Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 345 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 26 Sie 2015 13:36 
Awatar użytkownika

srebrny
no torba z dedykacja :roll:

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

City break w Maladze za 839 PLN 🏙️🌞 Loty z Warszawy i hotel w centrum City break w Maladze za 839 PLN 🏙️🌞 Loty z Warszawy i hotel w centrum
Urlop na Cyprze za 639 PLN 😍 Loty i noclegi w centrum Ajia Napa 😎 Urlop na Cyprze za 639 PLN 😍 Loty i noclegi w centrum Ajia Napa 😎
#122 PostWysłany: 26 Sie 2015 13:40 
Awatar użytkownika

niebieski
namteH napisał(a):
@Donovaninho
nie wiem co to jest więc się nie odniosłem :)

nie cfaniakuj, jak nie się nie znasz i nie masz odrobiny dystansu lub poczucia humoru, za to postaw następnym razem w swoim zdaniu złożonym przecinek przed więc .... ./
namteH lubi ten post.

#123 PostWysłany: 26 Sie 2015 13:43 
Awatar użytkownika

srebrny
Istnieje ciekawa teoria dotycząca sprzedaży, mianowicie z wydawaniem pieniędzy związany jest coś na kształt "poziomu bólu". Decyzja odnośnie zakupu zapada gdy chęć posiadania przedmiotu (czy w naszym przypadku np. chęć podróżowania) przewyższa "ból" zwiazany z wydatkiem. Ponieważ "poziom bólu" to kwestia indywidualna i do tego zależna od sytuacji (np. 0.5 l Coli w markecie za 5zł to może być dużo, natomiast dla wielu będzie to okazja, jeśli te same pieniądze na cole wyda w restauracji), to różni ludzie zachowują się różnie. Wiec myślę, że nie ma co wpadać w kompleksy narodowościowe, pewnie podobnie jest z obcokrajowcami. U nas może nieco trudniej, bo marzy nam się zachodni poziom życia, a zarabiamy mniej. Ogólnie ważne, żeby swoim działaniem nie szkodzić innym.
 Profil Relacje PM off
chaleanthite lubi ten post.

#124 PostWysłany: 26 Sie 2015 13:57 

szymonpoznan1 napisał(a):
W Poznaniu na przeciwko lotniska wzdłuż ulicy są przepiękne ekrany akustyczne, a za nimi wzdłuż około 50 miejsc parkingowych. Do terminala 50-100metrów. Przy tej ulicy są same domki jednorodzinne, właściciele parkują na posesjach lub na chodniku 'po swojej stornie' ulicy. Zawsze ponad połowa tych miejsc jest pusta, więc wymyśliłem sobie że po co mam jechać taksówką na lotnisko (lub autobusem z przesiadką), skoro mogę sobie tam za darmo zaparkować.

Podoba mi się takie pragmatyczne myślenie. W Wielkopolsce mieszkają gospodarni i oszczędni ludzie.
PS. Tam nawet żyto rośnie od razu w butelkach.
 PM off  

#125 PostWysłany: 26 Sie 2015 14:00 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
Grzegorz40 napisał(a):
@cyberpunk64
wyczerpałeś temat ;-)

Zaraz @Gaszpar nagrodzi koszulką ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#126 PostWysłany: 26 Sie 2015 14:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Higflyer napisał(a):
szymonpoznan1 napisał(a):
W Poznaniu na przeciwko lotniska wzdłuż ulicy są przepiękne ekrany akustyczne, a za nimi wzdłuż około 50 miejsc parkingowych. Do terminala 50-100metrów. Przy tej ulicy są same domki jednorodzinne, właściciele parkują na posesjach lub na chodniku 'po swojej stornie' ulicy. Zawsze ponad połowa tych miejsc jest pusta, więc wymyśliłem sobie że po co mam jechać taksówką na lotnisko (lub autobusem z przesiadką), skoro mogę sobie tam za darmo zaparkować.

Podoba mi się takie pragmatyczne myślenie. W Wielkopolsce mieszkają gospodarni i oszczędni ludzie.
PS. Tam nawet żyto rośnie od razu w butelkach.

proponuję koledze, aby za szybę włożył jeszcze nieaktualny mandat, założył blokadę na koło, żeby nikt auta nie ważył się tknąć i wszyscy będą zadowoleni, nawet okoliczna ludność
2 ludzi lubi ten post.

#127 PostWysłany: 26 Sie 2015 14:37 

niebieski
@cekace

No mnie rowniez ciekawi Twoj tok rozumowania. Skoro dla Ciebie nie ma roznicy miedzy mezem/kochankiem a "znajomymi" z forum to ja na prawde nie jestem w stanie tego skomentowac :).
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 26 Sie 2015 14:41 
Awatar użytkownika

srebrny
@cyberpunk64 - chyba nie do końca zrozumiałeś, dlatego może napiszę jeszcze raz. Parking, a w sumie miejsca parkingowe znajdują się wzdłuż głównej ulicy prowadzącej na lotnisko. Nie jest parkingiem osiedlowym, a są to po prostu miejsca parkingowe wzdłuż jezdni wyznaczone przez miasto. Miejsca te nie różnią się niczym od miejsc w płatnej strefie parkingowej w centrum, jednak, że lotnisko jest na wylocie z miasta, to tutaj strefa parkowania już nie obowiązuje.
Jeśli wg Ciebie nie mogę tam parkować i jestem sknerą czy 'cebulakiem' to nikt nie powinien też parkować w centrum po godzinie 18, kiedy to nie obowiązują już opłaty w parkomatach, bo tam przecież też mieszkają ludzie i chcą wieczorem po pracy zaparkować pod swoją kamienicą ;)
W sumie wg tego toku myślenia w płatnych godzinach też nie powinno się parkować, bo przecież mieszkańcy kamienic mają darmowe (lub za symboliczną opłatą) parkowanie na ulicy przy której mieszkają.
ZENNNEK lubi ten post.

#129 PostWysłany: 26 Sie 2015 14:58 

niebieski
A jeszcze mi przyszlo do glowy inne buractwo:

- zalozenie watku na forum a potem jego olewanie gdy nie otrzymano oczekiwanego przyklasku :).
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.

#130 PostWysłany: 26 Sie 2015 15:05 
Awatar użytkownika

niebieski
@szymonpoznan1: chyba rzeczywiście nie zrozumiałam, ale nie był to ani atak na Twoją osobę, ani piętnowanie zachowania; jak chciałeś przestawić swoje blachy z jednego końca miasta na drugie i nie boisz się o auto, na swoje ryzyko możesz wszystko; tylko wspomnę, że gdybyś te blachy postawił na osiedlowej uliczce np. w Niemczech nawet bez znaku zakazu parkowania, zaraz troskliwi sąsiedzi wykonaliby telefon na policję, celem weryfikacji postoju w pobliżu ich domostwa.

#131 PostWysłany: 26 Sie 2015 15:06 
Awatar użytkownika

Loty: 724
Kilometry: 1 182 386
srebrny
Święta Inkwizycja dziś nie urzęduje.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#132 PostWysłany: 26 Sie 2015 15:18 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
srebrny
cekace napisał(a):
Czyli mąż/kochanek/kolega/przyjaciel/znajomy może iść ze mną na śniadanie, ale już znajomy z forum f4f nie?
Ciekawy tok rozumowania :D

W zasadzie, dowolna osoba, zameldowana przez osobę opłacająca rezerwację w hotelu, nawet rano (jeśli to możliwe), chyba bez przeszkód może iść na śniadanie. Jeśli hotel nie wymaga meldowania innych osób poza głównym wynajmującym, to już tylko kwestia smaku i ew. odpowiedzialności w razie jakichś problemów.

#133 PostWysłany: 26 Sie 2015 15:54 

lataczuk napisał(a):

- zalozenie watku na forum a potem jego olewanie gdy nie otrzymano oczekiwanego przyklasku :).

Myślę, że autorka czeka spokojnie, aż wszystkie cebulaki i buraki się tutaj ujawnią. :D
A później pojedzie po całości i usadzi to wieśniactwo jednym celnym postem. :mrgreen:
 PM off
5 ludzi lubi ten post.

#134 PostWysłany: 26 Sie 2015 15:58 

lataczuk napisał(a):

To, że autor wątku nie komentuje każdego jednego postu w "swoim wątku" nie oznacza, że go nie czyta a teraz napisz może coś ad rem.
Po edycji: Proponuję abyś zarzut nie odpisywania autora w trakcie rozwijającego się wątku podnosił przy tych wszystkich tematach gdzie ktoś o coś pyta i prosi, dostaje odpowiedzi i cisza ani dziękuję ani mam Was w nosie.

Wątek się ładnie rozwinął i tak miało być, może ktoś napisze jakąś rozprawkę z socjologii o buractwie i skąpiradłach :lol: .

Ostatnio edytowany przez singielka_1976, 26 Sie 2015 18:37, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#135 PostWysłany: 26 Sie 2015 16:17 
Awatar użytkownika

niebieski
@singielka_1976 chyba dość nieświadomie wydobyła inną przywarę narodową. Założyła temat który urósł do 7 stron (mimo marudzenie, że kto to widział takie tematy zakładać). Ktoś już przytoczył fragment o słomce i o belce w oku. O ile dobrze widzę, to w pierwszym poście termin "cebulactwo" się nie pojawił. Ciężko też nazwać go atakiem na całą populacje kraju nad Wisłą. A zarzut taki pojawia się w co którymś poście. No cóż, każdy czyta to co chce przeczytać ;)

Z perspektywy moich sąsiadów pewnie jestem cebulakiem. Mieszkam na tyle blisko lotniska, że jak nie zdążę na autobus, to na nogach dojdę w 30 min. Co wracam z plecakiem, to mnie pytają skąd. Dzień po tym jak im powiedziałam, że ze Stambułu, wyjeżdżam jak zwykle rowerem do pracy. Sąsiadka pyta "A na benzynę to cie nie stać" :D

P.S. Jak jestem w delegacji, to śniadanie jest czasem jedyną opcją, żeby się z kimś spotkać. Istnieją hotele w których płaci się za pokój nie za osobę. Więc jeżeli nie mam opcji ściągnąć kogoś na noc, nie widzę problemu w zjedzeniu razem hotelowego śniadania.
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 26 Sie 2015 16:23 
Awatar użytkownika

srebrny
przypomnailo mi sie jak kiedyś jechałem Sindbadem do Barcelony -cos kolo 2000/2001
jechał w autokarze ojciec z pelnoletnim synem
na stacjach przy autostradach kibelki byly platne wiec panowie myli sie woda a sikali za wygódka
takie meega dziadostwo+cebulactwo+wiesniactwo+ buractwo
a na miejscu.....
a na miejscu panowie pierwszego dnia wynajęli autko, którym pojechali zakupić/nabyć droga kupna apartament
pieniądze mieli zaszyte w kurtkach i przez resztę tygodnia panowie opijali udana transakcje (widocznie im zostało parę peso)

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 26 Sie 2015 16:28 
Awatar użytkownika

Loty: 92
Kilometry: 142 257
niebieski
seba napisał(a):
Nie do końca rozumiem co ma na celu taki temat. Nie wiem chcesz nawrócić kogoś, powiedzieć mu "jesteś cebulakiem" nie rób tego, będziesz lepszy / lepsza? Każdy ma swój pogląd na świat, relację z ludźmi i będzie robił jak uważa, czy to innym się podoba czy nie.

A ja rozumiem. Mam takie odczucie, że autorka podobnie jak mass media i politycy lubią dzielić społeczeństwo. Dało się to odczuć w innych wątkach, a ten jest kwintesencją moich przemyśleń. Dla mnie takie wątki powinny być zamykane z uwagi, że nie wnoszą żadnej merytorycznej treści. Ale zaraz pewnie podniosło by się larum, że cenzura itp., itd.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#138 PostWysłany: 26 Sie 2015 18:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Naprawdę? A może trochę luzu w luźnych ;). 35 postów (zakładam że w 100% merytorycznych) i już zapędy reformatorskie? ;) Najlepiej zamknąć wszystkie wątki, które nie zaczynają się od :jak dojadę, co zwiedzić, gdzie zjeść, gdzie spać… Ba – najlepiej zamknąć cały dział luźne gadki. A w nim temat dotyczący… zamykania tematów.
Jakoś argumentacja autora wątku bardziej mnie przekonuje niż Twoje straszenie podziałami.

correos napisał(a):
Prosze by administracja przemyslala praktyke zamykania tematow.
Tematy w ktorych scieraja sie skrajne poglady forumowiczow, sa niezbednym elementem forum.
Przestanmy sie skupiac wylacznie na tym kiedy mozna za 19 PLN poleciec do Rygge badz wypic za gratis kawe "na miescie".
Jezeli temat jest w luznych gadkach jakie przeslanki sklaniaja administracje do zamykania tematu? niepopularne wypowiedzi? wzajemne utarczki slowne?

Zawsze jest wyjście: nie czytać, nie zabierać głosu w dyskusji, która wydaje Ci się, głupia, niemerytoryczna, nieodpowiednia itd.
2 ludzi lubi ten post.

#139 PostWysłany: 26 Sie 2015 18:48 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
gosiagosia napisał(a):
Zawsze jest wyjście: nie czytać, nie zabierać głosu w dyskusji, która wydaje Ci się, głupia, niemerytoryczna, nieodpowiednia itd.

Może to niemerytoryczne ale każdy ma prawo się wypowiedzieć. :D
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 26 Sie 2015 19:55 

dworkam napisał(a):
A ja rozumiem. Mam takie odczucie, że autorka podobnie jak mass media i politycy lubią dzielić społeczeństwo. Dało się to odczuć w innych wątkach, a ten jest kwintesencją moich przemyśleń. Dla mnie takie wątki powinny być zamykane z uwagi, że nie wnoszą żadnej merytorycznej treści. Ale zaraz pewnie podniosło by się larum, że cenzura itp., itd.

Wow, brakło argumentów merytorycznych to jest ad personam, źle to świadczy o....Tobie :P .
I jeszcze ta spiskowa teoria dziejów -you made my day :lol: .
Po edycji: świat byłby nudny gdyby wszyscy mieli identyczne zdanie na każdy temat, w Twojej ocenie mojej osoby (co chyba nie powinno być tematem dyskusji) zabrakło jeszcze tekstu o agresji, bo przecież każdy kto ma swoje zdanie zwłaszcza niepopularne jest agresywny.

To jest wątek jak każdy inny na tym forum, skoro jest taki be to dlaczego ma 7 stron?
Umarłby śmiercią naturalną a tak tylko go podbijacie, pytanie po co, skoro jest taki beznadziejny?

[retoryczne].

I na koniec ze specjalną dedykację tych hejterów tutaj:

Image

Ostatnio edytowany przez singielka_1976, 26 Sie 2015 20:30, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
chaleanthite lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 345 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości