Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 56 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 05 Paź 2016 08:08 

JaPiszęAWyCzytacie! napisał(a):
Ko Lipe na początku listopada to jest loteria czy raczej będzie dobra pogoda?

Mój znajomy który często lata do Tajlandii pisał mi że Listopad/Grudzień, generalnie wtedy kiedy u nas jest zima są najlepszymi terminami żeby lecieć do Tajlandii, w miarę pewna pogoda , ciepło (około 30 stopni) brak monsunów czy jak to się tam nazywa. Także sądzę że będzie raczej dobra pogoda.
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w sercu Alicante 😍🏖️ Loty + hotel w centrum za 789 PLN ✈️ Przedłużony weekend w sercu Alicante 😍🏖️ Loty + hotel w centrum za 789 PLN ✈️
🚨Tajlandia w cenie Bałtyku🚨 Wycieczka na Phuket za 2780 PLN 🤯 Loty i ⭐⭐⭐⭐ hotel 🌴😎 🚨Tajlandia w cenie Bałtyku🚨 Wycieczka na Phuket za 2780 PLN 🤯 Loty i ⭐⭐⭐⭐ hotel 🌴😎
#22 PostWysłany: 05 Paź 2016 19:20 

*zuza* napisał(a):
Khao Lak mało rajskie, za to jest dobrą bazą wypadową na wycieczki Surin, Symilany ( Tachai już niestety zamknięta dla turystów) czy np.2-dniowa do parku Khao Sok.

A może w ogóle nie planuj, zarezerwuj sobie tylko początkowy pobyt w Bangkoku a na miejscu zdecydujecie dokąd pojedziecie.

Wiesz..wlasnie się zastanawiam również nad Koh Kradan, podobnie jak Ty.
Wydaje się być miejsce bardzo ladnym.
Generalnie myslalam, aby wlasnie nic nie rezerwować, ale po przemyśleniu jestem w 100% więcej niż pewna, ze lepiej mieć z góry nocleg i plan zalozony niż potem gdzies stać... szukac, albo na miejscu ogarniać plan ( czy tu zostajemy, czy tam..a może pojedzmy tu..) Jakos nie wydaje mi się to być dobrym rozwiązaniem przez to, ze jestem niezdecydowana i na bank ciężko byłoby mi podjac decyzje.
Zrobie wiec 4 dni w okolicy Krabi, Ao Nang..pojedziemy sobie na te wycieczki Phi Phi..Bamboo itp. 4 islands.. i teraz tak się zastanawiam..czy może warto zostać sobie na jakiejś wyspie 1 dzień ?( nocleg) Czy jest to kompletnie bezsensu..???? Jeśli tak, jaka polecacie?
I jeszcze jedno moje pytanie: pozostają nam jeszcze 4 dni, dlatego co byscie wybrali:
1. Koh Jum
2.Koh Ngai
3.Koh Chang
..a może ta Koh Lante - bo można plynac na Surin..
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 11 Paź 2016 09:56 

Witajcie jeszcze raz..
Chcialam sie dopytac jeszcze o Koh Ngai? Czy warto?? Czy lepiej na Kradan?
Licze na Wasza pomoc bo nie wiemy na co sie zdecydowac... :oops:
Myslalam, o Koh Lipe, bo wyglada pieknie, ale podobno lodka plynie 1, 2x dziennie.
A z tego Kradan mozna zrobic inne wypadowki..
Prosze o doradzenie uczciwie gdzie warto a gdzie nie..
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 11 Paź 2016 13:01 

srebrny
na koh lipe na pewno nie plynalbym na 4 dni, za daleko z BKK..
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 11 Paź 2016 14:36 

ibartek napisał(a):
na koh lipe na pewno nie plynalbym na 4 dni, za daleko z BKK..

No wlasnie, dlatego ta Koh Lipe już odpada.
A może warto zrobić 2 noce na Koh Kradan i 2 noce na Koh Ngai???
Co myślicie? Czy lepiej zostać na jednej? A może sa tam organizowane wycieczki?
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 11 Paź 2016 15:12 

srebrny
jak z krabi to szkoda czasu, jeden dzien zejdzie na podroz, to samo w plywaniem miedzy wyspami.

lepiej poplynac na jedna, np phi phi i ew. robic dzienne wycieczki, a potem wracac do bkk np przez phuket
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 11 Paź 2016 21:51 

Na Phi phi chcemy sobie zrobić tylko wycieczke ( te 4 wyspy) w ogole nie chcemy tam zostać, potem następnego dnia na caly dzień plynac na Railay.
I teraz tak: bo mam dalej mala zagwozdke :?
30 listopad planuje - z Ao Nang udac się tym autem i promem 1100baht niby jest napisane na : wstępnie Koh Ngai. Wydaje sie to być dobra opcja. O 14 jestem już na Koh Ngai.
1 grudzień- Koh Ngai- nic nie robienie
2 grudzień- poplynac np. na pobliska Kradan albo KOh Muk bo to wydaje sie być w bliskiej odleglosci ( tak na jeden dzień )
3 grudnia- Ko Ngai cd.
4- wracamy do Ao Nang , tam jeszcze popołudnie i nocka.
5- powrot do BKK.

Czy lepiej nocleg zrobić na Koh Ngai czy na Kradan?
Na Kradan nie umiem znaleźć zadnego noclegu.. wszystko to co jest to jest totalnie bez opinii. Zuza- czy Ty masz tam jakiś namiar na nocleg? Koh Ngai wydaje mi sie być piękniejsze i jest tam więcej co do robienia.. niż na Kradan. 8-)

Dzieki za informacje
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 14 Paź 2016 17:40 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 3 082
Też chcę lecieć do Phuket 10 listopada, ale zastanawia mnie informacja na MSZ na temat wybuchów , co o tym sądzicie?

https://www.msz.gov.pl/pl/c/MOBILE/info ... zujacych_2
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 16 Paź 2016 17:56 

Loty: 89
Kilometry: 252 650
@‌YourFashion1991‌ w Tajlandii sytuacja od dluzszego czasu jest niespokojna i wybuchy sie zdarzaja to tu to tam ale sa stosunkowo rzadkie. Ja jade po raz kolejny jak i miliony innych turystow. Planowalam unikac najabrdziej turystycznych miejsc pytanie tylko czy w takim kraju to mozliwe oraz kwestia tego ze czesto to nie turysci sa celem atakow wiec nigdzie 100% pewnosci nie bedziesz miec. Ale bylabym daleka od paniki w tym temacie. Teraz mnie troche niepokoi sytuacja w zwiazku ze smiercia Krola i planuje sledzic co dalej sie bedzie w tym wypadku dzialo z czerwonymi koszulami.
Jesli juz pojedziecie to warto mimo wszystko na biezaco sledzic wiadomosci, nie wiem czy ktos tu polecal ale jest gosc ktory prowadzi swietne konto na twitterze i sledze go od dawna, a w Taj mam wlaczone automatyczne powiadomienia, bardzo szybko publikuje wszelkie informacje m: Richard Barrow, polecam.
Podsumowujac - ja sie nie przejmuje jakos szczegolnie i moim zdaniem jesli planujecie znalezc sobie jakas mala plaze i wypoczac to z ogromnym prawdopodobienstwem nic sie nie stanie
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 30 Lis 2016 04:09 

Hey. Czy jest ktos teraz w Tajlandii na wyspach? Jak pogoda na Krabi i Phuket? Jestem teraz w Chiang Mai i w piatek bede w Bangkoku i stamtad chcialem udac sie na poludniu ale jak patrze na prognoze to pada i burze :(

Zaryzykowac czy udac sie na Ko Chang?
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 30 Lis 2016 06:46 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Prognoza, prognozą a na Krabi 32stopnie, slonecznie i troche chmur... Z prognoza ma to niewiele wspolnego. Wczoraj siedzac na plaży, sprawdzajac pogode na najbliższe dni tez byłem zmartwiony.

PS. My wlasnie wczoraj przylecielismy z Chiang Mai :)

#32 PostWysłany: 01 Gru 2016 13:20 
Awatar użytkownika

Loty: 64
Kilometry: 148 809
niebieski
Śmiało można już powiedzieć że sezon w pełni. Jak przylecieliśmy do Phuket i na Phi Phi 5 listopada to czasem padało rano i wieczorem, jak wyjeżdżaliśmy 15 listopada z Koh Ngai i Koh Mook to o deszczu można było już tylko pomarzyć. W Bangkoku tego samego dnia padało wieczorem ... jakieś 10 minut.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 01 Gru 2016 14:41 

Bede na Phi Phi i Krabi od 09 grudnia. Patrze na pogode z przerazeniem :D
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 01 Gru 2016 15:36 
Awatar użytkownika

Loty: 66
Kilometry: 137 758
niebieski
@‌zsexdrcftcftvgy‌ no i po co?
Chyba miliard razy już na forum było pisane, że prognoza pogody w tych rejonach świata jest do niczego.

Moje relacje:
Filipiny | Indonezja
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 01 Gru 2016 17:23 

@‌lapka88‌
Pierwszy wyjazd do azji poludniowo wschodniej, wiec jest ten dreszczyk emocji zwiazany z pogoda :-)
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 01 Gru 2016 22:53 
Awatar użytkownika

Loty: 66
Kilometry: 137 758
niebieski
Nie ma co się stresować.
Będzie Pan zadowolony :D

Moje relacje:
Filipiny | Indonezja
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 02 Gru 2016 13:58 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Niestety muszę sprostować to co napisałem wcześniej bo prognoza zaczęła się sprawdzać prawie co do godziny.
Od wczoraj dość mocno pada i jest całkowicie pochmurno. Dokładnie tak jak przewiduje prognoza. Dziś w nocy i rano była prawdziwa ulewa. Ostatni raz taka widziałem na Goa podczas monsunu. Dziś były może 3h bez deszczu... Prognozy zapowiadają takie atrakcje przez najbliższe 2tyg.
Jeżeli ktoś ma wybór to chyba lepiej uderzać na Koh Chang bo pogoda wydaje się być "pewniejsza"

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

#38 PostWysłany: 03 Gru 2016 07:39 

Loty: 35
Kilometry: 94 159
niebieski
Na Koh Phangan niestety to samo od wczoraj...

Ostatnio edytowany przez michzak, 03 Gru 2016 08:07, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 03 Gru 2016 12:42 

wetter.com podaje, ze ma byc wkrotce slonce :)
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 05 Gru 2016 06:24 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 597 248
srebrny
Krabi/Railay dzisiaj co prawda jeszcze bez deszczu ale całkowite zachmurzenie. Wczoraj było nie lepiej (przelotne opady). Zero słońca, nawet temperatura nie zachwyca, jakieś 25 stopni o 11:30. Prognoza na kolejne dni w tym rejonie nie przewiduje poprawy... (niestety narazie duża sprawdzalność, ja od dawna korzystam z aplikacji eWeather) No cóż, okazuje się, że początek grudnia w tym rejonie wcale nie gwarantuje świetnej pogody :(
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 56 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości