Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 147  Następna
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 12 Mar 2012 12:28 
Awatar użytkownika

srebrny
Zadzwon na infolinie dla bezpieczenstwa moze, bo to dwa rozne imiona.
 Profil Relacje PM off  

All inclusive na Malcie w 5* hotelu 🌊🏝️ Zimowy odpoczynek w Mellieha Bay za 1767 PLN All inclusive na Malcie w 5* hotelu 🌊🏝️ Zimowy odpoczynek w Mellieha Bay za 1767 PLN
🚨UWAGA!🚨 Tajlandia w cenie jak z dyskontu 🤑🔥 Loty + noclegi niedaleko plaży za 1929 PLN🔥😱😍 🚨UWAGA!🚨 Tajlandia w cenie jak z dyskontu 🤑🔥 Loty + noclegi niedaleko plaży za 1929 PLN🔥😱😍
#282 PostWysłany: 12 Mar 2012 13:30 

Przy odprawie online ryanair zaznaczyłam, że Dowód Osobisty został wydany w Polsce, ale gdy kliknęłam by zakończyć wprowadzanie danych zauważyłam, że jest zaznaczona Hiszpania .. no ale było już za późno .. czy to ma jakieś znaczenie ? na karcie mam obywatelstwo polskie, chodzi tylko o kraj wydania dokumentu.. lecę z Ibizy do Madrytu .. dziękuję z góry za odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

#283 PostWysłany: 12 Mar 2012 15:35 

Na infolinii Ryanair zmienią ci to od ręki (dzwoń przez Skype).
Raczej nie ignoruj tego bo to dość poważny błąd.
 Profil Relacje PM off  

#284 PostWysłany: 15 Mar 2012 21:07 
Awatar użytkownika

Kochani, nie wiem czy pytam w dobrym temcie, ale: już dawno nmie leciałam ryanairem.
Czy w kartach pokładowych coś się zmieniło? Bo nie widzę na wydruku żadnych danych o moim dowodzie osobistym. Jest tylko imię nazwisko i narodowość. Czy to normalne? Bo dane wpisałam wszystkie i wszysto zatwierdziłam jak trzeba.
Trochę to dziwne dla mnie...
 Profil Relacje PM off  

#285 PostWysłany: 15 Mar 2012 22:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Wszystko ok.
Wszelkie dane są zakodowane w obrazku do skanowania.
Naprawdę były tam w przeszłości jakieś numery dokumentów w postaci jawnego tekstu?
 Profil Relacje PM off  

#286 PostWysłany: 15 Mar 2012 22:32 
Awatar użytkownika

jobi napisał(a):
Wszystko ok.
Wszelkie dane są zakodowane w obrazku do skanowania.
Naprawdę były tam w przeszłości jakieś numery dokumentów w postaci jawnego tekstu?

Oczywiście - i to całkiem niedawno.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#287 PostWysłany: 15 Mar 2012 23:06 

Proszę o pomoc.
Kupiłem właśnie na Ryanair.pl bilet na trasie Kraków-Bolonia (Włochy), niestety z błędem. Chciałem zakupić bilet z Bolonii do Karkowa i z powrotem, ale niestety wyszukiwarka strony Ryanair zapamiętała moje wcześniejsze opcje wyszukiwania i automatycznie wskoczyła mi opcja wyszukiwania na trasie Kraków - Bolonia i z powrotem (na odwrót :(). Nie zauważyłem tego. Bilet kosztował 330 zł. Czy istnieje szansa odzyskania pieniędzy? Lub czy opłaca z tym biletem zrobić coś sensownego (np. zmienić nazwisko pasażera i odsprzedać lub zostawić nazwisko pasażera i przebookować go na inny termin?)
Co doradzacie?

#288 PostWysłany: 15 Mar 2012 23:20 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 514 566
janosik napisał(a):
Proszę o pomoc.
Kupiłem właśnie na Ryanair.pl bilet na trasie Kraków-Bolonia (Włochy), niestety z błędem. Chciałem zakupić bilet z Bolonii do Karkowa i z powrotem, ale niestety wyszukiwarka strony Ryanair zapamiętała moje wcześniejsze opcje wyszukiwania i automatycznie wskoczyła mi opcja wyszukiwania na trasie Kraków - Bolonia i z powrotem (na odwrót :(). Nie zauważyłem tego. Bilet kosztował 330 zł. Czy istnieje szansa odzyskania pieniędzy? Lub czy opłaca z tym biletem zrobić coś sensownego (np. zmienić nazwisko pasażera i odsprzedać lub zostawić nazwisko pasażera i przebookować go na inny termin?)
Co doradzacie?

Jeśli od razu zadzwonisz na infolinię to zamienią Ci kierunek z potrąceniem opłaty 42 zł za zmianę. Miałem identyczny przypadek. Zorientowałem się po 5 minutach, zadzwoniłem i konsultant powiedział, że z racji tego że to było 5 minut temu to zamieni, dopłacałem wtedy różnicę kartą przez telefon
 Profil Relacje PM off  

#289 PostWysłany: 16 Mar 2012 12:07 

Serdeczne dzięki za pomoc. Bilet rezerwowałem wczoraj w nocy więc infolinia nie była już czynna. Dziś zadzwoniłem ok. 11:00 i dało się jeszcze to odkręcić. Dopłaciłem tylko różnicę w cenie biletu + 42 zł.

#290 PostWysłany: 20 Mar 2012 20:23 
Awatar użytkownika

jobi, Awerik - dziękuję za odpowiedzi:) odpowiadam późno, bo oczywiście w ferworze pakowania, nie zdązyłam jeszcze przed wylotem.
 Profil Relacje PM off  

#291 PostWysłany: 23 Mar 2012 01:22 

niebieski
Krzywińka zamiast Krzywińska. Będzie ok?
 Profil Relacje PM off  

#292 PostWysłany: 23 Mar 2012 14:14 

Czy można się odprawić online (z własnego domu) jednocześnie na lot "tam" i lot powrotny jeżeli tylko 3 dni będzie się w miejscu przeznaczenia?
 Profil Relacje PM off  

#293 PostWysłany: 23 Mar 2012 14:34 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
mariobros napisał(a):
Czy można się odprawić online (z własnego domu) jednocześnie na lot "tam" i lot powrotny jeżeli tylko 3 dni będzie się w miejscu przeznaczenia?

tak

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#294 PostWysłany: 23 Mar 2012 14:53 

ok, dzięki za info, przypuszczam, że w WIZZ jest to nie wcześniej niż 7 dni przed danym wylotem czyli dla dwóch jednocześnie najlepiej to zrobić 4 dni przed wylotem "tam", wtedy też pewnie pojawi się możliwość odprawy "powrotnej".
 Profil Relacje PM off  

#295 PostWysłany: 01 Kwi 2012 15:32 

Hej, mam pewien problem z rezerwacją. Juz nie razrezerwowalam sama bilety przez internet i wszystko bylo okej, ale teraz niestety pojawil sie bląd.

1. Otworzylam strone Ryanair aby kupic bilet, wypelnilam dane tej osoby (nazwijmy ją Y) i podalam jej numer karty juz mialam klikac "kup bilet", ale ze kupywalam bilet na stronie nie w jezyku polskim tylko w innym wiec otworzylam nową strone ale juz po polsku i sprawdzalam krok po kroku czy dobrze wypelnilam tą pierwsza strone. Na tej drugiej stronie po polsku wpisalam tylko imie i nazwisko pasazera (nazwalam tutaj go X, ale naprawde wpisalam tylko cos takiego: jkkjd fssfg), nie wypelnialam zadnych innych danych, ZADNYCH!

2. Mam nadal pierwsza strone, drugą zgasilam. (Byla to ta sama przeglądarka i dwa okna w niej).

3. To sprawdzanie trwalo moze z minute, poltorej, juz wiele razy kupywalam takie bilety wiec szybko sprawdzilam i zabralam sie za kupno. Kliknęlam na tej pierwszej stronie (juz tylko ta mi zostala) KUP BILET, i co mi wyszlo? Wyszly mi dane z tej drugiej storny czyli imie i naziwsko Pana X, a dane karty Pana Y z pierwszej strony.

Jak to mozliwe ze skoro zgasilam druga strone na ktorej bylo tylko imie i nazwisko, nie podalam zadnych danych kart pojawil mi sie bilet z nazwiskiem z drugiej strony, ktora przeciez zgasilam??? Kupywalam bilet i byly dobre dane, a wyszlo jakby jedna strona zmieszala sie z danymi z drugiej strony???

Ryanair karze zaplacic 100e za zmiane nazwiska, nic nie zrobią. A przeciez to nie moja wina!!
 Profil Relacje PM off  

#296 PostWysłany: 02 Kwi 2012 10:29 

niebieski
lemonka1989 napisał(a):
Hej, mam pewien problem z rezerwacją. Juz nie razrezerwowalam sama bilety przez internet i wszystko bylo okej, ale teraz niestety pojawil sie bląd.

1. Otworzylam strone Ryanair aby kupic bilet, wypelnilam dane tej osoby (nazwijmy ją Y) i podalam jej numer karty juz mialam klikac "kup bilet", ale ze kupywalam bilet na stronie nie w jezyku polskim tylko w innym wiec otworzylam nową strone ale juz po polsku i sprawdzalam krok po kroku czy dobrze wypelnilam tą pierwsza strone. Na tej drugiej stronie po polsku wpisalam tylko imie i nazwisko pasazera (nazwalam tutaj go X, ale naprawde wpisalam tylko cos takiego: jkkjd fssfg), nie wypelnialam zadnych innych danych, ZADNYCH!

2. Mam nadal pierwsza strone, drugą zgasilam. (Byla to ta sama przeglądarka i dwa okna w niej).

3. To sprawdzanie trwalo moze z minute, poltorej, juz wiele razy kupywalam takie bilety wiec szybko sprawdzilam i zabralam sie za kupno. Kliknęlam na tej pierwszej stronie (juz tylko ta mi zostala) KUP BILET, i co mi wyszlo? Wyszly mi dane z tej drugiej storny czyli imie i naziwsko Pana X, a dane karty Pana Y z pierwszej strony.

Jak to mozliwe ze skoro zgasilam druga strone na ktorej bylo tylko imie i nazwisko, nie podalam zadnych danych kart pojawil mi sie bilet z nazwiskiem z drugiej strony, ktora przeciez zgasilam??? Kupywalam bilet i byly dobre dane, a wyszlo jakby jedna strona zmieszala sie z danymi z drugiej strony???

Ryanair karze zaplacic 100e za zmiane nazwiska, nic nie zrobią. A przeciez to nie moja wina!!

cookies przeglądarki zadziałały ... tak to już działa ... jak ktoś miał otwarte loty np mediolan paryż a chciał kupić kraków - chania które miał w innej karcie, zapłacił i kupił mediolan paryż, tak samo z walutami kiedy ma się dwa okna otwarte.

Musisz dogadać się z Ryanair, jak nie będą chcieli to nic nie zrobisz, a tutaj raczej nikt Ci nie pomoże w tej kwesti ... jeśli dane są takie dziwne jak mówisz a bilet kupowałaś nie dawno to może uda Ci się wywalczyć zmianę, chociaż będzie ciężko
 Profil Relacje PM off  

#297 PostWysłany: 02 Kwi 2012 21:36 

Pewnie i tak bylo... wiele razy kupywalam bilety lotnicze i pierwszy raz mi sie takie cos zdazylo.
Wystarczyloby wylączyc i wlączyc komputer i kupic bilet? Czy trzeba usunąc te pliki cookies zeby sie to nie powtórzylo?
 Profil Relacje PM off  

#298 PostWysłany: 02 Kwi 2012 21:51 

niebieski
lemonka1989 napisał(a):
Pewnie i tak bylo... wiele razy kupywalam bilety lotnicze i pierwszy raz mi sie takie cos zdazylo.
Wystarczyloby wylączyc i wlączyc komputer i kupic bilet? Czy trzeba usunąc te pliki cookies zeby sie to nie powtórzylo?

w tym przypadku wył i włączyć przeglądarkę :)
 Profil Relacje PM off
Promyseusz lubi ten post.
Promyseusz uważa post za pomocny.

#299 PostWysłany: 06 Kwi 2012 20:36 

Podczas odprawy online znajoma zaznaczyla przez pomylke obywatelstwo uk. Czy istnieje jeszcze jakas mozliwosc zmiany? dodam, ze lot jutro okolo 6 rano.

#300 PostWysłany: 07 Kwi 2012 22:35 

Witajcie Forumowicze

nie wiem, czy temat był już kiedyś poruszany, ale mam problem (mam nadzieję do rozwiązania)
przed momentem poprosiłam koleżankę o zarezerwowanie biletu dla mnie i dla córki, ponieważ u mnie nie przechodziła płatność
niestety wpisała mi pojedyncze nazwisko (po mężu) zamiast podwójnego (panieńskie-po mężu)
przykładowo zamiast danych które mam w dowodzie: Anna Nowak-Kowalska na bilecie mam Anna Kowalska
skorzystałam już z formularza lontaktu na stronie ryanair i dostałam automatyczną zwrotkę, że bardzo chętnie mi pomogą, tyle że musze do nich zadzwonić

moje pytanie brzmi: z waszego doswiadczenia, na jaki numer dzwonic? polski czy jakis ogolny irlandzki (nie mam problemu z rozmową po angielsku)? jest Wielka Sobota wiec pewnie nikt nie pracuje a nie wiem czy jest jakis limit czasu na taka zmiane bezkosztowo (np 24h?) - jezeli w ogole jest taka opcja :/

co do zapewnien ze to nie problem i nikt nie zwróci uwagi, to niestety ze swojego doswiadczenia z pracy w turystyce wiem ze takich kwestii nie mozna zostawiac do interpretacji obsługi lotniska bo nigdzie sie nie poleci:( a 110E za zmianę nazwiska dyskwalifikuje nasz wyjazd:(

bede wdzieczna za wszystkie wskazowki!!!!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 147  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: monus oraz 2 gości