Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 418 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Lwów - jedzenie
#161 PostWysłany: 24 Lis 2015 08:35 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Pamiętam, że w Auchan w Kijowie był dość spory wybór piw ukraińskich, w tym z lwowskiego browaru. U nas Auchan ma w całym kraju dość zbliżoną ofertę, więc chyba można założyć, że na Ukrainie jest podobnie.
 Profil Relacje PM off  

Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥 Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥
Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥 Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥
#162 PostWysłany: 24 Lis 2015 09:23 

Koledzy, a po co łazić do Auchan ? ( nawet nie wiedziałem, że taki istnieje we Lwowie :D )
W każdym prawie sklepie spożywczym czy budzie na przystanku , jest ogromny wybór piw w dobrych cenach. Dziesiątki, jeśli nie setki gatunków do wyboru. Wszystko i tak b.tanie. Za 1-2 UAH taniej targać butelki gdzieś z daleka. :roll:
 PM off
pawelos lubi ten post.

#163 PostWysłany: 24 Lis 2015 09:40 

Polecam Gracką knajpę na Kafedral'na Square obok Gruzińskiej.
W moim odczuciu oferuje najlepszą cenę co do jakości. Miało być tylko piwo a skończyło się na wielu pozycjach z karty żadnej nie mam nic do zarzucenia.
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 24 Lis 2015 11:37 

Zbanowany
niebieski
@RKS1926 co wchodziło w skład ' Kumpelowej rekomendacji ' za 325 UAH?
Bo pozostałe pozycje na rachunku to albo picie, albo zupy/flaczki i chleb. Najeść się tym nie bardzo da... ;)
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 24 Lis 2015 12:00 
Awatar użytkownika

@jacakatowice - absolutnie nie chodzi mi o mniejszą cenę czy coś, po prostu jadę na mecz, a przy stadionie jest właśnie Auchan, nie wiem jak z czasem na szukanie małych sklepów z browarem.
@Kaski masz na myśli Beer Theatre 'Pravda' z wymyślnymi etykietami w stylu Putin Huilo? :D bo w zasadzie zamierzam tam podbić chociaż po jedną butelkę na pamiątkę, 4,5zł za 0.33l wychodziło z tego co znalazlem, tylko nie wiem jak z dostępnością.

Faktycznie w małych sklepach spożywczych jest, aż taki wybór piw? (głównie chodzi mi o regionalne)
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 24 Lis 2015 23:33 
Awatar użytkownika

niebieski
flus napisał(a):
@RKS1926 co wchodziło w skład ' Kumpelowej rekomendacji ' za 325 UAH?
Bo pozostałe pozycje na rachunku to albo picie, albo zupy/flaczki i chleb. Najeść się tym nie bardzo da... ;)

Golonka, udko, wieprzowinka, biała kiełbasa, kaszanka, kiełbasa z czosnkiem, kiełbasa z cebulką, kopytka, pieczone ziemniaki. Nie dasz rady tego ogarnąć w 2 osoby :)

-- 24 Lis 2015 22:34 --

wojtano napisał(a):
Polecam Gracką knajpę na Kafedral'na Square obok Gruzińskiej.
W moim odczuciu oferuje najlepszą cenę co do jakości. Miało być tylko piwo a skończyło się na wielu pozycjach z karty żadnej nie mam nic do zarzucenia.

Dokładnie, knajpa przyjazna również dzieciom. Idealna odskocznia dla nich od KFC czy innego McDonalda.

#167 PostWysłany: 28 Gru 2015 15:37 
Awatar użytkownika

Loty: 238
Kilometry: 642 982
niebieski
Co możecie polecić na sylwestra? Pisałem maila m.in. do Kumpla ale tego dnia zamykają już o 18, a zależy nam ze znajomymi (4os) aby można było wieczór gdzieś usiąść, napić się i zjeść.

#168 PostWysłany: 28 Gru 2015 15:50 

Loty: 12
Kilometry: 13 354
Byłem z kobietą dokładnie rok temu na Sylwestra. Mnóstwo knajp jest otwartych. Myśmy najpierw byli w knajpie na rogu Szewskiej i Rynku. Knajpa serwuje świetne piwa belgijskie i bardzo dobre jedzenie. Polecam wołowinę z fasolą. Ceny bardziej europejskie niż ukraińskie. Ok. 22 zmieniliśmy lokal na kawiarnio/bar znajdujący się na przeciwko katedry, zaraz obok knajpy gruzińskiej. Całkiem przyjemny i ceny bardziej ukraińskie.

majowka-w-slowenii,1510,94055
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 28 Gru 2015 16:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki. Tak mi się wydawało, że sporo jest otwartych ale bardziej obawiam się o brak miejsc i chciałem coś konkretnego zarezerwować wcześniej ale w takim razie znajdziemy coś na miejscu:)

#170 PostWysłany: 04 Sty 2016 21:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Wróciłeś to opowiadaj?

#171 PostWysłany: 05 Sty 2016 00:29 

niebieski
Ja dwa razy spędzałem Sylwestra we Lwowie i dwa razy bez rezerwacji. Łącznie byłem w chyba 10 knajpach przez te dwie noce. Czasem chwilę musiałem poczekać na miejsce, ale nie zazwyczaj były wolne stoliki.
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 05 Sty 2016 10:49 
Awatar użytkownika

niebieski
@kosa -> gratuluję szczęścia z tymi knajpami. Nam sie tak nie udało łatwo. Szukaliśmy długo, a zaczęliśmy jakoś 21-22. W większosci było pełno i nie dało się nigdzie wcisnąć.
@RKS1926 -> W końcu ok 23 znaleźliśmy w jakiejś restauracji mały stolik w kącie i tyle. Poza tym dużo rodaków, jarmark świąteczny, mróz, ładnie oświetlone. Oni są tuż przed świętami wiec dało się odczuć taką zimową i świąteczną atmosferę. Pojechaliśmy jeszcze potem na 2 dni do Kijowa ale to już inny temat. :)

#173 PostWysłany: 12 Lut 2016 10:13 

srebrny
Kumpel nie jest przereklamowany. :) PYSZNE jedzenie. Cały czas godny polecenia.

#174 PostWysłany: 10 Mar 2016 18:51 

Cześć :)

Jak aktualnie kształtują się ceny we Lwowie w odniesieniu do PLN? :) Rok temu mniej więcej o tej porze za dzienny budżet 100zł nie trzeba było sobie niczego odmawiać. Z tego co obecnie widzę, UAH stoi bardzo tanio, w związku z tym posiada ktoś aktualne informacje o cenach we lwowskich knajpkach? Będę wdzięczny za każdą informację ;)
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 10 Mar 2016 19:55 

niebieski
Jest tanio ;) ceny podobne do ubiegłorocznych

#176 PostWysłany: 15 Mar 2016 12:11 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
niebieski
Ceny z czwartku knajpa Kumpel i ich browar po 35 UAH, dobry, dupy nie urywa, nasz np. z Bierhalle wydaje mi się lepszy.
porcja kiełbasek z dodatkami 30 40 UAH zależy od rodzaju, te zaś bardzo dobre. 200 ml wódki Chlibnyj Dar ok 25 UAH w sklepie w centrum na mieście, droższy był nektar w kartonie z owoców granatu....
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 08 Kwi 2016 21:45 

Chciałbym polecić niewyszukany lokalik z tanim jedzeniem. To Cezar usytuowany za hotelem Lviv, latem mieli pizze ze świetnym ciastem za niecałe 30 hrywien. Poznasz go po bankomacie wsadzonym w witrynę, wystrój żaden - jakiś foty z czasów zaborów, w miarę znośnie chociaż dokuczał mi brak okien... ale ceny przystępne. Menu z fotografiami.
Link do mapy:
https://www.google.pl/maps/place/Cisar/ ... 9fe5419589
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 29 Kwi 2016 22:20 

W polowie kwietnia otwarto we Lwowie Restauracje Galicyjska (Ресторація Галицька) z jedzeniem ukrainskim i polskim na Krzywej Lipie - pasaz kawiarni i restauracyjek (boczna ulicy Doroshenki).
Najprosciej trafic tam kierujac sie od Opery Lwowskiej idac Prospektem Swobody w strone pomnika Mickiewicza, w polowie drogi prospekt przecina ulica z torami tramwajowymi: w prawo idziemy do Rynku, a w lewo w strone ulicy Doroshenki.
Po ok. 120-150 metrach skrecamy w lewo w przejscie (brame) i wchodzimy na Krzywa Lipe. Po lewej stronie mamy schody i hotel w remoncie, na wysokosci konca schodow jest wejscie do restauracji i schodzimy do podziemia :)
Wewnatrz lokalu duzo akcentow polskich (Krakow, krol Kazimierz Wielki itd.).
Oblsuga bardzo sympatyczna - menager restaruracji mowi po polsku i wlosku :).
Menu oczywiscie rowniez w jezyku polskim.
Menu moze nie jest zbyt obszerne, ale za to co zamowilismy bylo bardzo smaczne: zupa rybna i zurek :), rolada Lwowska - te pozycje pamietam :)).
Ponadto jedlismy ichniejsze przekaski do piwa mieso suszone i wedzone. Menager zachwalal, ze maja 2 rodzaje piwa, ktore sa robione specjalnie dla ich lokalu. Dla mnie piwo to piwo, ale dwom moim kolegom - piwoszom smakowalo.

Załączniki:
Komentarz do pliku: Plakat z napisami po polsku i ukrainsku
Kuchnia Halicka.jpg
Kuchnia Halicka.jpg [ 249.66 KiB | Obejrzany 2077 razy ]
Komentarz do pliku: Szyld nad drzwiami wejsciowymi - zdjecie zrobione w dniu otwarcia
12990841_1085443041515534_8751589179493891558_n.jpg
12990841_1085443041515534_8751589179493891558_n.jpg [ 62.79 KiB | Obejrzany 2077 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 30 Kwi 2016 09:28 

Sebastian2014 napisał(a):
kierujac sie od Opery Lwowskiej idac Prospektem Swobody w strone pomnika Mickiewicza, w polowie drogi prospekt przecina ulica z torami tramwajowymi: w prawo idziemy do Rynku, a w lewo w strone ulicy Doroshenki.
.

Raczej jest odwrotnie. Idąc od opery w stronę pomnika Mickiewicza, rynek jest po lewej, a ul. Doroszenki po prawej. ;)
PS. Dzięki za podrzucenie nowej knajpy. Przetestuję wkrótce. :mrgreen:
 PM off
Sebastian2014 uważa post za pomocny.

#180 PostWysłany: 30 Kwi 2016 15:56 

Jest tak jak piszesz.
Chyba jednak trzeba bylo pozostac tylko przy piwie :) bo innych napoi nie chcialem reklamowac :).
Dobrze, ze przy moim rozeznaniu "drugiego prawo" trafilem do lokalu :lol:

Rowniez planuje ze znajomymi kolejny wyjazd do Lwowa w okolicach konca maja. Moze wspolne piwko?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 418 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość