Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 692 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
#421 PostWysłany: 15 Mar 2016 00:57 

Widziałem grupy turystów wybierających się w góry w Soler.

Wysłane z mojego MSP4505 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN
Zimowe all inclusive na Cyprze 🏝️ Wczasy w 4* hotelu w Pafos za 2169 PLN Zimowe all inclusive na Cyprze 🏝️ Wczasy w 4* hotelu w Pafos za 2169 PLN
#422 PostWysłany: 15 Mar 2016 08:51 
Awatar użytkownika

niebieski
@legniczanin,

W kwietniu 2015 byliśmy na Majorce i wchodziliśmy na Puig de Massanella, między innymi 7 letnia dziewczynka dała radę, polecam.
Szlak, początkowo dobrze oznaczony, później już jest troszkę gorzej, ale da się to wszystko ogarnąć. Więcej informacji i szlaków możesz znaleźć tutaj, tutaj, tutaj lub tutaj.

Image

Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#423 PostWysłany: 20 Mar 2016 17:26 

Super zdjęcia, właśnie o takie widoki mi chodziło. Korzystaliście z jakiejś mapy czy opieraliście się na oznaczeniach na szlaku? Dziękuję za linki.
 Profil Relacje PM off  

#424 PostWysłany: 31 Mar 2016 20:42 

Jak jest z biletami na Majorkę we wrześniu? Widziałem, że w ostatnich dniach były bilety w dwie strony z Berlina za niecałe 300 zł, pojawiają się takie też na wrzesień (dokładnie w dniach 22-25) czy lepiej już teraz coś rezerwować?
I drugie pytanie, czy dałoby się jakoś sensownie tę podróż zaplanować tak, żeby wylecieć dzień-dwa wcześniej ale do Barcelony, pozwiedzać i stamtąd na Majorkę? Mam tu na myśli wyjazd -> Barcelona -> Majorka -> powrót i jakieś zakwaterowanie w Barcelonie.
 Profil Relacje PM off  

#425 PostWysłany: 07 Kwi 2016 11:56 
Awatar użytkownika

niebieski
legniczanin napisał(a):
Super zdjęcia, właśnie o takie widoki mi chodziło. Korzystaliście z jakiejś mapy czy opieraliście się na oznaczeniach na szlaku? Dziękuję za linki.

W dniu wycieczki było niestety pochmurno i tylko raz na jakiś czas wychodziło słońce, w pogodny dzień widoki byłyby zdecydowanie lepsze.
Nie mieliśmy żadnej mapy niestety, wiem, że są dostępne do kupienia, kierowaliśmy się za oznaczeniami szlaku. Wyżej, kiedy już zaczynają się skały jest już troszkę gorzej, kilka razy "udało" mi się zgubić szlak, ale daliśmy radę. Przed samym szczytem jest dość rozległy i całkiem płaski teren, gdzieniegdzie osłonięty od wiatru, można się schronić na małą przerwę/posiłek (jak kto woli).
 Profil Relacje PM off  

#426 PostWysłany: 10 Kwi 2016 19:37 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 225 398
srebrny
A kojarzycie może jakąś mapę-aplikację (z lokalizacją GPS) na androida z zaznaczonymi szlakami turystycznymi na Majorce / Balearach / w Hiszpanii ?

#427 PostWysłany: 10 Kwi 2016 21:09 

niebieski
lukaszo85 napisał(a):
Jak jest z biletami na Majorkę we wrześniu? Widziałem, że w ostatnich dniach były bilety w dwie strony z Berlina za niecałe 300 zł, pojawiają się takie też na wrzesień (dokładnie w dniach 22-25) czy lepiej już teraz coś rezerwować?
I drugie pytanie, czy dałoby się jakoś sensownie tę podróż zaplanować tak, żeby wylecieć dzień-dwa wcześniej ale do Barcelony, pozwiedzać i stamtąd na Majorkę? Mam tu na myśli wyjazd -> Barcelona -> Majorka -> powrót i jakieś zakwaterowanie w Barcelonie.

Pewnie, że się da ogarnąć i Barcelonę i Majorkę. Np. z Barcelony na wyspę masz: 3 loty dziennie (Ryanair) oraz 8 lotów (Vueling), więc trudno nie dopasować sobie jakiegoś połączenia.
 Profil Relacje PM off  

#428 PostWysłany: 11 Kwi 2016 13:01 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jest jeszcze parę połączeń Air Europa :)
 Profil Relacje PM off  

#429 PostWysłany: 11 Kwi 2016 15:01 

niebieski
Raphael napisał(a):
A kojarzycie może jakąś mapę-aplikację (z lokalizacją GPS) na androida z zaznaczonymi szlakami turystycznymi na Majorce / Balearach / w Hiszpanii ?

Myślę, że maps.me ogarnie. Jak dotąd sprawdziło się na GC, Majorce Czy Tenerfyie

www.amigoucieka.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#430 PostWysłany: 12 Kwi 2016 21:31 

JJ2010 napisał(a):
Pewnie, że się da ogarnąć i Barcelonę i Majorkę. Np. z Barcelony na wyspę masz: 3 loty dziennie (Ryanair) oraz 8 lotów (Vueling), więc trudno nie dopasować sobie jakiegoś połączenia.

Tylko tu jest jeszcze taka kwestia, że będzie nas nieco ponad 10 osób. A jak jest z tymi biletami na Majorkę/do Barcelony we wrześniu? Gdy pisałem poprzedni post, bilety były po ok. 300 zł, teraz lot w dwie strony na Majorkę (możliwe, że jednak wszyscy polecimy na Majorkę i stamtąd na dzień do Barcelony, odpadają wtedy bagaże, zostaje spokojne zwiedzanie i ew. nocleg a rano powrót na wyspę) to od 600 zł w górę.
Może trochę to wszystko wygląda na utrudnianie sobie życia i kombinowanie na siłę ale sytuacja wygląda tak, że lecimy na ślub i mamy rezerwację w hotelu na Majorce w dniach 22-25 września a skoro już tam będziemy to dobrze byłoby zobaczyć też i Barcelonę.
 Profil Relacje PM off  

#431 PostWysłany: 13 Kwi 2016 08:28 

niebieski
Nie pozostaje Wam nic innego jak śledzić ceny na trasie Majorka -Barcelona. Jak uznacie, że cena jest akceptowalna to kupujecie. Ot cała filozofia. Za kilkanaście euro (w tym momencie np. Ryanair za 18,72€) w jedną stronę da się znaleźć.
 Profil Relacje PM off  

#432 PostWysłany: 14 Kwi 2016 21:49 

My lecimy teraz w niedziele Z Berlina do Barcelony zostajemy tam 3 dni i we wtorek dalej na Majorkę do następnej niedzieli. Z Majorki mamy już lot bezpośrednio do Berlina. Koszty biletów : Berlin - Barcelona : 27€/os; Barcelona - Palma de Mallorca 18 €/os ; Palma -Berlin 32 €/os. Ceny we wrześniu pewnie będą podobne jak się dobrze poszuka. Dodatkowo trafił się PolskiBus: Wrocław - Berlin (lotnisko) - Wrocław za 60 zł/os.
 Profil Relacje PM off  

#433 PostWysłany: 16 Kwi 2016 14:26 

Cześć,

wybieram się na Majorkę za kilka dni ;- )

Przeczytałem prawie cały temat i nie znalazłem informacji o zniżkach dla studentów.
Czy są darmowe wstępy do niektórych atrakcji po okazaniu karty ISIC?
W tamtym roku zwiedziłem z ISICiem całą Kretę i Ateny (muzea, atrakcje archeologiczne itd.) niemal za darmo, dlatego pytam ;- )

Jeśli ktokolwiek coś wie na ten temat, to proszę o szybką odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#434 PostWysłany: 16 Kwi 2016 18:15 
Awatar użytkownika

srebrny
w Hiszpanii jest mało zniżek dla studentów, a jeśli już to na Euro26.
 Profil Relacje PM off  

#435 PostWysłany: 02 Maj 2016 20:52 

Witam,

Wybieram sie na Majorke w te wakacje, mam wylot 6.07 do Barcelony i 7 na Majorkę. Lecę z moimi trzema ziomkami i zastanawiam sie gdzie znalezc mieszkanie. Chcemy pozwiedzać i dlatego na pewno bierzemy samochód, tylko mamy problem z noclegiem. Wiadomo, chcemy poimprezować, ale jak patrzyłem na te imprezy typu Magaluf, że jest milion osób w ogromnym klubie to stwierdzamy, że to nie dla nas. Naszym ideałem są imprezy np. na plaży z barem fajną muzyką, a nie taki pzerób jak w Magaluf. Chcielibyśmy też mieć wiele takich miejsc blisko naszego mieszkania, żebyśy mogli zmieniać. Stąd moja prośba, abyście pomogli mi coś wybrać i doradzić jakieś miejsce. Znalazłem apartament w Palmie i zastanawiam sie czy mieszkanie tam mnie nie zmęczy.

Z góry dziekujue wszystkim za odpowiedź!!! :) :)
 Profil Relacje PM off  

#436 PostWysłany: 02 Maj 2016 21:27 

Loty: 53
Kilometry: 102 387
niebieski
Palma będzie dla Was idealna. Wzdłuż plaży jest wiele klubów i knajpek. My spaliśmy w Can Pastilla niedaleko lotniska, jednak to miejsce bardziej dla rodzin z dziećmi, choć kilka fajnych klubów też widziałem.
 Profil Relacje PM off  

#437 PostWysłany: 02 Maj 2016 21:36 

Dzięki wielkie za odpowiedź, właśnie takich klimatycznych miejsc szukamy i przyjemnych miejsc do imprezowania a nie takiego Magaluf, że jest taki przerób. Chyba że sie myle z tym Magaluf. A wiesz jak cenowo wyglądają te kluby, wstęp płatny ? czy drogo ?

Dzieki za odpowiedz
 Profil Relacje PM off  

#438 PostWysłany: 30 Lis 2016 16:27 

niebieski
Szukam ofert zniżkowych w portalach typu groupon na wejście do Palma Aquarium. Póki co trafiam na nieaktywne oferty. Zwracam się do Was z prośbą o pomoc, może akurat wiecie, jakie serwisy przeszukiwać.
 Profil Relacje PM off  

#439 PostWysłany: 30 Lis 2016 18:50 
Awatar użytkownika

Na oficjalnej stronie akwarium są promocyjne oferty http://entradas.palmaaquarium.com/en/15-promotions.
 Profil Relacje PM off  

#440 PostWysłany: 30 Lis 2016 22:11 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@‌dyzio1‌ jeśli potrzebujesz tylko dla jednej osoby, to kup tu: http://www.click-mallorca.com/excursion ... um-ticket/
Ja tu kupowałem w tym roku dla 1 dorosłego + 1 dziecko.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 692 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 35  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości