Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
wyszukiwarka-najtanszych-biletow-w-pendolino-intercity,35,155015

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1599 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 80  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 09 Mar 2016 15:27 

Loty: 138
Kilometry: 169 320
niebieski
"Przeciętny pasażer" w kontekście wiedzy, nie częstotliwości :)

@seby - ha! to jeszcze "lepiej". Robiłem to na próbę, a nie przed realną podróżą i przyznaję, że nie wpisałem pojedynczego, nie wpadłem na to, że też może być zablokowane.

Czyli jednak sposób się nie znajdzie, w razie potrzeby trzeba jechać do kasy stacjonarnej. Albo liczyć, że będzie wolne i obsługa pozwoli się przesiąść.

Kompletnie nie rozumiem, dlaczego to nie może być dostępne na rozwijanej liście, skoro są "wagon bezprzedziałowy" i "wagon bezprzedziałowy ze stolikiem". Tym bardziej, że PKP na tym traci - ludzie z dziećmi ze 100% zniżki rezerwują miejsca dostępne dla wszystkich, a przedziały dla dzieci jadą puste.

🏝️ 5* hotel w Turcji z 24h all inclusive 🍹 Tydzień w Alanyi za 1799 PLN 🏝️ 5* hotel w Turcji z 24h all inclusive 🍹 Tydzień w Alanyi za 1799 PLN
Egzotyczna przygoda 🔥 Grecja, Singapur i Australia w jednej podróży za 2969 PLN 😍 Egzotyczna przygoda 🔥 Grecja, Singapur i Australia w jednej podróży za 2969 PLN 😍
#202 PostWysłany: 09 Mar 2016 15:42 
Site Admin
Awatar użytkownika

Ja wpadłem na to po prostu w momencie, gdy zobaczyłem, że mogę później opłacić bilet :)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#203 PostWysłany: 09 Mar 2016 15:48 
Awatar użytkownika

złoty
Qba85 napisał(a):
Tym bardziej, że PKP na tym traci - ludzie z dziećmi ze 100% zniżki rezerwują miejsca dostępne dla wszystkich, a przedziały dla dzieci jadą puste.

Nie bój, nie bój - z tego co widuję, to w jednym przeważnie siedzi jakaś matka\rodzina z dzieckiem, a pozostałych siedzą pełnoletni pasażerowie (bez pociech) żądni luksusu menadżerskiego przedziału za cenę biletu 2 klasy :lol:
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 09 Mar 2016 18:42 

srebrny
michzak napisał(a):
Jadąc w grupie zawsze wybieram konkretne miejsce, a później je kupuje. Wadą jest to, że oddzielnie wszystko muszę robić.

Od lat tak robię, gdy sytuacja zmusza mnie do korzystania z usług tego operatora. Zresztą dzięki temu można jechać w normalnym wagonie, a nie tym, do którego system przydzielił 80% klientów.
 Profil Relacje PM off  

#205 PostWysłany: 09 Mar 2016 18:43 
Site Admin
Awatar użytkownika

@obibok zauważyłem, że przydzielanie w Pendolino zaczyna od drugiego czy trzeciego wagonu, dlatego ja zawsze biorę miejsca w siódmym - a nuż może aż tyle miejsc się nie sprzeda :P
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 09 Mar 2016 18:47 

srebrny
Siódmy bardzo często jedzie puściutki, a do tego ma to wspaniałe miejsce 86.
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 10 Mar 2016 01:06 

Loty: 138
Kilometry: 169 320
niebieski
abelincoln napisał(a):
Qba85 napisał(a):
Tym bardziej, że PKP na tym traci - ludzie z dziećmi ze 100% zniżki rezerwują miejsca dostępne dla wszystkich, a przedziały dla dzieci jadą puste.

Nie bój, nie bój - z tego co widuję, to w jednym przeważnie siedzi jakaś matka\rodzina z dzieckiem, a pozostałych siedzą pełnoletni pasażerowie (bez pociech) żądni luksusu menadżerskiego przedziału za cenę biletu 2 klasy :lol:

hehe i obsługa na to pozwala?

Ale to i tak nie zmienia sytuacji, że PKP traci, bo przecież oni tych miejsc nie kupują, tylko przesiadają się z innych.

#208 PostWysłany: 10 Mar 2016 01:11 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Qba85 napisał(a):
...
Ale to i tak nie zmienia sytuacji, że PKP traci, bo przecież oni tych miejsc nie kupują, tylko przesiadają się z innych.

taaa
i jutro zbankrutuje przez to... 8-)

#209 PostWysłany: 10 Mar 2016 01:48 

srebrny
namteH napisał(a):
Qba85 napisał(a):
...

taaa
i jutro zbankrutuje przez to... 8-)

Chyba bym się poszedł z radości uchlać. Ale to nierealne; przecież płacimy podatki...
 Profil Relacje PM off  

#210 PostWysłany: 10 Mar 2016 02:46 

niebieski
obibok napisał(a):
Siódmy bardzo często jedzie puściutki, a do tego ma to wspaniałe miejsce 86.
ja jechałem i 7/6 full co do sztuki , 5/4 puściejsze , 3/2 mega full - nie ma żadnych zasad piszesz bzdury , co do miejsca 86 żaden komfort daleko do kibelka i mało miejsca
 Profil Relacje PM off  

#211 PostWysłany: 10 Mar 2016 12:02 
Awatar użytkownika

srebrny
michzak napisał(a):
Jadąc w grupie zawsze wybieram konkretne miejsce, a później je kupuje. Wadą jest to, że oddzielnie wszystko muszę robić. Ale jest na to sposób - nowy bilet, rezerwacja wskazanego miejsca, wpisuję imię nazwisko podróżnego i klikam dalej. W następnym oknie wciskam "Zapłać później"
Operację powtarzam aż nie "zarezerwuję" sobie wszystkich potrzebnych miejsc. Jeśli widzę, że wszystkie miejsca są możliwe do kupna (w sensie, że nie wyskoczyło, że miejsce jest niedostępne), to po prostu idę opłacać każdą rezerwację z osobna. Działało zawsze bez pudła, rezerwacja wisi 15 min, więc jest 15 min na zarezerwowanie i opłacenie wszystkiego - to jest wystarczająco dużo czasu.

A jeśli któreś miejsce nie będzie dostępne, to albo poczekać 15 min, albo po prostu kliknąć, że jednak się rezygnuje i spróbować szczęścia na innych miejscach.

Może w ten sposób warto próbować brać te z przedziałami dla dzieci?

Niestety, ale takimi zabawami można się przyblokować. Przy 5 nieopłaconych rezerwacjach na konkretny kurs blokują ci możliwość zakupu biletu (tylko na ten konkretny pociąg, inne bilety można dalej kupować). Wtedy trzeba kombinować z innym kontem lub kupować anonimowo, bez logowania.
 Profil Relacje PM off  

#212 PostWysłany: 10 Mar 2016 12:08 
Site Admin
Awatar użytkownika

W sumie ważna informacja, ja zazwyczaj kupowałem bilety po 4 osoby i nie wiedziałem :P ale po opłaceniu jednej z tych rezerwacji mogę zarezerwować ponownie 5. miejsce?
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 10 Mar 2016 12:15 
Awatar użytkownika

srebrny
Dopóki nie osiągniesz 5 nieopłaconych rezerwacji to można kupować. Komunikat brzmi następująco:

""Możliwość rezerwacji została zablokowana, ponieważ pięć dokonanych przez Ciebie transakcji nie zostało zakończonych płatnością. Sprawdź Regulamin e-IC.""
 Profil Relacje PM off
michzak lubi ten post.
michzak uważa post za pomocny.

#214 PostWysłany: 13 Mar 2016 14:55 

Loty: 76
Kilometry: 78 662
Gdzieś czytałem, ktoś pisał, szukałem, ale nie mogę znaleźć. Jak działa system rezerwacji biletów w PKP? Chodzi mi o zapełnianie wagonów. Zapełnia on od początku wagony po kolei czy może jakoś od środka równomiernie w kierunku końców składu pociągu?
 Profil Relacje PM off  

#215 PostWysłany: 13 Mar 2016 15:03 
Site Admin
Awatar użytkownika

Z tego co zauważyłem przynajmniej w Pendolino leci od początku, wagonu nr 1 (dla klasy 1) lub od wagonu nr 2 (dla Pendolino) do wagonu numer 7 przydzielając automatycznie miejsca
 Profil Relacje PM off
seba92 uważa post za pomocny.

#216 PostWysłany: 18 Mar 2016 21:50 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 152 863
niebieski
Da się gdzieś kupić bilet łączony on-line? Na jakiejś zagranicznej stronie czy coś? IC + TLK
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 18 Mar 2016 22:20 

srebrny
Tak, ale nie na polski pociąg. Chyba że sobie kupisz bilet w standardowej taryfie międzynarodowej (drogo) na dany odcinek, to wtedy można jechać wszystkim.
 Profil Relacje PM off  

#218 PostWysłany: 18 Mar 2016 22:21 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
Tylko w kasie.

#219 PostWysłany: 18 Mar 2016 23:35 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 385
Kilometry: 548 672
Weekendowy na święta (to już za tydzień) powinien działać od piatku od 19.00 do wtorku do 6 rano. Dobrze kombinuję?
 Profil Relacje PM off  

#220 PostWysłany: 18 Mar 2016 23:44 
Awatar użytkownika

srebrny
Roku napisał(a):
Dobrze kombinuję?

Tak.

https://www.intercity.pl/pl/site/dla-pa ... ndowe.html

Cytuj:
Czyli jeśli np. piątek lub poniedziałek jest dniem wolnym od pracy, bilet obowiązuje o jeden dzień dłużej.
Roku uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1599 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 80  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości