Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 104 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Kreta
#21 PostWysłany: 12 Mar 2013 00:45 

kpo15 napisał(a):
a jak wygląda sprawa z nocowaniem na lotnisku? zamykają je na noc?

Moim zdaniem nie ma sensu koczować na lotnisku do rana ,tylko zaraz po przylocie jechać na dworzec w Chanii i tam sobie nocą zwiedzić port,połazić po centrum,posiedzieć w knajpce a potem obok dworca na ławeczce w fajnym skwerze wyprostować nogi.Można kupić w kiosku piwko /zawsze taniej niż na lotnisku/ i też z nim sobie tam posiedzieć, W Chanii jeśli lecicie w piątek to do conajmniej 3 godz kioski ,fastfudy przy dworcu i knajpy w porcie bę dą otwarte. Wszystko bardzo blisko jest.
 PM off  

Azja w dobrej cenie 🔥 Loty z 3 polskich miast do Hongkongu od 2019 PLN✈️ 🇭🇰 Azja w dobrej cenie 🔥 Loty z 3 polskich miast do Hongkongu od 2019 PLN✈️ 🇭🇰
Urlop nad Atlantykiem 😎 Loty do Agadiru i 4* hotel z widokiem na ocean za 787 PLN 🌊 Urlop nad Atlantykiem 😎 Loty do Agadiru i 4* hotel z widokiem na ocean za 787 PLN 🌊
#22 PostWysłany: 12 Mar 2013 16:59 

Witam

Potrzebuję 10 maja dostać się z lotniska w Chanii do Adelianos Kampos (koło Rethymionu).
Lądowanie około 13

Jadę z 2 małych dzieciaków więc byłoby super gdyby po drodze była jak najmniej przesiadek.
Pomożecie?
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 17 Mar 2013 23:40 

czesc,

W pierwsze dni kwietnia wybieram sie na Krete. Juz wiem, ze uda mi sie zdazyc na autobus w centrum Chanii. Koncepcje mamy taka, iz na nastepny dzien wypozyczamy samochod na dwa dni i jedziemy na poludnie. I tu pytanie 2 noclegi zabukowalismy po przylocie i w ostatni dzien. Ogolnie jak nic ciekawego nie trafimy, chcielibysmy pojechac "w ciemno" na poludnie;] Mysliscie,ze za 20-25euro bedzie problem w kwietniu za pokoj 2osobowy?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 18 Mar 2013 00:16 

W końcu maja i w pażdzierniku ub roku w Chora Sfakion i dwóch innych miejscowosciach na poł Krety widziałem ogłoszenia dosłownie na słupach od lamp po 15-18euro z pokój.Myślę że w kwietniu br,cena zostanie ta sama.
 PM off  

#25 PostWysłany: 03 Kwi 2013 08:25 
Awatar użytkownika

Witajcie wiecie może jak dostać się z miejscowości Rapaniana koło Kolymbari na lotnisko w chania w godzinach porannych, mam odlot 24 maja o godzinie 6 rano, i problem bo pierwszy autobus wyjezdza o 6 30...
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 03 Kwi 2013 09:10 

Też zastanawiam się czy w kwietniu wydostanę się z centrum Chani na lotnisko wylot rano 6.30 może być problem.
Przed sezonem pozostaje chyba tylko taksówka.

#27 PostWysłany: 03 Kwi 2013 09:19 

Pozostaje ci ostatni autobus do Chanii i z Chanii potem rano na lotnisko. Sęk w tym ,ze jest on o 5,30 i obawiam się że na lot o 6,30 /Katowice/ nie ma co liczyć. Trzeba jechać wieczorem i można spać na lotnisku lub Taxi na 4 rano, ale z Kolumbari to będzie po nocnej taryfie ok stówki.
 PM off  

#28 PostWysłany: 03 Kwi 2013 09:54 
Awatar użytkownika

100 euro czy 100zl? a moze ktos z was wraca tez lotem 24 maja, to mozna bylo by dzien wczesniej złożyć sie i wypożyczyć auto na dzien...
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 04 Kwi 2013 21:43 

Loty: 73
Kilometry: 89 404
niebieski
Na lot poranny o 6.30 trudno się będzie dostać tym busem pierwszym co jeździ z Chanii o 5:30, jedzie ok. 40min i nam bramkę zamkną ;/ więc pozostaje taxa tylko.

#30 PostWysłany: 09 Kwi 2013 22:34 

Może ktoś kto był poratuje - czy autobus dojeżdżający z lotniska do Chanii, oraz autobus jadący z Chanii na zachód wyspy (konkretnie Tavronitis) odjeżdżają z tego samego miejsca? Mam tylko kilkanaście minut przerwy pomiędzy busem z lotniska z busem do miasta, gdzie mam hotel.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 12 Maj 2013 14:52 

Wróciłam właśnie z Krety i
-> tak, autobus lotniskowy z lotniska do centrum przyjezdza akurat w miejsce, skąd odjeżdżaja autobusy dalekobieżne. Oczywiście nie gwarantuje ci, ze zdązysz w kilkanaście minut znaleźć swój autobus

one przyjezdzaja w to miejsce:
https://maps.google.pl/maps?q=Kentriko+ ... a&t=m&z=17

-> to lotnisko jest bardzo blisko, poza szczytem autobus jedzie jakies 20 minut. Sama jechalam taksówką rano (bylam ze znajomymi)- ze 20 euro, jakieś 15 minut drogi.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 12 Cze 2013 13:37 
Awatar użytkownika

Pytanie do tych, którzy wracali z Chani do Polski. Czy jadąc na lotnisko z centrum Chani autobusem, odjeżdżającym o godz. 5.00, da radę zdążyć na lot o 6.30? Wyczytałem, że autobus jedzie ok. 30 minut lub mniej, jeśli nie są to godziny szczytu, więc koło 5.30 powinien być na lotnisku, godzinę przed odlotem. Lot Ryanem, tylko bagaż podręczny. Ktoś testował to rozwiązanie?

EDIT: właśnie przetestowałem transfer autobusem z Chani na lotnisko o godzinie 5.00 na lot do Polski o 6.30. Na lotnisku jest się około 5.30, więc jest nawet mały zapas czasu i spokojnie można zdążyć (podróżowałem tylko z podręcznym).
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 03 Lip 2013 10:41 

Pennywise napisał(a):
Pytanie do tych, którzy wracali z Chani do Polski. Czy jadąc na lotnisko z centrum Chani autobusem, odjeżdżającym o godz. 5.00, da radę zdążyć na lot o 6.30? Wyczytałem, że autobus jedzie ok. 30 minut lub mniej, jeśli nie są to godziny szczytu, więc koło 5.30 powinien być na lotnisku, godzinę przed odlotem. Lot Ryanem, tylko bagaż podręczny. Ktoś testował to rozwiązanie?

EDIT: właśnie przetestowałem transfer autobusem z Chani na lotnisko o godzinie 5.00 na lot do Polski o 6.30. Na lotnisku jest się około 5.30, więc jest nawet mały zapas czasu i spokojnie można zdążyć (podróżowałem tylko z podręcznym).

Pennywise - a jak było z ilością odlatujących? Czy Twoim zdaniem posiadając bagaż rejestrowany też zmieszczę się w czasie?
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 05 Lip 2013 16:10 

ktoś jeszcze jechał tym autobusem?
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 06 Lip 2013 09:44 

niebieski
skwernassi napisał(a):
Może ktoś kto był poratuje - czy autobus dojeżdżający z lotniska do Chanii, oraz autobus jadący z Chanii na zachód wyspy (konkretnie Tavronitis) odjeżdżają z tego samego miejsca? Mam tylko kilkanaście minut przerwy pomiędzy busem z lotniska z busem do miasta, gdzie mam hotel.

Ponawiam Twoje pytanie. Za kilka dni lecę z dzieckiem i mam w planie dostanie się wieczornym autobusem z lotniska do Chanii (lot z Wrocławia) a później na zachód Krety (Rapaniana), to w tym samym kierunku co Tavronitis. Czy ktoś z Was testował ostatnio to połączenie? Gdzie mam szukać odpowiedniego autobusu? Ile kosztuje przejazd z Chanii do konkretnej miejscowości (na stronie przewoźnika są ceny, ale mniemam, że to cena najwyższa za cały przejazd? Mam nadzieję, że ceny się różnicują w zależności od ilości km.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 06 Lip 2013 10:44 

Autobus z lotniska dojeżdżają na dworzec centralny w Chanii skąd odjeżdżają autobusy we wszystkich kierunkach, koszt biletu z Chani do Tavronitis to jakieś 2,7 euro za osobę dorosłą (byliśmy z 5-letnią córką ona jeździła za darmo), Przystanki w mniejszych miejscowościach cienko oznakowane (słupek z niebieskim okrągłym szyldem - najczęściej numerowane przystanek) w Tavronitis to nr 37 a kawałek za centrum ;) Tavronitis blisko hotelu Adelais to nr 38. W autobusach są konduktorzy i krzyczą co za przystanek będzie u nich można też kupić bilet.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 06 Lip 2013 13:41 

niebieski
Resorthoppa.ie Korzystałem w maju z transferu z lotniska pod sam hotel. Z kodem HOPSPECIAL 7 do Rapaniana wyjdzie ok.7 eu.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 06 Lip 2013 19:22 

niebieski
miro13 napisał(a):
Resorthoppa.ie Korzystałem w maju z transferu z lotniska pod sam hotel. Z kodem HOPSPECIAL 7 do Rapaniana wyjdzie ok.7 eu.

Bardzo dziękuję :)

To jeszcze dopytam? Jak odnaleźć ten busik już na lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 06 Lip 2013 20:08 

niebieski
Przy wyjściu z hali lotniska będzie ktoś czekał z tabliczką z napisem Resorthoppa lub A2B chyba na Krecie korzystają z usług tej firmy. Zaprowadzą do autokaru na pobliskim parkingu i wysadzą przed drzwiami hotelu.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 19 Lip 2013 11:14 
Awatar użytkownika

genio napisał(a):
Pennywise napisał(a):

Pennywise - a jak było z ilością odlatujących? Czy Twoim zdaniem posiadając bagaż rejestrowany też zmieszczę się w czasie?

Dużych kolejek do nadawania bagażu nie widziałem. Kontrola bezpieczeństwa też była szybka i sprawna. Nie wiem jednak, jak to wygląda w wysokim sezonie, w lipcu i sierpniu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 104 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości