Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 333 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 25 Cze 2017 16:54 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
niebieski
Normalnie bym się obraził na ten Izrael gdy by nie.... no właśnie to gdy by nie... mają za dużo zabytków, ciekawych miejsc, aby tam nie jeździć, no i te ceny przelotu grzech nie wykorzystać. Pytanko co robią w trakcie tych przesłuchań jak ktoś nie rozmawia w języku angielskim, arabskim czy hebrajskim? A ma pieczątki Turcji i Maroka.
 Profil Relacje PM off  

Majówka na Bali za 3799 PLN 🏝️🌺 Loty Etihad Airways + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem 🍍🌸 Majówka na Bali za 3799 PLN 🏝️🌺 Loty Etihad Airways + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem 🍍🌸
Grudniowy relaks w Egipcie 🌞 All inclusive w 4* hotelu przy plaży w Marsa Alam od 1799 PLN 🌴🏊‍♂️ Grudniowy relaks w Egipcie 🌞 All inclusive w 4* hotelu przy plaży w Marsa Alam od 1799 PLN 🌴🏊‍♂️
#142 PostWysłany: 25 Cze 2017 16:56 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 82 783
srebrny
Mam w paszporcie pieczątki z Turcji, Maroka i ZEA (jeśli o arabskie kraje chodzi). Czego można się spodziewać - długiego, kilkugodzinnego maglowania jak w artykule z głównej, czy może to raczej rzadkość i niefart? Poza tym jak się pytają z kim gdzieś byłem to podawać dane tych osób czy jak...bo to już podchodzi pod totalną inwigilację...

#143 PostWysłany: 25 Cze 2017 17:04 

złoty
mow prawde i tylko prawde. i wykasuj kontakty z turcji.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 25 Cze 2017 17:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Raczej kwestia szczęścia. Jednych przepuszczą szybciej, innych przetrzymają. Pierwszy tydzień jednodniówek za nami. Czas zacząć kolejny. Powodzenia dla tych, którzy lecą po raz drugi. Pocieszcie się, że w najgorszym wypadku napiszą o was artykuł na głównej :)
2 ludzi lubi ten post.

#145 PostWysłany: 25 Cze 2017 17:38 

srebrny
no niezle cyrki, a niby promuja turystyke...

sami nigdzie nie jezdza, bo przeciez wszedzie niebezpiecznie, moze poza USA, bo do Polski to zabieraja tuzin agentow do ochrony wycieczki szkolnej...

a na bramce to loteria, jak pani ma focha, to i tak skieruje do dodatkowej kontroli, jak mialem nowy paszport i w srodku tylko troche Afryki.
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 25 Cze 2017 17:40 

brzemia napisał(a):
mow prawde i tylko prawde
i wykasuj kontakty z turcji.

My lecimy w najbliższym czasie i zastanawiałem się nad tym . Czyli zawsze należy odpowiadać zgodnie z prawdą? A co w przypadku jak zapytają mnie co sądze o islamie, Żydach? Też mam odpowiedzieć zgodnie z prawdą, że ich nienawidzę, czy lepiej odpowiadać "nie mam zdania" i wymijająco na wszystko , żeby nie mieli do czego sie przyczepić?
Zastanawiamy się także nad tym, żeby "zapomnieć" języka angielskiego i udawać typowych turystów z Polski, co to nawet po angielsku nie rozmawiają - dobry pomysł?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 25 Cze 2017 20:34, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 25 Cze 2017 17:42 

złoty
jak nienawidzisz Żydow to po co tam sie wybierasz? chcesz zobaczyc z bliska czego nienawidzisz?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 25 Cze 2017 20:29, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#148 PostWysłany: 25 Cze 2017 17:43 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
niebieski
Co do języka, to jeżeli posługiwałeś się nim gdziekolwiek w sieci lub w mediach społecznościowych, a komuś zachciałoby się Ciebie gdzieś daleko w głąb sprawdzać to możesz mieć nieprzyjemności z tytułu próby oszustwa.

#149 PostWysłany: 25 Cze 2017 17:48 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
W kontekście przygód czwartkowych my dzisiaj na pełnym luzie. Nie zadano nam żadnego pytania na przylocie. Pani przejrzała paszport i słowem się nie odezwała. Nie mam tam wizy z Iranu, z bardziej podejrzanych tylko Turcja. Ale jak widać jest to loteria jak się trafi.
3 ludzi lubi ten post.

#150 PostWysłany: 25 Cze 2017 17:50 

brzemia,

To, że nie lubimy narodu, nie znaczy, że państwo turystycznie nam się nie podoba i nie możemy go odwiedzić. Sytuacja analogiczna jak z Marokiem, większość społeczeństwa w Polsce nie przepada za islamem, a jednak tam podróżujemy, prawda?

@makdeb generalnie tylko wiadomości prywatne na FB, na wyjazd poproszę dziewczynę, żeby zmieniła mi hasło na takie, którego nie będę znał do powrotu, żeby nie mogli mnie inwigilować, bo tego nie trawię. A jak wtedy wygląda sytuacja, puszczają, czy wzywają tłumacza? Probował ktoś takiego rozwiązania?

@Gaszpar Jako którzy wychodziliście z samolotu, bo to też może mieć znaczenie? Początek, środek, koniec? Jak długo czekaliście w kolejce?
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 25 Cze 2017 17:53 

Spokojnie 2 tygodnie z forumowiczami na indywidualnych rozmowach i sami będą wiedzieć jak latać do Polski za 150 złotych. :-) Za 5-6 razem nie będzie ich już to dziwić.
 PM off
travellista lubi ten post.

#152 PostWysłany: 25 Cze 2017 17:56 

złoty
Lecisz do kraju który ma chyba wyższe normy bezpieczeństwa niz USA
musisz się spodziewac roznych pytań.
Jesli nie bedziesz mieszać się w zeznaniach, nie masz wiz z krajów wrogich Izraelowi to przejdziesz. Oni tez pewnie mieli juz odprawę i dowiedzieli się ze zwariowani Polacy lecą kilka godzin aby w ich kraju spedzic tez kilka godzin.
jesli nie jestes terrorysta to wyluzuj i przestan nienawidzic, mozna nie lubic ale nienawisc to mocne slowo i nie pasuje do podroznika.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 25 Cze 2017 22:51, edytowano w sumie 1 raz
P
 Profil Relacje PM off
radziu89 lubi ten post.

#153 PostWysłany: 25 Cze 2017 18:02 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 450 406
srebrny
Po dwóch tygodniach jednodniówek może zacznie być dla nich podejrzane jak ktoś z Polski przyjedzie na dłużej...
7 ludzi lubi ten post.

#154 PostWysłany: 25 Cze 2017 18:14 
Site Admin

Cóż, współczuję przygody ;) choć szczerze to przecież trochę się spodziewaliśmy że tak może być przy locie na kilkanaście godzin, szczególnie na początku. Myślę że późniejsze ekipy będą miały łatwiej :)
(sam z wizą irańską problemów nie miałem, ale to był "normalny" wyjazd, tego w ramach odwyku nie kupiłem)

#155 PostWysłany: 25 Cze 2017 18:16 
Awatar użytkownika

złoty
@wilanow byliśmy jakos na początku. Przed nami jednego forumowicza cofnęli- wiza irańska. Poza tym duża ekipa jednodniówkowiczów przeszła bez problemu. Niektórzy byli pytani po co i dlaczego ale bez większej spiny.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
OradeaOrbea lubi ten post.

#156 PostWysłany: 25 Cze 2017 18:23 
Awatar użytkownika

niebieski
jacob94 napisał(a):
Mam w paszporcie pieczątki z Turcji, Maroka i ZEA (jeśli o arabskie kraje chodzi). Czego można się spodziewać - długiego, kilkugodzinnego maglowania jak w artykule z głównej, czy może to raczej rzadkość i niefart? Poza tym jak się pytają z kim gdzieś byłem to podawać dane tych osób czy jak...bo to już podchodzi pod totalną inwigilację...

Pewnie mają jakiś algorytm, oprócz osób podejrzanych wg im znanych kryteriów, do tego ich widzimisie i tyle. Niestety, jedziesz tam to akceptujesz ryzyko inwigilacji.
Ja się trochę martwię, bo lecę sama, a nie wiem, jakie mają podejście do samotnie podróżujących kobiet. Ale no risk, no fun, z podejrzanych pieczątek jest tylko IST. W planach tylko plażowanie + zwiedzanie Jafy. Ostatecznie zakupy na bezcłówce, ale chałwy nie lubię, a nie wiem, co tam można ciekawego kupić :lol: Nastawienie pozytywne, na wrzesień mam kupione bilety dla siebie i TŻ, a jak się znowu pojawią fajne ceny to lecę z ojcem :)
 Profil Relacje PM off  

#157 PostWysłany: 25 Cze 2017 18:24 
Awatar użytkownika

HON fly4free
No to mi narobiliście smaka na wyjazd w środę... :/

@OradeaOrbea czy Ci z was, którzy w czwartek byli na jednodniówce drugi raz z rzędu, spotkali się z jakimiś dodatkowymi "atrajami" tylko i wyłącznie z tego właśnie powodu?
 Profil Relacje PM off  

#158 PostWysłany: 25 Cze 2017 18:29 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 583
Kilometry: 1 242 867
Sluzba El Al nie ma broni ;) placa lotniskowym antyterrorystom za ochrone podczas odprawy.
Ja mam niewazna wize pobytowa w TLV i rodzine tam a jednak zawsze czepiaja sie pieczatki z Bali...

#159 PostWysłany: 25 Cze 2017 18:31 
Awatar użytkownika

złoty
Czy jakiś mod mógłby tu wpaść z miotłą?
2 ludzi lubi ten post.

#160 PostWysłany: 25 Cze 2017 18:36 

Loty: 312
Kilometry: 479 773
niebieski
Mnie trzymali dziś tylko godzinkę, ale oczyście pytali po co latam co tydzien
ciacho_majonez lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 333 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości