Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 488 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 31 Mar 2016 13:30 
Awatar użytkownika

niebieski
@igore "ponad 60%", o których pisałeś, pochodzą z badania, o którym mowa w podlinkowanym poniżej artykule? Bo dyskusja nam znów meandruje.

Kara napisał(a):
@becek parafrazując "sucharka" - lekarz kazał ignorować cf nadgorliwi-administratorzy,19,63715&p=710084#p710084 :-) I drugi sort bez dodatkowych punktów ma więcej czasu na wartościowe lektury, bo od lat odgrzewamy ten sam kotlet, a to na lokalnej, a to na polonijnej patelni, a mięso nadal jakby surowe => http://ksiazki.onet.pl/wiadomosci/polac ... wic/z6r99d.
 Profil Relacje PM off  

City break na Sycylii za 709 PLN 🏛️🍕 Loty do Palermo + ⭐⭐⭐ hotel z podgrzewanym jacuzzi na dachu 💦🔥 City break na Sycylii za 709 PLN 🏛️🍕 Loty do Palermo + ⭐⭐⭐ hotel z podgrzewanym jacuzzi na dachu 💦🔥
Rajska Afryka, Ameryka Środkowa lub uwielbiana Azja 😍🤗 Loty już od 1596 PLN Rajska Afryka, Ameryka Środkowa lub uwielbiana Azja 😍🤗 Loty już od 1596 PLN
#442 PostWysłany: 31 Mar 2016 13:47 
Awatar użytkownika

srebrny
Anonymous napisał(a):
Czy część z Was czytając posty wyłapuje tylko słowa kluczowe i z czym chce z tym je sobie kojarzy, czy ma też ambicje by zrozumieć sens zdania?
W poście:
nasz-wizerunek-za-granica,18,90269?start=380#p740319 napisałem:
Anonymous napisał(a):
Młodzież chodzi do bibliotek, rozmawia swobodnie z zagranicznymi rówieśnikami i zdaje sobie sprawę, że z tym powszechnym "co ludzie powiedzą" jest coś nie tak. Naszą przewagą jest ustępowanie osobom starszym miejsca w tramwajach, całowanie kobiet w rękę, ubranie na niedziele i życzliwość względem siebie, a gościnność względem obcych ludzi.

a od wczoraj sporo wypowiedzi dotyczy czytelnictwa w Polsce ogółem...
Powtórzę: młodzież do bibliotek, nie Polacy do księgarń.

Z 326 słów w moim poście wycięto 2, zmieniono ich znaczenie, zbudowano tezę której ja nie zbudowałem i teraz próbuje się ją obalić :)

nie chce mi się kopać z koniem
zatem wkleję jedno zdanie z ostatniego badania stanu czytelnictwa w Polsce,
Cytuj:
W porównaniu do roku 2000 czytelnictwo zmalało obecnie najwyraźniej wśród mężczyzn i osób młodych

smacznego

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
Kara lubi ten post.

#443 PostWysłany: 31 Mar 2016 14:02 

@becek, albo Ty naprawdę nie masz potencjału albo po prostu tu śmiecisz. Jeszcze raz:
Kod:
Młodzież chodzi do bibliotek, rozmawia swobodnie z zagranicznymi rówieśnikami i zdaje sobie sprawę, że z tym powszechnym "co ludzie powiedzą" jest coś nie tak.

O powyższym zdaniu możemy powiedzieć, że jest:
1) zdaniem porównawczym względnym?
2) zdaniem porównawczym spójnikowym?
3) zdaniem oznajmującym?

Dokładnie, jest zdaniem oznajmującym. Gdybyś chciał zarzucić mi, że się mylę to zacznij od stwierdzenia "Młodzież nie chodzi do bibliotek [...]|", a nie pisania jakiś kompletnych bzdur o tym, w jakim kraju kupuje się w księgarniach więcej książek.
Druga sprawa, to Ty faktycznie nie rozumiesz słowa pisanego i to tego, które sam przytaczasz. Osoba młoda to nie jest młodzież. Osoba młoda to jest kategoria statystyczna i obejmuje ludzi do 30 roku życia. Młodzież to kategoria społeczna, z grubsza od wieku nastoletniego do 21 roku życia.

Bardzo dobrze, że się nie chcesz "kopać z koniem", bo - jak widzę - zanim do tego "konia" podejdziesz to sobie nogi połamiesz.
 PM off  

#444 PostWysłany: 31 Mar 2016 14:07 
Awatar użytkownika

niebieski
becek napisał(a):
Kłopot taki ze adwersarze to nie murzyni [...]
Niemcy tez swego czasu uważali się za lepszych od innych, nie wyciągnąłeś z tego żadnych wniosków[...]

I znów masz rację @becek ...
 Profil Relacje PM off  

#445 PostWysłany: 31 Mar 2016 14:31 
Awatar użytkownika

srebrny
@Don_Bartoss
ale jak to? nie rozrysujesz nam tego? w kolkach i prostokątach? kolorowych?dlaczego? łaj?
wszyscy są na pewno ciekawi czy młodzi zawierają się w młodzieży a może to młodzież zawiera się w młodych
czy są zbiory wspólne ?
pytania mnożą się jak króliki

w sumie to niech Ci będzie
młodzież chodzi do biblioteki, swobodnie rozmawia w language
dlaczego by nie :?:

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#446 PostWysłany: 31 Mar 2016 14:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Coś lekkiego na zmianę - łączącego temat, na którym znają się wszyscy, z tematem bliskim głównie męskim sercom i mojego "konika" (tj. crowdfunding - uwaga, wtrącenie: pun not intended) - od paru dni nasz potencjał naukowo-biznesowy "trenduje" w kontekście robienia piwa przy pomocy specyficznej grupy bakterii kwasu mlekowego i nawet przeciętny "zjadacz chleba" (piwosz?) może o tym poczytać:
http://www.independent.co.uk/voices/the ... 60031.html .

Projekt (z którym nie mam absolutnie nic wspólnego): https://www.indiegogo.com/projects/firs ... instinct#/
 Profil Relacje PM off  

#447 PostWysłany: 31 Mar 2016 14:50 
Awatar użytkownika

srebrny
fajna ta czarna kiecka :oops:

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#448 PostWysłany: 31 Mar 2016 15:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie jestem grupą docelową, ale mi "kiecka" ze sprzedażą napojów (bo to widnieje w KRS) kojarzy się tak, jak kiedyś "kolczyki" czy "futra" z silnikami okrętowymi czy lasami (bo akurat takie kalendarze widziałam w biurach ich dumnych właścicieli).

Zamiast "numeru kaskaderskiego" wyszedł im chyba do...bry wygłup. Kawał o rybnym będzie do aktualizacji.
 Profil Relacje PM off  

#449 PostWysłany: 31 Mar 2016 19:12 

Loty: 958
Kilometry: 1 494 682
niebieski
michcioj napisał(a):
DMW napisał(a):
michcioj napisał(a):
sko1czek napisał(a):
.
Po prostu zwykle piszemy jako dwa oddzielne słowa:
http://niez.pl/po-prostu-czy-poprostu/

i co z tego ?

Nie kompromituj się...

kompromitacja jest czepianiem sie podczas dyskusji literowek i nic nie znaczacych bledow
ortograficznych przy braku argumentow.
znalazl sie humanista :-)

Na pewno chciałeś użyć tego słowa w tym kontekście..?
Nie pogrążaj się...
 Profil Relacje PM off
ewaolivka lubi ten post.

#450 PostWysłany: 02 Kwi 2016 20:18 
Awatar użytkownika

złoty
Dwoch Polakow dostalo dozywotni zakaz lotow Wizz za awantury i pijanstwo na pokladzie samolotu lecacego z Granska do Bergen.

"Według zeznań personelu samolotu podczas lotu mężczyźni ordynarnie zachowywali się w stosunku do pozostałych pasażerów i załogi. Polacy byli pod wpływem alkoholu, wywołali zamieszanie, paląc e-papierosy, puszczali też głośno muzykę.

Policja z Bergen poinformowała, że na pokładzie było pięciu pijanych mężczyzn, ale po lądowaniu samolotu zatrzymano tylko dwóch. Jak powiedział jeden z policjantów norweskiemu portalowi "The Local Norway", to nietypowa sytuacja, żeby linia lotnicza wzywała policję do pijanych pasażerów.

Początek kłopotów

- Nieodpowiednie zachowanie kilku pasażerów lotu z Gdańska do Bergen spowodowało, iż dwóch z nich zostało aresztowanych przez władze norweskie zaraz po wylądowaniu. Podczas lotu pasażerowie złamali prawo lotnicze i nie postępowali zgodnie z instrukcjami przekazywanymi przez członków załogi. Wizz Air nie toleruje tego typu nadużyć i zachowań łamiących prawo - mówi nam Anna Robaczyńska, opiekun klienta z Wizz Air. - Priorytetem jest dla nas bezpieczeństwo pasażerów, załogi oraz samolotu. W pełni wspieramy naszych pracowników w przeciwdziałaniu agresji i niewłaściwym zachowaniom na pokładach samolotów Wizz Air.

Zatrzymanie i dożywotni zakaz latania liniami Wizz Air to dopiero początek problemów kłopotliwych pasażerów. Wizz Air zamierza jeszcze złożyć pozew w norweskim sądzie."
 Profil Relacje PM off  

#451 PostWysłany: 03 Kwi 2016 09:39 

srebrny
DMW napisał(a):
Nie kompromituj się...

niby czym sie kompromituje ? wez mnie nie rozsmieszaj
 Profil Relacje PM off  

#452 PostWysłany: 03 Kwi 2016 09:50 
Awatar użytkownika

srebrny
dajcie spokój, święta są

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
miriam lubi ten post.

#453 PostWysłany: 03 Kwi 2016 10:04 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
Kara napisał(a):
Tylko np. Steve Jobs czy Roman Karkosik lepiej przemawiają do wyobraźni niż "la, la, la, sam zrobiłeś orta!". :-)
Karkosik czy Kluska ;) ?
 Profil Relacje PM off  

#454 PostWysłany: 03 Kwi 2016 10:17 
Awatar użytkownika

Loty: 368
Kilometry: 643 015
HON fly4free
A ja się zastanawiam, jak zaprezentujemy naszą nację w najbliższy weekend we Lwowie :D
 Profil Relacje PM off  

#455 PostWysłany: 03 Kwi 2016 10:24 

srebrny
becek napisał(a):
dajcie spokój, święta są

No właśnie i to w dodatku miłosierdzia,a wy tacy niemiłosierni dla siebie ;)
 Profil Relacje PM off  

#456 PostWysłany: 03 Kwi 2016 10:30 

Przypomniala mi sie moja pierwsza wizyta w Rosji, a dokladniej w St Petersburgu. Idac ze znajomymi po Newskim Prospekcie, w parku na wysokosci parku Ekaterinskiego zauwazylismy lezacego na trawie pijanego jegomoscia z dziwaczna czapka. Podchodzac blizej spostrzeglismy duza czapke w biala czerwona szachownice od Plus Gsm z napisem Polska :)

Nie demonizowalbym jednak, kazda nacja ma tego typu przypadki.
 Profil Relacje PM off  

#457 PostWysłany: 03 Kwi 2016 10:43 
Awatar użytkownika

srebrny
no właśnie problem w tym ze nie każda :roll:

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#458 PostWysłany: 03 Kwi 2016 11:20 
Awatar użytkownika

niebieski
ane.wald napisał(a):
Kara napisał(a):
Tylko np. Steve Jobs czy Roman Karkosik lepiej przemawiają do wyobraźni niż "la, la, la, sam zrobiłeś orta!". :-)
Karkosik czy Kluska ;) ?

Nie, nie pomyliły mi się nazwiska. O ile mi wiadomo, Roman Kluska jest absolwentem Akademii Ekonomicznej w Krakowie.

Nauka, a nie dyplom, to klucz.

A jak jesteśmy przy temacie wizerunku, nauki i klimatach komputerowo-giełdowych, niejedna polska fortuna w IT zaczęła się od powrotu z jakiegoś stypendium czy konferencji z "ruską torbą" czy kartonem części. Sposobami zaoszczędzenia na zawartość tych pakunków dzisiejsiejsi profesorowie czy prezesowie na pewno zadziwiliby niejednego forumowicza. ;-)
 Profil Relacje PM off  

#459 PostWysłany: 03 Kwi 2016 11:28 

igore napisał(a):
A ja się zastanawiam, jak zaprezentujemy naszą nację w najbliższy weekend we Lwowie :D

Wszystko będzie dobrze, bo administratorzy i moderatorzy nie będą pić alkoholu tylko czuwać nad właściwym przebiegiem imprezy.
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#460 PostWysłany: 03 Kwi 2016 11:32 
Awatar użytkownika

srebrny
i robić zdjęcia, które następnie będą dostawać kelnerzy z adnotacja "tego forumowicza już nie obsługujemy"
tak zwany alko-ban

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 488 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości