Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 74 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 08 Lut 2017 00:05 

Może ktoś wie czy istnieje możliwość zakupu pierwszeństwa wejścia dla jednej osoby przy rezerwacji na której są 4 osoby?
Widzę tylko ogólna opcję wyboru, ale wtedy jest to dla wszystkich z rezerwacji.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 11 Lut 2017 16:17, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

Weekend w sercu Wielkiej Brytanii 🇬🇧🏙️ City break w Londynie za 649 PLN Weekend w sercu Wielkiej Brytanii 🇬🇧🏙️ City break w Londynie za 649 PLN
Floryda + Bahamy 😎😍 Loty i rejs w kajucie z balkonem i pełnym all inclusive za 4608 PLN Floryda + Bahamy 😎😍 Loty i rejs w kajucie z balkonem i pełnym all inclusive za 4608 PLN
#22 PostWysłany: 08 Lut 2017 00:07 

Jak w Wizzair to TYLKO dla wszystkich z rezerwacji
 PM off  

#23 PostWysłany: 08 Lut 2017 00:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Sam sobie zaprzeczasz w tej teorii. Skoro pierwsi wchodzą i pierwsi wstają, to wcale nie siedzą dłużej od takich, którzy ostatni wchodzą i ostatni wstają. ;-)

#24 PostWysłany: 09 Lut 2017 23:38 
Awatar użytkownika

Loty: 438
Kilometry: 1 116 893
niebieski
rze napisał(a):
Może ktoś wie, czy istnieje możliwość na zakup pierwszeństwa wejścia dla jednej osoby przy rezerwacji, na której są 4 osoby? Widzę tylko ogólna opcję wyboru, ale wtedy jest to dla wszystkich z rezerwacji.

a tak z ciekawosci,
jaki to ma sens ? :)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 09 Lut 2017 23:45 

srebrny
Pewnie zajmie miejsca dla wszystkich. ;-)
 Profil Relacje PM off
kspr lubi ten post.

#26 PostWysłany: 09 Lut 2017 23:56 

niebieski
@‌phantomek‌ w W6 pierwszeństwo wejścia uprawnia do wniesienia jednej dodatkowej sztuki bagażu ;) Jeśli lecisz z dziewczyną i Ty spakujesz się w jeden plecak, a ona oprócz swojego potrzebuje jeszcze dodatkowej torby, to fajnie byłoby kupić tylko jeden priorytet, ale tak się nie da ;)
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 10 Lut 2017 10:18 
Awatar użytkownika

niebieski
A to ok, z tym bagazem, to jest argument :)
myslalem ze ktos leci z przyjaciolmi ktorych nie lubi i chce od nich uciekac ;)
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 10 Lut 2017 16:54 
Awatar użytkownika

Loty: 612
Kilometry: 958 331
niebieski
Priority boarding to np. dla mnie w zasadzie koniecznosc.
Po Europie latam prawie zawsze tylko z bagazem podrecznym i czesto prosto z lotniska jade... do pracy (niestety), co oznacza, ze nie moge(nie chce) sobie pozwolic na strate czasu na baggage reclaim (oraz na check-in, ale to juz inna kwestia).

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 10 Lut 2017 17:12 

srebrny
Wytłumaczysz związek przyczynowo - skutkowy?
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 11 Lut 2017 04:19 
Awatar użytkownika

niebieski
To proste. Bez priority boarding (wykupionego lub wynikajacego ze statusu) nie ma komfortu wejscia na poklad w pierwszej grupie pasazerow, co moze skutkowac niemoznoscia znalezienia miejsca na bagaz podreczny (walizka cabin size) i koniecznoscia oddania go do luku. Dla mnie odpada, bo czesto prosto z lotniska jade do pracy, jak wspomnialem wyzej.

Także = również / też
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 11 Lut 2017 09:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Z tym sie zgodze,
nawet bez pierwszenstwa, sam lubie pierwszy wchodzic na poklad, zeby na spokojnie zmiescic podreczny, ktory zawsze mam bardzo duzy, czesto nawet ponadwymiarowo.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 11 Lut 2017 10:22 

srebrny
@‌p.wl‌
Cytuj:
Bez priority boarding (wykupionego lub wynikajacego ze statusu) nie ma komfortu wejscia na poklad w pierwszej grupie pasazerow,

Jest - i to bez problemu. Trzeba tylko troszkę wcześniej ustawić się w kolejce do bramki. A za to nie trzeba płacić...
 Profil Relacje PM off
macq91 lubi ten post.

#33 PostWysłany: 11 Lut 2017 10:47 

niebieski
@‌boots‌ "troszkę wcześniej" może być rozumiane na wiele sposobów. Sam byłem kilkukrotnie świadkiem przed lotem WMI-GDN, jak samolot wykonujący moją rotację dopiero startował z Gdańska, a kolejka już się ustawiała...

Z góry podam, że nie tylko Polacy mają "kolejkową naturę" i tworzą je bez potrzeby i to za wcześnie, ale na wielu lotach z Polski zjawisko takie występuje, a stać 40 minut tylko po to, żeby później czekać w rękawie czy innym miejscu, aż zaczną wpuszczać do samolotu, to nieporozumienie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#34 PostWysłany: 11 Lut 2017 10:55 

srebrny
Standardowo wchodzi przynajmniej 90 sztuk bagażu podręcznego. Tyle osób na pewno nie stoi w kolejce bardzo długo.
Doskonale rozumiem problem, bo sam przecież tez latam, nie rozumiem jednak kategorycznego twierdzenia, do którego się ustosunkowywałem - że to konieczność.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 11 Lut 2017 13:30 

Loty: 91
Kilometry: 180 493
niebieski
Dla biznesowego klienta to może nie tyle "konieczność", co "no-brainer" - koszty są małe, a daje to jakąś tam dodatkową możliwość. Na przykład łatwo mi sobie wyobrazić, że ktoś pracuje non stop na laptopie i chce skrócić wszystkie możliwe momenty, w których nie może tego robić, bo stoi w jakiejś kolejce. Poza tym, gdy wchodzi się przez bramkę jako ostatni, to i tak często zaraz gdzieś w korytarzu czy rękawie za bramką utyka się w długiej kolejce. Więc ktoś może woleć być już w samolocie i siedzieć z laptoptem.

#36 PostWysłany: 11 Lut 2017 14:03 
Awatar użytkownika

niebieski
boots napisał(a):
Jest - i to bez problemu. Trzeba tylko troszkę wcześniej ustawić się w kolejce do bramki. A za to nie trzeba płacić...

Urodzilem sie za Gierka i wychowalem w PRL. Tak ze kolejki znam, wiec...dziekuje, ale nie skorzystam, wole zaplacic lub skorzystac z przywileju statusowego PB.
boots napisał(a):
[...]nie rozumiem jednak kategorycznego twierdzenia, do którego się ustosunkowywałem - że to konieczność.

Dlatego wytlumaczylem - dla mnie to koniecznosc, bo najczesciej na lotnisko jade prosto po pracy (i vice versa - po wyladowaniu jade do pracy), wiec nie mam czasu ani ochoty stac w kolejce do check-in, nastepnej kolejce do boardingu i pozniej jeszcze czekac na odbior bagazu.
Na lotnisku jestem zwykle 1 godzine przed wylotem (podrozujac w Europie), wiec - uwaga, szok - korzystam takze z fast-tracka :shock:
dj3500 napisał(a):
Dla biznesowego klienta to może nie tyle "konieczność", co "no-brainer"[...]

Nie, nie jestem klientem biznesowym, po prostu czesto latam prywatnie, urlopu nie rozmnoze, wiec "upycham" loty miedzy prace.

Także = również / też
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 11 Lut 2017 14:12 
Awatar użytkownika

niebieski
p.wl napisał(a):
Nie, nie jestem klientem biznesowym, po prostu czesto latam prywatnie, urlopu nie rozmnoze, wiec "upycham" loty miedzy prace.

Z punktu widzenia potrzeby przelotu to jednak ciagle bliżej do lotu biznesowego właśnie. Dokładnie tak jak napisałeś. Optymalizacja czasu podróży.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 11 Lut 2017 14:39, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 11 Lut 2017 14:26 
Awatar użytkownika

niebieski
W samo sedno.
Niestety, juz dlugo nie jestem studentem, ktory ma 5 miesiecy wolnego w roku, ale nie ma specjalnie pieniedzy, zatem moze spedzic w podrozy z Polski do Grecji i 50 godzin, byle tylko bylo 100 zl taniej niz lot bezposredni.
Wraz z wiekiem zmieniaja sie priorytety. Cliche.

Także = również / też

Ostatnio edytowany przez Abcn, 11 Lut 2017 14:43, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#39 PostWysłany: 11 Lut 2017 15:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Z ta zmiana priorytetow z wiekiem to akurat prawda :)
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 11 Lut 2017 15:08 

Zbanowany
Odnośnie samego pierwszeństwa wejścia na pokład - jak wiadomo, z natury większość linii lotniczych automatycznie daje takie pierwszeństwo rodzinom z małymi dziećmi (mającymi mniej niż 2 lata). Nie każdy z takiej możliwości korzysta. Ja np. z 20-miesięcznym dzieckiem wchodzę do samolotu zawsze jako ostatni. Im dłużej dziecko ma więcej przestrzeni (na lotnisku może sobie pobiegać, pobawić się itd.), tym lepiej znosi podróż i jest mniej "uciążliwe" w drodze do samolotu i w samym samolocie (zwłaszcza, gdy pasażerowie próbują "rozgościć" się na pokładzie). Dla dobra dziecka i pasażerów - im krócej dziecko przebywa na pokładzie samolotu, tym lepiej dla wszystkich, zwłaszcza dla dziecka.

:)
Widzę że "byznesmenów" tutaj nie brakuje W tanich liniach lotniczych to ja widuję co najwyżej "byznesmenów" (osoby uważające się za biznesmenów), a w tradycyjnych liniach lotniczych faktycznie można zaobserwować prawdziwych biznesmenów (osoby faktycznie będącę biznesmenami). Nie ukrywajmy, tradycyjne linie lotnicze oferują bardziej komfortowe warunki podróży dla biznesmenów. Rozważanie czy "byznesmen" powinien wejść do samolotu tanich linii lotniczych jako pierwszy czy ostatni jest co najwyżej śmieszne.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 74 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości