Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 57  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 08 Lis 2015 20:27 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
niebieski
Wrocław. Dwa kursy. Jeden w popołudnie i około 1 w nocy w sobotę. Dostępności nie było od razu ale po 2-3 razach poszło. Ciekawostką jest, że przyjechali też kierowcy z Krakowa i Warszawy. Ogólnie nie ma jeszcze takiej dostępności jaka jest np w Londynie gdzie patrząc na mapę a apce aż roji się od ubiera różnej klasy.

Napiwki staram się dawać zawsze (fryzjer, restauracja też) taka karma żyjąc z napiwków przez kilkanaście lat.
 Profil Relacje PM off  

Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️🏖️ Hongkong + Filipiny za 2674 PLN 🌴 💛 Loty w sezonie ✨ Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️🏖️ Hongkong + Filipiny za 2674 PLN 🌴 💛 Loty w sezonie ✨
❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu 🏰🇪🇸 ❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu 🏰🇪🇸
#302 PostWysłany: 08 Lis 2015 22:25 
Awatar użytkownika

HON fly4free
"Odbierz 50 zł na dwa darmowe przejazdy z aplikacją Uber. Kod obowiązuje tylko dla nowych użytkowników w Warszawie, Krakowie oraz Trójmieście i uprawnia do dwóch przejazdów, o wartości 25 zł każdy. Pobierz aplikację, zarejestruj się z kodem, który prześlemy na Twojego maila i jedź."

Wystarczy wziąć udział w głosowaniu na najlepsze produkty roku pod adresem: techawards.onet.pl

EDIT: Głosowanie jest do 22 listopada.
 Profil Relacje PM off
zoli lubi ten post.

#303 PostWysłany: 09 Lis 2015 00:34 

mahalnet napisał(a):
Wrocław. Dwa kursy. Jeden w popołudnie i około 1 w nocy w sobotę. Dostępności nie było od razu ale po 2-3 razach poszło. Ciekawostką jest, że przyjechali też kierowcy z Krakowa i Warszawy. Ogólnie nie ma jeszcze takiej dostępności jaka jest np w Londynie gdzie patrząc na mapę a apce aż roji się od ubiera różnej klasy.

Napiwki staram się dawać zawsze (fryzjer, restauracja też) taka karma żyjąc z napiwków przez kilkanaście lat.

W Poznaniu spotkałem kierowcę z Gdańska :)
 Profil Relacje PM off  

#304 PostWysłany: 09 Lis 2015 20:37 
Awatar użytkownika

niebieski
W teorii w Poznaniu mieli być kierowcy z Warszawy, a we Wrocławiu z Krakowa. I to tylko Ci wybrani przez Ubera (najwyższe noty). Cała reszta miała mieć zakać jeżdżenia między czwartkiem, a niedzielę w Poznaniu i Wrocławiu. Także dziwne z tym Gdańkiem (chyba, że jednak rozszerzyli też o Gdańsk).

Dzisiaj już szał minął i kilka aut dostępnych jak się loguje. Zresztą ostatecznie w dnia promocyjnych też nie było źle. Jechałem 3 razy (2x Wrocław, 1x Poznań). Pierwsze podejście we Wrocławiu, oczywiście komunikat że brak pojazdów, ale zapuściłem zamawianie i auto znalazło się w 20 sekund, mimo godziny 17 i nie zamawiałem z centrum. Drugie podejście z Poznania, na dworzec przed 21 i tutaj też niby nie było aut, ale znalazło się po 20 sekundach i to takie, że jeszcze na mnie czekało, bo zamawiałem 10 minut wcześniej (uwzględniając, że może być problem, a śpieszyło mi się), a zgarnąłem Panią z okolic Starego Browaru, za pierwszym strzałem i była w 5 minut. Trzecie podejście, znowu Wrocław, 9 rano - dworzec. Tutaj największy problem, dopiero za trzecim wyszukaniem... A najlepsze jest to, że znalazło mnie tego samego kierowcę co dzień wcześniej, także przez chwilę już myślałem, że tylko jeden jeździ.
 Profil Relacje PM off  

#305 PostWysłany: 10 Lis 2015 00:32 

kiew napisał(a):
W teorii w Poznaniu mieli być kierowcy z Warszawy, a we Wrocławiu z Krakowa. I to tylko Ci wybrani przez Ubera (najwyższe noty). Cała reszta miała mieć zakać jeżdżenia między czwartkiem, a niedzielę w Poznaniu i Wrocławiu. Także dziwne z tym Gdańkiem (chyba, że jednak rozszerzyli też o Gdańsk).

mi kierowca powiedział że jest studentem z Gdańska i przyjechał na kilka dni do Poznania. Uber podobno pozwala pracować w mieście w którym się akurat znajdują
 Profil Relacje PM off  

#306 PostWysłany: 10 Lis 2015 15:42 

Rogale dla Poznaniaków

Załączniki:
uber.JPG
uber.JPG [ 41.87 KiB | Obejrzany 2936 razy ]
 Profil Relacje PM off
maciejwroclaw lubi ten post.

#307 PostWysłany: 10 Lis 2015 23:45 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 4 702
niebieski
Mam pytanko: zakładałem konto w uber juz jakiś czas temu. Zapraszając kogoś dostaje 200 czeskich koron i on tez. Wiecie może o co chodzi? Polska wersja aplikacji itp...

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#308 PostWysłany: 11 Lis 2015 14:19 

niebieski
slawol92 napisał(a):
Rogale dla Poznaniaków

Od 2h próbuję zamówić rogale, bezskutecznie - komunikat o braku dostępnych rogali.
 Profil Relacje PM off  

#309 PostWysłany: 12 Lis 2015 14:59 

niebieski
limaK napisał(a):
Nie wiem, czy było, ale właśnie wpadło mi, że po wypełnieniu:
https://techawards.onet.pl/
... dostaje się kod na 50 zł (2 x 25 zł).

W Poznaniu działa, czy nie działa? Wiem, że w opisie nie jest wymieniony, ale ta akcja chyba rozpoczęła się, zanim Uber tu wystartował.
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 12 Lis 2015 15:12 
Awatar użytkownika

Loty: 51
Kilometry: 29 292
Myślę, że może zadziałać, bo to chyba ogólnie na uber, a nie na miasta.
 Profil Relacje PM off  

#311 PostWysłany: 12 Lis 2015 15:15 

niebieski
Niestety, nie dowiem się tego - przy próbie wpisania kodu otrzymuję informację, iż skorzystałem już z rabatu dla nowych klientów (wbiłem kod "polecaj").
 Profil Relacje PM off  

#312 PostWysłany: 15 Lis 2015 22:04 

niebieski
Cześć,
Mam krótkie pytanie. Kiedyś rejestrowałem się na Uberze, teraz chciałbym skorzystać pierwszy raz. Widzę, że mam na koncie "Kredyty o wartości 10 Euro". Oznacza to, że mogę za 40 zł pojeździć te 2 razy? :-) Czy są jakieś warunki? Nie potrafię nigdzie tego znaleźć.
 Profil Relacje PM off  

#313 PostWysłany: 15 Lis 2015 22:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeśli kredyty masz w euro, to wykorzystasz je jedynie w krajach, gdzie operują tą walutą. Także w PL ściągnie ci w złotówkach, poza kredytem środków. Ewentualnie możesz pisać do supportu, był taki przypadek, że "przewalutowali" środki za polecenia z innej waluty, ale to raczej pojedynczy przypadek i może być o to ciężko.

Ostatnio edytowany przez nowhere, 15 Lis 2015 22:30, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
voytek77 uważa post za pomocny.

#314 PostWysłany: 15 Lis 2015 22:13 
Awatar użytkownika

srebrny
Przewalutują na luzie. A zazwyczaj po prostu dodają 20 albo 25zł na Polskę, a do tego zostanie te 10€ na kiedyś w Europie ;) Przynajmniej tak miałem ja i dwójka znajomych :)
voytek77 uważa post za pomocny.

#315 PostWysłany: 15 Lis 2015 22:53 

niebieski
voytek77 napisał(a):
Cześć,
Mam krótkie pytanie. Kiedyś rejestrowałem się na Uberze, teraz chciałbym skorzystać pierwszy raz. Widzę, że mam na koncie "Kredyty o wartości 10 Euro". Oznacza to, że mogę za 40 zł pojeździć te 2 razy? :-) Czy są jakieś warunki? Nie potrafię nigdzie tego znaleźć.

Prozaiczne pytanie: jak sprawdzić stan konta? Nie widzę takiej opcji w aplikacji, a skorzystałem z kodu dla nowych użytkowników i nie odbyłem jeszcze żadnej jazdy.
 Profil Relacje PM off  

#316 PostWysłany: 15 Lis 2015 23:03 

niebieski
d-t-x napisał(a):
Prozaiczne pytanie: jak sprawdzić stan konta? Nie widzę takiej opcji w aplikacji, a skorzystałem z kodu dla nowych użytkowników i nie odbyłem jeszcze żadnej jazdy.

Zaloguj się przez stronę na swoje konto, w zakładce Moje płatności widać czy są jakieś środki na przejazdy itp
 Profil Relacje PM off
d-t-x uważa post za pomocny.

#317 PostWysłany: 17 Lis 2015 13:20 
Awatar użytkownika

srebrny
UBER w Warszawie podnosi stawki - nie jestem narzekaczem, ale wg mnie to już zbliżają się to taksówek... :/
Podnieśli też prowizję dla kierowców, więc tak naprawdę zyskuje tylko Uber...

Edit: skreśliłem 'w Warszawie' bo jednak w całej Polsce. :oops:

Załączniki:
Zrzut ekranu 2015-11-17 o 12.18.55.png
Zrzut ekranu 2015-11-17 o 12.18.55.png [ 20.67 KiB | Obejrzany 1908 razy ]
konrad uważa post za pomocny.

#318 PostWysłany: 17 Lis 2015 14:01 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
To kiepska wiadomość. Na MyTaxi są korporacje ze stawką 1,6zł (opłata początkowa wszędzie wynosi 8zł), więc faktycznie zaczyna się robić mało konkurencyjnie.
 Profil Relacje PM off  

#319 PostWysłany: 17 Lis 2015 14:05 
Site Admin
Awatar użytkownika

Trudno, trzeba pokazać w takim momencie Uberowi reakcję na zmiany - ograniczyć korzystanie z niego lub przerzucić się na myTaxi, może jeśli spadnie zainteresowanie to powrócą do poprzednich stawek
 Profil Relacje PM off  

#320 PostWysłany: 17 Lis 2015 14:11 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie ma się co obrażać, nadal pozostaje wygoda korzystania, (zazwyczaj) większa kultura niż u taryfiarzy, no i brak przewałów na taksometrze ;) Do tego czasem jakiś kod itp.

Mimo wszystko sama stawka robi się mniej atrakcyjna, zwłaszcza że do niedawna nie wiedziałem o tej opłacie 25gr za minutę - od dziś 35gr/min - to znaczy z tego co wiem w taksówkach minutówka leci poniżej 20 czy 30km/h i myślałem że w Uberze podobnie, a jednak w Uberze niezależnie liczy od prędkości. Więc tak naprawdę kilometr w Uberze można wycenić na trochę więcej niż te 1,5pln...

Mnie najbardziej rozbawił mail - tłumaczą się małą dostępnością kierowców i pieniądze mają zachęcić ich do jeżdżenia, jednocześnie zabierają też im kolejne 5%, więc nie poczują za bardzo podwyżki, a środki z podwyżek obiecują przeznaczyć na reklamę, co dla klienta oznacza tyle, że więcej osób zacznie korzystać z Ubera co pogłębi problemy z dostępnością i koło się zamyka :D Będzie drożej, dostępność się nie zmieni, a zyska tylko Uber :D
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 57  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości