Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 104 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 02 Lip 2016 19:01 

srebrny
Ale co z forum wynika? Z forum nic nie wynika. Forum wskazuje, gdzie szukać. Masz powyżej linki do strony przewoźnika, która jest pierwszą i ostatnią instancją. I faktycznie - 23:45. Przy okazji potwierdza się, co ktoś tu sugerował, że jest teraz połączenie z lotniska do Rethymno.
 Profil Relacje PM off
midarek uważa post za pomocny.

Bali w sezonie za 2977 PLN❗️🌴 Loty + 16 nocy w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z basenem 💦👙 Bali w sezonie za 2977 PLN❗️🌴 Loty + 16 nocy w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z basenem 💦👙
Grecja z weekendem 😍 City break w Atenach za 567 PLN 🔥 Grecja z weekendem 😍 City break w Atenach za 567 PLN 🔥
#82 PostWysłany: 16 Lip 2016 13:58 

Loty: 59
Kilometry: 151 609
niebieski
23:45
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 18 Sie 2016 11:55 

Dzień dobry,

moja kuzynka i jej koleżanka lądują 2 września w Chania o 21.30 jest to lot z Wrocławia ( Ja ląduje w Herakionie). Mamy hotel w Hersonissos ( wiem głupio zrobiłyśmy nie możemy odwołać probowałam). Niestety one maja 21 lat i nie można wynająć samochodu tak zwany młody kierowca minimum 23 lata. Mam pytanie, czy ktoś jedzie w kierunku Heraklionu lub Hersonissos tego dnia i wynajmuje samochód lub ma jakieś propozycje. Chetnie się zabiorą na zasadzie bla bla car za oplata oczywiście. Szukałyśmy wielu rozwiązań i niestety nie ma ich za dużo. Z góry dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam
Karolina.
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 18 Sie 2016 13:22 

srebrny
Zdefiniuj "propozycje".
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 18 Sie 2016 21:20 

Dobry wieczór,

czy wynajmuje Pan/Pani samochód tam na miejscu ? Proszę o prywatny kontakt na tym forum. Ja próbowałam sie skontaktować bezpośrednio ale niestety nie udało się nie wiem dlaczego. Co ja mogę zaproponować no ustala Pan/Pani opłate jak na bla bla car ile uważa będzie kosztował przejazd na jedna osobe z Chania do Herakionu. Chyba ze ma Pan/Pani inna propozycje.

Pozdrawiam
Karolian
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 18 Sie 2016 22:38 

srebrny
No nie, chodziło mi raczej o żart bazujący na dwuznaczności słów. Zastanawiałem się, czy "inne propozycje" znaczy poradę w sprawie komunikacji czy propozycję handlu wymiennego (np. skrzynka pomidorów za podwózkę). Ja jestem w Polsce, więc mogę tylko zaproponować informację, że z lotniska o 21:50 lub 23:45 jest autobus do Rethymno. A tam się trzeba jeszcze dwa razy przesiąść, więc faktycznie słabo to wychodzi.
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 18 Sie 2016 23:05 

Z lotniska w Chanii jest o 21,50 bezpośredni autobus do Rethymonu /śmiało zdążą,ryan przylatuje ok 10 min przed czasem/ Autobus jedzie do 23,20 i o 24,00 z Rethymonu jest ostatni do Heraklionu. Jednak do Hersonissos już o 6 rano.
Druga opcja to Autobus z lotniska do centrum Chanii na dworzec 21,30 lub 22,00 i z dworca bezpośredni do Heraklionu o 22,45
Nocne zwiedzanie stolicy Krety pozostanie w pamięci a i 4 godzinki szybko zlecą.
http://rethymnon.com/TheBus-Bus-Service ... ne=32&lg=2
ceny biletów są w tabelkach a całość trasy z lotniska w Chanii do Hersonissos wynosi równe 20e/os
 PM off  

#88 PostWysłany: 19 Sie 2016 11:47 

Cześć, wysłałem swoją mame na wakacje. Ląduje 5 września w Chanii ryanem z wrocławia o 20:40 (21:40 lokalnego czasu). Hotel ma w kato galatas. Musi pewnie najpierw dostać się do centrum i stamtąd wsiąść w jakiś następny ? Ktoś poradzi? Jakie linie jakie ceny ?
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 19 Sie 2016 14:21 

Dzien dobry,

bardo dziekuje za wszelkie rady to bardzo mile. Wczoraj analizowalam wszystkie mozliwosci i jedyna opcja jest wynajaceie na siebie (25 lat ) samochodu w Heraklionie i po nie jechac do Chania. Dlatego zadam kolejne pytanie moze ktos mi udzieli odpowiedz :) i pomoze tak jak osoby powyzej :) Ja moge wynajac samochod ale problem polegal na tym ze one chca wynajac tani samochod na mnie bez pelnego ubiezieczenia. Ja zgodze sie tylko na wynajem z pelnym ubezpieczeniem bez wkladu wlasnego za gotowke. Czy ktos zna lub poleca wyporzyczalnie samochodow na Krecie ktora oferuje opcje wynajmu samochodu full incurence ( bez oplat za wypadek z wlasnej winy) ja zdaje sobie sprawe ze to jest dorozsza opcja ale dla swietego spokoju lepsza :) z gory dziekuje za pomoc.

Pozdrawiam
Karolina
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 19 Sie 2016 15:40 

srebrny
ddewa napisał(a):
Dzien dobry,

Czy ktos zna lub poleca wyporzyczalnie samochodow na Krecie ktora oferuje opcje wynajmu samochodu full incurence ( bez oplat za wypadek z wlasnej winy) ja zdaje sobie sprawe ze to jest dorozsza opcja ale dla swietego spokoju lepsza :) z gory dziekuje za pomoc.

Pozdrawiam
Karolina

Ja z reguły biorę przez pośrednika (rentalcars.com) i tam przy wynajęciu można dodać opcję pełnego ubezpieczenia.

świniaaa napisał(a):
Cześć, wysłałem swoją mame na wakacje. Ląduje 5 września w Chanii ryanem z wrocławia o 20:40 (21:40 lokalnego czasu). Hotel ma w kato galatas. Musi pewnie najpierw dostać się do centrum i stamtąd wsiąść w jakiś następny ? Ktoś poradzi? Jakie linie jakie ceny ?

To wydaje się być standardowa opcja - autobusem Κ.Τ.Ε.Λ. z lotniska do dworca, potem 500 metrów pieszo do placu 1966 i stamtąd autobus 21.
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 20 Sie 2016 03:45 
Awatar użytkownika

Po przyjeździe z lotniska - z dworca autobusowego K-Tel na plac 1866 (nie 1966). Druga przecznica i nie 500, ale góra 200 metrów. Dalej autobusem 21.

Załączniki:
ktel do 1866.png
ktel do 1866.png [ 805.51 KiB | Obejrzany 6629 razy ]
 Profil Relacje PM off
obibok lubi ten post.

#92 PostWysłany: 20 Sie 2016 08:15 

srebrny
Clementiaa napisał(a):
Po przyjeździe z lotniska - z dworca autobusowego K-Tel na plac 1866 (nie 1966).

Mea maxima culpa.
 Profil Relacje PM off
Clementiaa lubi ten post.

#93 PostWysłany: 09 Paź 2016 22:15 

Hej,
ląduje 15.10 w Chani. Z lotniska dojadę autobusem do centrum Chanii. Hotel mam w Agia Marina ( CHC Galinii). Czy ktoś pomoże jak dostać się na miejsce?

Czy są jakieś zaufane taxi ( które nie policzy 3 razy więcej niż powinna) które można złapać po przyjechaniu busem z lotniska do centrum Chanii ?
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 09 Paź 2016 22:44 

Z centrum Chanii do Agia Marina też jedzie autobus miejski, wiec nie powinno być problemu. Niestety nie pamiętam nr ale jeździ dość często, co 10 -15 min.
 PM off  

#95 PostWysłany: 09 Paź 2016 23:42 
Awatar użytkownika

Loty: 90
Kilometry: 122 565
proporcowy napisał(a):
Hej,
ląduje 15.10 w Chani. Z lotniska dojadę autobusem do centrum Chanii. Hotel mam w Agia Marina ( CHC Galinii). Czy ktoś pomoże jak dostać się na miejsce?

Czy są jakieś zaufane taxi ( które nie policzy 3 razy więcej niż powinna) które można złapać po przyjechaniu busem z lotniska do centrum Chanii ?

Możesz od razu wziąć taksówkę. Z lotniska do okolicznych miejscowości są ustalone stałe opłaty. Wszystkie znajdziesz wypisane na tablicy na postoju. Jechaliśmy stamtąd dwa razy do Kalamaki - 35 EUR. Agia Marina niestety nie pamiętam - dalej i pewnie odpowiednio drożej.

#96 PostWysłany: 09 Paź 2016 23:50 

Z lotniska do Agia Marina jest kawał drogi. Wychodzi z 40-45 min autem. Taxi pewnie kosztuje sporo . Zawsze można spróbować Resorthoppa, ale cena też nie była powalająca. Najtaniej pewnie 2 autobusy, a w wieczornych godzinach jednak transfer. Poza sezonem warto też pomyśleć o samochodzie z wypożyczalni, bo po odjęciu kosztów transferu nie jest to jakaś astronomiczna kwota, a z Agia Marina w wiele ciekawych miejsc na Krecie ciężko dojechać komunikacją. Nawet te autobusy miejskie do Chanii są mocno zatłoczone.

Edit :Na jednej ze stron taxi chcą 37 euro, z centrum miasta 13.50 euro.
http://www.chaniataxi.gr/en/pricelist/
 PM off  

#97 PostWysłany: 10 Paź 2016 00:47 

srebrny
Z Chanii do Agii Mariny dojeżdżają autobusy KTEL, a nie miejskie. Z tego samego dworca, co autobus z lotniska. Bilet, o ile pamiętam, 1,80. Przez większą część dnia nie rzadziej niz co kwadrans, przynajmniej w sezonie.
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 10 Paź 2016 07:51 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 116 971
tu masz aktualny rozkład jazdy, co 30min jeździ autobus do Agia Marina : https://rethymnon.com/TheBus-Bus-Servic ... ine=3&lg=2
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 10 Paź 2016 09:32 

srebrny
A na stronie przewoźnika można nawet kupić bilet:
http://www.e-ktel.com/services/online-t ... iew=search
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Kreta
#100 PostWysłany: 22 Lip 2017 15:39 

niebieski
Tam chyba nie ma biletów na autobusy "podmiejskie", a jedynie autokary, które jeżdżą rzadziej. W sumie moim zdaniem rezerwacja biletów na tej stronie może wiązać się z tym, że bus będzie pełny i nie zatrzyma się na przystanku od którego mamy bilet :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 104 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości