach ogłupiałe wracały z trudem do rzeczywistości :)
Manix2 napisał(a):
Spróbuj z Hotwire...
Dzięki; to dla mnie nowy adres. Kiedyś najczęściej posługiwałem się serwisem Booking.com, ale ostatnio bazuję głównie na Airbnb. I tu właśnie znalazłem kilka ofert. Hotwire zapisuję i będę traktował jako "ostatnią deskę ratunku" ;)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 04 Lip 2017 16:46 

Widzę, że temat (co jest zresztą naturalne - jak wszystko na tym świecie) umiera śmiercią naturalną.
Dziękując wszystkim za cenne dla mnie uwagi i porady raz jeszcze spytam: czy ktoś ma własne doświadczenia z pokonywaniem większych tras przez Stany? Zwłaszcza te "flyover states". Ciągle mam utworzone kilka wariantów objazdu i tak do końca nie jestem jeszcze przekonany do porzucenia planów zwiedzania Zachodu przy okazji tak naprawdę wyprawy do stanów wschodnich...
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 04 Lip 2017 17:35 

Loty: 35
Kilometry: 71 245
@ramczak a kiedy wyruszasz z Chicago, ile w sumie dni masz dokładnie na przejechanie do mt rushmore, Yellowstone itp? Masz to rozpisane dzień po dniu? Powiem szczerze, może u mnie kuleje czytanie ze zrozumieniem, ale nie potrafię dokładnie tego rozpisać na dni i czegoś podpowiedzieć :D

Dodam, że aktualnie układam trasę z Chicago do Seattle i pytałam w tym wątku, może znajdziesz podpowiedzi dla siebie:

w-3-miesiace-dookola-usa,761,106452

p.s. - my na przejazd z Chicago do Rapid City (okolice Mt. Rushmore) planujemy przeznaczyć półtora dnia, tzn, jednego dnia ok. 300-400 km zahaczając o wybrzeże jeziora, jakieś zakupy itp, a drugiego dnia do oporu resztę km. ALE! Mamy tylko jednego kierowcę.

mój plan:

Załącznik:
trasa.jpg
trasa.jpg [ 130.63 KiB | Obejrzany 1445 razy ]

Malta
Stany - Zachodnie Wybrzeże
Słowenia

zapytaj mnie o: Słowenię, Kambodżę, Paryż, Budapeszt, Porto, Pragę, Berlin, Tallinn, Warszawę, Stany, Maltę
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 05 Lip 2017 10:19 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 171 925
niebieski
ramczak napisał(a):
Widzę, że temat (co jest zresztą naturalne - jak wszystko na tym świecie) umiera śmiercią naturalną.
Dziękując wszystkim za cenne dla mnie uwagi i porady raz jeszcze spytam: czy ktoś ma własne doświadczenia z pokonywaniem większych tras przez Stany? Zwłaszcza te "flyover states". Ciągle mam utworzone kilka wariantów objazdu i tak do końca nie jestem jeszcze przekonany do porzucenia planów zwiedzania Zachodu przy okazji tak naprawdę wyprawy do stanów wschodnich...

MT Rushmore jest po drodze czy jest celem samym w sobie? Pytam, bo miejsce to pojawia się w wielu wątkach dot. najbardziej rozczarowujących atrakcji USA. Nie to żebym Cię zniechęcał, ale może warto wiedzieć ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość