Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 60 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 23 Lut 2016 08:08 
Awatar użytkownika

srebrny
Byłem z dziećmi na "Stworzeniu świata". Siedzieliśmy na balkonie w drugim rzędzie właśnie. Spoko, można polecić.
Frekwencja była bliska 100% ;)
Revan_ uważa post za pomocny.

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#22 PostWysłany: 17 Cze 2016 12:45 

Do trzech razy sztuka. Za trzecim podejściem Visa (PKO BP) nie odrzuciła mi zakupu biletów online na "Traviatę" 2 lipca. Operacja czeka na realizację, ale bilety mam już na mailu. Czyli warto próbować... ;)
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 18 Cze 2016 16:27 
Awatar użytkownika

Loty: 138
Kilometry: 172 633
niebieski
ojtomek napisał(a):
Do trzech razy sztuka. Za trzecim podejściem Visa (PKO BP) nie odrzuciła mi zakupu biletów online na "Traviatę" 2 lipca. Operacja czeka na realizację, ale bilety mam już na mailu. Czyli warto próbować... ;)

Idę z żoną na tą samą operę, może jakiś mini zlot F4F? :P
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 04 Lip 2016 21:31 

Dzień dobry :) Mam pytanie jak te bilety kupione przez internet? wszystko było ok, miejsca się zgadzały?
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 12 Lip 2016 10:00 

Astarloa12 napisał(a):
ojtomek napisał(a):

Przepraszam Astarloa, napisałem, załatwiłem swoją sprawę na forum i więcej nie wchodziłem. Stąd brak odpowiedzi. Poziom przedstawienia średni i nierówny - fantastyczna (głos, umiejętności aktorskie, uroda) Julia Łysenko (Violetta), cała reszta solistów słabo, bez zaangażowania... Generalnie przedstawienie mało finezyjne, ale i tak pójdę do opery następnym razem we Lwowie :)

-- 12 Lip 2016 11:06 --

dynamitka napisał(a):
Dzień dobry :) Mam pytanie jak te bilety kupione przez internet? wszystko było ok, miejsca się zgadzały?

Tak, nie było żadnego problemu, miałem ze sobą czarno-białe wydruki biletów i pani portierka (w wieku okołoemerytalnym) wpuściła bez żadnych przeszkód. Miejsca się zgadzały. Wszystkie inne miejsca w naszym rzędzie były zajęte :)
Przy okazji, z dresscodem różnie bywa - część widzów ubrana jest elegancko, ale było też sporo osób w szortach (turystów, niekoniecznie z Polski, choć rodaków w operze było znacznie więcej niż na mieście).
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 12 Lip 2016 10:12 
Site Admin
Awatar użytkownika

W sierpniu domyślam się jest przerwa wakacyjna, czy jeszcze nie wiedzą co wystawiac będą?
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 12 Lip 2016 10:26 
Awatar użytkownika

niebieski
ojtomek napisał(a):
Astarloa12 napisał(a):
ojtomek napisał(a):

Przepraszam Astarloa, napisałem, załatwiłem swoją sprawę na forum i więcej nie wchodziłem. Stąd brak odpowiedzi. Poziom przedstawienia średni i nierówny - fantastyczna (głos, umiejętności aktorskie, uroda) Julia Łysenko (Violetta), cała reszta solistów słabo, bez zaangażowania... Generalnie przedstawienie mało finezyjne, ale i tak pójdę do opery następnym razem we Lwowie :)

-- 12 Lip 2016 11:06 --

dynamitka napisał(a):

Tak, nie było żadnego problemu, miałem ze sobą czarno-białe wydruki biletów i pani portierka (w wieku okołoemerytalnym) wpuściła bez żadnych przeszkód. Miejsca się zgadzały. Wszystkie inne miejsca w naszym rzędzie były zajęte :)
Przy okazji, z dresscodem różnie bywa - część widzów ubrana jest elegancko, ale było też sporo osób w szortach (turystów, niekoniecznie z Polski, choć rodaków w operze było znacznie więcej niż na mieście).

Ja z kolei nie dotarłem do Lwowa poprzez niesolidnego przewoźnika jakim jest Leo Express :( Ale to temat na oddzielny wpis.
Jestem zdeterminowany i zamierzam jeszcze w tym roku się tam wybrać, opera dalej jest na mojej liście must see :P
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 12 Lip 2016 10:28 

srebrny
@michzak W tym okresie zawsze opera ma przerwę urlopową.
 Profil Relacje PM off
michzak uważa post za pomocny.

#29 PostWysłany: 12 Lip 2016 10:33 
Site Admin
Awatar użytkownika

@miriam nie lubię :( szkoda
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 15 Lip 2016 10:08 

Astarloa12 napisał(a):
Ja z kolei nie dotarłem do Lwowa poprzez niesolidnego przewoźnika jakim jest Leo Express :( Ale to temat na oddzielny wpis.
Jestem zdeterminowany i zamierzam jeszcze w tym roku się tam wybrać, opera dalej jest na mojej liście must see :P

To przykre, że Leo nie dojechał, ale zdecydowanie nie rezygnuj z wizyty we Lwowie. Ja nie brałem pod uwagę tego przewoźnika ze względu na trasę przejazdu (nie jestem z południa Polski) i "barbarzyńskie" godziny (przyjazd do Lwowa w środku nocy). Zawsze możesz dojechać do Przemyśla i stamtąd bez problemu dostaniesz się do Lwowa jednym z wielu liniowych autobusów ukraińskich (30 zł w kasie PKS, 20 zł w łapę ukraińskiemu kierowcy). To była moja 6. wizyta we Lwowie i na granicy nigdy nie stałem tak krótko. Opera (mimo nie najlepszego wrażenia tym razem, przedstawienia w poprzednich latach podobały mi się bardziej) to absolutny "must see" - ze względu na muzykę i sam budynek. Jedzenie - możesz oczywiście iść do chyba najlepszej w mieście restauracji "Baczyński", ale jeśli chcesz solidnie zjeść za mniejsze pieniądze i widzieć, co zamawiasz, naprawdę dobrą opcją jest "Puzata chata" (dwa lokale w mieście). Za obiad dwudaniowy z różnymi dodatkami + duże piwo lub kwas chlebowy, a na koniec kawa + torcik (4 x tańszy i lepszy niż w drogiej knajpie na ul. Szewskiej, w której oglądałem mecz Polska-Portugalia) zapłacisz nie więcej niż 20 zł. Na starym mieście mnóstwo kawiarni, cukierni, a na piwo najlepsze miejsce to moim zdaniem "Pravda" (Rynek, róg Szewskiej) z własnym browarem, sklepem i 9-osobowym bandem jazzowym. Poza tym mnóstwo fantastycznych zabytków, kościołów różnych wyznań, na mieście bezpiecznie (łaziliśmy nieraz do północy).
 Profil Relacje PM off
miriam lubi ten post.
Astarloa12 uważa post za pomocny.

#31 PostWysłany: 16 Lip 2016 19:10 
Awatar użytkownika

niebieski
ojtomek napisał(a):
Astarloa12 napisał(a):

To przykre, że Leo nie dojechał, ale zdecydowanie nie rezygnuj z wizyty we Lwowie. Ja nie brałem pod uwagę tego przewoźnika ze względu na trasę przejazdu (nie jestem z południa Polski) i "barbarzyńskie" godziny (przyjazd do Lwowa w środku nocy). Zawsze możesz dojechać do Przemyśla i stamtąd bez problemu dostaniesz się do Lwowa jednym z wielu liniowych autobusów ukraińskich (30 zł w kasie PKS, 20 zł w łapę ukraińskiemu kierowcy). To była moja 6. wizyta we Lwowie i na granicy nigdy nie stałem tak krótko. Opera (mimo nie najlepszego wrażenia tym razem, przedstawienia w poprzednich latach podobały mi się bardziej) to absolutny "must see" - ze względu na muzykę i sam budynek. Jedzenie - możesz oczywiście iść do chyba najlepszej w mieście restauracji "Baczyński", ale jeśli chcesz solidnie zjeść za mniejsze pieniądze i widzieć, co zamawiasz, naprawdę dobrą opcją jest "Puzata chata" (dwa lokale w mieście). Za obiad dwudaniowy z różnymi dodatkami + duże piwo lub kwas chlebowy, a na koniec kawa + torcik (4 x tańszy i lepszy niż w drogiej knajpie na ul. Szewskiej, w której oglądałem mecz Polska-Portugalia) zapłacisz nie więcej niż 20 zł. Na starym mieście mnóstwo kawiarni, cukierni, a na piwo najlepsze miejsce to moim zdaniem "Pravda" (Rynek, róg Szewskiej) z własnym browarem, sklepem i 9-osobowym bandem jazzowym. Poza tym mnóstwo fantastycznych zabytków, kościołów różnych wyznań, na mieście bezpiecznie (łaziliśmy nieraz do północy).

To teraz jeszcze większego smaka na Lwów mi narobiłeś :D A w restauracji w operze byłeś?
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 18 Lip 2016 10:35 

michzak napisał(a):
W sierpniu domyślam się jest przerwa wakacyjna, czy jeszcze nie wiedzą co wystawiac będą?

Tak, wszystko wskazuje na to, że ostatnie przedstawienie w lwowskiej operze będzie 21 lipca...

-- 18 Lip 2016 11:40 --

Astarloa12 napisał(a):
To teraz jeszcze większego smaka na Lwów mi narobiłeś :D A w restauracji w operze byłeś?

Pewnie że byłem, piszę na podstawie własnych doświadczeń, a nie przewodnika turystycznego :)
 Profil Relacje PM off
Astarloa12 lubi ten post.

#33 PostWysłany: 03 Paź 2016 21:49 

Witam,

jestem laikiem w tematach "operowych", więc mam pytanie, czy we Lwowie są wystawiane jakieś sztuki po polsku?
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 03 Paź 2016 21:55 

srebrny
Tak, Straszny Dwór i Halka.
Napisów PL nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 04 Paź 2016 14:31 

Loty: 62
Kilometry: 123 318
Próbuję kupić bilety online na najbliższy weekend, ale płatność mi nie przechodzi. Czy ktoś wie, czy dzwoniąc na ich infolinię mam szansę dokonać rezerwacji biletów po polsku albo angielsku? Czy ktoś rezerwował bilety przez wskazany na ich stronie mail lvivopera@gmail.com po polsku albo angielsku?
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 04 Paź 2016 15:23 

Loty: 12
Kilometry: 13 354
A próbowałeś przez stronę gastroli.ua? Mi ostatnio przeszło bezproblemowo.

majowka-w-slowenii,1510,94055
 Profil Relacje PM off
Globi uważa post za pomocny.

#37 PostWysłany: 04 Paź 2016 15:56 

Loty: 62
Kilometry: 123 318
Rzeczywiście, przez stronę podaną przez ciebie przeszło bez problemu - bilety już na mailu :)
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 16 Gru 2016 23:06 

Loty: 1
Kilometry: 1 599
Jeśli ktoś wybiera się w styczniu '17 to bilety są w sprzedaży (przez stronę opery). Sprawdzałem ostatnio kilka razy i styczeń był niedostępny.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 26 Mar 2017 23:19 
Awatar użytkownika

Loty: 56
Kilometry: 70 992
Wie ktoś czy da się zwrócić zakupiony bilet ?
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 07 Maj 2017 19:41 

niebieski
Ktoś zlecał zakup biletów recepcji w hotelu? Wiadomo jakie to ceny. No i kwestia ubioru. Wszyscy eleganccy? Lece z MBP Wizz... ;) w smokingu nie chce leciec ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 60 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości