Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1137 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 57  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 20 Paź 2015 10:13 

piotrekck napisał(a):
Gaszpar napisał(a):
Jasne. Często jest więcej porcji niż pasażerów i jak coś zostanie załoga na pewno przyniesie gdy podpytasz.

A moim zdaniem nie wypada zachowywać się jak w hotelu z opcją all incl.

I nie kasuj Gaszpar postów bo nie tylko Twoje zdanie z całym szacunkiem jest słuszne.Ktoś może mieć odrębne zdanie i trzeba to uszanować.

Bez przesady z tą poprawnością.
Gorsze przypadki "sępienia " na żywca, czegokolwiek, co jest za darmo , tu opisywano. ;)
Sam też poprosiłem raz czy dwa o dokładkę, jak byłem mocno głodny. I dostałem bez problemu, bo wcześniej podpatrzyłem, że zostało kanapek. W Air Berlin to było. Niemieckie stewki wcale nie były zdziwione. Nawet raz pytały, czy już mam dosyć, czy dołożyć jeszcze jedną, bo dalej mają . :mrgreen:
 PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#162 PostWysłany: 20 Paź 2015 10:26 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 39 898
Mi zawsze rzuca się w oczy to że przeważnie o jedzenie proszą polacy a o alkohol w dużych ilościach brytole - oni to nie znają umiaru w piciu ;)
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 20 Paź 2015 10:37 

Nawet jak nie lubisz swoich rodaków, bo wg Ciebie są nieokrzesanymi prostakami, to pisz narodowość z wielkiej/dużej litery. ;)
 PM off
6 ludzi lubi ten post.

#164 PostWysłany: 20 Paź 2015 10:53 

srebrny
Anonymous napisał(a):
Gorsze przypadki "sępienia " na żywca, czegokolwiek, co jest za darmo , tu opisywano. ;)
Sam też poprosiłem raz czy dwa o dokładkę, jak byłem mocno głodny. I dostałem bez problemu, bo wcześniej podpatrzyłem, że zostało kanapek. W Air Berlin to było. Niemieckie stewki wcale nie były zdziwione. Nawet raz pytały, czy już mam dosyć, czy dołożyć jeszcze jedną, bo dalej mają . :mrgreen:

szczerze nie widze w tym nic dziwnego. poprostu mogles byc w podrozy/bardzo zajety przed lotem czy cokolwiek innego i nie miales czasu zjesc.
oczywiste jest to, ze sie glodny chlop nie najje mala kanapka, nie widze wtym nic zlego zeby uprzejmie poprosic o kolejna jesli ewentualnie kanapki zostaly.
 Profil Relacje PM off
grzegorz84 lubi ten post.

#165 PostWysłany: 20 Paź 2015 10:57 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Lecąc EK, to miałem czasami problemy z wyborem dania, bo obydwa wyglądały i pachniały wybornie, to poprosiłem czy mogę mieć obydwa, bo nie mogę się zdecydować. Stewka się uśmiała i podała mi obydwa ;)
 Profil Relacje PM off
sobo lubi ten post.

#166 PostWysłany: 20 Paź 2015 12:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Dobra. A jak z jedzeniem w LOT, dobre? Lecę do Chicago. Jakbym po prosił o dokładkę to dali by? :D
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 20 Paź 2015 13:09 

Żona leciała w zeszłym roku LO z Warszawy do Chicago. Mówiła że jedzonko było 2 razy i bardzo dobre. Jak z dokładką to nie wiem. Ona szczuplutka jest ( dużo nie je :D ). I nie tak bezczelna jak ja, żeby poprosić o repetę. :mrgreen:
 PM off  

#168 PostWysłany: 20 Paź 2015 22:42 
Awatar użytkownika

niebieski
he he, ja to raczej będę głodny. Bo przed wylotem jeszcze pójde na siłownie, więc głód dopadnie w samolocie :D
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 21 Paź 2015 00:06 
Awatar użytkownika

Loty: 338
Kilometry: 649 879
niebieski
Próbuj! Leciałam na tej trasie 3 miesiące temu i znajomy wyprosił drugie lunchowe pudełeczko :) Jak sądzę - wiele zależy od osoby obsługującej, no i... uroku proszącego.
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 10 Lis 2015 10:38 

niebieski
Może kogoś zainteresuje - szamanie na pokładzie prezydenckiego samolotu (Rzym - WAW) . Zwróćcie uwagę na masło :lol:

Image
 Profil Relacje PM off

#171 PostWysłany: 19 Lis 2015 20:35 
Awatar użytkownika

srebrny
Dubaj -> Barcelona, 13.11, Emirates
na zdjęciu buteleczki nr7 i nr8, oprócz tego dwa obiady [ryba jakaś + kurczak jakiś]

ogólnie polecam Emirates, no shit. Żarcie beznadziejne jak wszędzie, ale darmowa wóda rządzi

Załączniki:
russian_Standard.jpg
russian_Standard.jpg [ 172.9 KiB | Obejrzany 4133 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#172 PostWysłany: 19 Lis 2015 21:24 
Awatar użytkownika

Loty: 814
Kilometry: 2 753 202
Lufthansa - deser po obiedzie:
Załącznik:
lh-deser.jpg
lh-deser.jpg [ 237.25 KiB | Obejrzany 4085 razy ]

United - owoce morza:
Załącznik:
ua-owoce-morza.jpg
ua-owoce-morza.jpg [ 184.23 KiB | Obejrzany 4085 razy ]

United - podwieczorek:
Załącznik:
ua-podwieczorek.jpg
ua-podwieczorek.jpg [ 248.07 KiB | Obejrzany 4085 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 20 Lis 2015 00:35 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
rozumiem, że tak jak i w lufie jak i united - byznes?

#174 PostWysłany: 20 Lis 2015 13:46 
Awatar użytkownika

Loty: 814
Kilometry: 2 753 202
Robaku napisał(a):
rozumiem, że tak jak i w lufie jak i united - byznes?

Oczywiście, FRA-ORD oraz IAD-FRA bezpłatny upgrade dla Senatora i osoby towarzyszącej:)
Niestety 8-letnia passa się skończyła, teraz musi mi wystarczyć 5 wejść do saloników z Dinersa, całe szczęście że Diners dożywotnio bezpłatny, o ile nie zmienią się zasady.
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 21 Lis 2015 00:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie udało mi się znaleźć innego wątku, więc zapytam tu. Jak sobie radzicie na lotach tanich linii jeśli lecicie w wersji budget? Ja i tak zawsze dokupuję sobie przed wylotem w sklepie spożywczym chipsy, cukierki, dodatkową wodę itd. Nigdy nie miałem problemu, żeby wnosić na pokład żywność lub konsumować podczas lotu (również w Ryan, Wizz). Problem w tym, że w maju lecimy RTW (2 x Cebu, Norwegian, Allegiant), wszystkie loty long haul, kupowaliśmy bez posiłków.
Czy to dobry pomysł, żeby nie wykupywać posiłków?
Czy w jakichś liniach rygorystycznie podchodzą do posiłków z zewnątrz?
Czy w Zjednoczonych Emiratach, Filipinach lub Stanach są jakieś zakazy odnośnie przewożenia żywności stałej w bagażu podręcznym?
Jak z wodą w wybranych liniach, jest dostępna za free? Niestety jedna butelka na 8 godzin mnie nie starczy:( sprawdziłem Cebu, nie ma możliwości wykupienia tylko wody.

---

Najgorsze jedzenie jakie jadłem jest w Czechach, również w czeskich liniach lotniczych CSA - czerstwa buła z serem żółtym tanim PRG-BRU 2013 r. Najlepsze? Chyba Iberia.
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 21 Lis 2015 00:36 
Awatar użytkownika

srebrny
IMO lepiej na longu kupić coś nawet na lotnisku niż w samolocie. Cenowo podobnie, a jakościowo lepiej. Leciałem we wrześniu z Chicago na Hawaje (9-10h), zapomniałem, że nie będzie jedzenia na pokładzie bo to krajówka. Byle co po 8-10$ (kanapka lub ryż z mięsem na przykład) i średnio smaczne. 90% ludzi w samolocie miało swoje jedzenie i sam tak też zrobiłem na powrocie ;)

Nikt w samolocie nie doczepi Ci się do jedzenia z zewnątrz, ale lepiej bierz jakieś neutralne zapachy, a nie ryby czy coś ;)

#177 PostWysłany: 21 Lis 2015 00:46 

niebieski
Ja mialem niemila przygode z cabin crew na trasie SIN-SYD Scoot'em.Jadlem swoje kanapki , a tu nagle wyskoczyla 1 stewardessa i zaczela drzec sie ze nie mozna miec swojego jedzenia na pokladzie.Dokonczylem kanapke i jadlem juz w ukryciu:D:D

#178 PostWysłany: 21 Lis 2015 01:09 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
grzegorz84 napisał(a):
Problem w tym, że w maju lecimy RTW (2 x Cebu, Norwegian, Allegiant), wszystkie loty long haul, kupowaliśmy bez posiłków.
Czy to dobry pomysł, żeby nie wykupywać posiłków?
Czy w jakichś liniach rygorystycznie podchodzą do posiłków z zewnątrz?
Czy w Zjednoczonych Emiratach, Filipinach lub Stanach są jakieś zakazy odnośnie przewożenia żywności stałej w bagażu podręcznym?
Jak z wodą w wybranych liniach, jest dostępna za free? Niestety jedna butelka na 8 godzin mnie nie starczy:( sprawdziłem Cebu, nie ma możliwości wykupienia tylko wody.

Duzo ludzi chciałoby mieć taki problem:)
Kolejny gosc na RTW - napisz coś więcej o routingu, cenach..:D

Cebu bym wszedl do rezerwacji i dokupil cieple papu (beda Cie jeszcze meczyc mailami), ceny wesole, nawet jak nie dokupisz to budzetu nie zrujnuje. Karta nie mozna placic, a gotowke przyjmuja w PHP/AED/AUD, php rowniez w monetach, a reszta walut w papierkach i wydaja w monetach. Na Norwegiana to bulki jeszcze z domu bym zabral :)
W wymienionych przez Ciebie liniach woda jest platna.. darcia japy za jedzenie swojego oprocz powyzszego przykładu Scootato nie slyszalem.
Tu masz namiastke jedzenia w Cebu z nie preordera, taniochach.. : http://www.fly4free.pl/forum/dookola-swiata-cypr-zea-filipiny-aus-can-azory-portugalia,219,81727?start=20#p658161
grzegorz84 uważa post za pomocny.

#179 PostWysłany: 21 Lis 2015 01:30 
Awatar użytkownika

niebieski
@tom971 WAW-BUD-DWC-DXB-MNL-SYD-HNL-LAX-OSL-RYG-WMI taki standardzik, 2800 płn.
 Profil Relacje PM off
tom971 lubi ten post.

#180 PostWysłany: 23 Lis 2015 02:32 

Loty: 20
Kilometry: 15 182
niebieski
w Norwegianie pan steward nie pozwolił nam pić naszej Fanty, odczepił się jak zauważył, że kupiona na lotnisku, bo przez secuirty nie przejdzie.

Wysłane z mojego LG-D315 przy użyciu Tapatalka

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1137 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 57  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości