Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 330 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 31 Sie 2016 10:30 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Dlatego ZAWSZE jak jest oferta, kupujemy kartą. Przelew nie gwarantuje biletów.
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł! Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł!
😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏 😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏
 Temat postu: Re: Opodo [opinie]
#22 PostWysłany: 31 Sie 2016 10:32 

niebieski
Firma otrzymała przelew i po otrzymaniu przelewu zagwarantowała, że wszystko z rezerwacją jest ok. To chyba nie jest uczciwe?
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 31 Sie 2016 10:52 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie pierwszy raz nimi. Opodo.it nie raz wystawiał mi e-tix (a płaciłem kredytową, kasa zablokowana) i anulowali bilet, bo nie mogli potwierdzić moją kartę. No cóż sama rodzina co edreams
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 31 Sie 2016 13:15 

platynowy
Polskie Opodo jest raczej bardzo pomocne i w porządku. Ale potwierdzam co napisane już powyżej, za bilety lotnicze zawsze płacimy kartą. Poza tym że bilety są wystawiane automatycznie, to płatność kartą chroni nas w przypadku np. upadku linii lotniczej albo innych sytuacji (wtedy gdy chargeback ma zastosowanie). Płatność przelewem to głupota.

#25 PostWysłany: 31 Sie 2016 13:25 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 982 936
złoty
O polskim Opodo mam zdanie jak najlepsze. Kompetentni konsultanci. Kilka rezerwacji u nich robiłam i nigdy najmniejszego problemu nie miałam. Jeżeli zrobiłeś przelew zamiast zapłacić kartą, to tylko na własne ryzyko. I wstrzymałabym się tutaj od słów "ostrzegam przed nieuczciwą firmą". Przez wpisy takie jak twój ludzie uważają wszystkich pośredników za zło wcielone.

#26 PostWysłany: 31 Sie 2016 13:27 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

opodo.pl napisał(a):
WAŻNE! OPODO ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO NIE POTWIERDZENIA REZERWACJI Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 20 Paź 2016 01:32 

niebieski
Mam pytanie o płatności w opodo.pl
Na liście karta jest tylko jedna darmowa: Visa
Jak to mam rozumieć? czy chodzi o kartę kredytową Visa? Bo na liście Visa Debit i Visa Electron są +26pln prowizji ...
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 20 Paź 2016 07:07 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
@‌rydzo‌ tak, chodzi o kartę kredytową.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
rydzo uważa post za pomocny.

#29 PostWysłany: 27 Gru 2016 18:03 

niebieski
LOT odwołał mi lot, zażądałem zwrotu kosztu biletu kupionego właśnie przez opodo. Napisałem do supportu opodo maila w sobotę, w poniedziałek rano odpowiedź z informacją, że jak tylko LOT odblokuje bilety, dokonają zwrotu na oryginalną formę płatności. W czwartek cała kwota była już na karcie.

Zaskoczyła mnie błyskawiczna i profesjonalna odpowiedź, szczególnie że niektóre inne OTA do swojego helpdesku zatrudniają osoby słabo mówiące po polsku (obstawiam, że z zachodniej Ukrainy), z którymi praktycznie nie można się porozumieć i przekazać na czym polega problem. Tutaj odpowiedź nie tylko, że na temat, to jeszcze napisana eleganckim językiem i nie z szablonu.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 31 Sty 2017 23:34 
Awatar użytkownika

srebrny
Podepnę się pod ten temat.
Robiłem rezerwację przez Opodo, linia A3 i dostałem maila od Opodo, że A3 zmieniło godzinę lotu z 14:20 na 14:10, a jakiś czas później, że zmieniają z 14:10 na 14:05.
Czy w takim wypadku powinna być możliwość niezaakceptowania takiej zmiany i otrzymać zwrot kasy ?

#31 PostWysłany: 31 Sty 2017 23:55 

Loty: 238
Kilometry: 450 739
niebieski
Przy tak niewielkiej zmianie i jeszcze dodatkowo przy OTA z tej grupy szanse są bliskie zeru.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 05 Mar 2017 10:55 

Dokonywanie jakikolwiek rezerwacji w opodo.pl w weekend lub święta wiąże się z pewnym ryzykiem, ponieważ support opodo pracuje od poniedziałku do piątku. Więc jak coś w procesie rezerwacji pójdzie nie tak to blokują kasę na cały weekend.
Mi się niestety przytrafił taki przypadek. Robiłem rezerwację w sobotę no i po etapie płatności, wyskoczyła nie miła informacja: "Wystąpił błąd rezerwacji, twoje środki pieniężne NIEZASTANĄ zablokowane, spróbuj ponownie." Niestety kasa na karcie zablokowana no i kupa, bo ani nie mogę ponowić rezerwacji ani spróbować gdzieś indziej.

#33 PostWysłany: 05 Mar 2017 19:36 

Loty: 1080
Kilometry: 1 068 671
platynowy
Jakiś czas temu kupowałem u nich bilet wieczorem, dostałem maila z potwierdzeniem.

Rano patrzę, że jest tylko PNR, ale nie ma e-tixów, na CMT info, że podróż anulowana.

Zadzwoniłem do Opodo i w ciągu 15-20 minut miałem telefon zwrotny, że wszytko wyjaśnili i bilety przyjdą w ciągu kilku godzin. Były za godzinę-półtorej. Więc bardzo pozytywne zaskoczenie.

Ale rzeczywiście dość często im się zdarzają tego typu sytuacje, więc lepiej unikać zakupów w weekendy lub święta, jak pisał poprzednik.

#34 PostWysłany: 14 Wrz 2017 18:27 

Witam,

od 2 dni po zakupie biletu mam status rezerwacji: w przetwarzaniu. Najpierw otrzymałem na emaila potwierdzenie rezerwacji a następnego dnia emaila o takiej treści:
Szanowni Państwo,

Niestety z przyczyn od nas niezależnych rezerwacja 30xxxxx nie została potwierdzona w systemie linii lotniczej.
Ze względu na odmowy na karcie wprowadzonej podczas rezerwacji nie została ona obciążona.

Prosimy o zapewnienie środków na karcie oraz sprawdzenie odpowiednich limitów i dokonanie nowej rezerwacji.

W razie wątpliwości prosimy o kontakt.

Pozdrawiam / Best regards,

Środki nie zostały pobrane z karty, jednak nie mogę ponownie dokonać rezerwacji na ten sam termin bo ta nadal "wisi" mi na koncie.

Czy ktoś z Was miał podobną sytuację - czy w takiej sytuacji w końcu obciążą moją kartę czy całkowicie anulują rezerwację?
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 14 Wrz 2017 18:47 

platynowy
Napisali przecież że proszę o dokonanie nowej. Z innego adresu e-mail i z innej przeglądarki zrób nową rezerwację i upewnij się że na karcie są środki i masz ustawione odpowiednie limity na transakcje internetowe.

#36 PostWysłany: 14 Wrz 2017 18:54 
Awatar użytkownika

Loty: 86
Kilometry: 145 717
niebieski
Peter866 napisał(a):
Czy ktoś z Was miał podobną sytuację - czy w takiej sytuacji w końcu obciążą moją kartę czy całkowicie anulują rezerwację?

Ja miałem, okazało się, że miałem ustawiony za niski limit. Zrobiłem normalnie drugą rezerwację ze swojego konta opodo i tyle. Ta pierwsza rezerwacja już poszła do piachu.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: [opinie] Opodo
#37 PostWysłany: 05 Lut 2018 19:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Zwracam się Do was z pytaniem w związku z rozliczaniem płatności opodo.pl
Zrobiłem dziś rezerwację kilku biletów z DUS do TFS. Bilety w obie strony różnych przewoźników dodatkowo wykupiłem ubezpieczenie od rezygnacji.

Dostałem takie rozliczenie:
Całkowity koszt rezerwacji wynosi : 5 260,73 PLN
Szczegóły dotyczące kwot, którymi zostanie obciążona karta płatnicza, przedstawiono poniżej:
- TUIfly : 3 014,92 PLN
- Eurowings : 2 009,89 PLN
- Opodo : 235,92 PLN

Blokady na mojej karcie są jednak inne czy mam powody do obaw:
05.02.2018 http://www.TUIfly.com Langenhagen 3 180,82 PLN
05.02.2018 Eurowings GmbH Duesseldorf 2 120,49 PLN
05.02.2018 OPODO LTD MADRID 235,92 PLN

Czy ktoś może poradzić, czy można odstąpić od umowy w przypadku gdy ceny jednak byłyby inne niż te które mi obiecano?
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 05 Lut 2018 20:33 

platynowy
Poczekaj na końcowe rozliczenie transakcji. Prawdopodobnie TUI i Eurowings obciążą Cię w EUR. Jeśli Opodo podało cenę w PLN to możesz złożyć reklamację, najpierw w Opodo a jak oni nie oddadzą różnicy to do wystawcy karty o chargeback na różnicę. Ale poczekaj na zaksięgowanie transakcji.
piotrek_89 lubi ten post.
piotrek_89 uważa post za pomocny.

#39 PostWysłany: 08 Lut 2018 22:19 
Awatar użytkownika

niebieski
no i tak jak podejrzewałem zostałem policzony o 270zł więcej.
I tak jak zostało powiedziane z powodu rozliczenia TUI i eurowings w walucie EUR jednak ja podsumowanie rachunku dostałem w PLN i na taką wartość się zgadzałem kupując bilety.

Oczywiście znaleźć kontakt do OPODO to nie taka łatwa sporawa odkąd wprowadzili te swoje Centrum Pomocy z odpowiedziami na wszystkie pytania. Znalazłem tylko formularz który wypełniłem i opisałem problem. Potwierdzenia na maila nie dostałem :(
Ogólnie nie polecam!
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 08 Lut 2018 22:27 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
+48 41 243 50 20
801 000 613
pn-pt 09-17
 Profil Relacje PM off
piotrek_89 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 330 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość