Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 488 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 25  Następna
Autor Wiadomość
#381 PostWysłany: 29 Mar 2016 21:49 
Awatar użytkownika

niebieski
@singielka_1976 - lubię drugą część Twojego ostatniego zdania. I nigdy nie twierdziłam inaczej.
JarekGdynia lubi ten post.

Podróż do Wietnamu 🇻🇳 Loty do Hanoi + rejs po zatoce Ha Long od 3234 PLN 😍😎 Podróż do Wietnamu 🇻🇳 Loty do Hanoi + rejs po zatoce Ha Long od 3234 PLN 😍😎
Egipt na jesień 🌴🏖️ 4* Palm Beach Resort z all inclusive za 2315 PLN Egipt na jesień 🌴🏖️ 4* Palm Beach Resort z all inclusive za 2315 PLN
#382 PostWysłany: 29 Mar 2016 21:50 
Awatar użytkownika

Loty: 367
Kilometry: 570 014
platynowy
Anonymous napisał(a):
Userów czy postów ? :mrgreen:

"pękającej gumy" ;)

Image
 Profil Relacje PM off  

#383 PostWysłany: 29 Mar 2016 21:51 
Awatar użytkownika

niebieski
@JSP yhy, w wieku lat 17, który sprzyja refleksji i dojrzałości. ;-) Co do Mola - nagrodę dostał, zanim postarał się o to, żeby zostać sławnym inaczej... Ale to, za co ją dostał, zdecydowanie zasługiwało na wyróżnienie.
 Profil Relacje PM off  

#384 PostWysłany: 29 Mar 2016 21:57 
Awatar użytkownika

Loty: 367
Kilometry: 570 014
platynowy
w202 napisał(a):
Heniu nie bój o mnie martw sie o siebie żeby guma w dupie ci nie pękła. ;)
Mackoz przeglądam strone i forum od dawna.

i powiadam Tobie: na przeglądaniu poprzestań...

Image
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#385 PostWysłany: 30 Mar 2016 04:16 
Site Admin
Awatar użytkownika

@MacKoz w podróży nie zawsze łatwo o internet
:popcorn:

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#386 PostWysłany: 30 Mar 2016 09:10 

Święta, święta i... kloaka wybiła. Znów nienawiść, znów niezadowolenie, jątrzenie. To są właśnie ci ludzie - mentalnie potomkowie Ankwicza, targowiczan i im podobnych, dla których "polskość to nienormalność". Co polskie nie może być udane, nie może być piękne bo zawsze trzeba wtrącić jakieś "ale", wsadzić przysłowiową łyżkę dziegciu do beczki miodu i popisać się nabytą w Polsce erudycją skierowaną przeciwko temu co polskie. W ten sposób zwrócić na siebie uwagę i zaznaczyć obecność, domagać się głośno, piskliwie i płaczliwie atencji, propagować wzorowaną na postawach wybijających się z niepolskiej gazety "pedagogikę wstydu".
Doprawdy, jakieś incydenty z niemieckimi samochodami to jedyna ciemna karta naszej historii, zatem względem dowolnie wybranej grupy porównawczej wypadamy wprost kryształowo.
To są właśnie ci ludzie, gdzieś wewnętrznie zepsuci - nie mam pojęcia gdzie to się zaczęło. Pewnie przed zaborami, gdzieś na skutek pomieszanych genów te polskie zaczęły tracić na znaczeniu, później było tylko łatwiej. Ofiary germanizacji, wyzuci z polskości. Potomkowie lichwiarzy, pasożytów prowadzących później swoje szmalc-byznesy, ubecko-esbeckiej kadry - wiedzą jak zawieje wiatr i potrafią się umiejętnie ustawić. Później cinkciarze, handlarze w skórzanych kurtkach z wietnamskich bazarów wyłudzające VAT cwaniaki albo dorabiający się na działalności dobroczynnej i za każdym razem to samo "nie liczy się co warto, liczy się co się opłaca". Teraz? Nowoczesne folksdojcze pokroju celebrytek, które by się pokazać, zawsze chętne są zdjąć majtki...

Ta umiejętność przyklejania się jak g... do okrętu z okrzykiem "płyniemy!" tu jednak zawiodła. Psy szczekają, karawana idzie dalej. Tradycja odzyskuje swoje miejsce w polskich domach, Polacy nie "kupują" już tego wstydu bo dotarło do nich, że nie mają się czego wstydzić. Młodzież chodzi do bibliotek, rozmawia swobodnie z zagranicznymi rówieśnikami i zdaje sobie sprawę, że z tym powszechnym "co ludzie powiedzą" jest coś nie tak. Naszą przewagą jest ustępowanie osobom starszym miejsca w tramwajach, całowanie kobiet w rękę, ubranie na niedziele i życzliwość względem siebie, a gościnność względem obcych ludzi.

Ostatnie zdanie nie moje ale trafia w punkt: za 20 lat Europa będzie błagać Polskę o azyl.

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 30 Mar 2016 09:37, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#387 PostWysłany: 30 Mar 2016 09:18 
Awatar użytkownika

Loty: 368
Kilometry: 643 015
HON fly4free
Anonymous napisał(a):
Młodzież chodzi do bibliotek

Tak, a ponad 60% Polaków w ogóle nie czyta ksiażek i w Europie jestesmy pod tym względem na szarym końcu.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#388 PostWysłany: 30 Mar 2016 09:23 

Anonymous napisał(a):
Później cinkciarze, handlarze w skórzanych kurtkach z wietnamskich bazarów i za każdym razem to samo "nie liczy się co warto, liczy się co się opłaca".

@ Don Baross
Ze wszystkim się zgadzam , ale dlaczego cinkciarzy i handlarzy w skórzanych kurtkach, dołożyłeś do grona zdrajców i wrogów Polski ? :D Tego nie rozumiem. Sam mam taki epizod[ paroletni] w swoim życiu. I nie ma się czego wstydzić. To było coś takiego , jak teraz kantor[ wtedy nie istniały, bo to było zabronione] Byliśmy prekursorami działalności gospodarczej , a nie jakąś szumowiną.
Możesz to objaśnić ?
 PM off  

#389 PostWysłany: 30 Mar 2016 09:35 

@jacakatowice, oczywiście :) To było przenośnia, nie miałem na myśli że samo zajęcie jest jakieś gorsze. Potrzebowałem jakiegoś znaku rozpoznawczego danej epoki, żeby płynnie przejść od szmalcowników do celebrytek zdejmujących przed kamerami gacie. Zaraz tam podstawie coś lepszego.
 PM off  

#390 PostWysłany: 30 Mar 2016 09:40 

Anonymous napisał(a):
Co polskie nie może być udane, nie może być piękne bo zawsze trzeba wtrącić jakieś "ale", wsadzić przysłowiową łyżkę dziegciu do beczki miodu i popisać się nabytą w Polsce erudycją skierowaną przeciwko temu co polskie.

Polski pociąg zaprojektowany w Bydgoszczy jest najpiękniejszy na świecie: http://www.fakt.pl/biznes/dart-wygral-k ... 07774.html
 PM off
vivere lubi ten post.

#391 PostWysłany: 30 Mar 2016 09:58 
Awatar użytkownika

srebrny
Anonymous napisał(a):
Doprawdy, jakieś incydenty z niemieckimi samochodami to jedyna ciemna karta naszej historii, zatem względem dowolnie wybranej grupy porównawczej wypadamy wprost kryształowo.

:shock:
hmm, incydenty powiadasz, a może to cyganie nie nasi(zawsze mylą cyganów z Polakami)
u nas panie ludzie kryształowi
Anonymous napisał(a):
Młodzież chodzi do bibliotek, rozmawia swobodnie z zagranicznymi rówieśnikami

:shock:
ale która młodzież?
wiesz ze prozak można przedawkować?

ale generalnie poprawiłeś mi humor :lol:

igore napisał(a):
Anonymous napisał(a):
Młodzież chodzi do bibliotek

Tak, a ponad 60% Polaków w ogóle nie czyta ksiażek i w Europie jestesmy pod tym względem na szarym końcu.

to nieprawda jest
tak pisze Niemiecka prasa, ta nasza patriotyczna odnotowała wzrost czytelnictwa wśród młodzieży o 1254%
:mrgreen:
http://niezalezna.pl/11689-polacy-czytaja-ksiazki
dla porownania
http://niezalezna.pl/15473-wiekszosc-polakow-nie-czyta-ksiazek

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
Kara lubi ten post.

#392 PostWysłany: 30 Mar 2016 10:23 
Awatar użytkownika

niebieski
@igore właśnie zaczęłam się zastanawiać, co czyta pozostałych 40%... I spojrzałam na nominowanych do Bestsellerów Empiku 2015. Trochę tytułów mnie lekko zdziwiło:

Literatura obca
„Co nas nie zabije” – David Lagercrantz; Wydawnictwo Czarna Owca
„Dziewczyna z pociągu” – Paula Hawkins; Wydawnictwo Świat Książki
„Grey. Pięćdziesiąt twarzy Greya oczami Christiana” – E L James; Wydawnictwo Sonia Draga
„Pogromca lwów” – Camilla Läckberg; Wydawnictwo Czarna Owca
„Uległość” – Michel Houellebecq; Wydawnictwo W.A.B.

Poradnik
„Elementarz stylu” – Katarzyna Tusk; Wydawnictwo Muza S.A.
„Magia sprzątania” – Marie Kondo; Wydawnictwo Muza S.A.
„Red Lipstick Monster. Tajniki makijażu” – Ewa Grzelakowska-Kostoglu; Znak Literanova

„Superfood na co dzień. Co jeść, by dobrze się czuć” – Jamie Oliver; Wydawnictwo Insignis
„Twój dziennik. 12 nowych lekcji i myśli na każdy dzień” – Regina Brett; Wydawnictwo Insignis

Ciekawa jestem, jak wygląda kompilacja statystyk dystrybutorów, bo w 2014 sytuacja była dość wesoła: http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,132751, ... iazki.html.

Widziałam parę akcji wymiany książek wśród Polonii i z pozycji oznaczonych jako "literatura kobieca" pamiętam... pewuenowskie "Igły" :lol: , a wśród poradników dominowała literatura dla rodziców - przyszłych i małych dzieci. Coś niedobrego się dzieje na emigracji. :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#393 PostWysłany: 30 Mar 2016 10:25 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Kara napisał(a):
... I spojrzałam na nominowanych do Bestsellerów Empiku 2015. ...

są jeszcze tacy, co mają książki w domu, chodzą do bibliotek czy kupują używane...
pewnie sporo też czyta relacje na forum :lol:

#394 PostWysłany: 30 Mar 2016 10:29 

@namteH, po tym jak Empik w okresie Świąt promował ludzi drących Biblię albo promujących dzieciobójstwo, ich bestsellery mogą być reprezentatywne tylko dla określonej kategorii czytelników.
 PM off
namteH lubi ten post.

#395 PostWysłany: 30 Mar 2016 10:43 
Awatar użytkownika

srebrny
a tam Biblie
teraz sie na orła zamachnął
Image
zgroza, panie zgroza
@Kara
podaj bestsellery z księgarni parafialnej :mrgreen:

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#396 PostWysłany: 30 Mar 2016 11:06 

srebrny
namteH napisał(a):
Drugi natomiast był po 2000 roku, kierowca TIRa.
Opowiadał o rzeczach, w które bym łatwiej uwierzył gdyby to były lata 80/90 a nie po 2000. Łapówki na granicy w formie skrzynki pomarańczy czy szalika jakiegoś klubu sportowego... Najbardziej mu się podobały koleiny: nie trzeba było kierownicy ruszać. Zwykle jeździł na Śląsk. Raz tez dokonał wymiany pomarańczy na kiełbasę z jelenia. Stwierdził, że jesteśmy bardzo gościnnym narodem ale biednym.
To jest jednak pikuś w porównaniu z tym co robiły polskie kobiety za paczkę rajstop... Ponoć żadna nie mówiła, że jest Polką...

kierowca TIRa ? prosze Cie, napisz jeszcze ze szwagier ci powiedzial, albo kolega pod budka z piwa... zal.pl

-- 30 Mar 2016 11:09 --

singielka_1976 napisał(a):
Taki mamy m.in. wizerunek:
"Na lotnisku w Bergen aresztowano pijanych Polaków. Przylecieli Wizz Airem z Gdańska".

i co z tego ? inne nacje nie pijace ?

-- 30 Mar 2016 11:10 --

Od kiedy to stwierdzenie faktu jest tożsame z nienawiścią?
A może prawda w oczy kole?
Inni kradną/piją/gwałcą to my też? Równajmy w górę a nie w dół.
Sorry ale mam zwyczaju nazywać rzeczy po imieniu i obca mi jest ślepa solidarność z pijącymi czy kradnącymi rodakami.

oj wez mnie nie rozsmieszaj, jak brytyczycy i irlandczycy pija na umor na wakacjach i sie glupio zachowuja to ich rodacy maja
to kompletnie gdzies. niby dlaczego ja mam sie wstydzic za jakis mietkow co sie napili w samolocie ?
 Profil Relacje PM off  

#397 PostWysłany: 30 Mar 2016 11:15 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
michcioj napisał(a):
...
kierowca TIRa ? prosze Cie, napisz jeszcze ze szwagier ci powiedzial, albo kolega pod budka z piwa... zal.pl
...

ja go nie spotkałem w barze przy autostradzie tylko wynajmowałem u niego pokój i zapewniam Cię, że to nie był stereotypowy gość.

#398 PostWysłany: 30 Mar 2016 11:16 

srebrny
fajnie, gratulacje.
poprostu powolywanie sie na opowiesci takich '' tytanow intelektu '' jak np. kierowcy tira mnie poprostu smiesza.
 Profil Relacje PM off  

#399 PostWysłany: 30 Mar 2016 11:18 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@michcioj
a co ma intelekt do tego co widziało? jak głupi patrzy na trawę to widzi złoto? zal.pl

#400 PostWysłany: 30 Mar 2016 11:21 

Tym wszystkim obrońcom uciśnionych Polaków życzę więcej....OBIEKTYWIZMU, idealni nie jesteśmy ale najgorsi też nie, jak inne nacje mamy i wady ale i sporo zalet

Zakładam, że Ty ten OBIEKTYWIZM SUBIEKTYWNIE nam tutaj zdefiniujesz?
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 488 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości