Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Gorąca prośba, aby dokładniejsze opisy saloników lotniskowych - w szczególności takie ze zdjęciami - zamieszczać w dedykowanym do tego wątku tzn. Opisz swój pobyt w saloniku:
opisz-swoj-pobyt-w-saloniku,15,117643

Pytania/ informacje związane z kartą Priority Pass prosimy umieszczać tutaj: priority-pass-pytania-informacje,15,41799
Pytania/ informacje związane z kartą Dragonpass: dragonpass-pytania-informacje,15,102463
Pytania/ informacje związane z ofertą wstępu do saloników w usłudze Vacaydelay: vacaydelay-saloniki-lotniskowe-za-29-rok,15,172986

Rezerwacja kolejki w Plaza Premium w Londynie Heathrow T2:
https://web.dojo.app/join_queue/FhjdREz ... restaurant

Wczoraj czekałem ok.15 minut.

Plaza Premium w LHR T5:
https://app.walkup.tech/join_queue/pxVt ... restaurant

No1 Lounge, Gatwick North
https://app.walkup.tech/join_queue/Zp-g ... restaurant

Tylko pamiętajcie, że macie 10 minut na wejście do saloniku od momentu otrzymania powiadomienia o przyznaniu slotu :)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 252  Następna
Autor Wiadomość
#641 PostWysłany: 28 Lis 2016 13:35 
Awatar użytkownika

Loty: 438
Kilometry: 1 116 893
niebieski
flus napisał(a):
Można wbić dodatkową ilość gości, ale opłata za gościa nie zawsze jest ryczałtowa zgodnie z cennikiem PP, tj. 15 GBP lub 27 USD - w niektórych lounge jest wyższa.
Nie bardzo rozumiem jak to można zrobić 'po polsku'?
W tym samym dniu nie policzą Ci dwóch lub kilku wejść jednoosobowych na tą samą kartę, kiedyś to przerabiałem na dwóch lotniskach, gdzie byłem w lounge rano i późnym wieczorem podczas powrotu, to wieczorem mieli już odnotowane w systemie, że odwiedziłem ich tego dnia i nie rejestrowali już kolejnego wejścia, bo i tak z PP nie dostaną za to dodatkowej kasy.

Ok,
myslalem że nie bedzie problemu wejsc kilka razy tego samego dnia do tego samego lounga.

Hmmm,
no jezeli policza wejscie 2 i 3 gościa po stawce normalnego wejscia do nich, to juz wtedy gorzej,
chyba lepiej żeby te osoby wczesniej kupiły wejscia przez np LoungeBuddy
 Profil Relacje PM off  

Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️🏖️ Hongkong + Filipiny za 2674 PLN 🌴 💛 Loty w sezonie ✨ Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️🏖️ Hongkong + Filipiny za 2674 PLN 🌴 💛 Loty w sezonie ✨
❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu 🏰🇪🇸 ❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu 🏰🇪🇸
#642 PostWysłany: 28 Lis 2016 13:57 

Zbanowany
niebieski
Nie ma problemu, żeby wejść tego samego dnia kilka razy do jednego saloniku. Ale to i tak jest rejestrowane łącznie jako jedno wejście jednej osoby, bo nawet jak zarejestrują kilka, to PP to odrzuci - tak mi kiedyś powiedziano w jednym lounge.
Co innego, jak masz np. dwie karty PP, jedną z banku, drugą kupowaną bezpośrednio w PP. Wtedy najczęściej mogą zarejestrować tego samego dnia takie wejścia mimo, że osoba jest ta sama, ale numer karty inny. Co więcej, ja w takiej sytuacji mogłem z reguły wprowadzić drugą osobę bezpłatnie, na wejście przysługujące mi na drugą kartę.
 Profil Relacje PM off  

#643 PostWysłany: 28 Lis 2016 14:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Ok, to teraz mam jasność.
 Profil Relacje PM off
noaxik_pl lubi ten post.

#644 PostWysłany: 28 Lis 2016 14:49 

flus napisał(a):
Nie ma problemu, żeby wejść tego samego dnia kilka razy do jednego saloniku. Ale to i tak jest rejestrowane łącznie jako jedno wejście jednej osoby, bo nawet jak zarejestrują kilka, to PP to odrzuci - tak mi kiedyś powiedziano w jednym lounge.
Co innego, jak masz np. dwie karty PP, jedną z banku, drugą kupowaną bezpośrednio w PP. Wtedy najczęściej mogą zarejestrować tego samego dnia takie wejścia mimo, że osoba jest ta sama, ale numer karty inny. Co więcej, ja w takiej sytuacji mogłem z reguły wprowadzić drugą osobę bezpłatnie, na wejście przysługujące mi na drugą kartę.

Nic nie odrzuca. Zarejestruja 2 racy tego samego dnia.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#645 PostWysłany: 28 Lis 2016 15:43 

Zbanowany
niebieski
Może i fizycznie zarejestrują w aplikacji, ale w rozliczeniu kasę z PP dostaną tylko za jedno wejście danej osoby za dany dzień, więc tak naprawdę nie ma to dla nich znaczenia i najczęściej nie rejestrują tego.
 Profil Relacje PM off  

#646 PostWysłany: 02 Gru 2016 23:43 

niebieski
nie wiem czy to właściwe miejsce, ale jeżeli ktoś jutro leci Star Alliance z WAW to mogę wziąć 1 osobę do salonika Polonez. Lecę do Wrocławia o 19:40. pzdr:-)
Mały update: jestem juz na lotnisku jeżeli ktoś chętny na darmowe wejście do saloniku proszę o kontakt na priv
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: CDG lounge
#647 PostWysłany: 05 Gru 2016 12:49 
Awatar użytkownika

Loty: 118
Kilometry: 365 764
niebieski
Witam. Mam 4 godziny wolnego czasu na CDG - wylot z T2. Zastanawiam się czy ktoś może podpowiedzieć czy z karta PP skorzystać z lounge AIR CANADY w terminalu T2 czy może warto zajrzeć do Star Alliance w T1? Ktoś może korzystał z jednego lub drugiego?
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: CDG lounge
#648 PostWysłany: 05 Gru 2016 13:11 

niebieski
możesz skorzystać z Air Canady...
pamiętaj tylko że nie jest czynny całą dobe.
 Profil Relacje PM off  

#649 PostWysłany: 05 Gru 2016 13:46 
Awatar użytkownika

Loty: 118
Kilometry: 365 764
niebieski
Ok dzięki. Sprawdziłem godziny otwarcia i mi pasuje. Nie wiesz może jak ze standardem w jednym i w drugim ?
 Profil Relacje PM off  

#650 PostWysłany: 06 Gru 2016 21:09 

niebieski
Dobra jeszcze jedno pytanie dotyczące korzystania z saloników po odbytym locie..
Pomijając Modlin który zezwala na odwiedziny nawet po zakończonej podróży jak wygląda to na innych lotniskach? Czy gdzieś jeszcze spotkaliście się z takimi rarytasami :lol: Do czego dążę...Po nowym roku przylatujemy do Manili o dość niewygodnej dla nas porze (4 ramo) Tego dnia mamy normalnie nocleg w hotelu i dopiero następnego dnia lecimy na wyspy.Opuszczenie lotniska o tak wczesnej porze zupełnie nie ma sensu,zresztą w godzinach poranannych w hotelu nikt nas nie zamelduje dlatego zmęczeni po długim nocnym locie najchętniej udalibyśmy się na jakiegoś kawusa do saloniku.Mamy karty PP i stąd pytanie...Przerabialiście już taki temat?Karta w dłoń i walić na pewniaka :lol: ? Pewnie poproszą o BP które zresztą będziemy mieć ale dopiero na lot dzień później :D
 Profil Relacje PM off  

#651 PostWysłany: 06 Gru 2016 21:25 
Awatar użytkownika

platynowy
Co do zasady, musi być w takim wypadku tzw. arrival lounge. Jeśli w MNL jest taki i masz możliwość wejścia tam na podstawie jakiejś karty lub biletu, nie ma problemu.
 Profil Relacje PM off
Razem uważa post za pomocny.

#652 PostWysłany: 06 Gru 2016 22:24 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
Razem napisał(a):
Dobra jeszcze jedno pytanie dotyczące korzystania z saloników po odbytym locie..
Pomijając Modlin który zezwala na odwiedziny nawet po zakończonej podróży jak wygląda to na innych lotniskach? Czy gdzieś jeszcze spotkaliście się z takimi rarytasami

WAW - Boleto .. byłem po przylocie.
Nie we wszystkich salonikach proszą o karty pokładowe.. jeśli w Manili jest możliwość przejścia przez transfer do strefy odlotów i trafice na salonik gdzie nie trzeba pokazać karty tylko np zapytają o destynacje lotu to wejdziecie. Bagaże możecie później odebrać z lost league

#653 PostWysłany: 07 Gru 2016 00:55 
Awatar użytkownika

Loty: 710
Kilometry: 1 148 381
srebrny
Z lekkim poślizgiem wrzucam parę zdjęć z saloniku NTHULA w GBE, może ktoś kiedyś dotrze. Salonik raczej godny polecenia, czyściutki, cichy i spokojny zwłaszcza, że byliśmy jedynymi gośćmi. W lodówkach piwo krajowe i z państw ościennych, poza tym trochę kanapek, owoce, jogurt i słodycze, wino. Jak na kraj, gdzie alkohol kupuje się w specjalnych sklepach nie ma co narzekać. Wejście z Dinersem.
Czuliśmy się w pełni zaopiekowani - personel stanowiący 100% zmiany kilkakrotnie wychodził do bramki, aby sprawdzić, kiedy będzie nasz boarding.

Załączniki:
IMG_2529.jpg
IMG_2529.jpg [ 360.89 KiB | Obejrzany 1768 razy ]
IMG_2528.jpg
IMG_2528.jpg [ 197.63 KiB | Obejrzany 1768 razy ]
IMG_2527.jpg
IMG_2527.jpg [ 279.74 KiB | Obejrzany 1768 razy ]
IMG_2526.jpg
IMG_2526.jpg [ 230.95 KiB | Obejrzany 1768 razy ]
IMG_2525.jpg
IMG_2525.jpg [ 222.72 KiB | Obejrzany 1768 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#654 PostWysłany: 07 Gru 2016 01:25 

niebieski
A ja dodam ze smutkiem, że przy wylocie Ethiopianem na Star Alliance Golda nie wpuszczają niestety do tego saloniku :-(

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off
sko1czek lubi ten post.

#655 PostWysłany: 08 Gru 2016 10:54 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Warszawska business lounge wśród najlepszych na świecie:
http://www.pasazer.com/news/32600/warsz ... iecie.html
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#656 PostWysłany: 08 Gru 2016 22:50 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
Pytanko mam.
Na AMS jest lounge ktory mozna odwiedzic bez zadnej specjalnej karty czlonkowskiej za oplata 24EUR.
Nazywa sie to "Aspire Lounge at Amsterdam Schiphol - Lounge 41".
http://www.executivelounges.com/airport-lounges/amsterdam-airport-lounge-terminal-3

Warte to jest czegokolwiek?
 Profil Relacje PM off  

#657 PostWysłany: 08 Gru 2016 23:00 
Awatar użytkownika

platynowy
Jeśli jest to podobne do Aspire Lounge No. 26 (a chyba tak), to moim zdaniem nie jest warte 24 EUR.
 Profil Relacje PM off  

#658 PostWysłany: 08 Gru 2016 23:19 

HON fly4free
Aspire w AMS są mizerne, nie warte tej ceny.
Z resztą umówmy się, że rzadko która poczekalnia PP jest tyle warta; no chyba że ktoś ma jakąś wyjątkowo długą przesiadkę gdzieś i chce ją przeczekać we względnym spokoju i z dostępem do jakiś napojów/snaków.
 Profil Relacje PM off
phantomek lubi ten post.

#659 PostWysłany: 08 Gru 2016 23:56 
Awatar użytkownika

platynowy
wyłuszczyłeś sedno sprawy :-)
Dla porównania, byliśmy w AMS również w saloniku BA, który - o ile pamiętam - nie jest dostępny w ramach PP i był bez porównania lepszy, niż Aspire.
 Profil Relacje PM off  

#660 PostWysłany: 09 Gru 2016 10:24 
Awatar użytkownika

niebieski
skrzat napisał(a):
Warszawska business lounge wśród najlepszych na świecie:
http://www.pasazer.com/news/32600/warsz ... iecie.html

hmmm, to wyróżnienie, w tej kategorii, troche przypomina mi nagrodę dla LOTu: Najlepsza linia długodystansowa...

:)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 252  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości