Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 520 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 26  Następna
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 19 Wrz 2016 16:11 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 562
Kilometry: 858 234
makdeb napisał(a):
Czy na ECR widać z jakiej wypożyczalni korzystamy? Czy taka informacja jest dostępna po wpłacie pieniędzy?

Np. na rentalcars jest pokazane z jakiej wypożyczalni będziemy korzystać.

W ECR przy wyszukiwaniu nie widać nazwy wypożyczalni, mimo że widać jej oceny :-) Nazwę konkretnej wypożyczalni dostajesz dopiero po płatności zaliczki, a i tak dopiero w drugim mailu, bo w pierwszym piszą, że przyjmują zamówienie ale muszą jeszcze potwierdzić dostępność samochodu danej klasy u kontrahenta.
makdeb uważa post za pomocny.

Luksusowy 5* hotel z aquaparkiem w Egipcie 🏝️🏊‍♂️🌴 Tydzień z all inclusive za 2390 PLN 🍹😎 Luksusowy 5* hotel z aquaparkiem w Egipcie 🏝️🏊‍♂️🌴 Tydzień z all inclusive za 2390 PLN 🍹😎
Baleary i Kanary od 634 PLN 😍✈️ Loty tradycyjnymi liniami bez zmartwień o bagaż 🧳😎 Baleary i Kanary od 634 PLN 😍✈️ Loty tradycyjnymi liniami bez zmartwień o bagaż 🧳😎
#282 PostWysłany: 25 Wrz 2016 17:21 

Ja także przy drugim mailu dostałem informacje o tym z jakiej wypożyczalni będzie auto. Od siebie mogę ECR polecić bo nie bylo najmniejszych problemów a jako jedyny pośrednik w momencie rezerwacji dawał full opcje z pełnym ubezpieczeniem ( w tym wkładu własnego).
Samo odebranie auta z Alamo przy lotnisku w San Jose tez nie nastręczyło żadnych problemów. Dodatkowo cena okazała sie najniższa spośród wszystkich wypożyczalni.
Zaznaczę jeszcze ze płaciłem kartą dolarową kantoru Alior Bank i nie bylo najmniejszych problemów.
 Profil Relacje PM off  

#283 PostWysłany: 26 Wrz 2016 21:05 

Płaciłeś w sensie blokada depozytu? Płatność już na stronie ECR?
 Profil Relacje PM off  

#284 PostWysłany: 21 Sty 2017 13:45 

Witam
Mam pytanie wynająłem samochód przez ERC:
Gdzie przy warunkach wynajmu na samym początku napisane jest:
"With this package you are FULLY PROTECTED, except for the first portion of the claim (Excess)
in the event of damage or theft to the rental car:

Excess: 496 EUR for damages and theft"
Czyli rozumiem, że mój wkład własny to coś około 500 euro, jednak czytając dalej na temat płatności mam taki punkt zawarty w umowie:
"Payment :
The following credit cards are accepted:
American Express, Master / Eurocard, VISA.
Cash, Debit or Prepaid cards are not accepted.
A valid credit card in the name of the main driver must be presented as guarantee for the rental.
Our local car rental partner may charge/reserve an amount for mini-economy car groups 700 EUR, compact 800-1000 EUR, intermediate-full size 1200 EUR as guarantee,
which will be refunded/released after the end of the rental period if no damage/theft has occurred.
Excess waiver insurance is available locally, offered by our car rental partner, as an optional extra form of insurance to provide cover for all or part of the excess.
Please note that all local payments will be made in EURO (EUR)."

I moja prośba wytłumaczcie mi czym różni się "wkład własny" od "depozytu"
 Profil Relacje PM off  

#285 PostWysłany: 21 Sty 2017 13:53 

srebrny
Depozyt jest blokowany w momencie najmu (na wszelki wypadek), wkład własny jest rozliczany w przypadku szkody.
 Profil Relacje PM off
piter-pietro lubi ten post.
piter-pietro uważa post za pomocny.

#286 PostWysłany: 21 Sty 2017 14:07 

Ale czy wkład własny mieści się w kwocie depozytu?
 Profil Relacje PM off  

#287 PostWysłany: 21 Sty 2017 14:11 

srebrny
Tak
piter-pietro lubi ten post.
piter-pietro uważa post za pomocny.

#288 PostWysłany: 25 Sty 2017 13:11 
Awatar użytkownika

HON fly4free
proboje od kilku dni rzucic okiem na ceny wynajmu aut na Islandii
najpierw strona wyswietlala mase bledow obecnie zupelnie polegla
taki stan trwa od dawna czy tez chwilowa slabosc ?
 Profil Relacje PM off  

#289 PostWysłany: 25 Sty 2017 16:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Pytasz o economycarrentals.com? U mnie działa normalnie.

#290 PostWysłany: 26 Lut 2017 11:48 

czy ktoś korzystał z tej firmy na terenie USA ?
Znalazłem od nich fajną ofertę, chcę Mustanga (lub coś tym stylu) cabrio.
Jak wszędzie, napisane jest "Ford Mustand Conv. or similiar". No i właśnie o ten zapis się rozchodzi. Jaka jest gwarancja, że nie dostanę Beetla czy Sebringa ?
 Profil Relacje PM off  

#291 PostWysłany: 26 Lut 2017 12:15 

niebieski
Cześć,

Ja korzystałem.
Trafiłem wypożyczalnie Alamo i Forda Mustanga Cabrio (nie widziałem innych Cabrio na miejscu).
Z autem było wszystko OK.
Naprawdę polecam i economycarrentals.com i Alamo.
Uważaj tylko na Dollar bo mają dziwną politykę co do płatnych autostrad oraz mogą chcieć do wglądu rachunek za paliwo ze stacji benzynowej nie dalej niż 10 mil od miejsca zwrotu. Jeżeli nie masz rachunku obciążają Cie opłatami.

P.S.
Jak szukasz auta w USA na economycarrentals to wypożyczalnia która ma ocene 7.6 to najprawdopodobniej Dollar a ocena 8.6 to najprawdopodobniej ALAMO.

Pzdr
 Profil Relacje PM off  

#292 PostWysłany: 26 Lut 2017 14:19 

Dzięki za odpowiedź, Chan.
Dollar ma chora politykę, to już wyczytałem ;) Trochę poczytałem regulaminy każdej z firm.
Economy Car Rentals ma o ok. $ 100 tańszą ofertę na wspomnianego Mustanga (10 dni) od najtańszego z pozostałych - AVIS'a i boję się żeby nie było wtopy z autem, tym bardziej, że wymagają 10% przedpłaty.

-- 26 Lut 2017 14:23 --

z góry przepraszam za post pod postem, ale nie mogę edytować...
Moje wątpliwości wywołuje jeszcze rzekome "brak dopłat", Zero deductible, itp. Czy faktycznie na miejscu nie wołają więcej kasy ?
 Profil Relacje PM off  

#293 PostWysłany: 26 Lut 2017 15:10 

niebieski
Na miejscu dokupiłem dodatkowe ubezpieczenie (ale nie dotyczyło ono samochodu, tylko coś ala personal insurance) ale w sumie niepotrzebnie.
Straciłem na chwilę czujność :)
Śmiało możesz przyjąć, że w przypadku Alamo to co napisane w economycarrentals to będzie to samo co płacisz w wypożyczalni.
Za wypożyczenie Mustanga na 10 dni zapłaciłem około 500$.
Pamiętaj, że w economy możesz anulować rezerwacje za darmo - zwrócą Ci pobraną zaliczkę.
W trakcie rezerwacji odznacz sobie tylko ubezpieczenie, które oferuje economy.
Wg mnie nie ma potrzeby za to płacić skoro masz full z ubezpieczalni.
Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz.
 Profil Relacje PM off
Raphael lubi ten post.

#294 PostWysłany: 26 Lut 2017 19:37 

no wszystko pięknie, tylko kiedy dowiem się która wypożyczalnia obsługuje moją rezerwację ?
 Profil Relacje PM off  

#295 PostWysłany: 26 Lut 2017 19:39 

srebrny
Jak zarezerwujesz.
 Profil Relacje PM off  

#296 PostWysłany: 26 Lut 2017 19:47 

srebrny
Możesz spróbować zgadnąć przed rezerwacją jaka to wypożyczalnia po jej ocenie .

#297 PostWysłany: 26 Lut 2017 19:58 

niebieski
... a konkretnie po komentarzach zawartych w ocenach wyświetlanych w wynikach porównania,
gdyż tam niefrasobliwym klientom wyrwie się niekiedy nazwa wypożyczalni i - szczególnie gdy jest napisana z jakąś literówką/fonetycznie/w odmianie/skrótem - przecieka przez cenzurę i widać o jakiej firmie mowa :)

można też skopiować z warunków wypożyczenia jakiś charakterystyczny krótki fragment (z wyłączeń odpowiedzialności albo z kwotami ubezpieczenia) inny niż w opisach pozostałych ofert - i ten skopiowany fragment wrzucić do wujka google ;) w więcej niż połowie przypadków bezbłędnie rozpoznawałem w ten sposób wypożyczalnię zanim zarezerwowałem
 Profil Relacje PM off  

#298 PostWysłany: 26 Lut 2017 20:18 
Awatar użytkownika

Loty: 68
Kilometry: 156 053
Ja kilka dni temu rezerwowałem auto w Bergamo i od razu było widać z jakieś wypożyczalni będzie.
 Profil Relacje PM off  

#299 PostWysłany: 26 Lut 2017 21:22 

niebieski
Tak, to prawda, w niektórych lokalizacjach ECR od razu wyświetla nazwy wypożyczalni na wzór konkurencyjnych wyszukiwarek ;)
Sam podczas kilkudziesięciu wypożyczeń przez ECR nie miałem okazji skorzystać z tego ułatwienia i musiałem "na około" odkrywać nazwę firmy zawczasu - jak opisałem powyżej, ale rzeczywiście w części lokalizacji jest od jakiegoś czasu prościej
 Profil Relacje PM off  

#300 PostWysłany: 27 Lut 2017 14:10 

zauważyłem, że w ciągu kilku dni cena wzrosła o ok. 10%. Czy ktoś spotkał się z podobną praktyką ECR ? Czy to jest faktycznie, tak, że na pół roku do przodu w Miami samochody znikają, czy to celowy zabieg na ich stronie. Spróbuję wyczyścić cookies, zobaczymy czy to coś da.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 520 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 26  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość