Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 59 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 18 Sty 2016 11:57 

Przynajmniej jeden zadowolony, że PLN się osłabił. :D
Szkoda że prowizji mi nie płacą, od każdego złowionego klienta.

PS. Nie wątpię, że inne tego typu firmy też są uczciwe. Ale nie korzystałem, to nie będę rekomendował. ;)
 PM off  

Ryanair ogłosi kilkanaście nowych tras z 2 lotnisk w Polsce! Dokąd poleci? 2 egzotyczne kraje na celowniku Ryanair ogłosi kilkanaście nowych tras z 2 lotnisk w Polsce! Dokąd poleci? 2 egzotyczne kraje na celowniku
✨Na jarmark do stolicy Włoch 🎄🍕Przedłużony weekend Rzymie za 779 PLN 🥰 ✨Na jarmark do stolicy Włoch 🎄🍕Przedłużony weekend Rzymie za 779 PLN 🥰
#22 PostWysłany: 18 Sty 2016 13:33 

Wysoki kurs swoją drogą - ale jaka wygoda ... ;) Uniknelem wizyty w banku w celu wyplaty gotowki , oplaty 9 zł i wizyty w kantorze. Super sprawa. Ale kupowac Euro na wakacje to juz chyba w tradycyjnym kantorze bo nie mam karty do konta. Ale sprzedawac jak najbardziej :)
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 18 Sty 2016 13:34 
Site Admin
Awatar użytkownika

A kto powiedział, że nie można wyrobić karty? Skoro i tak jest można założyć darmowe... ;)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 18 Sty 2016 13:44 

bodziocm napisał(a):
Wysoki kurs swoją drogą - ale jaka wygoda ... ;) Uniknelem wizyty w banku w celu wyplaty gotowki , oplaty 9 zł i wizyty w kantorze. Super sprawa. Ale kupowac Euro na wakacje to juz chyba w tradycyjnym kantorze bo nie mam karty do konta. Ale sprzedawac jak najbardziej :)

To jeszcze jedna rada. Jak chcesz , to skorzystasz. ;)
Nie ulegaj tej histerii , jaka zagościła na forum { euro będzie po 4,80-5] , Obalamy rząd itd

Masz PLN z korzystnej sprzedaży EUR, to się ciesz. I na wakacje nie kupuj na razie. Spokojnie poczekaj i kupisz o wiele taniej niż dzisiaj.Jest jeszcze sporo czasu.
 PM off  

#25 PostWysłany: 18 Sty 2016 14:27 

Jasne, oczywiscie. Nie pisalem ze chce teraz kupowac bo to bylaby glupota (choc czas pokaze i nigdy nie wiadomo). Teraz tylko sprzedawac sprzedawac :)
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 20 Kwi 2016 08:41 

Program poleceń jest też u Lidera Walut, tylko że chyba z tego co pamiętam, to i polecający i polecany dostają po 1500 punktów na wymianę.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 20 Kwi 2016 22:59 

Loty: 22
Kilometry: 36 372
Poleci ktoś najtańszy kantor z EUR w Krakowie?
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 20 Kwi 2016 23:33 

niebieski
Nie korzystałem, ale te wyglądają nieźle: http://www.kantoreurocent.pl/ http://www.kantorkrakow.pl/
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Transfery
#29 PostWysłany: 16 Wrz 2016 11:33 

Cześć,

pewnie to trochę off- topic, ale mam pytanie o transfery pieniężne i wymianę walut przed wyjazdem.

Chciałam zapytać, jak kupujecie walutę, czy wymieniacie w kantorach internetowych ([reklama ciach]), czy może korzystacie z firm transferów walutowych ([reklama ciach]).

Będę wdzięczna za jakąś konkretną radę. Muszę kupić kilkanaście tys. USD i szukam najlepszej rady.

Mati

Ostatnio edytowany przez krasnal, 16 Wrz 2016 11:45, edytowano w sumie 1 raz
Reklama, promowanie własnych stron internetowych, podawanie linków do innych, konkurencyjnych stron.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 16 Wrz 2016 12:39 
Awatar użytkownika

ja od lat wymieniam w internetowym kantorze. Procedura trwa kilka minut (dni robocze) i dostaję dużo więcej niż w kantorze czy banku
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 16 Wrz 2016 13:55 
Awatar użytkownika

Loty: 425
Kilometry: 667 983
srebrny
Pytasz czy lepszy jest rower czy samolot.
Transfery walutowe i kantory internetowe to osobne byty.
Najlepszy możliwy kurs dostaniesz w kantorach internetowych i przy kilkunastu tysiącach to różnica w porównaniu do standardowego kantoru będzie spora (nawet kilkaset złotych). Ale kupisz te dolary i co? Chcesz je mieć przy sobie na koncie wyjeżdżając za granicę czy potrzebujesz je dalej przelać. W pierwszym przypadku zapraszam do wątków: dla-podroznika,181,1454&start=880 oraz konto-walutowe-w-polsce,181,6856&start=420. W drugim przypadku zachęcam do zastanowienia się jak przetransferować te pieniądze, bo niektóre banki pobierają prowizję rzędu 250 zł.

#32 PostWysłany: 07 Kwi 2017 06:23 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 225 398
srebrny
A czy w jakimś kantorze internetowym jest możliwość zapłacenia za walutę kartą kredytową?
Chodzi mi o odroczenie faktycznej płatności + nabicie punktów Wizz/Ryan.

#33 PostWysłany: 23 Maj 2017 15:02 

To by było fajnie ale póki co ja się z tym nie spotkałem.

Ostatnio edytowany przez mezzo, 23 Maj 2017 16:52, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 23 Maj 2017 23:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Raphael napisał(a):
Chodzi mi o odroczenie faktycznej płatności + nabicie punktów Wizz/Ryan.

O ile płatność sobie zaiste kartą kredytową odroczysz to nabijanie punktów sensu większego nie ma. Wizz naliczy ci 2% w punktach a Rajfi obciązy dodatkowo 4% za płatność w kantorze. W sumie: 2% do tyłu. A Alior to chyba nawet 5% bierze za transakcje gotówkowe. Choc tutaj na upartego moźna pewnie coś zyskać.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 28 Sie 2018 10:00 

Korzystałem ileś tam razy z kantorów internetowych. Jednak za każdym razem miałem obawy. Jakby nie było , wysyła się spore kwoty na cudze konto . A co będzie jak nie odeślą waluty ? Do kogo pójdę na skargę ?

No i stało się. Jeden z większych kantorów internetowych zaprzestał dokonywania wymiany. Po prostu ta kasa jaką ludzie przelali do przewalutowania zniknęła, a spółka ogłosiła wniosek o restrukturyzację. Czyli kasa raczej nie do odzyskania.

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/fritz-exchange-nie-wyplaca-pieniedzy-klientom/v6f3ggy

Na szczęście od jakiegoś czasu większość banków np PKO BP prowadzi kantory internetowe. Bezpieczna, natychmiastowa wymiana po zalogowaniu na konto.

Tak z tyłu głowy mam wątpliwość. A jak Revolut zrobi to samo ??
 PM off  

#36 PostWysłany: 28 Sie 2018 10:58 

Zbanowany
niebieski
Revolut? No co Ty? Przecież właścicielem jest m.innymi Rosjanin zamieszkały w London a przecież Rosjanie to uczciwe chłopaki :lol: :lol: :lol: Oczywiście młody chlopiec założył sobie Firmę , osiągnął sukces marketingowy i ,,rączki" z Moskwy nic w tym nie mają? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ludziska podają im wszystkie swoje namiary a on jako prawdziwy potomek czerwonoarmisty lub Ci co pomogli mu rozkręcić interes zapewne tego nigdy nie wykorzystają :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 28 Sie 2018 12:15 

złoty
Z tego co czytałem, to Revolut ma licencję bankową bodajże w UK, co oznacza, że środki na rachunkach są chronione przez brytyjski system gwarantowania depozytów do wysokości równowartości 100.000 EUR, analogicznie do polskiego BFG. Oczywiście to jest do szczegółowego doczytania i sprawdzenia przed powierzeniem im jakiejkolwiek kasy :)
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 28 Sie 2018 12:20 
Awatar użytkownika

srebrny
HandSome napisał(a):
Revolut? No co Ty? Przecież właścicielem jest m.innymi Rosjanin zamieszkały w London a przecież Rosjanie to uczciwe chłopaki :lol: :lol: :lol: Oczywiście młody chlopiec założył sobie Firmę , osiągnął sukces marketingowy i ,,rączki" z Moskwy nic w tym nie mają? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ludziska podają im wszystkie swoje namiary a on jako prawdziwy potomek czerwonoarmisty lub Ci co pomogli mu rozkręcić interes zapewne tego nigdy nie wykorzystają :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .

dlatego pieniądze należy trzymać w pościeli a klucz od domu pod wycieraczką :lol:
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 28 Sie 2018 12:43 

Zbanowany
niebieski
cypel...gdyby z Twojej rady kilka lat temu skorzystali i Grecy i Cypryjczycy to prawdopodobnie miałbyś już kilka pomników w tych krajach :lol: :lol: :lol:
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 29 Sie 2018 07:28 
Awatar użytkownika

niebieski
meczko napisał(a):
Z tego co czytałem, to Revolut ma licencję bankową bodajże w UK, co oznacza, że środki na rachunkach są chronione przez brytyjski system gwarantowania depozytów do wysokości równowartości 100.000 EUR,

Jeśli nic mi nie umknęło to dopiero stara się o licencję bankową więc póki co gwarancji depozytów nie ma.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 59 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości