Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 243 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 03 Wrz 2015 18:36 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 152 863
niebieski
Gadu-777 napisał(a):
Program mowi o rownoleglym prawie muzulmanskim w niemczech, muzulmanie wprost mowia ze nie stosuja sie do prawa niemieckiego tylko do swojego jesli nie daja sie zlapac na lamaniu niemieckiego prawa. Tydzien temu byl program na temat dzielnicy Duisburga gdzie kontrole maja trzy klany muzulmanow i gdzie policja boi sie zapuszczac, dzielnice odwiedzila Merkel aby pokazac ze rzad cos mysli w tej sprawie gdzie na porzadku dziennym sa rozboje z urzyciem broni palnej.

Po wypowiedziach muzulmanow mam pewnosc ze jesli TYLKO da sie wprowadzic muzulmanskie prawo w Niemczech to zrobia, Europa sama sobie przygotowuje V kolumne na swoich tylach. A komentujacy w programie na pytanie czy spoleczenstwo niemieckie jest za bardzo tolerancyjne pada odpowiedz 'nie za tolerancyjny, jestescie naiwni' ;) .

Max 2 pokolenia i będą w Europie powstawać kalifaty. Demokratycznie, bo demografii nie oszukasz. Model europejski 2+1, model muslimski 2+5. Na szczęście ja już tego raczej nie doczekam. Co do tej dysputy powyżej o wpływie katolicyzmu na niechęć do emigrantów - jakem ateistyczny liberalny lewak tak też nie chcę tej muslimskiej dziczy w Europie.
 Profil Relacje PM off
JarekGdynia lubi ten post.

City break na Sycylii 🌋🍝 Przedłużony weekend w 4⭐️ hotelu nad morzem za 859 PLN 😎 City break na Sycylii 🌋🍝 Przedłużony weekend w 4⭐️ hotelu nad morzem za 859 PLN 😎
Luksusowy 5* hotel z prywatną plażą na Dżerbie 🏝️🧖‍♀️ All inclusive za 2369 PLN Luksusowy 5* hotel z prywatną plażą na Dżerbie 🏝️🧖‍♀️ All inclusive za 2369 PLN
#162 PostWysłany: 03 Wrz 2015 18:39 
Awatar użytkownika

niebieski
singielka_1976 napisał(a):
Trochę się tamtejszą kulturą interesowałam, więc nieco się orientuję co do zwyczajów, mentalności, kultury.

Też się nieco interesuje. I pewnie ani Twoje trochę ani moje nieco, nie daje pełnego obrazu.
Pamiętam jeszcze ze studenckich czasów, jaka byłam zdziwiona, kiedy na konferencji spotkałam dużą grupę kobiet naukowców z takiego na przykład Iraku. O Turczynkach nie wspominam nawet, bo je można nawet w Polsce spotkać.
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 03 Wrz 2015 18:44 

Niemcy też nie chcieli polskiej dziczy w unii ale..

Rrząd im kazał i teraz podobno nie żałują.

d

Wysłane z mojego MSP4505 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 03 Wrz 2015 18:45 

ane.wald napisał(a):
Tylko, że jakby nie patrzył, filarami naszej cywilizacji i kultury są: filozofia grecka, religia judeochrześcijańska i rzymskie prawo.

+ Wiktoria Wiedeńska + Bitwa Warszawska.
 PM off
vivere lubi ten post.

#165 PostWysłany: 03 Wrz 2015 20:34 

Zeus napisał(a):
Temat miał dotyczyć strefy Schengen, a się skonczyło na mega Off Top. Temat nie zostanie zamknięty (po waszych ostatnich prośbach) jedynie jak poprosi o to @jacakatowice.

Proszę was tylko - pisać kulturalnie.

@ Zeus
Nie po to walczyłem o wolność słowa na forum, żeby prosić o zamknięcie tematu. :D
Ale te typowo światopoglądowe sprawy w naszym kraju b.proszę pomijać.
Było to do tej pory honorowane na forum. I niech tak pozostanie.
 PM off  

#166 PostWysłany: 03 Wrz 2015 22:27 

srebrny
casper.slonina napisał(a):
michcioj napisał(a):
ISIS dokona ekspansji na zachod ktory sam ich zaprasza do siebie. .

niby w jaki sposob mialby dokonac tej ekspansji ?

Od srodka. To sie dzieje niepozornie juz od kilkudziesieciu lat. Jesli "rozwinieta" Europa nie przestanie dawac pieniedzy za nic nie robienie i rodzenie dzieci, od zachodu i polnocy bedziemy graniczyc z IS.

dobrze, w takim wypadku jaki w Europie jest odestek muzulmanow ? tj. w populacji UE ?
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 03 Wrz 2015 23:41 

niebieski
@michcioj

We Francji ok 8% spoleczenstwa to muzulmanie, w Belgi i Niemczech ok 6%. Do 2030r wedlug prognoz we Francji i Belgi muzulmanie przekrocza 10%. Muzulmanki rodza srednio o jedno dziecko wiecej niz rodowite europejki. We francuskich wiezieniach 60-70% wiezniow stanowia muzulmanie. W Niemczech 80% Turkow korzysta z zasilkow socjalnych.

To sa tylko niektore z niepokojacych liczb w zachodnich krajach UE. Jesli chcesz podesle Ci zrodla. Sam nie jestem zwolennikiem wsadzania wszystkich do jednego wora, bo podczas podrozy po Europie wiele razy doswiadczylem zyczliwosci i duzej pomocy od muzulmanow, ale musimy sie obudzic. Niech zlikwiduja lub chociaz zaostrza warunki pobierania zasilkow i zobaczymy ile osob bedzie pchalo sie do Niemiec zeby pasozytowac a ile po to zeby legalnie, uczciwie pracowac. Wpuscmy ich i na tym koniec, niech sobie radza. Zadnych darmowych mieszkan, zadnego darmowego jedzenia, zadnej pomocy w znalezieniu pracy od Panstwa. Niech obywatele pomagaja im wedlug wlasnego uznania, z wlasnych kieszeni, tak jak to chca robic np Islandczycy.
 Profil Relacje PM off
d-t-x lubi ten post.

#168 PostWysłany: 03 Wrz 2015 23:48 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
Anonymous napisał(a):
Jeśli odsuniesz dzieci i młodzież od Kościoła (jaki on by nie był, pewien element konstruktywnej krytyki z pewnością jest uzasadniony), to ta nisza zostanie zagospodarowana przez: 1) inne religie, 2) sekty, 3) pewne podmioty ideologiczne, najczęściej o sporym ładunki anarchistyczno - antyludzkim. Jedno jest pewne - ktoś tą pustkę wypełni.

Nie sposób mi się z Tobą nie zgodzić.

#169 PostWysłany: 03 Wrz 2015 23:59 

niebieski
tom971 napisał(a):
Anonymous napisał(a):
Jeśli odsuniesz dzieci i młodzież od Kościoła (jaki on by nie był, pewien element konstruktywnej krytyki z pewnością jest uzasadniony), to ta nisza zostanie zagospodarowana przez: 1) inne religie, 2) sekty, 3) pewne podmioty ideologiczne, najczęściej o sporym ładunki anarchistyczno - antyludzkim. Jedno jest pewne - ktoś tą pustkę wypełni.

Nie sposób mi się z Tobą nie zgodzić.

Nie chce zbytnio schodzic na temat kosciola, ale nie ma on wiele wspolnego z moralnoscia ludzi. W m.in Czechach, Estonii, Szwecji, Holandii, Japonii niereligijnosc oscyluje badz przekracza granice 50%, a ludzie w tym mlodziez nie sa bardziej nieetyczni niz w Polsce czy we Włoszech. Sam mam kilkoro mlodych znajomych wychowanych absolutnie niereligijnie, ktorzy maja w glowie poukladane duzo lepiej niz Ci religijni.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#170 PostWysłany: 04 Wrz 2015 00:10 
Awatar użytkownika

srebrny
JarekGdynia napisał(a):
dlaczego nie znajdą pracy na Węgrzech

:D

#171 PostWysłany: 04 Wrz 2015 00:25 

To tak trochę po bandzie :)

Przepowiednia Ojca Klimuszki sprzed 50 lat, który nie tylko robił herbatki na różne dolegliwości, ale posiadał również dar jasnowidzenia. Kiedyś wydawało mi się to dość abstrakcyjne, ale dzisiaj :roll: Za 20 -30 lat konflikt z ISIS w połączeniu z kilkumilionową rzeszą muzułmańskich imigrantów w Europie byłby bardzo trudny do opanowania. Już sam początek wydaje się być znajomy.

"Widziałem żołnierzy przeprawiających się przez morze na takich małych, okrągłych stateczkach, ale po twarzach widać było, że to nie Europejczycy. Widziałem domy walące się i dzieci włoskie, które płakały. To wyglądało jak atak niewiernych na Europę."
 PM off  

#172 PostWysłany: 04 Wrz 2015 00:52 

niebieski
@michcioj

We Francji ok 8% spoleczenstwa to muzulmanie, w Belgi i Niemczech ok 6%. Do 2030r wedlug prognoz we Francji i Belgi muzulmanie przekrocza 10%. Muzulmanki rodza srednio o jedno dziecko wiecej niz rodowite europejki. We francuskich wiezieniach 60-70% wiezniow stanowia muzulmanie. W Niemczech 80% Turkow korzysta z zasilkow socjalnych.

<ciach>.

Skad wziales to 80% Turkow? Rok temu bylo 26%
https://derhonigmannsagt.wordpress.com/ ... auslander/

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off
jacek96 lubi ten post.
jacek96 uważa post za pomocny.

#173 PostWysłany: 04 Wrz 2015 00:53 

srebrny
@becek wrocilem, ale nie z Twojego powodu :mrgreen:
@casper.slonina rozumiem,ze mieszkasz w Niemczech, ze chcesz tu prawo ustalac?
Bo jesli mieszkasz w Polsce, to jest juz tak, jak piszesz. Panstwo nic nie daje emigrantom, zreszta nieemigrantom tez niewiele wiecej :D
@MacKoz pozwol ze nie bedziesz interpretowal wedle swojego dziwnego uznania, czy pozostala czesc mojej wypowiedzi miala znaczenie. Jesli nie miala, to w ogole nie cytuj i do moich wypowiedzi sie nie odnosc.
Zle masz skojarzenia, nic takiego nie sugerowalem i gdybys przytoczyl cala wypowiedz,to kazdy sam by mogl zinterpretowac, a nie polegac na Twoim darze interpretacji -jakze blednej- co moja skromna osoba miala na mysli :mrgreen:
Swoja droga Twoje dane sa klamliwe, na sama nauke religii w szkolach panstwo placi 1,5mld zl. Do tego dochodza emerytury ksiezy i zakonnic, uszczerbek dochodow zwiazany z nieopodatkowana dzialalnoscia kosciola, oraz zakup dzialek w najlepszych miejscach polskich miast z upustem siegajacym 99%. To sa miliardy, trudne do oszaczowania, gdyz nie tylko panstwo,ale tez gminy i inne podmioty dotuja ten interes.
Nie wspomne o komisji [...] koscielno-rzadowej,ktora "oddawala" kosciolowi mienie ktore nigdy do kosciola nie nalezalo.

Anonymous napisał(a):
@jacek96 Pominięta przeze mnie część nie miała większego znaczenia. Zasugerowałeś, że niechęć do pomocy nielegalnym imigrantom jest powiązana z polskim katolicyzmem. To było clou Twojej wypowiedzi. Podałem Ci przykład społeczeństwa czeskiego, które nie jest katolickie. Ba! Nie jest nawet wierzące. A ma negatywne podejście do imigracji, a ich politycy jakoś nie kwapią się do szukania w budżecie pieniędzy na ten cel. Pomijam brak elegancji i zwyczajną wrogość w stosunku do polskich katolików/ osób myślących inaczej niż jacek96. To co napisałeś, nijak ma się do prawdy. Nawet licząc wszystkie wydatki na wszystkie kościoły i związki wyznaniowe wychodzi jakieś 1.8 miliarda. Z tego większość idzie na konserwację zabytków, często klasy zerowej. Oczywiście można, te 0.5% budżetu przeznaczyć na imigrantów. Tyle tylko, że niestarczy. Ale mam dla Ciebie propozycję. Nie rezygnuj z dobrej teorii tylko dlatego, że jest nieprawdziwa.

@Tom K nie obiecywalem, ze odpowiem ;)

Ostatnio edytowany przez Roku 04 Wrz 2015 02:45, edytowano w sumie 2 razy
Wypowiedź niekulturalna/obrażająca innych/używanie słów wulgarnych, obraźliwych.
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 04 Wrz 2015 00:56 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
jacek96 napisał(a):
...
Swoja droga Twoje dane sa klamliwe, na sama nauke religii w szkolach panstwo placi 1,5mld zl. Do tego dochodza emerytury ksiezy i zakonnic, uszczerbek dochodow zwiazany z nieopodatkowana dzialalnoscia kosciola, oraz zakup dzialek w najlepszych miejscach polskich miast z upustem siegajacym 99%. To sa miliardy, trudne do oszaczowania, gdyz nie tylko panstwo,ale tez gminy i inne podmioty dotuja ten interes...

Jak się nie podoba to do Grecji! Puste łódki niech nie wracają skoro są chętni! :twisted:

#175 PostWysłany: 04 Wrz 2015 01:04 

srebrny
Tobie jak sie w Hiszpanii nie podoba, to pakuj reklamowke i na wies do Polandii ;)
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 04 Wrz 2015 01:07 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
Korespondent "The Times" z nowym zestawieniem ws. uchodźców, których przybywa.

Załączniki:
tpo.jpg
tpo.jpg [ 94.12 KiB | Obejrzany 718 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 04 Wrz 2015 01:19 

niebieski
pbak napisał(a):
@michcioj

<ciach>.

Skad wziales to 80% Turkow? Rok temu bylo 26%
https://derhonigmannsagt.wordpress.com/ ... auslander/

http://www.frontpagemag.com/point/183720/80-turkish-muslim-settlers-germany-live-welfare-daniel-greenfield

jacek96 napisał(a):
@casper.slonina rozumiem,ze mieszkasz w Niemczech, ze chcesz tu prawo ustalac?
Bo jesli mieszkasz w Polsce, to jest juz tak, jak piszesz. Panstwo nic nie daje emigrantom, zreszta nieemigrantom tez niewiele wiecej :D

Nie, mieszkam w kondominium rosyjsko-niemieckim pod zydowskim zarzadem powierniczym, wiec nie mam prawa sie wypowiedziec apropos unijnego systemu socjalnego, ktore zemsci sie rowniez na nas w przyszlosci. Niestety jestesmy w dalszym ciagu na koncu lancucha pokarmowego w UE i tanczymy jak nam Niemcy zagraja.
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 04 Wrz 2015 06:11 

Loty: 1
Kilometry: 3 789
niebieski
Schengen-zamykać jak najszybciej- aż dziw że nie zamknęli wcześniej, ale fakt muszą się zebrać w Brukseli i wyrazić najpierw niepokój.
Ciekawe ile kasy będą dostawać ci uchodźcy pewnie więcej niż niejedna emerytura w Polsce -będzie się działo dopiero teraz, a 100 osób Polaków z Mariupola na Ukrainie nie maja za co ściągnąć do Polski pomijam juz Polaków Kazachstanu - a tu takie kwiatki przyjadą jak ten co wczoraj na Węgrzech rzucił żonę z dzieckiem na tory i udawał że ich biją. Brr
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 04 Wrz 2015 06:56 

srebrny
@casper.slonina nie, nie masz prawa, gdyz sami walczycie, by prawo unijnie dzialalao ,na jak najwezszym obszarze i by rzady panstw mialy duza wladze. Wiec sie trzymaj swojego rzadu,a w sprawy Niemiec sie nie mieszaj. Jednym slowem ciesz sie z czystosci rasy na terenie RP :D
Pewnie nie wiesz, to wyjasnie, kazdy rzad ma autonomie przy ustalaniu polityki socjalnej.
@Roku nie rozumiem dlaczego wyciales prawdziwe okreslenie. Rzad sam stwierdzil, ze powodem rozwiazania komisji byla dzialalnosc przestepcza na niespotykana skale ;)
To tyle, wracam do spraw istotnych dla mnie.
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 04 Wrz 2015 07:17 
Awatar użytkownika

HON fly4free
:) zachecam do lektury

http://wolnemedia.net/spoleczenstwo/plan-coudenhove-kalergi-ludobojstwo-narodow-europy/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 243 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 12 gości