Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 148 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 03 Sie 2016 08:31 

zellchen napisał(a):
traveler napisał(a):
Na stronie AirFrance też mam informację, że klasa business, a w checkmytrip economy ;-)

Jak sprawdzam na checkmytrip? Numer rezerwacji ani biletu nie wchodzi, za długi. Dzięki.

Jeżeli lecisz z AirEuropa, to możesz wybrać opcję dodania ekstra bagażu - wystarczy nazwisko + numer biletu (długi numer). Możesz też spróbować wybrać miejsca - jeżeli system umożliwi Ci rezerwację miejsc, to znaczy, że rezerwacja jest aktywna :)

I tutaj pojawia się moje pytanie - jaki bagaż możemy zabrać? Po otrzymaniu rezerwacji, dostałam 2 informacje (oczywiście obie po włosku):
1) Info od budgetair: "Il bagaglio da stiva non è incluso e desideri portare un bagaglio con te? Visita il sito web di Air Europa per aggiungerlo come elemento extra." --> lalala, coś tam, że nie ma bagażu rejestrowanego do tej rezerwacji.
2) Na bilecie: "franchigia bagaglio 1 pezzo (s) per adulto" --> 1 sztuka bagażu na osobę dorosłą

Kiedy wchodzę na stronę AirEurope, żeby dodać bagaż, okazuje się, że mamy bagaż podręczny + rejestrowany: "TARIFA Economy
The checked baggage in hold allowed by your fare is 1 piece(s) of 23 kg. Hand Baggage in cabin allowed by your fare is 1 piece(s) of 10 kg."

Komu wierzyć? :roll:
 Profil Relacje PM off  

City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹 City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹
Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️ Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️
#42 PostWysłany: 03 Sie 2016 08:39 

złoty
Skoro masz to napisane na ich stronie to wiadomo że przewoźnikowi.
 Profil Relacje PM off
cholernykot lubi ten post.
cholernykot uważa post za pomocny.

#43 PostWysłany: 03 Sie 2016 08:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Na mojej skrzynce oprócz niusów z f4f, żadnej anulacji nie widzę.
Nie ma tez anulacji w spamie.
Kac męczy (ten zakupowy).
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 03 Sie 2016 09:02 

almukantarant napisał(a):
@walerek juz napisal co i jak

Wysłane z mojego X5S przy użyciu Tapatalka

A dobra, widzę. Dzięki!

#45 PostWysłany: 03 Sie 2016 09:08 

złoty
Wyluzujcie, EF było stricte błędem OTA (brak podatków -> płaciło się samą Base Fare + śmieszne coś koło 1,7Euro). Co ciekawe dla dzieci już błędu nie było i na BF była zniżka zgodnie z taryfą UX, ale podatki były (niestety :( ) . Rano analitykom w budgetair ciśnienie skoczyło bez porannej kawy i liczą ile poszło i czy wziąć na klatę. W tym wypadku jeśli anulacje przyjdą to w moim zdaniem w ciągu max. 2 tygodni. Ja dla spokoju daję im miesiąc.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 03 Sie 2016 09:11 
Awatar użytkownika

niebieski
@jasiub to linie lotnicze mają swoich analityków? :D
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 03 Sie 2016 09:15 

złoty
I linie i OTA,wszyscy mają. Ale w tym wypadku wydaje mi się, że OTA będzie musiało pokryć ew. straty. Ale nie jestem specjalistą, więc może ktoś z bieglejszych w temacie rozliczeń OTA<->Linie się wypowie.
 Profil Relacje PM off
grzegorz84 lubi ten post.

#48 PostWysłany: 03 Sie 2016 09:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Dla wszystkich oczekujących na anulację lub mających wyrzuty sumienia polecam Buena Vista Social Club - od razu troski mijają:)

Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 03 Sie 2016 10:21 

srebrny
Na amadeusie i Air Europa wygląda dobrze, ale na saudi eticket ma status paid, ale wszystkie kupony maja status void. Nie wygląda to dobrze, zobaczymy - powinno wyjaśnić się w ciągu dnia kilku dni. BTW taryfa śmieciowa - Z, klasa rezerwacyjna R i Z.

#50 PostWysłany: 03 Sie 2016 10:43 

Chyba anulowali ;( W AirEuropa We are unable to retrieve data. Please contact our Customer Service. We apologise for any inconvenience. w AirFrance Twoja dokumentacja rezerwacyjna nie zawiera żadnego elementu. Prosimy skontaktować się z naszą obsługą klienta. CheckMyTrip też już inaczej wygląda rezerwacja jest lista pasażerów i nic więcej, a na dole

Położenie:
Schiphol Airport (Amsterdam, Holandia)
Data wyjazdu:
Sobota, 29.07.2017
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 03 Sie 2016 10:48 
Site Admin
Awatar użytkownika

Dobra, żeby nie robić wielkiego spamu:

O anulacji mogą pisać tylko te osoby, które posiadały numery biletów (etix)!

Posty osób posiadających tylko numer rezerwacji i piszące, że nie widzą już rezerwacji będą wywalane (to samo się tyczy przypadków, gdzie nie będzie informacji czy był etix)

@traveler miałeś numery biletów? :P
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 03 Sie 2016 10:49 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
@michzak na pierwszej stronie pisal, ze mial etix :)
Nawet mu odpisales na tematego posta :lol:

Ostatnio edytowany przez Pawel_T, 03 Sie 2016 10:50, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 03 Sie 2016 10:50 
Site Admin
Awatar użytkownika

A, nie zauważyłem :D
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 03 Sie 2016 10:51 

Loty: 115
Kilometry: 291 158
Wszyscy macie Business Class na odcinku MAD - HAV sprawdzając rezerwację przez AirFrance?
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 03 Sie 2016 10:56 

Tak, miałem etix. Potwierdzenie rezerwacji dostałem 20:27, a etix 20:51. Wszystko wcześniej było widoczne w AirEuropa, AirFrance (tam też miałem, odcinek Madryt-Hawana w klasie biznes), CheckMyTrip, a teraz tak, jak wyżej :/ Maila z anulacją jeszcze nie dostałem, ale obawiam się, że może dojść lada chwila.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 03 Sie 2016 11:14 

U mnie wszystko działa (widzę moją rezerwację na stronie, mogę dodać bagaż/zmienić miejsca etc.), ale oba odcinki są z Air Europa w klasie Economy:
Image
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 03 Sie 2016 11:15 

cholernykot napisał(a):
U mnie wszystko działa (widzę moją rezerwację na stronie, mogę dodać bagaż/zmienić miejsca etc.), ale oba odcinki są z Air Europa w klasie Economy:
https://s31.postimg.org/76h9aemaz/ticket.png

Sprawdź na AirFrance, tam pokazuje, że klasa business ;-)
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 03 Sie 2016 11:50 
Awatar użytkownika

Loty: 138
Kilometry: 319 915
u mnie dalej cisza - są etickety, anulacja nie przyszła.
Choć gdybym miała do wyboru, to wolałabym żeby przyszła teraz niż za miesiąc...
szkoda nastawienia :)
 Profil Relacje PM off
noaxik_pl uważa post za pomocny.

#59 PostWysłany: 03 Sie 2016 11:51 

U mnie na razie rezerwacje się trzymają. Zobaczymy jak długo ;)
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 03 Sie 2016 11:55 

A czy reszcie również wiszą rezerwacje? Zapraszam do komentowania, bo chciałbym zbudować sobie statystykę... :)
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 148 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość