Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 148 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 03 Sie 2016 20:41 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
ale zacznij od przeczytania regulaminu
 Profil Relacje PM off  

Wietnam z północy na południe 🥢🛵🍜 Hanoi i Sajgon w jednej podróży za 2531 PLN 🏯🐉🏮 Wietnam z północy na południe 🥢🛵🍜 Hanoi i Sajgon w jednej podróży za 2531 PLN 🏯🐉🏮
All inclusive na Malcie w 5* hotelu 🌊🏝️ Zimowy odpoczynek w Mellieha Bay za 1767 PLN All inclusive na Malcie w 5* hotelu 🌊🏝️ Zimowy odpoczynek w Mellieha Bay za 1767 PLN
#102 PostWysłany: 03 Sie 2016 20:42 

niebieski
Cytuj:

Dziwię się że tak lekko to traktujecie.

Oj tam, trzeba mieć filozoficzne podejście do życia i wyznawać panującą na forum regułę, przytaczaną już w tym watki przez @Don_Bartoss :"Raz oni nas, kilka razy my ich :)"

Ostatnio edytowany przez michzak, 03 Sie 2016 20:45, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 03 Sie 2016 20:46 

srebrny
grreg20 napisał(a):
@sloneczko - zostań bohaterem F4F i zamiast popisywać się po prostu załóż sprawę sądową BudgetAir.

@sloneczko
ba, do tego czasu na pewno zdążysz wrócić z Kuby lecąc tam KLM z WAW i jeszcze pewnie budgetair zwróci Ci za ten bilet. Wałcz o swoje, potrzebujemy na forum bohaterów!
 Profil Relacje PM off
grreg20 lubi ten post.

#104 PostWysłany: 03 Sie 2016 21:43 
Awatar użytkownika

niebieski
@sloneczko

Nie przystoi osobie z takim stażem pisać takich farmazonów :evil: Jeżeli podejmujesz się gry w kupno biletu z błędem, to liczysz się z tym, że się nie uda i tyle. Twoja reklamacje zostanie co najwyżej hmm potratkowana jako 10sekund pracy i kopiuj/wklej konsultanta. Duża ilość reklamacji osób o podobnym do Ciebie toku myślenia spowoduje co najwyżej ręczną procedurę sprawdzenia etixów przed wystawieniem dla określonych linii w przypadku podejrzanych widełek cenowych dla określonej trasy.
Także podsumowując: nikomu nie pomożesz (w tym sobie) a niemal na 100% zaszkodzisz.

sloneczko napisał(a):
A ja uważam, że powinnismy zawalić BudgetAir mailami z reklamacją.
To jest spółka z siedzibą w unii europejskiej i zgodnie z prawem umowa została zawarta.
Co nas obchodzi ich błąd. Dodatkowo mają teraz za darmo solidną bazę emaili do odsprzedania danych, naszą kasę którą sobie mogą ulokować te kilka dni na overnightcie już nie mowiac o numerach kart bankowych.

Dziwię się że tak lekko to traktujecie.
3 ludzi lubi ten post.

#105 PostWysłany: 03 Sie 2016 22:19 
Awatar użytkownika

Loty: 53
Kilometry: 142 596
niebieski
Wcześniej sam wysłałem skan maila o anulacji w tym wątku od budgetair, dostałem aż 4 takie maile (zrobiłem dwie rezerwacje, 1sza na mnie i narzeczoną, a drugą po 20 min na jej rodziców i znajomych - 4 osoby). Obydwie rezerwacje z tego samego maila.

Jednak teraz sprawdziłem i moja rezerwacją jest ciągle jako confirmed, zarówno na chekmytrip i na airfrance. Druga jest pusta i na bank przepadła. Poczekam jeszcze trochę i dam znać, ma też tak ktoś? Dodam, że bilety były po 225 Euro z długim stopem w drogę powrotną w MAD (ok 20h) 04.02.-18.02.2017.

#106 PostWysłany: 03 Sie 2016 22:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Proponuję zmianę tematu na "nie lecimy na Kubę..." ;)
grzegorz84 lubi ten post.

#107 PostWysłany: 04 Sie 2016 00:39 
Awatar użytkownika

niebieski
BudgetAir zdjęło blokadę z konta [de facto mBank] i zabrało pieniądze. Ciekaw jestem ile stracę na przewalutowaniach.
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 04 Sie 2016 00:54 

srebrny
Zrób chargeback, w końcu budgetair nie wywiązał się z usługi :-p

#109 PostWysłany: 04 Sie 2016 17:11 

Napisałem do BudgetAir w sprawie anulowania biletu i taką dostałem odpowiedź. To chyba kończy całą sprawę.

Cytuj:
We are very sorry to inform you that we have cancelled your booking.

When you made your booking on BudgetAir.it - you explicitly agreed to our Terms and Conditions. Please be informed art. 4 of the Terms and Conditions state the following:

Bookings are basically guaranteed if the Tickets and/or Vouchers were issued and paid by BudgetAir.it on behalf of the Travel Supplier(s). BudgetAir.it does reserve the right to renege on the issue of the Tickets and/or Vouchers within two Working Days after receipt of the payment and the issue of the Tickets and/or Vouchers at the fares and/or booking categories offered and sold by the same. The reason for this is that the indicated fares and booking categories are determined by the Travel Supplier(s) and are uploaded on the Website by the said third parties. When uploading and posting these fares and booking categories incorrect fares and booking categories may be posted and/or shown – due to, for instance, (system) errors – as a result of which Tickets and/or Vouchers are issued at an incorrect (i.e. a too low) fare or for an incorrect booking category.

The fares and booking categories are posted on the site of BudgetAir.it via fully automated processes and Tickets and/or Vouchers are printed on the basis of this posted information. BudgetAir.it makes every effort to check these processes and the posted fares and booking categories but cannot provide a 100% guarantee in this respect. That is why BudgetAir.it reserves the right to ask the Client for an additional payment or to cancel the Tickets and/or Voucher and to fully repay the advanced travel sum within two Working Days if there is question of incorrectly posted fares or booking categories and/or if Tickets and/or Vouchers were issued at an incorrect fare or for an incorrect booking category and/or if Tickets were issued at an incorrect airport tax rate.

Due to an error of the airline - your ticket(s) were issued at an incorrect fare. Conform art. 4 of the Terms and Conditions we reserve the right to cancel your booking within 48 hours. We apologize for the inconvenience.

Dla tych, którzy nie znają angielskiego - wg regulaminu, który przed zakupem należało zaakceptować mają 2 dni robocze na weryfikację rezerwacji/biletu i mogą w tym czasie go anulować.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
grzegorz84 uważa post za pomocny.

#110 PostWysłany: 04 Sie 2016 20:40 

Moje informacje są takie:

- BudgetAir twierdzi, że to Air Europa podała złe ceny i anulowała bilety
- Air Europa twierdzi, że bilety anulowało Budget Air

Rezerwacja nadal widoczna, kasa z karty ściągnięta, porozumieć się nie ma z kim.
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 04 Sie 2016 20:53 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
A w komentarzach na SG już nawoływanie do krucjaty przeciwko UX :)
 Profil Relacje PM off
tom971 lubi ten post.

#112 PostWysłany: 04 Sie 2016 21:48 

niebieski
Nie ma takiego latania, proszę się rozejść, kasa wróci z powrotem, nawet do tych najgorliwiej wierzących, co posiłek chcieli już wybierać :D
 Profil Relacje PM off
grzegorz84 lubi ten post.

#113 PostWysłany: 05 Sie 2016 08:17 

Loty: 177
Kilometry: 387 374
niebieski
@grzegorz84 u mnie kasa już wróciła, różnica przy 9 biletach 20 zł (citibank - przy ich kursach spodziewałem się większej)

#114 PostWysłany: 05 Sie 2016 10:48 

Mnie nie anulowano do tej pory, chociaż na stronie przewoźnika nic już sie nie da sprawdzić, skoro minęlo 48h to kupione czy jak? Czy ktos jest w podobnej sytuacji?
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 05 Sie 2016 10:57 

@pneumonia, jak nie widać na stronie przewoźnika to nie lecisz. Czekaj aż kasę zwrócą.
 PM off  

#116 PostWysłany: 05 Sie 2016 11:05 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
monus napisał(a):
@grzegorz84 u mnie kasa już wróciła, różnica przy 9 biletach 20 zł (citibank - przy ich kursach spodziewałem się większej)

Jeżeli tylko chce Ci się napisać reklamację lub zadzwonić to bez problemu powinni Ci oddać też te 20zł. Ja któregoś razu miałem podobną sytuację i w ciągu kilku dni zgłoszenie rozpatrzyli pozytywnie.
 Profil Relacje PM off
monus uważa post za pomocny.

#117 PostWysłany: 07 Sie 2016 19:00 

U mnie w mBanku za 4 bilety różnica to 218,33 zł. Pobrało 4765,20 zł, a oddali 4546,87 zł. Reklamacja złożona ;-)
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 07 Sie 2016 19:10 

złoty
Powinni ci w mBanku zwrócić bardzo szybko.
Mnie kiedyś na przewaluowaniu wyszło ponad 1000zł.
Zwrócili po wcześniejszym dokładnym wyjaśnieniu sprawy z konsultantem.

Jeżeli chodzi o bilety na Kubę:
-we wtorek zakup
-w środę informacja o anulowaniu
-w piątek zaksięgowanie płatności, sądziłem że zwolnią blokadę i nie będzie problemu a tu pobranie
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 07 Sie 2016 19:13 

srebrny
Myślałem , że Mbank i Citi to najgorsze banki pod względem przewalutowań, ale wygląda na to że Mbank pod względem zachłanności jest lata świetlne przed Citi ;-p
U mnie przy kwocie 8600 "jedynie" 60 zł.

#120 PostWysłany: 07 Sie 2016 19:33 

złoty
Może w twoim wypadku ma znaczenie wzrost kursu złotówki względem dolara i euro
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 148 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości