Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 193 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 22 Mar 2016 19:27 

niebieski
Dopóki komuś się to opłaca, to się to nie skończy :/

Wróciliśmy w weekend z Holandii, ale odwiedzaliśmy też Antwerpię - na deptaku stał wojskowy samochód i spacerowali żołnierze z karabinami, na dworcu strażnik z psem i żołnierze z karabinami, pod ratuszem i przy przejściu podziemnym żołnierze z karabinami... A życie toczyło się normalnie... Jak słyszę o ewakuacji dworca i tym, co się dzieje dziś w Belgii, to trochę ścina się krew. Zwłaszcza, że pewnie bylibyśmy w tym tygodniu w Belgii (i oczywiście w Brukseli), gdyby Wizz nie anulował lotów z Lublina do CRL...

Image

Hiszpańskie Costa Dorada w 3* hotelu 🏨🌊 Maj w słonecznej Katalonii za 2469 PLN 😎 Hiszpańskie Costa Dorada w 3* hotelu 🏨🌊 Maj w słonecznej Katalonii za 2469 PLN 😎
Poszukaj zorzy za kołem podbiegunowym 😍❄ Wycieczka do Tromsø za 789 PLN (loty + ⭐⭐⭐ hotel) 🏔️💙 Poszukaj zorzy za kołem podbiegunowym 😍❄ Wycieczka do Tromsø za 789 PLN (loty + ⭐⭐⭐ hotel) 🏔️💙
#122 PostWysłany: 22 Mar 2016 19:29 
Awatar użytkownika

niebieski
@Washington link do grafiki z poziomem zagrożenia mogłeś zostawić, skoro panowie martwią się wcześniej w tym wątku o dojazd na Euro. Plotkarska gazeta, ale źródło informacji jest akurat rządowe. :-)

Co do Brukseli:

- Miasto nie będzie jutro "zamknięte".

- Pociągi jeżdżą od 16:00 do stacji Bruxelles-Centrale, Nord i Midi, ale nie zatrzymują się na stacjach Schuman, Luxembourg i Zaventem/ lotnisko BRU.

- Powoli przywracany jest transport miejski (STIB). Linie podmiejskie i międzymiastowe (TEC i De Lijn) znów wjeżdżają do Brukseli.

- Lotnisko w Brukseli (BRU/ Zaventem) będzie jutro zamknięte. Loty będą przekierowane do Charleroi, Liège, Ostendy albo portów zagranicznych.

Sytuacja w Europie na godz. 17:00
Image
 Profil Relacje PM off
zbyhu uważa post za pomocny.

#123 PostWysłany: 22 Mar 2016 20:26 
Awatar użytkownika

Loty: 650
Kilometry: 837 895
niebieski
Anonymous napisał(a):
Nie odnoszę się z sarkazmem do faktu, że zginęli ludzie. Bardziej dotyczy on fali oburzeń, wyrazów współczucia, fejsbukowych lajków, marszy, kwiatów pod ambasadami, zwiększonej konsumpcji belgijskich czekoladek i całego tego pozbawionego krzty substancji duchowych cyrku. Te gesty wywołują mój śmiech.
Ja się obawiam czasów kiedy zamachy spowszechnieją nam do tego stopnia, że każdy kolejny nie wywoła wśród ludzi reakcji, które Ty uważasz za śmieszne. Natomiast prawdziwym problemem jest kiedy działania polityków ograniczają się wyłącznie do gestów, a nie koncentrują na faktycznym rozwiązywaniu problemów.

A w temacie bezpieczeństwa nigdy nie wierzyć reklamom!
Poniżej reklamówka ze stycznia zachęcająca do przyjazdu do Brukseli:

Trudne zadanie czeka teraz marketingowców...
majdouline lubi ten post.

#124 PostWysłany: 22 Mar 2016 20:51 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
niebieski
Niech ta Europa weźmie się w końcu za działanie i przestanie słuchać tych popranych polityków z parlamentu UE i im podobnych. Cały czas będziemy się tylko przyzwyczajać, oswajać z zamachami, będziemy dalej prowadzić politykę ustępstw itp. Do roboty, działać i piep.... prawa obywatelskie tych co dawno maja je d...pie.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#125 PostWysłany: 22 Mar 2016 21:01 
Awatar użytkownika

niebieski
A ci, którzy wierzą w demagogię, niech przejdą się po Matonge albo Saint Josse w Brukseli i pomarzą sobie o równości zapisanej w większości europejskich systemów prawnych. Albo zastanowią się dlaczego, wśród zamachowców jest drugie albo trzecie pokolenie imigrantów (skoro ich rodzice czy dziadkowie przydali się wszak Europie). Część odpowiedzi można znaleźć w tym życiorysie: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Abdelha ... _and_death.
 Profil Relacje PM off
majdouline lubi ten post.

#126 PostWysłany: 22 Mar 2016 21:10 

Łacińska sentencja .
"Znika przyczyna, znika skutek."

Czyli znikają wyznawcy Allaha, znikają zamachy.
Proste ??
 PM off
14 ludzi lubi ten post.

#127 PostWysłany: 22 Mar 2016 21:10 

@scomin, może ja doprecyzuję: reakcje, o których wspomniałem w cytowanym przez Ciebie moim poście uważam nie dość, że za śmieszne, to jeszcze za chichotliwe i fałszywe. Za cyniczne.
Natomiast my, jako Polacy, powinniśmy spojrzeć na te wydarzenia nie przez pryzmat liczby ofiar, strat materialnych czy wywołanego strachu i przerażenia. Powinniśmy schłodzić głowy i zastanowić się czy takie otrzeźwienie, jakie jest niesione Zachodniej Europie jest dla nas korzystne czy niekorzystne. Nie czy jest moralne, bo oczywiście jest niemoralne - problem z moralnością jest natomiast taki, że nie jest to żadna kategoria polityczna.
Moralność co najwyżej może stanowić tylko alibi dla zbrodni.

Na końcu dodam coś co może tchnie we wszystkich trochę nadziei: Europa dojrzewa do rozwiązań siłowych.
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#128 PostWysłany: 22 Mar 2016 21:18 
Awatar użytkownika

niebieski
@jacakatowice możesz rozwinąć, jak chciałbyś to zrobić. Bo zawsze zaskakują mnie tego typu poglądy u chrześcijan...

Ciekawa jestem, jak ma się łączna liczba islamskich terrorystów do ogólnej liczby muzułmanów na świecie (1,5-2 mld). Bo zradykalizowanych jest ok. 10%.
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 22 Mar 2016 21:28 

niebieski
Kara przestań bronić wszystko i wszystkich! Kto ty jesteś? Jezus Chrystus? Nie widzisz, że ta zaraza zniszczy i Twój wyidealizowany świat tam w Zjednoczonym Królestwie? Ty to nazywasz demagogią, a ja to nazywam wezwaniem do działania dla zachowania europejskich wartości, nie widziałaś Brytyjczyków jak chodzą po muzułmańskich dzielnicach z krzyżem i krzyczą, że to jest ich kraj a nie Pakistan czy inne diabły tasmańskie! Może byście się zaczęli budzić miłośnicy miłości, dzieci kwiaty....
Łuk. 22:35-36
35. I rzekł do nich: Gdy was posłałem bez trzosa, bez torby, bez sandałów, czy brakowało wam czegoś? A oni na to: Niczego.
36. On zaś rzekł do nich: Lecz teraz, kto ma trzos, niech go weźmie, podobnie i torbę, a kto nie ma miecza, niech sprzeda suknię swoją i kupi.

Ostatnio edytowany przez krystoferson112, 22 Mar 2016 21:34, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.

#130 PostWysłany: 22 Mar 2016 21:31 

Na tzw Zachodzie to ich problem.
My na szczęście , mamy tylko parę tysięcy "naszych" całkowicie zasymilowanych Tatarów na Podlasiu.
I wystarczy tej różnorodności multi- kulti.
Reszta pod ścisłą kontrolą służb, a kolejnych mowy nie ma żeby wpuszczać.
 PM off
samaki9 lubi ten post.

#131 PostWysłany: 22 Mar 2016 21:37 

niebieski
Tatarzy to nasza duma! Mieszkam nie daleko tych miejscowości np. Sobieska Wola w woj lubelskim gdzie Jan III Sobieski dał im za zasługi swoje ziemie, Mało jest tak oddanych ojczyźnie Polaków i to jest dowód, że my nie jesteśmy anty islamowi tylko anty islamskiemu terrorowi.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#132 PostWysłany: 22 Mar 2016 21:38 
Site Admin
Awatar użytkownika

O, o, o! To już trzeci dzwonek był? :) przepraszam, przepraszam, mam miejsce 17... No już, chwila, dotrę na swoje miejsce i już nie przeszkadzam... Ufff, no Grażyna, zdążyliśmy na show. Gdzie mój popcorn? :D

:P
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#133 PostWysłany: 22 Mar 2016 21:39 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
niebieski
być może już wkrótce przyjdzie czas,że dojazd do lotnisk, dworców itp będzie taki jak punkty kontrolne na obszarach wojennych. Oczywiście nie unikniemy innych sytuacji jak np. metro ale wydaje się,że przyszły czasy,że tu nie ma co dyskutować co nam się podoba,czy będzie mniej lub bardziej wygodnie ale co będzie skuteczne. I nawet jak będzie trzeba pojawić się na lotnisku z tego powodu np. 4h przed odlotem.
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 22 Mar 2016 21:40 
Awatar użytkownika

niebieski
@jacakatowice o! To jednak są jacyś wyznawcy Allaha nie do "zniknięcia". Postęp. W kwestii "kolejnych mowy nie ma żeby wpuszczać" - w takim razie żegnajcie pieniążki na inwestycje (większość banków europejskich polega w jakimś stopniu na dopływie funduszy z Zatoki). Ups, kryzys. :-)

@krystoferson112 a propos "miłośnicy miłości, dzieci kwiaty": Mt 22: 34-40.

W Londynie nigdy nie spotkałam muzułmańskiego patrolu. W Brukseli również. A teraz, proszę, opowiedz mi przez PW, co dobrego dla świata zdziałały inkwizycja czy wojny religijne.

EOT z mojej strony.
 Profil Relacje PM off
ewaolivka lubi ten post.

#135 PostWysłany: 22 Mar 2016 21:46 
Moderator forum
Awatar użytkownika

@Kara śliczny avatar
2 ludzi lubi ten post.

#136 PostWysłany: 22 Mar 2016 21:48 

niebieski
spotkasz go w krajach arabskich, no te wiesz te patrole w Arabii Saudyjskiej nawet przekonasz się na własnej skórze... w Europie to nie maja one racji bytu wiesz tak sądzę ;)

Ostatnio edytowany przez krystoferson112, 22 Mar 2016 21:49, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 22 Mar 2016 21:49 

Zbanowany
Pracowałem 10 lat na przygranicznym bazarze na zachodzie Polski i miałem do czynienia z "Bulłgarami"(cyganami muzułmanami) w latach 90 zaczeli zjeżdżać sie do miejscowosci w której jest bazar, gdy ich było kilkudziesięciu był spokoj, zachowywali sie jak ludzie biali. Ale z biegiem czasu zaczeło ich wiecej przyjezdzać na bazar to nagle poczuli sie silni w grupie zaczeły sie awantury z Polakami okradanie Niemców co przyjeżdżali na zakupy. Na tą chwile jest ich około 600 a miejscowość liczy 2,5tys ludzi. co tydzien na weekendy awantury, bójki czują sie bezkarni policja przyjeżdża i rozkłada ręce. Jesli ktos broni muzułmanów to jest idiotą dla tych ludzi powinien być zakaz osiedlania sie w europie.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#138 PostWysłany: 22 Mar 2016 21:57 

@michzak Jaki masz? Z solą i z masłem czy na słodko? Bo jak na słodko, to nie. Dbam o linię (A linia ma być gruba i wyrazista).
@Japonka76 Zgadzam się. Chciałbym Karę za coś skrytykować, ale nie mogę...bo kotek. Kradziony, ale zawsze :D
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#139 PostWysłany: 22 Mar 2016 21:58 

niebieski
Tak jak wszyscy, jestem przerażona dzisiejszymi zamachami. Ale jestem też przerażona faktem, ze to przysłowiowa woda na młyn dla wszelkiej maści nacjonalistów,
"wielkich patriotów", już wywijających szablami. Już rwących się do zaprowadzenia Ładu i Porządku. Jakoś nie widzę dobrego zakończenia.

I nie jestem zdziwiona, kto z forum rwie się do tego ;)
No, już widzę odpowiedzi :) Ale trudno, tak właśnie myślę...
 Profil Relacje PM off
Japonka76 lubi ten post.

#140 PostWysłany: 22 Mar 2016 21:59 

niebieski
Japonka76 napisał(a):
@Kara śliczny avatar

Proponuje lepszy, co noc to zmiana ;)

-- 22 Mar 2016 21:01 --

ewaolivka napisał(a):
Tak jak wszyscy, jestem przerażona dzisiejszymi zamachami. Ale jestem też przerażona faktem, ze to przysłowiowa woda na młyn dla wszelkiej maści nacjonalistów,
"wielkich patriotów", już wywijających szablami. Już rwących się do zaprowadzenia Ładu i Porządku. Jakoś nie widzę dobrego zakończenia.

I nie jestem zdziwiona, kto z forum rwie się do tego ;)
No, już widzę odpowiedzi :) Ale trudno, tak właśnie myślę...

uważasz, że lepsza jest bezczynność i dawanie się golić jak młodu Jasio, współczuję!

Załączniki:
kara.jpg
kara.jpg [ 16.39 KiB | Obejrzany 581 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 193 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości