Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 345 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 27 Sie 2015 12:25 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
No nie, nie pomogłaś, bo dalej nie wiem (może to za trudne ale mnie do zrozumienia albo dla Ciebie do wyjaśnienia) dlaczego nie mogę zrobić tego co mi się podoba z produktem, który został przeze mnie opłacony. OK, może wynoszenie jedzenia jest trochę dziwne, ale jak zaproszę bezdomnego do hotelu na śniadanie to już będzie spoko?
arturro lubi ten post.

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#182 PostWysłany: 27 Sie 2015 12:29 

Loty: 85
Kilometry: 236 428
niebieski
Wracając do tematu biletu komunikacji miejskiej. Tak naprawdę nie bilet uprawnia do podróżowanie a opłacenie przejazdu. Skasowany bilet jest tylko poświadczeniem opłacenia przejazdu. Więc korzystając z czyjegoś biletu nie wnosisz opłaty i kantujesz. W niektórych krajach w ogóle nie ma biletów, np w południowej Brazylii komunikacja autobusowa jest zorganizowana na zasadzie opłaty wejścia na terminal coś ala metro. Płacisz raz jeździsz do woli póki nie wyjdziesz, możesz się przesiadać a przystanki i dworce mają bramki.
 Profil Relacje PM off
cyberpunk64 lubi ten post.

#183 PostWysłany: 27 Sie 2015 12:29 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Cytuj:
jak zaproszę bezdomnego do hotelu na śniadanie to już będzie spoko?

Zaproś go na nocleg ze śniadaniem - wtedy na pewno będzie OK i jaki dobry uczynek zrobisz. ;-)
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#184 PostWysłany: 27 Sie 2015 12:32 
Awatar użytkownika

niebieski
namteH napisał(a):
No nie, nie pomogłaś, bo dalej nie wiem (może to za trudne ale mnie do zrozumienia albo dla Ciebie do wyjaśnienia) dlaczego nie mogę zrobić tego co mi się podoba z produktem, który został przeze mnie opłacony. OK, może wynoszenie jedzenia jest trochę dziwne, ale jak zaproszę bezdomnego do hotelu na śniadanie to już będzie spoko?

nie martw się, takich jak Ty są miliony, ale nie więcej niż 40

#185 PostWysłany: 27 Sie 2015 12:37 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
A tak wracając do tematu tzw cebulactwa, to chyba nie nic będziesz żenującego niż wiara w to, że lud między Odrą a Bugiem jest pod wieloma względami jakoś szczególnie wyjątkowy, zwłaszcza w kwestiach poglądu na świat... :mrgreen:
Potem z tego rodzą się te dziwne historie o rodakach za granicą...

#186 PostWysłany: 27 Sie 2015 13:14 

Wątek o "cebulakach", to warto wspomnieć o nowych faktach, z życia zawodowego króla "cebulaków"., który dawał popisy dziadowania w Wal Marcie w USA.

Do Kanady i USA nie braliśmy żadnych gadżetów. Pojechaliśmy do Walmartu, kupiliśmy wszystko, co było nam potrzebne, a pod koniec podróży wszystko oddaliśmy, mówiąc, że nam nie pasowało - przyznał się Kuźniar.

http://niezalezna.pl/70315-nareszcie-kuzniar-znika-z-tvn24-niestety-krol-cebuli-bedzie-pojawial-sie-na-ekranie-telewizora
 PM off  

#187 PostWysłany: 27 Sie 2015 13:19 
Awatar użytkownika

srebrny
Nowe słowo: Cebulmistrz
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#188 PostWysłany: 27 Sie 2015 13:34 
Awatar użytkownika

srebrny
cyberpunk64 napisał(a):
namteH napisał(a):

nie martw się, takich jak Ty są miliony, ale nie więcej niż 40

na szczęście są jakieś granice absurdu

Image

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 27 Sie 2015 13:36 
Awatar użytkownika

srebrny
boots napisał(a):
Cytuj:
OK, to oświeć nas i powiedz z kim ktoś może jeść śniadanie, za które zapłacił?

To zależy od regulaminu hotelu - ale zwykle z osobą, której pobyt został zarejestrowany w tym samym pokoju w tym samym okresie. Czasami obowiązek rejestracji wynika z regulaminu, czasami z przepisów prawa danego kraju.

przecież doba się kończy się o 12-14, to druga osoba może zameldować się o 7 rano w czym problem?
 Profil Relacje PM off
cyberpunk64 lubi ten post.

#190 PostWysłany: 27 Sie 2015 13:45 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@cekace zwykle meldowanie robią po godzinie wymeldowania. Nie zawsze się da o tak wczesnej porze.

#191 PostWysłany: 27 Sie 2015 15:19 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Cytuj:
to druga osoba może zameldować się o 7 rano w czym problem?

Więc niech to zrobi.
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 27 Sie 2015 15:58 

Marysiek napisał(a):
Czy autorka wątku mogłaby wyjaśnić czy jak zostawię samochód na czas wyjazdu, na tydzień czy dwa, na takim samym publicznym, ogólnodostępnym parkingu, ale w pobliżu miejsca zamieszkania to też cebuactwo, bo jak dłużej sie samochodem nie jeździ to trzeba opłacić miejsce żeby innym nie blokować tych darmowych? Bo jak na samolot kogoś stać to i na parking?

Musisz podać dokładne współrzędne takiego parkingu, wówczas mogę ocenić czy to będzie skąpstwo czy oszczędność.

:lol:

Po edycji: To powyższe to oczywiście ironia-tłumaczę gdyby ktoś miał wątpliwości ;) .
A poważnie: skoro stawiasz takie pytanie Marysiek to zwyczajnie nie zrozumiałaś tego o czym pisałam w pierwszym poście.
Ale znaj me miłosierdzie -wyjaśnię na konkretnym przykładzie :D .
Otóż niektórzy skąpi cwaniacy lecący z KTW żałują kilkanaście czy też kilkadziesiąt zł na parking około lotniskowy (czyli ten tańszy) i parkują bezpośrednio pod blokami w Mierzęcicach-ta uliczka za stacją paliw-o taki przykład mi chodziło.
W przeciwieństwie do tych skąpiradeł znam ten ból mieszkańca, który wracając do domu nie ma gdzie zaparkować, bo....parkują mu pod blokiem wszyscy inni: albo klienci okolicznych firm albo jak w tym przypadku latający na gościnnych występach.W efekcie wróżę, że aby ukrócić ten proceder cwaniactwa wkrótce tam stanie szlaban-widocznie to jest jedyna metoda na takich delikwentów, podobnie jak pod niektórymi dyskontami w mojej okolicy.

Osobiście nie mam zwyczaju parkować swego auta (ani nie nowego ani nie z najwyższej półki ale jednak ukochanego :lol: ) gdzie popadnie na kilka dni czy dłużej -jak tak lubisz to Twoja wola.

@becek-nikt mi nic nie gwizdnął, przypuszczam, że f4f ma jakiś error :P .

Ostatnio edytowany przez singielka_1976, 27 Sie 2015 16:58, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#193 PostWysłany: 27 Sie 2015 16:02 
Awatar użytkownika

srebrny
singielko ktoś Ci buchną awatara :roll:

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#194 PostWysłany: 27 Sie 2015 16:08 

srebrny
Spróbuj to napisać po polsku.
 Profil Relacje PM off
rw30 lubi ten post.

#195 PostWysłany: 27 Sie 2015 17:46 
Awatar użytkownika

srebrny
namteH napisał(a):
@cekace zwykle meldowanie robią po godzinie wymeldowania. Nie zawsze się da o tak wczesnej porze.

@namteH
chyba się nie zrozumieliśmy mam pokój na dwie osoby ze śniadaniem z 12/13,
jedna się melduje 12 o godz. 18.00, druga 13 o godz. 7.00.
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 27 Sie 2015 17:51 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
no tak, wtedy to jest po bożemu!

#197 PostWysłany: 27 Sie 2015 18:12 

niebieski
singielka_1976 napisał(a):
Marysiek napisał(a):
Czy autorka wątku mogłaby wyjaśnić czy jak zostawię samochód na czas wyjazdu, na tydzień czy dwa, na takim samym publicznym, ogólnodostępnym parkingu, ale w pobliżu miejsca zamieszkania to też cebuactwo, bo jak dłużej sie samochodem nie jeździ to trzeba opłacić miejsce żeby innym nie blokować tych darmowych? Bo jak na samolot kogoś stać to i na parking?

A poważnie: skoro stawiasz takie pytanie Marysiek to zwyczajnie nie zrozumiałaś tego o czym pisałam w pierwszym poście.
Ale znaj me miłosierdzie -wyjaśnię na konkretnym przykładzie :D .
Otóż niektórzy skąpi cwaniacy lecący z KTW żałują kilkanaście czy też kilkadziesiąt zł na parking około lotniskowy (czyli ten tańszy) i parkują bezpośrednio pod blokami w Mierzęcicach-ta uliczka za stacją paliw-o taki przykład mi chodziło.
W przeciwieństwie do tych skąpiradeł znam ten ból mieszkańca, który wracając do domu nie ma gdzie zaparkować, bo....parkują mu pod blokiem wszyscy inni: albo klienci okolicznych firm albo jak w tym przypadku latający na gościnnych występach.W efekcie wróżę, że aby ukrócić ten proceder cwaniactwa wkrótce tam stanie szlaban-widocznie to jest jedyna metoda na takich delikwentów, podobnie jak pod niektórymi dyskontami w mojej okolicy.

Osobiście nie mam zwyczaju parkować swego auta (ani nie nowego ani nie z najwyższej półki ale jednak ukochanego :lol: ) gdzie popadnie na kilka dni czy dłużej -jak tak lubisz to Twoja wola.

No właśnie dobrze zrozumiałam i nawet się domyśliłam że pewnie mieszkasz w okolicy lotniska, albo innej gdzie podobny problem występuje. Moim zdaniem jeśli chodzi o teren prywatny np. parking należy do wspólnoty/spółdzielni to parkowanie tam na dłużej nie jest ok, podobnie jak na prywatnym terenie sklepu, przez osoby które nie są klientami, ale jeśli to zwykły publiczny, miejski parking, to bez przesady, moim zdaniem każdy może parkować.
W początkowym poście nie określiłaś jasno jaka to konkretnie sytuacja, bo jeśli ta druga to sorry ale dla mnie nie ma różnicy czy samochód stoi tydzień na ulicy pod blokiem podróżującego, czy przy lotnisku (czy gdzieś w połowie drogi ;) ).
Takie życie - jak się korzysta z miejsc ogólnodostępnych to nie ma co mieć pretensji że ktoś inny sobie zajął, choćby i na tydzień, niezależnie z jakiego powodu.
Żeby było jasne - nie parkuję przy lotniskach, ani na parkingach ani na uliczkach, bo wygodniej mi dojeżdżać taksówką.
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 27 Sie 2015 20:21 

@Marysiek - po edycji: oprócz tego co nie jest zabronione jest dozwolone sugeruję zdrowy rozsądek i takie słówko: empatia i próba postawienia się na czyimś miejscu, to zamyka temat.
 PM off  

#199 PostWysłany: 27 Sie 2015 21:32 
Awatar użytkownika

niebieski
No i chwała najwyższemu, bo chociaż intencje autorki tematu były szczere, to traktuje on głównie o dupie-Marynie.
A rozwijał się i wciąż przybywa tak żywiołowo, że wciąć tu zaglądam i wciąż widzę to samo - zjeść to śniadanie czy nie i jak z tym żyć ew. zaparkować czy nie zaparkować?

Pamiętam był też temat o odchylaniu siedzeń w Polskim Busie i co z niego wynikło, to fakt, że jeden będzie nadal pomstował a drugi nadal odchylał - bo obaj "mają rację".
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia no i faktycznie od progu empatii dla danego osobnika.
Polacy jako naród są wciąż identyfikowalni np. po tych sandałach ze skarpetkami, ale to też zanika wraz z przybliżaniem nas do innych nacji - mieszamy się kulturowo i wzmacniamy (pomalutku, oj, oj) finansowo.

Ja dreptam pieszo np. na lotnisko czasem nawet z 10 km i nikomu nic do tego.
Inny pojedzie "taxi-lux" za 80 Euro i też nie ma czego komentować.
A kolejny trafi na płot ogradzający lotnisko i miło by było, jakby o tym wspomniał na forum F4F, by inni się nie na ten płot w przyszłości nie nadziali.

Peace, niechaj będzie nam dane mieć wybór, nie jesteśmy na szczęście produktami z taśmociągu (choć tendencje do robienia z nas produktu seryjnego widać wszem i wobec).
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#200 PostWysłany: 27 Sie 2015 21:34 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
jobi napisał(a):
...
Polacy jako naród są wciąż identyfikowalni np. po tych sandałach ze skarpetkami, ...

Myślę, że jak długo będą powtarzane, z całym szacunkiem, takie głupoty tak długo takie tematy będą miały się dobrze.
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 345 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości