Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 418 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Lwów - jedzenie
#141 PostWysłany: 20 Sie 2015 20:07 
Awatar użytkownika

niebieski
Jedzenie , jedzeniem ale pić też coś trzeba :)
Piwo Lwowskie po 14-16 hrywien w prawie każdym spożywczaku.

Właśnie je konsumuję.

Załączniki:
Lwowskie.jpg
Lwowskie.jpg [ 43.2 KiB | Obejrzany 4225 razy ]

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#142 PostWysłany: 20 Sie 2015 20:58 

Loty: 2
Kilometry: 18 430
Aktualnie U pany Stefy w remoncie.
W Kumplu mają menu po polsku, ale niektóre strony były po angielsku. Ceny w menu które dostałem były niższe od obowiązujących wg wersji ukraińskiej o 10 -15 %.
Gazowa Lampa bardzo klimatyczna a jedzenie smaczne.
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 21 Sie 2015 07:17 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
@RKS1926 spróbuj Białego Lwa, moim zdaniem jeszcze lepsze Lwowskie niż 1715.
 Profil Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 21 Sie 2015 08:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Próbowałem... też dobre ale to zupełnie inny gatunek :)

#145 PostWysłany: 25 Sie 2015 11:16 

Loty: 151
Kilometry: 294 990
Jeśli chodzi o Defilade mięsną w Kumplu to własnie w ten weekend tam byliśmy i ją zamówiliśmy na 5 osób. Wszyscy najedli się do syta a jeszcze zostało troszkę kaszanki bo mało osób lubi ale ogólnie polecam :P

Foto:Image
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 25 Sie 2015 11:30 

niebieski
Ja w Kumplu polecam placki po węgiersku ze szpinakiem, niebo w gębie + wódeczka i lemoniada cytrynowo-pomarańczowa 8-)
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 25 Sie 2015 11:57 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 52 322
Znajdzie się nieco dla wegetarian w "Kumplu"? Czy tylko palec wskazujący na drzwi?
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 25 Sie 2015 12:03 

niebieski
Znajdzie, menu jest dość pokaźne, więc parę dań się znajdzie :)
 Profil Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 25 Sie 2015 12:04 

Co do Kumpla to jadłam wspomniany wcześniej banosz ze skwarkami (można też zamówić w wersji wegetariańskiej z grzybami) - poprawny ale bez rewelacji - bardzo słony, za to pięknie podany.

Z niewymienianych wcześniej miejsc polecam Hinkalnaya na Fedorova - świetne chinkali w cenie ok 6,50UAH sztuka, obsługa bardzo powolna i mało sympatyczna, ale jedzenie wynagradza tę niedgodność.

I nie rozumiem zarzutów w stosunku do Puzatej Chaty - prawie wszystko co jadłam było bardzo dobre, a ich pierogi to już w ogóle mistrzostwo świata.

Z miejsc do polecenia na piwko - zdecydowanie Lampa Gazowa (polecam wejść na samą górę).
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 26 Sie 2015 19:41 

Cześć,

Czy może orientuję się ktoś w której restauracji,pubie lub barze we Lwowie będzie można oglądać mecz Polska-Niemcy, który odbędzie się 04.09.2015?
Przypuszczam, że może być z tym ciężko, ale może któryś będzie bardziej przychylny żeby ten mecz puścić :).
Będę wdzięczny za propozycje i pomoc.

Pozdrawiam,
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 26 Sie 2015 20:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Ukraina - Białoruś [Białoruś] 5 września, 18:00
Lwów

#152 PostWysłany: 30 Sie 2015 12:23 

Loty: 80
Kilometry: 146 945
Nie będę chyba oryginalny, ale napiszę parę słów do restauracjach i knajpkach we Lwowie. Celowo rozdzieliłem restaruracje i knajpki bo to moim zdaniem dwa oddzielne typy miejsc. W restauracjach się najemy, natomiast knajpki są bardziej klimatyczne, ale moim zdaniem droższe i z gorszym jedzeniem.

Z restauracji odwiedziłem Kumpla i Premierę Lwowską. W obu restauracjach karty są polsku, kelnerzy rozumieją język polski. Obie restauracje mogę jak najbarzdiej polecić.
Kumpel to w moim odczuciu restauracja bardziej prestiżowa, ze świetnym piwem. W loklau są puszczane polksie międzywojenne piosenki, mi się bardzo podobało. Byłem w lokalu na Viacheslava Chornovola. Jeśli chodzi o ceny to ceny za drugie danie (np. baranina) zaczynają się od 115 hr.

Premiera Lwowska to bardziej kameralna knajpka w okolicy lwowskiego rynku. Wszystko włącznie z kartą dań można znaleźć na STRONIE Tutaj zjadłem zupę (solanka lub czarnachy - polecam) i lokalne ukraińskie dania. Polecam zamawiać np. 2 x przekąski, niż jedno drugie danie.

Z knajpek odwiedziłem Gazową Lampę i Pocztę. Powiem tak: to są świetne miejsca ale bardziej na posiedzenie wieczorem niż na obiad. W lokalach jest spory wybór drinków (niektóre dobre niektóre nie...). W Gazowej Lampie drinki otrzymujmey w menzurkach, sami możemy je mieszać co jest moim zdaniem świetną sprawą.
Poczta to lokal z olbrzymią ilością polskich pocztówek międzywojennych, ciekawym klimatem i łazienką z kafelkami na wzór polskiej flagi. Niestety mam wrażenie że lokal jest nieco droższy niż inne lokale we Lwowie.

I obowiązkowo polecam Bukiet Wina na Staroievreiskiej. Duży wybór win. 15 albo 22 UAH za kieliszek 150 ml. Czyli 2,5-3,2 zł za kieliszek pysznego wina:)

Na tej samej ulicy byłem w kawiarni Cukiernia. LINK Karta po polsku, bardzo dobre ciasto z kawą.

Ja we Lwowie i Lwowskich lokalach się chyba zakochałem:)
 Profil Relacje PM off  

#153 PostWysłany: 06 Wrz 2015 00:14 

srebrny
Czy w Lwowie jest restauracja/pub sportowy, gdzie można obejrzeć w weekend polską ekstraklasę na NC+?

#154 PostWysłany: 28 Wrz 2015 09:28 
Awatar użytkownika

Loty: 79
Kilometry: 82 424
niebieski
Kolejny weekend we Lwowie sprawdzony. Najważniejsze spostrzeżenia to potwierdzenie Gazowej Lampy jako jednego z lepszych lokali we Lwowie, żeby napić się w ciekawym miejscu, szczególnie na najwyższym piętrze. My przyszliśmy około g. 17:00 i czekaliśmy około 10 minut na miejsce, a lokal ma 4 piętra, co moim zdaniem świadczy o renomie. Dodatkowo, codziennie o g. 20;00 w Teatrze Piwa są koncerty na żywo, najlepsze miejsce we Lwowie moim zdaniem, ale dobrze przyjść z godzinę wcześniej, my przyszliśmy o 19:30 i czekaliśmy około 30 minut, a miejsca zwolniły się cudem. Jeśli chodzi o jedzenie to, polecam Stargorod oraz Kumpla. Oba lokale w odległości 100 metrów od siebie. Stargorod to typowy lokal w stylu Oktoberfest, duża sala itd w tym tygodniu właśnie jest obchodzony Oktoberfest, kelnerki chodzą w tradycyjnych strojach, tak samo jest wystrojone, naprawdę bardzo przyjemnie. Porcje jak dla konia, fajne zakąski do piwa. Za 48 UAH dwa litrowe piwa, także śmiech na sali. My dodatkowo sprawdziliśmy nowe miejsce, własciwie przypadkiem. Nazywa się Вежа крамарів, wystarczy wpisać w googlach, niedaleko Opery. Menu od sushi aż po tradycyjne jedzenie (co nie jest dobre, bo jakby nie patrzeć nie jest to robione na bieżąco). My wzięliśmy po zupie, piwie i różnym rodzaju pierogów, całość wyszła około 70 UAH od głowy, zupy pyszne, pierogi normalne, a piwo jak piwo ;P Ogólnie żeby coś zjeść na szybko to polecam.

#155 PostWysłany: 28 Wrz 2015 12:53 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
Poleci ktos z bywalcow Lwowa , knajpe zeby:
- byla salka -zmiescilo sie 20-40 osob
- byly trunki
- zakuski ?

Tak pod spotkanie: http://www.fly4free.pl/forum/zlot-zjazd-2016-9-04-2016-lwow-ua,34,80656

#156 PostWysłany: 28 Wrz 2015 13:19 

Kumpel obok Arsenału, albo Browar Lwowski.
 Profil Relacje PM off  

#157 PostWysłany: 28 Wrz 2015 21:28 
Awatar użytkownika

Loty: 79
Kilometry: 82 424
niebieski
Kumpel albo Stargorod :) oba obok siebie. Chociaż w kumplu może być różnie, bo tam 40 osób na pewno się nie zmieści przy jednym stole, trzeba by było większość lokalu zajmować, a nie wiem czy by się zgodzili na coś takiego, chociaż ja 2 dni temu widziałem grupę około 20 osób.

#158 PostWysłany: 12 Paź 2015 19:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Kumpel jak zwykle rewelacja. Bankiecik na 2 osoby - nie do przejedzenia.

Załączniki:
kumpel.jpg
kumpel.jpg [ 85.63 KiB | Obejrzany 5679 razy ]

#159 PostWysłany: 24 Lis 2015 01:03 
Awatar użytkownika

Podpinając moje pytanie pod jedzenie - zna ktoś jakieś dobre sklepy z piwem we Lwowie? Albo chociaż wie czy oferta tamtejsza Auchana jest dość satysfakcjonująca gdy chce się jakieś lepsze piwka kupić niż odpowiedniki polskich Żubrów?
 Profil Relacje PM off  

#160 PostWysłany: 24 Lis 2015 02:11 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
srebrny
Z tego co pamiętam to z Auchana będziesz zadowolony. Zarówno miejscowe jak i importowane piwa w rozsądnych ilościach :)
Polecam do piwa kupić ukraińskie sery (ala polskie warkocze serowe).

Piwo do kupienia w butelkach (z fajnymi etykietami i smaczne) masz do kupienia w mini browarze na rynku. Ceny niestety mało ukraińskie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 418 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości