Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 114 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: www.otel.com
#21 PostWysłany: 22 Lut 2012 15:13 
Awatar użytkownika

jabtom napisał(a):
Wszystko ok , ja rezerwowałem noclegi na Kanarach, bez najmniejszych problemów, voucher pokazany w recepcji i żadnych dodatkowych opłat. W Bergamo też bez problemu, mieli najniższe ceny hotelu Winter Garden przy lotnisko. A pamiętać należy , że jeśli zarezerwujemy nocleg przez ich facebookową stronę to dają 10 % rabatu :), więc będzie jeszcze taniej. Nie anulowałem noclegów jeszcze , więc nie wiem co ze zwrotem.

Akurat też myślę o Winter Garden, który jest tam znacznie tańszy niż w innych tego rodzaju serwisach bookingowych. Za noc za dwuosobowy pokój wychodzi 200 zł z małym haczkiem, co jak na tą klasę hotelu jest wręcz niewiarygodną ceną. Jeśli brałeś też dwójkę, płaciłeś podobną kwotę?

Dzięki za wpisy. Trochę mnie uspokoiliście :).
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Florydzie za 3234 PLN 🌤️👙⛱️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Miami Beach Relaks na Florydzie za 3234 PLN 🌤️👙⛱️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Miami Beach
Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎 Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎
#22 PostWysłany: 22 Lut 2012 23:40 

Ja rezerwowałem dwójkę + dziecko więc dodatkowo 10 euro za dziecko, więc wyszło 236 zł , więc tyle samo mniej więcej. Hotel bardzo fajny, pieszo 30 min. z lotniska, jeździ ich bus na lotnisko o 7.00, śniadanie od 7.00, ale bufet był już o 5.00 przygotowany i można wcześnie rano się pożywić. W hotelu jest Spa płatny wstęp - 15 euro za cały pokój z tego co kojarzę, nie korzystaliśmy.

#23 PostWysłany: 29 Lut 2012 12:58 
Awatar użytkownika

Niestety od mojego chłopaka, który rezerwowal w otel.com też żądano kserokopii paszportu, kserokopi karty kredytowej i wyciągów z konta (może dlatego, że karta angielska a nazwisko polskie_). Jedyne co moge jeszcze powiedzieć, to to, że nie było problemu z kasacją rezerwacji poprzez ich stronę i dodatkowo wsparte dialogiem przez FB.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 07 Mar 2012 22:02 
Awatar użytkownika

Podzielę się swoimi wrażeniami na temat otel.com, bo w końcu skusiłem się na ich ofertę. W zeszłym tygodniu zabookowałem hotel w Bergamo na czerwiec. Proces zamówienia bezproblemowy, nie żądano ode mnie żadnych kserokopii dowodu, wyciągów z konta, ani innych wynalazków. Po ściągnięciu pieniędzy z konta, wysłałem też maila bezpośrednio do hotelu, żeby dodatkowo potwierdzili moją rezerwację. Ku mojemu zdziwieniu hotel odpisał mi, że nie mają rezerwacji na moje nazwisko. Jednak dialog na facebooku i skorzystanie z panelu obsługi klienta otel.com wyjaśniły sprawę w jeden dzień. Hotel finalnie potwierdził rezerwację. Obsługa klienta ze strony otel.com bardzo profesjonalna i skuteczna. Zatem na tą chwilę mogę tylko polecić.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 29 Mar 2012 17:34 
Awatar użytkownika

Cytuj:
w otel.com też żądano kserokopii paszportu, kserokopi karty kredytowej i wyciągów z konta

Zarezerwowałam hotel koleżance i użyłam mojej karty.I zażądali owych dokumentów.
Anulują rezerwację,jeżeli ich się nie przedstawi? Pieniądze na koncie zablokowane.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 29 Mar 2012 17:56 
Awatar użytkownika

Voucher przysłali.Czyli co? Olać?
Planuję oczywiście napisać bezpośrednio do hotelu o potwierdzenie rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 29 Mar 2012 19:36 

niebieski
napisać do hotelu o potwierdzenie :lol:
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 30 Mar 2012 08:31 
Awatar użytkownika

Hotel może nie mieć Twojej rezerwacji, bo otel.com korzysta z tzw. allotment, czyli ma określoną pulę zarezerwowanych miejsc w danym obiekcie z możliwością ich anulowania. Jest więc duże prawdopodobieństwo, że póki co, o Twojej rezerwacji wie tylko otel.com, mimo że posiadasz voucher. Tak też było w moim przypadku, gdzie na moje życzenie, otel.com przesłał szybko informacje o mojej rezerwacji wprost do hotelu, który mi ją dodatkowo potwierdził.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 30 Mar 2012 08:52 
Awatar użytkownika

niebieski
U mnie hotel potwierdził rezerwację dwa dni po zarezerwowaniu przez otel.com.
Mam pytanie czy ktoś z Was rezygnował z rezerwacji otel.com-ile się czeka na zwrot kasy?
Wczoraj zrezygnowałam.

#30 PostWysłany: 02 Kwi 2012 12:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Dziś mam już zwrot na koncie-po trzech dniach w tym weekend :shock:

#31 PostWysłany: 11 Kwi 2012 09:12 
Awatar użytkownika

anha napisał(a):
Cytuj:
w otel.com też żądano kserokopii paszportu, kserokopi karty kredytowej i wyciągów z konta

Zarezerwowałam hotel koleżance i użyłam mojej karty.I zażądali owych dokumentów.
Anulują rezerwację,jeżeli ich się nie przedstawi? Pieniądze na koncie zablokowane.

Nie wysłałam żadnych dokumentów.
Napisałam do hotelu,rezerwacja jest.
Dzisiaj z otel.com przysłali ponownie vouchery aby nie zapomnieć je wydrukować :D
Czyli prośbę o skany dokumentów można pominąć.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 11 Kwi 2012 09:26 

niebieski
@anha
a na kiedy masz rezerwację?
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 11 Kwi 2012 09:45 
Awatar użytkownika

Za 10 dni
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 11 Kwi 2012 09:48 
Awatar użytkownika

Loty: 714
Kilometry: 814 065
niebieski
To ja się jeszczę dopiszę! Na tej stronie można często znaleźć noclegi za połowę ceny z booking.com.
Rezerwowałem hotel w Berlinie dwa razy oraz w Warszawie. Co prawda wybór hoteli nie jest tak duży jak na booking.com no ale jeśli szukacie hotelu powyżej 3* w dobrej cenie to polecam.
Wada jest taka że pobierają kasę z konta od razu pomimo że rezerwacja nie jest restrykcyjna.
Z mojej strony polecam otel.com - nie miałem żadnych problemów!

P.S. W żadnym z hoteli nie miałem nawet vouchera wydrukowanego i nie potwierdzałem swojej rezerwacji - po prostu wystarczył sam dowód osobisty. :)

#35 PostWysłany: 02 Maj 2012 10:25 
Awatar użytkownika

anha napisał(a):
anha napisał(a):
Cytuj:

Nie wysłałam żadnych dokumentów.
Napisałam do hotelu,rezerwacja jest.
Dzisiaj z otel.com przysłali ponownie vouchery aby nie zapomnieć je wydrukować :D
Czyli prośbę o skany dokumentów można pominąć.

Dopiszę dla zainteresowanych.
Pobyt już zaliczony.Problemów nie było.
Prośba o skany dokumentów przez portal jest niczym nieuzasadniona i niepotrzebna.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 06 Maj 2012 11:41 

niebieski
Właśnie wróciłem z Madery :) miałem z otel.com hotel z transferem. po przylocie nikogo nie było ale to był mały falstart - po telefonie na infolinię miła pani potwierdziła, transfer :o i jak się okazało pan kierowca trochę się spóźnił - w drodze powrotnej przybył 1/2 godziny przed czasem. hotel z HB taniej niż na bookingu z samym śniadaniem :) POLECAM
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 22 Maj 2012 13:53 

Witam zarezerwowałem hotel na Malcie i OTEL chce odemnie:
Opcja1:
formularz autoryzacyjny
kopie dowodu osobistego
skan karty kredytowej z dwóch stron

Opcja 2
wyciag z karty
formularz udzielania zezwoleń

Korzystałem z karty kredytowej znajomego. Nie uśmiecha mi się wysłanie im tych dokumentów , rezerwowałem już przez różne portale i z takimi wymaganiami jeszcze się nie spotkałem.
Wysyłać te dokumenty czy czekać aż przyślą mi voucher. Rezerwowałem wczoraj i vouchera nie przesłali.

z góry dziekuje za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 22 Maj 2012 14:17 
Awatar użytkownika

Przeczytaj sobie wcześniejsze moje wypowiedzi w tym wątku.
Żadnych skanów nie wysyłaj.
Napisz bezpośrednio do hotelu czy mają Twoją rezerwację.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 22 Maj 2012 14:49 

Tylko ja voucherów nie dostałem na maila. :/
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 22 Maj 2012 14:59 
Awatar użytkownika

Sprawdź na stronie otel logując się na swoje konto.
Na kilka dni przed wyjazdem dostałam ponownie vouchery z przypomnieniem o ich wydrukowaniu więc tak czy inaczej dostaniesz,jeżeli rezerwacja doszła do skutku.
Pobrało pieniądze z konta?

Właśnie weszłam na swoje konto i nadal mam wgląd do vouchera,pomimo,że już pobyt się odbył.
Może dostałeś ale w spamie siedzi.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 114 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości