Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 692 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 08 Gru 2016 22:25 

niebieski
Gdzie w Palmie lub Can Pastilla/El Arenal można pójść na msze katolicką w sobotę wieczorem lub niedzielę do południa?
 Profil Relacje PM off  

Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥 Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥
Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥 Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥
#442 PostWysłany: 08 Gru 2016 22:41 

niebieski
Do katedry

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#443 PostWysłany: 08 Gru 2016 22:47 

niebieski
A znasz godziny?
 Profil Relacje PM off  

#444 PostWysłany: 08 Gru 2016 23:09 

niebieski
http://www.catedraldemallorca.info/prin ... o/horarios
 Profil Relacje PM off
dyzio1 uważa post za pomocny.

#445 PostWysłany: 06 Lut 2017 00:51 

niebieski
Witajcie,
Mamy wykupiony już lot na Majorkę na 04-11 maja (8dni)
Zastanawiamy się powoli nad noclegami i chciałabym ,żebyście pomogli w wyborze miejsc.
Przylot jest o 9:30, planujemy wypożyczyć auto na 4-5 dni i pojechać do Alcudii ( 2 pierwsze nocki na starym mieście są dobrym pomysłem? ) i zwiedzanie okolic. Kolejne 2 noclegi planujemy na południu - może Cala d'Or byłoby ok, a może radzicie inne miejsce wypadowe ?
Ostatnie 3 noce mamy już wstępnie zaklepane przez booking.com w hotelu Roc Linda w Can Pastilla ,żeby być blisko miejsca zwrotu auta i niedaleko Palmy ( nie widzimy sensu poruszania się po stolicy samochodem) i lotniska.
Czy ma sens przenoszenie się w trzy miejsca ,żeby nie kręcić się i nie bawić w tracenie czasu na powroty ?

I jeszcze jedno - przejrzałam wątek o wypożyczeniu auta na Majorce , na razie tanio to nie wychodzi na maj. Biorę pod uwagę 2. polecane wypożyczalnie- Vanrell i Hiperrentacar - ze wskazaniem bardziej na tę drugą ( bo możemy oddać samochód w Can Pastilla i nie tłuc się na lotnisko ) Zamierzamy wykupić pełne ubezpieczenie. Czy w obu wypożyczalniach wymagane są wyłącznie karty KREDYTOWE ?
Debetówki nie wchodzą w ogóle w rachubę ? Czy coś się zmieniło w tej kwestii ?
 Profil Relacje PM off  

#446 PostWysłany: 07 Lut 2017 14:28 

Loty: 61
Kilometry: 105 593
niebieski
Cytuj:
pojechać do Alcudii ( 2 pierwsze nocki na starym mieście są dobrym pomysłem? ) i zwiedzanie okolic.

Myślę że z parkowaniem na starym mieście w Alcudii może być problem. Ale stare miasto nie jest duże, a obok jest parking. Więc czemu nie?
Polecam szczególnie Sa Calobre i Cap de Formentor (a właściwie najbardziej punkt widokowy po drodze).
Cytuj:
Kolejne 2 noclegi planujemy na południu - może Cala d'Or byłoby ok

Według mnie tak. Klimatyczne zatoczki, fajna spokojna miejscowość.
Cytuj:
Ostatnie 3 noce mamy już wstępnie zaklepane przez booking.com w hotelu Roc Linda w Can Pastilla ,żeby być blisko miejsca zwrotu auta i niedaleko Palmy ( nie widzimy sensu poruszania się po stolicy samochodem) i lotniska.

Akurat Can Pastilla jest dobra tylko jako baza wypadowa. Samo miasteczko według mojego gustu nieciekawe.
Co do Palmy rzeczywiście chyba wygodniej bez samochodu, chociaż ja zaparkowałem bezpłatnie przy jakimś banku. Ale nie jest łatwo o darmowe miejsca. Według mnie na Palme potrzebny 1 dzień, ale jak wiadomo to kwestia gustu.
Cytuj:
Czy ma sens przenoszenie się w trzy miejsca ,żeby nie kręcić się i nie bawić w tracenie czasu na powroty ?

Zdecydowanie ma sens, ale utrudnia wypoczynek. Tak na prawdę nie ma kiedy się do końca rozpakować, bo trzeba się przenosić w kolejne miejsce.
PS. Jeżeli byś przejeżdżał w okolicach miejscowości deia, proponuje zatrzymać się na chwilę w Son Marroig.
 Profil Relacje PM off
Smierz uważa post za pomocny.

#447 PostWysłany: 07 Lut 2017 19:37 

niebieski
Dzięki.
Czytałam ,że w Alcudii jest bezpłatny ,duży parking i liczę właśnie na bezproblemową możliwość znalezienia tam miejsca. Okaże się czy słusznie liczę ?
Sa Colobry nie planujemy, niestety zaliczać. Jedziemy w ,,trzy baby,, i każda ma ,,pewien dyskomfort,, w kierowaniu autem na wąskich, krętych, górskich drogach. Chociaż myślę, że Formentor jak najbardziej będzie w naszym zasięgu. Sa Colobrę zaliczymy kiedyś na emeryckiej wycieczce z TUI ?
Ale w dół po drodze już do Cala d'Or - zamek Capdepera, może jaskinie Arta ? O coś jeszcze zahaczyć ?
Cala d'Or dziś w każdym razie zaklepana.
Stąd Mondrago, Botanicactus, coś jeszcze ?
Can Pastilla ma być tylko bazą noclegową, słyszałam ,że szału nie robi.
Ale jest blisko Palmy ,skąd chcemy komunikacją autobusową ,bądź kolejową zrobić wypady na północ (Soller,Deia, Valdemossa) ,zobaczyć Bellver
Nastawiamy się na snucie raczej niż pospieszne zaliczanie.
Ma to wszystko sens ?
 Profil Relacje PM off  

#448 PostWysłany: 08 Lut 2017 09:31 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
@‌Smierz‌ Droga na Cap de Formentor nie jest dużo łatwiejsza niż ta na Sa Calobrę. Popatrz sobie na Street View. Jeśli na Cap de Formentor się nie boicie, to nie powinnyście się też bać Sa Calobry.

Ja ze swej strony polecam też wjechać na Santuario de San Salvador. Zachód słońca ze szczytu wygląda fenomenalnie.
 Profil Relacje PM off
Smierz lubi ten post.

#449 PostWysłany: 08 Lut 2017 19:21 

niebieski
Do Sa Calobre droga bardziej kręta, za to na Cap de Formenrtor węższa i mniej zadbana (bynajmniej tak było 5 lat temu). Proponuje pojechać na cap de formentor z samego rana, będzie mniej rozmijania się z innymi samochodami. Po drodze mirador es colomer i playa de formentor warto odwiedzić.
Z pozostałych wymienionych miejsc widziałem tylko soller, deia, valdemossa. Soller - fajne miasteczko do pospacerowania, deia -podobała mi się zabudowa, ale brak było miejsc parkingowych a było dość późno więc przejechałem (fajny punkt widokowy obok dei wspomniałem w porzednim poście), valdemossa - fajne miasteczko, ale po zachwytach na forach spodziewałem się więcej. Może byłbym bardziej zadowolony gdybym poszedł jakąś ścieżką w góry.
Miło wspominam też plaże Cala Mesquida Beach.
 Profil Relacje PM off  

#450 PostWysłany: 09 Lut 2017 10:08 

niebieski
Czytasz nam w myślach, bo właśnie tak to sobie planujemy : żeby na Cap Formentor pojechać z samego rana, nie zahaczając nawet o punkt widokowy. I dopiero wracając zatrzymać się tam. A jak jest z zejściem na plażę Formentor ? Czy ono jest strome, długie, w jakiś sposób kłopotliwe ?
Gdzie zostawia się w pobliżu auto ?
 Profil Relacje PM off  

#451 PostWysłany: 09 Lut 2017 17:52 

niebieski
To już dawno było, ale jak sobie przypominam to na plaże prawie zwykła droga. Zero wysiłku, chyba kilkaset metrów spacerkiem.
Był jakiś parking, chyba płatny. Ja zostawiłem samochód na poboczu przy drodze (zresztą nie tylko ja).
edit: Chyba dokładnie tu https://www.google.pl/maps/dir/Formento ... 39.9280671
 Profil Relacje PM off  

#452 PostWysłany: 11 Kwi 2017 11:51 

hej,

lecę na Majorkę 14-21.05 i planujemy nocleg w Sa Coma

znacie jakieś tanie transfery z lotniska do tej miejscowości? ewentualnie jakieś zniżki na hoppa??

a moze jakieś atrakcje oprócz safarii zoo i jaskiń w pobliżu??
 Profil Relacje PM off  

#453 PostWysłany: 11 Kwi 2017 12:34 

Loty: 81
Kilometry: 161 046
Co do atrakcji to możesz się wybrać do Capdepery - ciekawe miasteczko z zamkiem górującym nad nim. Podczas dobrej pogody z zamku widać Minorkę. Ewentualnie można to połączyć z Artą bo dwie miejscowości leżą blisko siebie. O ile dobrze pamiętam to w Manacor jest fabryka pereł (co prawda sztucznych), którą można obejżeć.
 Profil Relacje PM off
kindzia lubi ten post.

#454 PostWysłany: 11 Kwi 2017 21:34 
Awatar użytkownika

srebrny
Smierz napisał(a):
Can Pastilla ma być tylko bazą noclegową, słyszałam ,że szału nie robi.

ze względu na hałaś dochodzący z lotniska [przepraszam, chciałem napisać HAŁAS] bardzo odradzam spanie w Can Pastilla. Ja spałem tam jedną noc bo miałem wylot wcześnie rano, i ogólnie mam sen bardzo twardy, ale tam ze spaniem było bez szału [nie że się nie dało] i w przyszłości nie mam zamiaru się tam zatrzymywać.
Od 12 do 6 niby lotów nie ma, ale nawet biorąc to pod uwagę, to kiepska opcja.
 Profil Relacje PM off
Smierz lubi ten post.

#455 PostWysłany: 12 Kwi 2017 08:00 

srebrny
Przecież te startujące samoloty to jedna z większych atrakcji tego miejsca. Ja nie mam twardego snu, a gdy nie chciałem, to ich nie słyszałem.
 Profil Relacje PM off  

#456 PostWysłany: 12 Kwi 2017 13:30 

niebieski
Noclegi w Can Pastilla już w 100% zaklepane, więc w ramach walki z hałasem z lotniska zaopatrzymy się przed wyjazdem tylko w skuteczne prochy na sen oraz piwo- lub winoterapię każdego wieczoru ?
Napiszę po powrocie czy faktycznie samoloty były bardzo uciążliwe.
 Profil Relacje PM off  

#457 PostWysłany: 13 Kwi 2017 22:02 

niebieski
Z tego co pamiętam samoloty obserwowałem z balkonu, ale już w środku w pokoju hotelowym było cicho. A może też zadziałała piwoterapia.
Bardziej zaopatrz się w różowe okulary. Ja nocowałem w Can Pastilli ostatnią noc przed wyjazdem i wszystko wydało mi się jakieś szare i brudne w porównaniu z innymi miejscami. Ale jako baza wypadowa jest w porządku.
 Profil Relacje PM off
Smierz lubi ten post.

#458 PostWysłany: 02 Maj 2017 19:10 

Proszę o informację ile czasu zajmuje dojazd kolejką z Palma de Mallorca do Soller i później tramwajem do Port de Soller. Czy ten ostatni etap drogi można spokojnie przejść pieszo ?
 Profil Relacje PM off  

#459 PostWysłany: 02 Maj 2017 20:13 

Pociąg jedzie 1h, co do przejścia z Soller do Port de Soller jest to ok. 5 km (tramwajem 21 min).
 Profil Relacje PM off  

#460 PostWysłany: 02 Maj 2017 22:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Wycieczka tramwajowa to fajna sprawa, przynajmniej z perspektywy urlopowicza, który chwilowo stacjonuje w Port de Soller i chce się gdzieś wyrwać na popołudnie;-) W pewnym momencie jedzie się blisko domów i gajów pomarańczowych, wtedy jest wąsko i wydaje mi się, że nie ma żadnego chodnika/drogi, po której można iść. Ew. można zawsze kombinować jakoś wzdłuż ulic.
rw30 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 692 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 35  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości