Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 104 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 13 Lis 2016 04:38 

Loty: 246
Kilometry: 537 914
złoty
rraaffaall: to że to jest lot wykonywany przez naszą linię LOT jest to code share z turkish. Jeśli kupowane było na stronie TK to Oni odpowiadają za całość. Czasu jest sporo, nie powinno być problemu - tak samo leciałem rok temu.

Robaku: niestety o tej porze nie ma już wycieczek organizowanych przez TK.
 Profil Relacje PM off  

Włoski dublet 🇮🇹 Triest i Wenecja w jednej podróży (z weekendem) za 296 PLN (✈️+🚆) Włoski dublet 🇮🇹 Triest i Wenecja w jednej podróży (z weekendem) za 296 PLN (✈️+🚆)
Rzuć wszystko i leć na Maderę lub Kanary 😍✈️🔥 Bezpośrednie loty od 582 PLN Rzuć wszystko i leć na Maderę lub Kanary 😍✈️🔥 Bezpośrednie loty od 582 PLN
#42 PostWysłany: 13 Lis 2016 08:34 

Loty: 477
Kilometry: 1 056 687
srebrny
Robaku napisał(a):
Czy jak ktoś był sam w Stambule to warto uderzać na wycieczkę organizowaną przez TK? Mam podobne godziny lotów. Ok. 17 przylot do IST i potem ok. 2 lot do Panamy i mnie to zastanawia, bo 7 h na lotnisku nuda straszna, Chyba, ze ktoś coś poleci. Jakies atrakcje - mało wybuchowe oczywiscie - wokol lotniska

Siedzę właśnie na tym lotnisku. Wieczorem nie ma już wycieczek. Ostatnia chyba o 15. Wg informacji dziś potrzebujemy wizy, więc słaby deal. My rano nie zdążyliśmy, bo lot był opozniony właśnie z KUL.
TK daje voucher na jedzenie, więc chociaż tyle dobrze.

#43 PostWysłany: 13 Lis 2016 09:30 
Awatar użytkownika

Loty: 487
Kilometry: 723 040
niebieski
W lutym jak lecieliśmy TK do Malezji to kupiłem visę przez net i pojechaliśmy do centrum zarówno w locie do Malezji jak i po. Była to lepsza opcja niż siedzenie na lotnisku. Poza tym przy Aksaray jest pełno tanich restauracji więc jak miałem zapłacić słono za jedzenie na lotnisku, to prawie wyszło na to samo jedząc na mieście.

W 3h byliśmy z Aksaray na piechotę i pod Hagia Sofia, i Grand Bazar, i nad Bosforem (powrót tramwajem).
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 13 Lis 2016 12:12 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
@‌joael‌ a jakieś bliższe atrakcje koło Aksaray są? Ja byłem już przy HS, na Grand Bazar, więc inne opcje bym ogarnął, ale właśnie w okolicach Aksaray.
Dzieki za info o wycieczkach, czyli ta opcja będzie grana tylko podczas powrotu.

#45 PostWysłany: 13 Lis 2016 12:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Robaku napisał(a):
Czy jak ktoś był sam w Stambule to warto uderzać na wycieczkę organizowaną przez TK? Mam podobne godziny lotów. Ok. 17 przylot do IST i potem ok. 2 lot do Panamy i mnie to zastanawia, bo 7 h na lotnisku nuda straszna, Chyba, ze ktoś coś poleci. Jakies atrakcje - mało wybuchowe oczywiscie - wokol lotniska

Jak chcesz wyjść z lotniska to kup wizę przez internet (20usd, sam oceń czy warto. Wiza wielokrotna, ważna 180 dni) i na Sultanahmet (Hagia Sophia, Błękitny meczet i ogólnie dawne centrum) dotrzesz metrem i tramwajem w około godzinę. Tramwaj ma wydzielone torowisko, więc czas jest raczej wiarygodny. Do Hagia Sophia już nie wejdziesz, ale pokręcić się po okolicy, wypić herbatkę za 2 zł, zjeść kukurydzę za kolejne 2zł, pieczone kasztany, ogólnie poczuć trochę klimat miejsca zdążysz. Przypilnuj sobie tylko godzin otwarcia metra, bo ono się gdzieś ok. połnocy zawija, ale i tak o tej godzinie powinieneś już raczej być w okolicach lotniska.

Na IST jest też jeden z najlepszych saloników biznesowych w europie. A z tak łatwo dostępnych (statusy) to pewnie i najlepszy, ale to albo bilet w biznesie albo status w *A. Tam by Ci 7h szybko zleciało ;)
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 13 Lis 2016 12:30 
Awatar użytkownika

niebieski
@kiew właśnie o to chodzi. Ja byłem w Stambule i nie mam parcia, zwłaszcza przez pryzmat wydarzeń pchac się na miasto po kasztany zwłaszca w godzinach wieczorno - nocnych, co innego te małże z ryżem nad Bosfoem :D ale w grudniu może w ogóle ich nie być, więc rozważam ew. wykupienie dostępu do saloniku jeśtli w ogóle jest taka opcja.
Wycieczke najwyżej sobie ogarnę w drodze powrotem z Panamy bo łąduje na IST ok. 9 rano a wylot do polski ok. 16 z tego co pamiętam.

#47 PostWysłany: 13 Lis 2016 12:55 

Loty: 129
Kilometry: 292 570
niebieski
Bylem w saloniku PrimeClass(schodami w dół). Opłaca się kupić karte PrimeClassLounge, ja placilem 40 EUR i miałem dwa wejścia na niej, a każda kolejna wizyta bodajże po 15. Cena warta zapłaty zwłaszcza na Ataturku

#48 PostWysłany: 13 Lis 2016 13:00 
Awatar użytkownika

niebieski
@‌ansbach1‌
a czy te dwa wejścia można wykorzystać na dwie osoby?
I powiesz coś wiecej o tym saloniku?
I o tej karcie? tzn. czy jest ona ważna przez jakiś czas? czy bezterminowa? I rozumiem, ze ta karta daje wejscie tylko do tego jednego konkretnego saloniku wejscie? czy też do innych lub do innych na innych lotniskach?

Ostatnio edytowany przez Robaku, 13 Lis 2016 13:23, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 13 Lis 2016 13:13 

Loty: 129
Kilometry: 292 570
niebieski
Karta jest do tego saloniku i bodajze innych tej sieci w Turcji. Warunki sie zmieniaja, dlatego mozesz sie dopytac piszac na primeclasssales@tav.aero szybko odpowiadaja. Tak mozesz wejsc w dwie osoby. Bywa tloczno dlatego czasami trzeba szukac miejsca, ale jest o niebo lepiej niz na lotnisku. Jedzenie takie sobie, dobry wybor alkoholi i prysznic.
Robaku lubi ten post.
Robaku uważa post za pomocny.

#50 PostWysłany: 13 Lis 2016 13:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Widzę, ze są dwa saloniki PrimeClass i Comfort rozumiem, że prime jest lepszy bo w opisie zbieżne.
Karta obecnie 59 euro, ale z tego co widzę ta karta daje wejscie 1 osobie - posiadaczowi karty i dwóm osobom dodatkowo, czyli tak naprawdę jest możliwe dwa wejscia po 3 osoby, co byłoby chyba najlepszą opcją

#51 PostWysłany: 13 Lis 2016 14:09 
Awatar użytkownika

niebieski
@Robaku Do saloniku TK też chyba się da wejść za jakąś opłatą, coś mi się kojarzy 100 TRY, ale musiałbyś poszukać, jak to jest naprawdę. Inna kwestia, że raczej płacenie specjalnie za pojedyncze wejście nie ma zbytniego sensu. Jak już to bym wolał dołożyć do tego TK.

A co do wyjazdu na miasto to byłem niecałe 2 tygodnie temu i małże były (również uwielbiam) i to nie tylko nad Bosforem, ale my jedliśmy na targowisku między Eminönü, a Hagia Sophia. Przy wcześniejszych wizytach jedliśmy też przy Grand bazarze, jak i w okolicach placu Taksim. Myśmy ostatnio robili przesiadkę między SAW, a IST i dokładnie mieliśmy 2-3h w centrum Stambułu. Celem było wypicie herbatki na promie, zjedzenie ryby w bułce pod mostem Galata, opiekanej gotowanej kukurydzy, wypicie świeżo wyciskanego soku z granata i oczywiście małże. Moim zdaniem wypad na miasto i poszukanie tych "smaczków" jest ciekawsze niż przeciętny salonik. Myśmy mieli do wyboru właściwie w tej samej cenie lecieć dalej z SAW i przesiedzieć kilka h w saloniku albo zapłacić za wizę, pojechać przypomnieć sobie smaku Stambułu i poczuć klimat miasta. Myśmy wybrali miasto, jedyny plus naszego wypadu względem Twojego to, że byliśmy tam w trakcie dnia, a u Ciebie to będzie raczej nocne zwiedzanie. Ale ja tam akurat Stambuł nocą dobrze wspominam i to raczej nie jest "wybuchowa" pora, bo mało ludzi.
 Profil Relacje PM off
Robaku uważa post za pomocny.

#52 PostWysłany: 13 Lis 2016 16:21 
Awatar użytkownika

Loty: 145
Kilometry: 238 175
niebieski
Byłem w Comfor Lounge oraz w Primeclass. W mojej ocenie lepszy jest Primeclass ponieważ pozwala na trochę więcej prywatności, w szczególności w mniejszej części saloniku - na lewo od recepcji. Pomieszczenie na Comfort jest wydzielone na terenie lotniska poprzez szklane, przezroczyste ścianki. Menu jest podobne - generalnie bez rewelacji.
Poza tym przed wejściem do saloniku, można poprosić na recepcji o wejście na chwilę i samemu ocenić. Saloniki są koło siebie - Comfort schodami w dół, a Primeclass schodami do góry.
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 14 Lis 2016 01:28 
Awatar użytkownika

niebieski
A ma ktos porownanie Comfort / Prime z ewentualnie salonikiem TK?
Na te chwile sklaniamy sie ku temu, zeby trip po IStambule zrobic przy drodze powrotnej...

#54 PostWysłany: 14 Lis 2016 11:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Salonik TK to inna (wyższa) liga - nawet nie ma co porównywać. Na Youtube znajdziesz filmiki saloniku nagrane przez podróżnych.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 14 Lis 2016 11:36 
Awatar użytkownika

niebieski
@Robaku tu nie ma co porównywać. Tak jak pisałem wcześniej ten salonik TK to jest liga światowa. Nie tylko przestrzeń, prywatność, obsługa, jedzenie czy picie, ale też atrakcje jak bilard, symulator golfa, wyścigów, mini sala kinowa... To jest salonik w którym serio można spędzić kilka godzin i się nie nudzić. Pozostałe saloniku na IST to po prostu takie lepsze poczekalnie. Jakiś alko, kilka przegryzek, coś na ciepło, dobry internet, prysznic. Fajniej tam siedzieć niż na krzesełkach w terminalu i fajniej pić dowoli za free niż płacić za wodę 10zł, ale to nie jest nic dlaczego warto przyjść wcześniej na lotnisko albo coś co zapamiętasz. A dla saloniku TK warto przyjść wcześniej i raczej zapamiętasz tą wizytę. W necie masz sporo recenzji, a tutaj masz stronę saloniku.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 14 Lis 2016 21:27 
Awatar użytkownika

niebieski
TK mi pisze, ze wejscia tylko dla BC i do tego za opłatą 100 TK, no chyba będę zmuszony im zaufac i uderzyć w Prime, jesli stanie na pozostaniu przez 8 h na lotnisku. Chyba, że ktoś ma pewną wiedze, ze do lounge moze wejsc kazdy za odpowiednią opłatą :D

#57 PostWysłany: 20 Kwi 2017 23:25 

niebieski
Moi mili, powiedzcie mi proszę, czy rezerwując wejście do saloniku korzystając z tej opcji:
http://www.primeclass.com.tr/en/Service ... ounge.aspx
mogę wprowadzić jeszcze jedną osobę ze sobą? Mam 6 godzin na przesiadkę, a znając ceny na Ataturku stwierdzam, że taniej i wygodniej będzie spędzić ten czas w saloniku.
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 21 Kwi 2017 12:29 
Awatar użytkownika

Loty: 118
Kilometry: 365 764
niebieski
Takie coś dostałem na maila od nich jak rok temu skorzystałem, w opcji za 59 EUR.

Załączniki:
Clipboard02.jpg
Clipboard02.jpg [ 43.68 KiB | Obejrzany 981 razy ]
 Profil Relacje PM off
d-t-x lubi ten post.
d-t-x uważa post za pomocny.

#59 PostWysłany: 21 Kwi 2017 12:47 
Awatar użytkownika

niebieski
d-t-x napisał(a):
Moi mili, powiedzcie mi proszę, czy rezerwując wejście do saloniku korzystając z tej opcji:
http://www.primeclass.com.tr/en/Service ... ounge.aspx
mogę wprowadzić jeszcze jedną osobę ze sobą? Mam 6 godzin na przesiadkę, a znając ceny na Ataturku stwierdzam, że taniej i wygodniej będzie spędzić ten czas w saloniku.

Ja wprowadzałem drugą osobę, ale na kartę PP. Natomiast 80 euro za 2 osoby, to dosyć sporo. Byłem w tym saloniku dwukrotnie i jedzenie nie jest jakieś rewelacyjne. Poza tym, jeżeli lecisz TK, to przy takiej przesiadce przysługuje Ci voucher na darmowy posiłek. Rozdają je w centralnej części lotniska.
 Profil Relacje PM off

#60 PostWysłany: 21 Kwi 2017 13:29 
Awatar użytkownika

Loty: 118
Kilometry: 365 764
niebieski
Zgadzam się, że salonik szału nie robi ale samo lotnisko jeszcze mniejszy :) Ale jeśli już korzystać, to w opcji za 59 EUR możesz wejść z drugą osobą - sprawdzone.
 Profil Relacje PM off
d-t-x lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 104 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości