Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 114 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: www.otel.com
#1 PostWysłany: 08 Maj 2011 22:44 

Witam,

czy ktoś korzystał z serwisu http://www.otel.com? i czy mieliście jakieś zastrzeżenia? Bo znalazłem nocleg tańszy o połowę od znalezionego w booking.com

dzięki
 Profil Relacje PM off  

Wycieczka do Grecji w dobrej cenie 🏛️✈️🌊 5 dni na Rodos od 969 PLN Wycieczka do Grecji w dobrej cenie 🏛️✈️🌊 5 dni na Rodos od 969 PLN
Prowansja na weekend za 422 PLN 🥰💜 Loty na przedłużony weekend + hotel 🇫🇷🥐 Prowansja na weekend za 422 PLN 🥰💜 Loty na przedłużony weekend + hotel 🇫🇷🥐
 Temat postu: Re: www.otel.com
#2 PostWysłany: 09 Maj 2011 11:46 

niebieski
Korzystałem raz, po stronie serwisu wszystko było ok
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 20 Maj 2011 22:10 

Kupiłem nocleg w Bergamo o dwa w Mediolanie.
Z serwisem nie było problemów, z hotelami zresztą też nie:).
Dzisiaj wróciłem do Polski.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 20 Cze 2011 00:38 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 402
Kilometry: 577 747
To ja jeszcze pozwolę sobie zapytać o szczegóły, bo zarezerwowałem 2 x po 2 noce u nich. Z karty zeszła mi cała kwota wymagana za te noclegi i stronka kazała mi wydrukowac voucher. Więc to zrobiłem. Jak rozumiem, powinieniem udac się z tym voucherem (i dokumentem potwierdzającym tożsamość) do hotelu i to wszystko? Może ktoś potwierdzić? Kwota niby cała zapłacona...
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 20 Cze 2011 08:35 
Awatar użytkownika

Loty: 54
Kilometry: 87 634
Roku napisał(a):
To ja jeszcze pozwolę sobie zapytać o szczegóły, bo zarezerwowałem 2 x po 2 noce u nich. Z karty zeszła mi cała kwota wymagana za te noclegi i stronka kazała mi wydrukowac voucher. Więc to zrobiłem. Jak rozumiem, powinieniem udac się z tym voucherem (i dokumentem potwierdzającym tożsamość) do hotelu i to wszystko? Może ktoś potwierdzić? Kwota niby cała zapłacona...

Tak, wystarczy wydrukowany voucher pokazać w recepcji hotelu, a dowód lub paszport będzie potrzebny do zameldowania.

Ogólnie polecam otel.com.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 20 Cze 2011 19:16 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Dzięki. Rzeczywiście sporo rezerwacji mam w dobrych cenach. Np 188 zł za 4 gwiazdki ze śniadaniem w Bergamo - jak dla mnie bomba. Dodatkowo 10% jak się wchodzi i szuka przez Facebook.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 22 Cze 2011 15:22 

Gdzie na tej stronie są informacje o godzinach zameldowania i wymeldowania, bo nie mogę nigdzie znaleźć.

#8 PostWysłany: 22 Cze 2011 23:13 

Zbanowany
A ja nie polecam, można się naciąc.

Znajoma bookowała przez nich hotel, a po przybyciu do niego okazało się, że nie widzą rezerwacji w systemie. Na szczęście koleżanka jest "agresywna" i wywalczyła swoje, niemniej niesmak pozostał.

Ja z kolei naciąłem się na easytobook - bookowałem w Sobieskim swego czasu rano z uczelni w dzień noclegu, po przybyciu na miejsce identyczna sytuacja - nie widzą mojej rezerwacji i pierwszy raz słyszą o czymś takim jak easytobook (voucher też niezbyt profesjonalny), na mój telefon zwyczajnie przeprosili, że nic nie mogą zrobic, itd. Na szczęście karta nieobciążona, na nieszczęście musiałem szukac noclegu od nowa, a chyba nie trzeba mówic o dostępności hoteli w momencie rozpoczęcia doby hotelowej w dany dzień.

Postanowiłem więc trochę poszperac w tych firmach i dowiedziec się co jest grane. No i co jest grane ? Wszystkie te portale należą do turasów, na pierwszy rzut oka strony wyglądają "zachodnio", adresy również (afiszowanie się biurami w Nowym Jorku). Jednakże jak się wejdzie w "staff" easytobook to jest tam aż jeden Holender, reszta to turasy. Otel oraz DHR to również strony tureckie, poprzednio działające pod szyldem gtahotels, polecam poliglotom poszperac trochę w internecie nt. "uczciwości" tychże firm, o procesach sądowych, itp. Wszystkie są zaś częścią MetGlobal - również nie polecam. A kompletnie uwrażliwiam na olotels.com - współpracują z Trivago - tam współczynnik lewych rezerwacji jest naprawdę ogromny. Oczywiście w większości przypadków rezerwacje przez otel i dhr będą się zgadzac, ale w razie draki odwrócą się plecami w przeciwieństwie do np. booking czy hrs-a. Generalnie zalecam czujnośc, kiedy firemka reklamuje się biurem w Nowym Jorku albo np. Sydney, a gdzieś dalej pałęta się Stambuł - to z automatu może oznaczac problemy po przyjeździe. Niestety namnożyło się ostatnimi czasy pełno multiwyszukiwarek porównujących ceny z kilkudziesięciu systemów - poza tymi uczciwymi, również z tymi powiedzmy sobie nieuczciwymi. Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 20 Sie 2011 10:02 

A ja polecam w 100% ! Ostatnio rezerwowałem hostel w Berlinie , nie dość że był najtańszy z znanych mi stron w necie to jeszcze było bezproblemowo, drukuje sie voucher i po sprawie. No i dodatkowo dzieki darmowej karcie Cashback płacę 5% mniej niż na stronie przy każdym zakupie ;) Polecam zarówno otel.com jak i tą kartę
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 20 Sie 2011 15:46 
Awatar użytkownika

ja polecam OTEL , ale przy rezerwacji trzeba zaplacic od razu , no ale pozniej ze stornem tez niemalem problemu do tygodnia wrocili pieniadze na karte
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 07 Wrz 2011 13:12 

Zbanowany
Korzystałem już z serwisu otel.com, hotel na Kanarach (dla 6 osób), jestem jak narbardziej zadowolony, wszystko było ok, polecam.
Mam tylko pytanie czy ktoś dokonywał płatności inną kartą niż kredytowa?

Sam już sobie odpowiedziałem, bo skorzystałem właśnie przy rezerwacji z karty prepaid paypass BZ WBK!
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 17 Wrz 2011 16:07 

yareq napisał(a):
Korzystałem już z serwisu otel.com, hotel na Kanarach (dla 6 osób), jestem jak narbardziej zadowolony, wszystko było ok, polecam.
Mam tylko pytanie czy ktoś dokonywał płatności inną kartą niż kredytowa?

Sam już sobie odpowiedziałem, bo skorzystałem właśnie przy rezerwacji z karty prepaid paypass BZ WBK!

Jaka byla kwota za nocleg? Mniej niz 500zl? Czy moge zarezewowac hotel ta wlasnie karta na kwote 788zl?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 09 Sty 2012 22:10 

niebieski
mam pytanie do tych co robili rezerwacje w otel.com i wrócili z wybranych hoteli.
czy zdarzyły się sytuacje gdzie po przyjeździe okazało się,że są problemy z rezerwacjami?
czy trzeba wcześniej sprawdzać w hotelu swoje rezerwacje?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 09 Sty 2012 22:27 

Ja nie miałem żadnych problemów. Pojechałem z wydrukiem z otel.com , pokazałem w hotelu i tyle. Polecam zwłaszcza jak ktoś ma karte cashback i 5% wraca spowrotem :)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 09 Sty 2012 22:47 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Ja też nie sprawdzałem rezerwacji a miałem je porobione w kilku miastach we Włoszech. Żadnych problemów w recepcjach. Bon dżiorno i do przodu.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 09 Sty 2012 23:57 

niebieski
@malyczak, @Roku--- dzięki za odpowiedź --trochę się uspokoiłem :lol:
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 10 Sty 2012 12:59 

niebieski
kod -8%
save8

Valid from 01/09/2012 to 02/01/2012
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 22 Lut 2012 09:37 
Awatar użytkownika

Pozwolę sobie odświeżyć temat, bo również ostrzę sobie zęby na rezerwację z otel.com, ale mam nieco obaw. Zwłaszcza po przeczytaniu różnych dziwnych historii na zagranicznych forach, w których otel.com żądał kserokopii dowodu, wyciągów z konta, pobierał opłaty za rezerwację, których się nie dokonało, czy na miejscu potrzebna była dopłata do hotelu :/.

Ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia z tym serwisem? Jak wygląda obsługa klienta i rozpatrywanie reklamacji?

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Ostatnio edytowany przez Pennywise, 22 Lut 2012 13:01, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 22 Lut 2012 09:55 

Wszystko ok , ja rezerwowałem noclegi na Kanarach, bez najmniejszych problemów, voucher pokazany w recepcji i żadnych dodatkowych opłat. W Bergamo też bez problemu, mieli najniższe ceny hotelu Winter Garden przy lotnisko. A pamiętać należy , że jeśli zarezerwujemy nocleg przez ich facebookową stronę to dają 10 % rabatu :), więc będzie jeszcze taniej. Nie anulowałem noclegów jeszcze , więc nie wiem co ze zwrotem.

#20 PostWysłany: 22 Lut 2012 11:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja zarezerwowałam hotel na Malcie, bardzo tanio-dziecko gratis. Minus, że pobierają od razu z karty. Hotel potwierdził moją rezerwację-też się bałam : )
Rezerwuj przez FB-10% zniżki :D

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 114 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości