Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 08 Mar 2015 11:09 

Loty: 31
Kilometry: 39 277
Hej Hej!

Lecę w piątek pierwszy raz z małą i troche mam stres przed tym, czy infant ale 14 miesięczny tez siedzi na kolanach? Bo to już troche inna sytuacja, w koncu dziecko chodzi, biega, nie mówiąc o samodzielnym siedzeniu :) Do tego wziąlem tylko bagaż podręczny i cały zcas sie zastanawiam jak z wózkiem, mam Quinny Xtra2 i czy rzeczywiście doczepioną torbę bedę mógł zabrać ze sobą później do samolotu?

Mogę odprawić w normalnym chekinie?

Dzięki za pomoc! :)
 Profil Relacje PM off  

Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎 Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎
Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴 Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴
#22 PostWysłany: 08 Mar 2015 15:41 
Awatar użytkownika

Loty: 204
Kilometry: 325 480
niebieski
Cześć, dzieci do 2 lat są traktowane jako niemowlęta, więc nie przysługuje miejsce siedzące, chyba że zapłacisz za normalny bilet w taryfie jak za dziecko powyżej 2 lat (według strony przewoźnika można takie miejsce opłacić podczas rezerwacji przez stronę, bądź przez kontakt z ich biurem obsługi). Natomiast nie martw się o to, przy odrobinie szczęścia znajdziesz wolne miejsce, może ktoś się przesiądzie, ustąpi miejsca, itd. Przerabialiśmy już kilkunastogodzinne loty z prawie 2-letnią córką (do Chile) bez wykupionego miejsca i też daliśmy radę, więc na krótkiej trasie Wizzairem tym bardziej bym się nie przejmował.

Co do wózka, możesz zabrać bezpłatnie wózek dla dziecka, natomiast nie rozumiem co masz na myśli pytając o torbę doczepianą do wózka. Jakakolwiek torba zabierana na pokład będzie już traktowana jak bagaż podręczny. Szczegóły dot. bagażu dla niemowląt opisane są tutaj https://wizzair.com/pl-PL/useful_information/booking_children

Odnośnie checkinu, odpraw się online, żebyś niepotrzebnie nie płacił za odprawę na lotnisku, a sam wózek oczywiście nadasz w stanowisku odpraw.

#23 PostWysłany: 09 Mar 2015 14:24 

Loty: 31
Kilometry: 39 277
super!

Natomiast jezeli chodzi o torbe doczepianą do wózka to raczej odnosze się do tego co już było pisane na forum, że jezeli jest torbą przy wózku, taka na duperele malucha to nie jest traktowana jako bagaż tylko jako integralna część wózka i później normalnie ją można było zabierać na pokład :)

wole się dowiedzieć wcześniej, żeby później nie mieć niespodzianek na lotnisku :)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 18 Mar 2015 23:08 

Loty: 40
Kilometry: 67 613
niebieski
simonp napisał(a):
super!

Natomiast jezeli chodzi o torbe doczepianą do wózka to raczej odnosze się do tego co już było pisane na forum, że jezeli jest torbą przy wózku, taka na duperele malucha to nie jest traktowana jako bagaż tylko jako integralna część wózka i później normalnie ją można było zabierać na pokład :)

wole się dowiedzieć wcześniej, żeby później nie mieć niespodzianek na lotnisku :)

U nas zawsze ta niby integralna torba przy wózku przechodzi ;) więc bez obaw
a jeśli bardzo sie boisz niech Żona z dzieckiem wejdą przodem z jednym podręcznym , a Ty ożniej ( bo oddajesz wóżek pod samolotem np. wnosisz torbe od wózka i swój podręczny , jeśli JUŻ ( ale szczerze wątpie ) ktoś spyta się CIebie czemu dwa podręczne to mówisz ze jeden Twój a drugi zony bo Ona z dzieckiem na rękach wchodziła ot cała filozofia ;)
powodzenia

#25 PostWysłany: 18 Sty 2016 19:36 

witam...
wybieram sie z infantem w pierwsza podroz wizzair....
i tu cytanie czy mozna zabrac wozek jednoczesciowy?
z tego co czytam to dotkowy przedmiot osobisty 40na 30 na 18....
dzieki za info
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 18 Sty 2016 19:40 
Awatar użytkownika

niebieski
https://wizzair.com/pl-PL/useful_information/faq

CZY NIEMOWLĘCIU PRZYSŁUGUJE PRZEWÓZ BAGAŻU?

Niemowlętom nie przysługuje przewóz bagażu z wyjątkiem jednego wózka spacerowego, składanego wózka dziecięcego lub fotelika samochodowego dla niemowląt (przewożonych bezpłatnie). Jedna z tych rzeczy zostanie też przewieziona bezpłatnie w przypadku dzieci (w wieku 2 - 14 lat). Należy pamiętać, że wózki spacerowe i wielofunkcyjne podlegają odprawie wraz z innym bagażem i są przewożone bez opłat, o ile plan podróży uwzględnia niemowlę lub dziecko. Jeśli jednak nie obejmuje on dziecka, przedmioty te są przewożone jako bagaż odprawiany za dodatkową opłatą
bimba uważa post za pomocny.

#27 PostWysłany: 18 Sty 2016 19:44 

dziekuje...nie wiem jak to przeoczylam
 Profil Relacje PM off
BZG lubi ten post.

#28 PostWysłany: 18 Sty 2016 19:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Zdarza się i najlepszym coś przeoczyć ;-) Kto pyta, nie błądzi!
bimba lubi ten post.
bimba uważa post za pomocny.

#29 PostWysłany: 20 Sie 2016 20:43 

niebieski
Co w sytuacji gdy wózek (taki klasyczny, z gondolka) ulegnie uszkodzeniu? W wizz trzeba go dodatkowo ubezpieczac? Slyszlalem od znajomych, ze podsuneli im do podpisu oswiadczenie, ze nie beda miec zadnych roszczen jesli wozek z gondolka zostanie uszkodzony...
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 20 Sie 2016 23:56 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 583
Kilometry: 1 242 867
Kto podsunął i co ?

#31 PostWysłany: 08 Sty 2017 19:44 

Mam pytanie, lecimy z niemowlakiem <2 lat Wizz Air. Nie bierzemy wózka, dziecko będzie podróżowało w materiałowym nosidle. Wiem, że infantowi nie przysługuje bagaż, ale na stronie WizzAir jest napisane:

RZECZY, KTÓRE MOŻNA WZIĄĆ ZE SOBĄ NA POKŁAD
1 pieluszka na każdą godzinę podróży
chusteczki nawilżane dla niemowląt
ubrania na zmianę dla siebie i dziecka
gryzaki
małe zabawki
składany wózek dziecięcy bądź mała kołyska
mogą być bezpłatnie wniesione na pokład

Oczywiście chcemy te rzeczy zabrać, w rękach ich nie pomieścimy, czy można je spakować w niewielką torbę i wnieść na pokład?
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 08 Sty 2017 19:47 
Awatar użytkownika

Loty: 115
Kilometry: 222 460
niebieski
ja leciałem do Gruzji Wizz z niemowlakiem i miałem ze soba nosidło turystyczne + w kieszeni nosidła wszelkie "gadżety i ubranka" - przeszło bez problemu

Ostatnio edytowany przez idado, 08 Sty 2017 19:55, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 08 Sty 2017 19:50 

srebrny
@‌topikpl‌ Jeśli są z w.w. wykazu to tak.W końcu dzieciak też człowiek i swoje potrzeby ma,a im bardziej zaspokojone tym większy komfort podróży dla reszty ;)
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 09 Sty 2017 19:18 
Awatar użytkownika

Zbanowany
@‌topikpl‌
"Ogólne: Dorosły podróżujący z niemowlęciem oprócz małego bądź dużego bagażu podręcznego może wnieść na pokład dodatkowy przedmiot osobisty (maks. 40 x 30 x 18 cm) dla niemowlęcia. Maksymalnie 6 osób dorosłych (objętych tą samą rezerwacją, co niemowlę) może podejść do bramki i wejść na pokład z pierwszeństwem."
Sprawdzone już kilkakrotnie podczas podróży Wizzairem, nikt o dodatkową mała torbę dla córki się nie czepiał.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 09 Sty 2017 20:45 
Król Ż
Awatar użytkownika

Szczegolnie, ze z niemowlakiem dostaje sie z automatu pierwszenstwo co na pare daje 4 male bagaze plus jeden na dziecko ;)

#36 PostWysłany: 11 Sty 2017 01:59 

oskiboski napisał(a):
Szczegolnie, ze z niemowlakiem dostaje sie z automatu pierwszenstwo co na pare daje 4 male bagaze plus jeden na dziecko ;)

O, dzięki, to cenna uwaga. Sprawdziłem karty pokładowe i priority ma tylko osoba do której jest przypisane dziecko, czyli ja. Żona już nie ma priority, ale ma dopisane na karcie INFANT w Services. Ale tak czy inaczej to przynajmniej ja mogę wziąć dodatkowy mały bagaż, jak się wydaje.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 11 Sty 2017 07:19 
Król Ż
Awatar użytkownika

Wszyscy macie, do 6osob z tej rezerwacji, jesli lecisz z wozkiem nie zapomnij podejsc do stanowisk go oznaczyc i wtedy mozesz poprosic o naklejki priority dla pozostalych

#38 PostWysłany: 26 Kwi 2017 00:43 

Hej,
odnośnie ostatnich postów, czy nie jest jednak tak że tylko Priority jest dla wszystkich a dodatkowy bagaż z okazji podróży dziecka przysługuje tylko jednej osobie, a nie wszystkim z danej rezerwacji?

I jeszcze czy ktoś mógłby potwierdzić, planuję polecieć we czwórkę, ja, żona, dzieci - niecałe 2lata oraz 4lata. Z okazji podróży dziecka poniżej 2roku, można podobno wziąć wózek składany. I tu mam 2 wątpliwości, 1. czy taki dość duży wózek składany dla dwójki dzieci nie będzie problemem żeby bezpłatnie przewieźć? Hauck Freerider http://www.hauck-polska.pl/8577-large_d ... der-sh.jpg
oraz 2. Podczas robienia rezerwacji nie podałem jako imienia dziecka poniżej 2roku słówka "Infant" tylko normalnie, imię. Teraz nie mam nigdzie na biletach żadnej informacji że można przewieźć wózek. Nie trzeba dzwonić na infolinię i zmieniać tego imienia na Infant i dopiero wtedy drukować bilety?
Pewnie dla niektórych oczywiste sprawy, ale ja polecę pierwszy raz z dziećmi :)
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 26 Kwi 2017 09:53 

srebrny
@‌qwerty633‌ Nie drukujesz biletu tylko kartę pokładową po zrobieniu odprawy.Jeśli z tytułu podróży z niemowlakiem macie Priority to wchodzi w to dodatkowy przedmiot dla tego do kogo podpięte jest dziecko+ dla małego/łej. Wózek ,nawet duży przejdzie,najwyżej poleci w luku bezpłatnie jako bagaż ponadwymiarowy.4 letnie dziecko też ma prawo do wózka,więc mógłbyś nawet zabrać dwa.Jeśli robiłeś rezerwację dla niemowlęcia to i tak jest to widoczne bo nie ma przydzielonego osobnego miejsca i nie zmieniaj mu imienia na "Infant" ;)

Ostatnio edytowany przez miriam 26 Kwi 2017 10:07, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
qwerty633 uważa post za pomocny.

#40 PostWysłany: 26 Kwi 2017 09:57 
Awatar użytkownika

Loty: 204
Kilometry: 325 480
niebieski
1) Dokładnie tak jest, @‌qwerty633‌ . Priority dla wszystkich na rezerwacji, dodatkowa sztuka bagażu podręcznego przysługuje tylko jednej osobie podróżującej z dzieckiem.
2) Jeśli przysługuje Ci wózek (jedna sztuka) i weźmiesz dwuosobowy, ale wciąż jest to jeden wózek i się składa, to nie widzę podstaw, by się mogli do tego doczepić.
3) Na bilecie dla niemowlęcia ma być imię+nazwisko, nic nie musisz zmieniać.

Leciałem w tym roku kilka razy Wizzairem z dwójką dzieci - 6 miesięcy i 4 lata - więc piszę na podstawie własnego doświadczenia; żadnych kłopotów z Wizzem nie mieliśmy.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w kolejnych wyjazdach z dziećmi! :-)
qwerty633 lubi ten post.
qwerty633 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość