Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
e-Wiza
do Okręgu Kaliningradzkiego
e-wiza-do-obwodu-kaliningrad,1463,143219
do Obwodu Leningradzkiego z S. Petersburgiem od 01.10
e-wiza-sankt-petersburg,1463,143408
na wschodzie Rosji
e-wiza-wschod-rosji,1463,148599

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 591 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 30  Następna
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 28 Wrz 2015 13:11 

Hej a ja mam pytanie odnośnie 1-dniowego wypadu do Kaliningradu. Mieszkam pod Warszawą i wymyśliłam sobie wypad na 1 dzień tamże przy okazji pobytu na Mazurach. Czy to w ogóle jest wykonalne? Jak to jest z tymi wizami? Ile to kosztuje? Czy lepiej sobie darować, bo za dużo zachodu?
 Profil Relacje PM off  

Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥 Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥
Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥 Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥
#242 PostWysłany: 28 Wrz 2015 13:23 

Loty: 33
Kilometry: 61 640
niebieski
Jesli Kalinngrad to obowiązują Cię takie same przepisy wizowe jakbyś przebywała na terenie FR miesiąc, więc sama oceń czy warto.
Procedura i cennik sa takie same.
Jedynie gdybyś skorzystała z fińskiego promu do Petersburga, to masz 72 h bez wizy na zwiedzanie miasta, ale z noclegiem na promie.

#243 PostWysłany: 28 Wrz 2015 14:19 
Awatar użytkownika

Można jakies szczegóły odnośnie tego promu z Finlandii ? Skąd odpływa, ile kosztuje, ile trwa rejs ?

#244 PostWysłany: 28 Wrz 2015 15:42 

Loty: 213
Kilometry: 381 259
niebieski
Więcej o promie jest tu: katowice-st-petersburg-za-145zl-rt,11,16426&start=10
;)

Temat postu: Re: Wiza do Rosji
#245 PostWysłany: 05 Paź 2015 11:56 

Mam jeszcze pytanie odnośnie vouchera turystycznego.
Można go bez problemu kupić w firmach pośredniczących z opcją wyboru: posiadam własną rezerwację hotelu lub nie.
Czy ktoś może się orientuje, czy w pierwszym przypadku muszę mieć rezerwację na tyle noclegów na ile chcę wizę? Czy jak np chcę wizę na 7 dni to wystarczy mi potwierdzenie z bookingu na dwie noce?
Z góry dzięki za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#246 PostWysłany: 05 Paź 2015 12:01 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jak ja składałem papiery do wizy, to w ogóle nie miałem rezerwacje z bookingu. Wszystko było na voucherze (jakiś hotel i ile dni chciałem)
 Profil Relacje PM off  

#247 PostWysłany: 05 Paź 2015 12:20 

@Zeus rozumiem, że Ty zamawiałeś voucher turystyczny bez swojej rezerwacji hotelu, czy po prostu wpisałeś tam nazwę jakiegoś hotelu i liczbę dni? :)
Czy w biurach do wyrabiania voucherów chcą potwierdzenia noclegu?
 Profil Relacje PM off  

#248 PostWysłany: 05 Paź 2015 12:26 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Robiłem voucher przez stronę biura eyand
Wpisałem tam ile dni chcę jechać, do wyboru były różne hotele (wybrałem byle jakie) i wpłaciłem pieniądze na konto. W ciągu 48 godzin przyszedł voucher na mailu i różne pliki, które informują jak masz aplikować o wizę.

Image
 Profil Relacje PM off
Anusiak87 uważa post za pomocny.

#249 PostWysłany: 05 Paź 2015 12:36 

@Zeus Ok. To widocznie zależy od biura. Jedni rozgraniczają vouchery na masz lub nie masz rezerwacji, a inni nie :) Dzięki za namiar na biuro.
 Profil Relacje PM off  

#250 PostWysłany: 09 Paź 2015 18:57 

Witam,
planuje polecieć do Australii z promocji Air China:
SVO-SYD
BKK-MSQ
I mam ogromną zagwostkę z lotniskiem w Moskwie. Załóżmy, że mam lot z Wawy do SVO Lotem, Aeroflotem bądź AirBaltic z bagażem rejestrowalnym, na SVO pozostaje w strefie tranzytowej a c oz bagażem? Nie odbiorę go i nie nadam dalej, bo mnie nie przepuszczą. Czy można nadać z wawy bezpośrednio, nawet jeśli to inne bilety i inny przewoźnik? Czy może nie trzeba przechodzić przez bramki, żeby nadać bagaż? Oczywiście rosyjskiej wizy nie mam
 Profil Relacje PM off  

#251 PostWysłany: 19 Paź 2015 19:35 

Witam.
Czy moglibyście polecić tanich pośredników którzy wyrabiają wizę turystyczną jednokrotną do Rosji na okres 14 dni ? Z jakim kosztem muszę się liczyć przy wyrobieniu takowej wizy przy pomocy pośredników? Jako że do Warszawy mam spory kawałek to nie opłaca mi się wydawać 120 zł na 2 wycieczki do W-wy do Konsulatu.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#252 PostWysłany: 18 Lis 2015 14:21 

srebrny
Nikt nie odpowiedział, bo już było to podawane.

Dodatkowo napiszę, że dla dzieciatych (3+) warto sprawdzić firmę Aina i to nie tylko odnośnie Rosji, bo za ich newsletterem:
Karta Dużej Rodziny akceptowana w Aina Travel!
Z przyjemnością pragniemy poinformować wszystkich Państwa i każdego z osobna, iż firma Aina Travel została pierwszym Partnerem Karty Dużej Rodziny w kategorii Biura Podróży w województwie małopolskim i mazowieckim!
Teraz, każdy właściciel KDR będzie mógł skorzystać z następujących zniżek:
1) 30% zniżki na pośrednictwo wizowe do wszystkich krajów
(Zniżka dotyczy kosztów pośrednictwa wizowego i nie łączy się z pozostałymi zniżkami dotyczącymi tej usługi),
3) 15% zniżki na ubezpieczenie podróżne
Ubezpieczenie podróży, to jedna z naszych najważniejszych usług. W trosce o bezpieczeństwo podróżnych we współpracy z TU Signal Iduna skomponowaliśmy specjalne pakiety, które łączą w sobie wszystkie najważniejsze potrzeby podróżujących. Jako jedyni na rynku oferujemy najniższą zwyżkę w przypadku Chorób Przewlekłych – to tylko 150% zwyżki.
 Profil Relacje PM off  

#253 PostWysłany: 28 Lis 2015 15:05 

Dzień dobry. Jakie czynności należy dokonać w związku z wizą do Rosji w przypadku takiej podróży:
Mamy przylot do Moskwy w niedzielę w nocy o godz. 00:05, a dopiero o godz. 18.40 wylot w dalszą podróż, więc chcielibyśmy noc spędzić na lotnisku, a z rana wybrać się na szybkie i ogólne zwiedzanie Moskwy, żeby zdążyć na lot w miejsce docelowe. Powrót do domu też przez Moskwę, ale już bez zwiedzania tylko czekanie na lotnisku i wylot do domu. Proszę o radę. Pozdrawiam :)
 Profil Relacje PM off  

#254 PostWysłany: 28 Lis 2015 15:51 
Awatar użytkownika

Loty: 288
Kilometry: 316 093
niebieski
Ta podróż do kraju docelowego to dłużej niż na miesiąc?
http://www.poland-ifs.com/main.php?id=transit&lang=pl
Oczywiście polecam samodzielne występowanie do konsulatu/ambasady bez korzystania z pośrednictwa.
Andora*Austria*Belgia*Białoruś*Bułgaria*Chorwacja*Czechy*Dania*Estonia*Francja*Irlandia*Niderlandy*Niemcy*Grecja*Gruzja*Hiszpania*Mołdawia*Norwegia*Litwa*Łotwa*Portugalia*Rosja*Rumunia*Słowacja*Szwajcaria*Szwecja*Ukraina*Węgry*Wielka Brytania*Włochy
 Profil Relacje PM off  

#255 PostWysłany: 28 Lis 2015 17:16 

Dziękuje. Miejsce docelowe na 2 dni.
 Profil Relacje PM off  

#256 PostWysłany: 28 Lis 2015 17:35 
Awatar użytkownika

Loty: 288
Kilometry: 316 093
niebieski
To weź sobie wizę tranzytową dwukrotną (może być ważna do 30 dni), cena chyba taka sama co tranzytowej jednokrotnej, choć wyraźnie nie jest to napisane w cenniku. Może akurat się przyda również przy powrocie?
Wniosek wypełnij przez stronę internetową, zdrkuj i samodzielnie do ambasady/konsulatu.
Andora*Austria*Belgia*Białoruś*Bułgaria*Chorwacja*Czechy*Dania*Estonia*Francja*Irlandia*Niderlandy*Niemcy*Grecja*Gruzja*Hiszpania*Mołdawia*Norwegia*Litwa*Łotwa*Portugalia*Rosja*Rumunia*Słowacja*Szwajcaria*Szwecja*Ukraina*Węgry*Wielka Brytania*Włochy
 Profil Relacje PM off  

#257 PostWysłany: 28 Lis 2015 19:34 

srebrny
Pytanie jeszcze kiedy podróż, bo przy samodzielnym załatwianiu trzeba (o ile dobrze pamiętam) się wcześniej zapisać.
A terminy mogą być odległe lub po prostu nie pasować.
Więc biuro w tej sytuacji może być jedynym rozwiązaniem.
Ja samodzielnie załatwiałem ostatnio pewnie z 4 lata temu. Było taniej, ale też trzeba się było nastać od rana (przynajmniej w Warszawie, gdzie czasami ludzie do 12-tej się nie załapali i dzień w plecy). Paradoksalnie od czasu wprowadzenia zapisów, zacząłem załatwiać wizę przez biuro.
 Profil Relacje PM off  

#258 PostWysłany: 15 Sty 2016 11:37 

niebieski
Czy wyrabiając wizę mogę wnioskować (albo pośrednik) w innym wydziale niż podlegam? Pośrednik twierdzi, że musi w Gdańsku (za dopłatą 100 zł) .

Możecie polecić pośrednika, u którego załatwialiście wszystko ? korzystał ktoś z http://wizaszybko.pl/wizy-do-rosji/ ?
 Profil Relacje PM off  

#259 PostWysłany: 15 Sty 2016 12:56 

Loty: 33
Kilometry: 61 640
niebieski
Ja 2 lata temu miałem pośrednika z Wawy, a o wizę aplikował w Krakowie.
Wniosek aplikacyjny wypełniasz Ty na stronie amby/konsulatu i przesyłasz wypełniony do pośrednika, więc wychodzi na to że chca Cię orżnąć na 100 zł.
Zerknij sobie na http://www.wizy.pl/europa/rosja/ taniej nie znalazłem.

#260 PostWysłany: 25 Sty 2016 13:55 

Jak się pojedzie do Rosji to gdzieś trzeba spać... Na Bookingu znalazłem np. taki, niedrogi hotel.
http://www.booking.com/hotel/ru/babushk ... al;ucfs=1&
Babushka Doll Hotel, opinie dobre, 68zł za pokój 2-osobowy.

Na oficjalnej stronie hotelu jest taki widżet z zakładką VISA SUPPORT.
http://babushkadollhotel.ru/en/index.html

Po kliknięciu w nią wybieramy kraj POLAND i są pola na podanie danych. Podana cena to 800 RUB, czyli ~41 PLN. Pod formularzem jest link do privacy policy, ale w całości po rosyjsku i nawet z translatorem ciężko wychwycić o co tam chodzi.

Pytanie. Czy za te 800 RUB dostaniemy voucher, czy ten "support" to bliżej nieokreślona pomoc, np. duchowa... :-) ?

Edit: w nagłówku formularza widnieje "Visa invitation order", więc może to jednak wymagany do wyrobienia wizy voucher?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 591 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 30  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości