Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
e-Wiza
do Okręgu Kaliningradzkiego
e-wiza-do-obwodu-kaliningrad,1463,143219
do Obwodu Leningradzkiego z S. Petersburgiem od 01.10
e-wiza-sankt-petersburg,1463,143408
na wschodzie Rosji
e-wiza-wschod-rosji,1463,148599

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 591 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 30  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza do Rosji
#261 PostWysłany: 25 Sty 2016 13:58 

Loty: 33
Kilometry: 61 640
niebieski
na moje to cena za voucher. Resztę załatwiasz sobie sam.
Maktravel uważa post za pomocny.

✨Zanzibar w luksusie za 3363 PLN 😎 Loty (z bagażem) i ⭐⭐⭐⭐hotel przy plaży 🌴✈️ ✨Zanzibar w luksusie za 3363 PLN 😎 Loty (z bagażem) i ⭐⭐⭐⭐hotel przy plaży 🌴✈️
Turcja z all inclusive 🌴🍹 4* hotel przy plaży Kleopatry w Alanyi za 1993 PLN Turcja z all inclusive 🌴🍹 4* hotel przy plaży Kleopatry w Alanyi za 1993 PLN
#262 PostWysłany: 25 Sty 2016 14:17 
Awatar użytkownika

Loty: 288
Kilometry: 316 093
niebieski
@km040711
1. co do hotelu: ustal dobrze czy za tą cenę oferują Ci pokój z oknem czy bez okna i jaką będzie miał powierzchnię, to jest ważne czy będziesz miał czym w nocy oddychać.
2. co do voucherów, to pamiętaj, że voucher voucherowi nie równy, musi być taki, który w 100% spełnia wymagania konsulatu czyli tzw. Подтверждение. Niestety tak to już, że honoruje się vouchery spełniające wymagania (kupowane), a można nie honorować voucherów rzeczywistych (chyba, że spełniają wymagania).
3. Całą resztę (jak pisali poprzednicy) załatwiasz sobie sam.

OT. Według mnie dawno te vouchery powinny zostać zlikwidowane. Nie będę tu pisał po co one są i komu "napychają" kasę, bo łatwo się domyślić.
Białoruś, która przecież tworzy razem z Rosją wspólną "przestrzeń meldunkową" takich i żadnych voucherów nie wymaga.
Andora*Austria*Belgia*Białoruś*Bułgaria*Chorwacja*Czechy*Dania*Estonia*Francja*Irlandia*Niderlandy*Niemcy*Grecja*Gruzja*Hiszpania*Mołdawia*Norwegia*Litwa*Łotwa*Portugalia*Rosja*Rumunia*Słowacja*Szwajcaria*Szwecja*Ukraina*Węgry*Wielka Brytania*Włochy
 Profil Relacje PM off  

#263 PostWysłany: 26 Sty 2016 00:35 

niebieski
spotkaliscie sie przy probie edycji wnioski z logowaniem ? ja nie moge sie zalogowac , może źle datę urodzenia wpisuję ( format) ani XX.XX.XXXX nie działa, ani XX/XX/XXXX
bo inne rubryki są na 100% wlasciwe.
 Profil Relacje PM off  

#264 PostWysłany: 27 Sty 2016 15:49 

Loty: 139
Kilometry: 183 310
niebieski
Jest błąd w podpowiedzi. Zgodnie z angielską wersją trzeba wpisać tylko rok urodzenia. I działa :lol:
 Profil Relacje PM off  

#265 PostWysłany: 01 Mar 2016 19:22 

niebieski
Dostałem dziś maila od biura, które wystawiało voucher, że konsulaty będą wyrywkowo sprawdzały rezerwacje. Trzeba teraz mieć voucher z nazwą hotelu, w którym mamy rezerwację, oczywiście po otrzymaniu wizy możemy wszystko zmienić ;)
 Profil Relacje PM off
Doczu uważa post za pomocny.

#266 PostWysłany: 21 Mar 2016 11:27 

niebieski
Przekopałem się przez cały temat. Myślę, iż wszystko mam ogarnięte i spróbuje sam załatwić wizę bezpośrednio w Warszawie.
Mam tylko jedno ale dot. płatności. Czy płatności dokonujemy po złożeniu dokumentów czy jest jakieś konto na które mamy wpłacić pieniądze wcześniej i przynosimy potwierdzenie płatności przy odbiorze paszportu? Będę wdzięczny za info.
 Profil Relacje PM off  

#267 PostWysłany: 21 Mar 2016 11:32 

Dokonujemy od razu po złożeniu dokumentów i przynosimy potwierdzenie płatności.
 PM off
yogibabu uważa post za pomocny.

#268 PostWysłany: 21 Mar 2016 12:04 

niebieski
A jest tam w pobliżu bank albo poczta co by dokonać płatności?Jestem z innej części miasta stąd moje pytanie...
 Profil Relacje PM off  

#269 PostWysłany: 21 Mar 2016 12:10 

Po drugiej stronie ulicy jest biuro. Wszystko Ci powiedzą w konsulacie co masz robić i gdzie iść.
 PM off
Zeus lubi ten post.
yogibabu uważa post za pomocny.

#270 PostWysłany: 22 Mar 2016 00:09 

Loty: 248
Kilometry: 373 049
niebieski
Cześć,

wypełniłem właśnie wniosek skierowany bezpośrednio do konsulatu w Warszawie, jednak jego forma (załączam) w postaci gotowej do wydruku nie przypomina niczym powszechnie krążących w internecie formularzy - czy zmienił się on ostatnio, czy też popełniam jakiś błąd? Jeśli tak, czy moglibyście mi wskazać co robię źle?

W załączniku wniosek.
Ustawienia Adobe Readera poprawne, sprawdzone zarówno na Chrome jak i na MS Edge.

PS ma dwie strony zamiast dotychczasowej jednej, czy wiecie czy w takiej sytuacji drukować jednostronnie czy obu?

Załączniki:
12443079_1094427170601672_2107682586_n.jpg
12443079_1094427170601672_2107682586_n.jpg [ 70.07 KiB | Obejrzany 1694 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 22 Mar 2016 05:04 

niebieski
Wniosek wydaje się być OK. Zawiera wszystkie istotne dane. Wydrukuj dwustronnie i na pojedynczych kartkach - nie zaskoczą Cię :) Zdjęcie nakleisz jak wybiorą odpowiedni wniosek.

#272 PostWysłany: 23 Mar 2016 14:00 

niebieski
Ja też mam ten sam problem. Wypełniałem już wcześniej i był normalny, na jednej stronie, z niebieskimi polami a to wygląda jakby coś się rozjechało :? Mam nadzieje, że mimo ich podejścia do składania wniosku w konsulacie pójdzie dobrze :cry:
 Profil Relacje PM off  

#273 PostWysłany: 26 Mar 2016 02:53 

Witam ! powiedzcie mi czy jak chciałbym składać wniosek bez pośrednika, to muszę jechać do Warszawy pierwszy raz aby złożyć wniosek, a następnie drugi raz śmigać aby odebrać paszporty ? jak to wygląda? i czy jest możliwość , że np 1 osoba jedzie z 10 paszportami i 10 wnioskami wizowymi ? jakieś upoważnienie ? bo bez sensu dwa razy tyle km robić.. z góry dzięki !
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 26 Mar 2016 04:48 

niebieski
wierny62 napisał(a):
Witam ! powiedzcie mi czy jak chciałbym składać wniosek bez pośrednika, to muszę jechać do Warszawy pierwszy raz aby złożyć wniosek, a następnie drugi raz śmigać aby odebrać paszporty ?

Tak. Ale niekoniecznie musisz jechać do Warszawy, bo być może podlegasz pod Kraków, czy Poznań. Musisz sobie to ustalić na stronie amby.
wierny62 napisał(a):
i czy jest możliwość , że np 1 osoba jedzie z 10 paszportami i 10 wnioskami wizowymi ? jakieś upoważnienie ?

Tak, można tak zrobić, tylko że (tu nie jestem pewien na 100%, bo tylko gdzieś w głowie mi się kołacze że gdzieś takie info widziałem) jesli nie masz zarejestrowanej działalności to musisz mieć notarialnie poświadczone upoważnienia. Ale jak pisałem - z tym notariuszem nie jestem na 100% pewien.
wierny62 napisał(a):
bo bez sensu dwa razy tyle km robić.. z góry dzięki !

Dlatego po to są pośrednicy ;)

#275 PostWysłany: 27 Mar 2016 18:21 

Dzień dobry, mam pytanie dotyczące wizy do Rosji w przypadku, gdy planujemy przejechać przez nią autostopem w stronę Gruzji. Czy w przypadku wizy turystycznej wymagane sa potwierdzenia rezerwacji hoteli a jeśli tak to w jaki sposób to ominąć, bo raczej nie będziemy sie nigdzie zatrzymywać na nocleg (ew jakiś przydrożny hostel ale raczej pod namiotem)?
Czy może lepiej zaopatrzyć sie w wizę tranzytowa i po prostu potwierdzenia biletów itd pózniej odwołać po odebraniu wizy? Czy jednak te potwierdzenia trzeba pokazać przy kontroli?
 Profil Relacje PM off  

#276 PostWysłany: 27 Mar 2016 19:19 

Witaj :)
Wiza tranzytowa na wstepie odpada, gdyz nie jedziecie tam wlasnym samochodem....
Wiza turystyczna, jak najbardziej na tak, tyle ze musicie miec promese wizy i najlepiej zabookowane hotele, sprawdzaja wyrywkowo.
Najwazniejsze jest jednak ubezpieczenie, osobiscie polecam Signal Iduna Card World, niedrogie, na caly swiat (z wyjatkiem USA i Kanady).

Raczej nie mowilbym w centrum wizowym / konsulacie, ze jedziecie autostopem. Macie kogos ze soba, kto mowi dobrze po rosyjsku?

Jak cos slijcie pytania na priv, jestem od paru miesiecy w Rosji i chetnie posluze pomoca.

P.S.
Ile dni planujecie przejazdu przez Rosje ?
 Profil Relacje PM off  

#277 PostWysłany: 29 Mar 2016 11:48 

A gdzie mozna dostać taka promesę wizowa? Jeśli chodzi o zabookowane hotele to musza byc w każdym mieście w jakim planujemy sie zatrzymać czy wystarczy jeden hotel w jednym miejscu, tak trochę "dla picu"?

Odcyfrować napisy damy radę, trochę po polsku-rosyjsku sie dogadamy, ale niestety nie mamy osoby, która mówi plynnie po rosyjsku.

Planujemy przejechać przez Kursk, Woroniez do Wołgogradu a potem do Grozny i dalej do Gruzji. Szacunkowo chcemy na to poświecić maks tydzień.
Dzięki za pomoc i wszystkie informacje! :)
 Profil Relacje PM off  

#278 PostWysłany: 29 Mar 2016 11:54 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Przeczytaj temat, to znajdziesz odpowiedzi na twoje pytanie
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 29 Mar 2016 12:12 

niebieski
wierny62 napisał(a):
Witam ! powiedzcie mi czy jak chciałbym składać wniosek bez pośrednika, to muszę jechać do Warszawy pierwszy raz aby złożyć wniosek, a następnie drugi raz śmigać aby odebrać paszporty ? jak to wygląda? i czy jest możliwość , że np 1 osoba jedzie z 10 paszportami i 10 wnioskami wizowymi ? jakieś upoważnienie ? bo bez sensu dwa razy tyle km robić.. z góry dzięki !

Złożyć trzeba osobiście. Natomiast gdy ja z dziewczyną składaliśmy wnioski, to nam Pani w okienku doradziła, że odebrać mogę sam, żebyśmy we dwoje nie musieli brać kolejnego dnia wolnego w pracy. Wystarczyło zwykłe upoważnienie, bez notariusza.

#280 PostWysłany: 29 Mar 2016 13:45 

niebieski
Czy ktoś ma doświadczenie z ubezpieczeniem z planety młodych i wizą rosyjską? Przejdzie jako ubezpieczenie ksero karty+warunki ubezpieczenia. Próbował ktoś ostatnio. Teraz jest to firma Gothaer TU S.A. wcześniej była TU Europa. Z góry dziękuje za info.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 591 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 30  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość